Ben de rahim alınırsa regl olunmaz diye biliyorum. Annemin hastalığından dolayı -her şeyiyle biz ilgileniyoruz- regl olmasın diye bir soruşturmuştum. Tüpler bağlansa ya da alınsa bile regl olunurmuş, tek çözümü rahmi aldırmak dedi danıştığım doktorlar.
Dişi kediler kısırlaştırılırken iki rahmi ve üç yumurtalığı alınıyor tüplerle birlikte. Belki de hepsini aldırmak gerekiyordur
Histerektomi demek rahmin alınması demek " histerektomi sonrası adet göremeyeceksiniz" cümlesi yeterince net bence. Yumurtaliklar da alinirsa hormon salgılanması da sona erer menopoz diyor yani hormon salınımı da biter diyor hormondan bahsediyor adetten degil. Ilk cümlede adet olunamayacagi net belirtilmiş.Rahim yoksa tabii gebe kalamazsin bunu herkes biliyordur herhalde.. ama rahim alinirsa adet olmaz dedi arkadas sende bu tezi savundun.. senin linkte yaziyor zaten yumurtaliklar alinmissa menopoz diye.. yani..
Tekrar okuyacagim.. ama kesinlikle inanmam:) canli kanli jinekolog anlatti bunu ayrica daha once dedim rahmi alinan bi kadin adet oldugunu soyledi.. tuhaf.. belki burda rahmini aldiran hanimlar vardir birde onlar aciklasa keskeHisterektomi demek rahmin alınması demek " histerektomi sonrası adet göremeyeceksiniz" cümlesi yeterince net bence. Yumurtaliklar da alinirsa hormon salgılanması da sona erer menopoz diyor yani hormon salınımı da biter diyor hormondan bahsediyor adetten degil. Ilk cümlede adet olunamayacagi net belirtilmiş.
Belki başka kanamalarını adete yorumlamıştır onun durumu başka olabilir sonuçta. Ben de rahim alındığı taktirde bi kadının adet görebilecegine inanmıyorum :)Tekrar okuyacagim.. ama kesinlikle inanmam:) canli kanli jinekolog anlatti bunu ayrica daha once dedim rahmi alinan bi kadin adet oldugunu soyledi.. tuhaf.. belki burda rahmini aldiran hanimlar vardir birde onlar aciklasa keske
Tekrar arastiricam canim bunuBelki başka kanamalarını adete yorumlamıştır onun durumu başka olabilir sonuçta. Ben de rahim alındığı taktirde bi kadının adet görebilecegine inanmıyorum :)
konunuz hakkında hicbir fikrim yok ama lutfen acil biseyiniz yoksa, ki yok gorunuyor, aksam acile gider rahat rahat kan veririm diye dusunmeyin. acil adı ustunde acil vakalar icin ve doktorlar 36 saat mesai yapıyor acil icin. kimsenin hakkına girmeyin.
3 liraya aldım :) gerçi kullanmadan hamile olmadığımı anladımDeğişiyor 7.5 tl olmuş hele erken gebelik testleri biri 30 tl biri 50 tl
Test al teeeeeeesssssstttttt
Acile gitmeeeeeeğğ
Bu arada konu sahibi nerelerdesin kan verdin mi vermediysen önce evde test yap
Tabi herşeyin fazlası zarar canım neticede:)Oturup bag bag yemiceksin tabii:)) ilk gebelikte cok dikkat ettim hic yemedim bunlari. Diger ikisinde azar azar yedim bisey olmadi
Annemin 46 yaşında iken aşırı kanamalarından dolayı rahmi alınmıştı ama doktoru yaşının daha genç oldugunu için menepoz etkilerini yaşamasını istemedi tek yumurtalığıni almamıştı yumurtaligi hormon üretmeye devam etti ama rahmi olmadigi için adet kanaması görmedi şu an 60 yaşında ameliyattan sonra adet görmemesine rağmen menopozun etkisi olan ateş basmaları aşırı kemik erimesi tarzında şikayetleri olmadı tek yumurtalığın vücutta kalması hala hormon salgilanmasindan dolayı psikolojik olarakta menepoz dönemini daha konforlu geçirmesine sebep olduBunun boyle olmadigini bir jinekolog acikladi canim:) bencede mantiken aciklamasi dogru
O zaman kanama olmuyor sadece ama gercek manada menopozada girilmiyor. Malum bizler kanama olmazsa menopoza girilmis diye anliyoryz, simdi dusundumde onla karstirmis olabilirimAnnemin 46 yaşında iken aşırı kanamalarından dolayı rahmi alınmıştı ama doktoru yaşının daha genç oldugunu için menepoz etkilerini yaşamasını istemedi tek yumurtalığıni almamıştı yumurtaligi hormon üretmeye devam etti ama rahmi olmadigi için adet kanaması görmedi şu an 60 yaşında ameliyattan sonra adet görmemesine rağmen menopozun etkisi olan ateş basmaları aşırı kemik erimesi tarzında şikayetleri olmadı tek yumurtalığın vücutta kalması hala hormon salgilanmasindan dolayı psikolojik olarakta menepoz dönemini daha konforlu geçirmesine sebep oldu
Tekrar okuyacagim.. ama kesinlikle inanmam:) canli kanli jinekolog anlatti bunu ayrica daha once dedim rahmi alinan bi kadin adet oldugunu soyledi.. tuhaf.. belki burda rahmini aldiran hanimlar vardir birde onlar aciklasa keske
Elbette öyle. Tüpleri bağlatılınca bile hamile kalan var denince ben de kesin olarak hamile kalmamanın tek yolu bu herhalde diye espri yapmıştım.Kiz okurken ömrümü yedin.Jinekolog menopoza girilmez demistir ama adet görür dememistir. Menopoz sadece adet kesilmesi demek degil.
Regl dedigimiz şey rahim duvarinin, yumurtanin kanla beraber disari atimi demek ortada rahim yokken kanama olur mu?
Babannemin rahmi alinmis yillar once ve regl olmamiş ondan sonra zaten mumkun degil.
M MrsDelfino
Ayrica rahim aldirmak filan basit seyler degil. Rahim aldirma buyuk cerrahi operasyon sayiliyor. Risklerin arasinda ölüm de var ve baska saglik sorunlari da var. Hicbir saglik sorunu yokken oyle cocuk istemiyorum zaten diyip bicak altina yatamaz saglikli kimse.
Sanirim yanlis anlamisim evet :)Kiz okurken ömrümü yedin.Jinekolog menopoza girilmez demistir ama adet görür dememistir. Menopoz sadece adet kesilmesi demek degil.
Regl dedigimiz şey rahim duvarinin, yumurtanin kanla beraber disari atimi demek ortada rahim yokken kanama olur mu?
Babannemin rahmi alinmis yillar once ve regl olmamiş ondan sonra zaten mumkun degil.
M MrsDelfino
Ayrica rahim aldirmak filan basit seyler degil. Rahim aldirma buyuk cerrahi operasyon sayiliyor. Risklerin arasinda ölüm de var ve baska saglik sorunlari da var. Hicbir saglik sorunu yokken oyle cocuk istemiyorum zaten diyip bicak altina yatamaz saglikli kimse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?