Bence annelik planlamaktan daha anlamlı. Onlar melek. Hayata şanssız gelmiş .O kadar iyi kalplisiniz ki , koruyucu anne / aile olmak isteyen her kadın birer melek gözümdecennet annelerin ayakları altında diye boşa dememişler.. doğurmuş doğurmamış olan tüm annelerimiz
Arkadaşlar bilgisi olan var mı?
Koruyucu ailelere verilecek olan bebekler halihazırda sevgi evlerinde, kurumlarda kalan kimsesiz çocuklarmış zaten değil mi?
Şuanda depremde ailesiz kalan çocuklar değilmiş.
Doğru mudur?
Ben daha önce sırada olanlara verilecek diye duydumArkadaşlar bilgisi olan var mı?
Koruyucu ailelere verilecek olan bebekler halihazırda sevgi evlerinde, kurumlarda kalan kimsesiz çocuklarmış zaten değil mi?
Doğru mudur?
Ben doğru oldığunu zannetmiyorum o zaman ne anlamı kalıyor kiArkadaşlar bilgisi olan var mı?
Doğru mudur?
Evet bende böyle duydum hatta eminim öncelik sıradaki ailelerin . Çünkü bu çok prosedürle bir iş bir sürü araştırma geçiriyorsunuz hop diye çocuk verilmiyorBen daha önce sırada olanlara verilecek diye duydum
Uzun zaman alıyor diye biliyorum bende birçok aşamadan geçiliyorEvet bende böyle duydum hatta eminim öncelik sıradaki ailelerin . Çünkü bu çok prosedürle bir iş bir sürü araştırma geçiriyorsunuz hop diye çocuk verilmiyor
Evet, zaten sırada olanlara verilecek de, hangi çocuklar, depremde ailesini kaybedenler mi, daha evvelden kimsesiz olanlar mı? Sevgi evleri falan da yıkıldı ya hani,zaten sahipsiz çocuklar mı o verilecek olanlar ar?Ben daha önce sırada olanlara verilecek diye duydum
Yani depremde ailesini yitirenler de dahil mi?Ben doğru oldığunu zannetmiyorum o zaman ne anlamı kalıyor ki
Evet en az 10 ay filanUzun zaman alıyor diye biliyorum bende birçok aşamadan geçiliyor
Bir de şu an ki duygusal hal ile pat diye karar verilmemeli. İyice düşünülmeli eniyle boyuyla. Çok çok hassas bir konu çünkü. Onlar depremi yaşamış , bir anda herseylerini kaybetmis çocuklar. Psikolojik olarak da büyük bir desteğe ihtiyaçları olacak. Koruyucu aile olacak kişilerin de bunun üstesinden gelebilecek psikolojik güce sahip olması gerektiğini düşünüyorum
KesinlikleLutfen bunu yaparken 2 kez düşünün. Olayin duygusalligi ile hepimiz tum cocuklari kucaklamak istiyoruz ama bunun ömür boyu surecek bir sorumluluk oldugunu unutmadan karar verelim. Kendinize guveniyorsaniz, yapabilirim diyorsaniz cok guzel birsey basarmis olursunuz. Kendinizden tereddüt ediyorsaniz yapmayin derim
Ben yaptım başvuru çocuğum yok olsada yine yapardım Allahım inşallah nasip eder o masum meleklerden bizim evimizede gönderirMalumunuz acımız çok büyük millet olarak. Yemekten içmekten kesildik başka şehirde olsak bile. Ben birçok kadının düşündüğü şeyi sorup gideceğim.
Kimsesiz kalan cocuklara yürek dayanmıyor. Koruyucu aile başvurusu yapan varmi? Bu konudaki görüşleriniz nasıl? Venim 15 yaşında bir oğlum var ve gelirimiz orta seviyede. Acaba diyorum.
Kesinlikle
Şuan her birimiz o çocukları, bebekleri sarıp sarmalamak, yedirmek içirmek istiyoruz.
Bizim psikolojimiz de sağlam değil ki.
Bu zor bir süreç.
Kendinden çok çok emin olmayan hiç girişmemeli bu işe.
Yaşları büyük olanlar ilk etapta psikolojik destek alacaklar belli bir süre daha sonra koruyucu ailelere yonlendirilecekler kendinden emin olamayan mümkünse almasın zaten bu sorumluluğuKoruyucu aile olmak isteyenlerin göz önünde bulundurmalari: Bu cocuklar akillari erdikleri yastaysalar ciddi travmalar ile gelecek. Yani maddiyat dan cok manevi olarak buna hazir olan bir aile ortami var mi ona bakmali. Maalesef bu yüzden koruyucu ailede de siddet gören cocuklar da oluyor. Esimin hastalari arasindada maalesef böyle vakalar var . O yüzden kendinden emin olmayanlar ne kadar acisada bu ise kalkismamali
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?