- 2 Temmuz 2017
- 183
- 100
- 53
- 31
- Konu Sahibi mutsuz_hayalperest
-
Niyetim tartışmak değil sadece düşüncelerimi söylemek istiyorum ben de. O sebeple yazıyorum size. İstemediği, hazır olmadığı o süreçte çocuk olsa iyi mi olacaktı arkadaşınız için? Bu mantıkla insan korunmaz zaten. Ben 2 yıl dkh kullandım, bana da belki olmayacak diyenler oldu ama zaten o süreçte kati şekilde çocuk istemiyordum. İlacı bıraktıktan sonra 1 sene bekledim hamile kalmak için. Ama hiç pişman olmadım korunduğuma. İhtimalleri düşünerek korunmayı bıraksaydım, hiç hazır olmadığım halde hamile kalsaydım o psikoloji ile çocuğuma nasıl bir annelik yapabilirdim Allah aşkına? Mecburiyetten sevmek, doğurduğun için anne olmak farklı bir şey, isteyerek hamile kalmak, tüm o süreci heyecan ile geçirmek, çocuğuna o hasret ile kavuşmak farklı bir şey. Ayrıca olay eğer nasipse korunmayı bıraktıktan sonra olmaması da nasip. Sırf korunduğumuz için Allah bizi çocuk vermeyerek cezalandırır gibi bir anlam çıkarıyorum ben sizin düşüncenizden.
Korunulmazsa gor bak nasil bebekler gelir. Allah akil fikir vermis tedbir al demis.Denemeye bu ay başladım olmadı ..Bakalım daha ne kadar olmayacak hemen kalamayabiliyorsun..Bunu göz önünde bulundur
Zaten senin için Hayırlı Olmayan bişeyi Rabbim Vermez Rahat Ol
Eğer ruh üflendi ve saati geldiyse
Korunsanda olacak korunmasanda ..
Daha Saati gelmediyse
Korunsanda olmayacak korunmasanda..
Kul Plan yaparken Kader gülermiş ..
Ben onlardan biriyim. 30 yaşındayım, evliyim, çocuğum yok. Teşekkürler.Cok merak ediyorum şu cocuk dogurma diyenlerin kaç cocugu var kendileri de mi cocuksuz aileler burda akil veriyolar arkadas 28 yasinda ne kadae beklesjn ne zaman buyutsun siz de dogurmayin ve dogurma derseniz anlarim ama dogurup bide ya bu dunyaya cocuk olmaz dogurma demeniz ilginc hamile olup bile dogurma diyosunuz peki arkadas ne yapsin cocuksuz ona bakarsaniz yarin bi kaza da bile ölebiliriz fani degilmi arkadasin 5 cocugu yokya 6.yi duusunuyorum desinde ya dogrma diyelim hic cocugi yok ve 1 tane cocuk istiyor ne kadar abarttinizzz
haklsınız...Cok merak ediyorum şu cocuk dogurma diyenlerin kaç cocugu var kendileri de mi cocuksuz aileler burda akil veriyolar arkadas 28 yasinda ne kadae beklesjn ne zaman buyutsun siz de dogurmayin ve dogurma derseniz anlarim ama dogurup bide ya bu dunyaya cocuk olmaz dogurma demeniz ilginc hamile olup bile dogurma diyosunuz peki arkadas ne yapsin cocuksuz ona bakarsaniz yarin bi kaza da bile ölebiliriz fani degilmi arkadasin 5 cocugu yokya 6.yi duusunuyorum desinde ya dogrma diyelim hic cocugi yok ve 1 tane cocuk istiyor ne kadar abarttinizzz
Sizin niyet belli oldu bencehaklsınız...
bahaneler sıralansaydı şimdi bizler olmazdık. savaş zamanında osmanlıda doğumlar oluyormuş. eskiden insanların yiyecek ekmeği zor buluyorken hatta yokken 5 6 çocukları varmış. ama o zaman her kadında az da ebelik ruhu varmış şimdi oda kalmadı.. hastaneden başka seçenk yok
korunduğu halde hamilelik ihtimali her zaman var hangi yöntem olursa olsun ihtimal var.korunup hamile kalanlarda var çokça
Rica ederim iste bunu insanlara anlatmak zor etraf kalabalik 1 2 3 cocuk var zatn asmislar ama nedir hic cocugu olmayan bir insana ya bu dunyaya dogurulmaz demek cok sacma burdaki akil verenlerin hepsi cocuksuz aileler ise ozur dileyecegi. Cunku kendileri de dogurmamistir ama herkesin ailesi kalabalik baskasina uzaktan akil vermek kolay sadece 1 tane cocuk istemekl bu kadar abartilmaz kardes istiyorum dese yine tepkileri anlarim cocuk yok evde nasil olucak ne ara buyutuceksin ne ara bekleyecksin dunya duzelecekmis de hamile kal gunumuz en buyuk sikintisi infertilite hersey duzelir herkes normale doner bence cocuk konusu ertelemeyin tabiki karar yinede anneni her zaman ama hic cocuk yokken bence beklemek mantikli degilBen onlardan biriyim. 30 yaşındayım, evliyim, çocuğum yok. Teşekkürler.
Hayır yanlış anladınız ben de şu ortamda yapma diyenlerdenim. Böyle diyenlerin kaç çocuğu var çocuksuz olsalar diyecekler mi acaba demişsiniz ya ona istinaden yazdım.Rica ederim iste bunu insanlara anlatmak zor etraf kalabalik 1 2 3 cocuk var zatn asmislar ama nedir hic cocugu olmayan bir insana ya bu dunyaya dogurulmaz demek cok sacma burdaki akil verenlerin hepsi cocuksuz aileler ise ozur dileyecegi. Cunku kendileri de dogurmamistir ama herkesin ailesi kalabalik baskasina uzaktan akil vermek kolay sadece 1 tane cocuk istemekl bu kadar abartilmaz kardes istiyorum dese yine tepkileri anlarim cocuk yok evde nasil olucak ne ara buyutuceksin ne ara bekleyecksin dunya duzelecekmis de hamile kal gunumuz en buyuk sikintisi infertilite hersey duzelir herkes normale doner bence cocuk konusu ertelemeyin tabiki karar yinede anneni her zaman ama hic cocuk yokken bence beklemek mantikli degil
Ben tavsiye etmem.. Zaten süreç sıkıntı.. Ne doktora gidebiliyosun ne canın birşey çekse yemeye gidebiliyorsun. Üstüne yaşadığın panik 2 katı.. Aman dikkat edeyim derken gebelik zehir oldu... Eskiden azcık midem bulansa rahatsız olsam hemen doktora gider bir serum yerdim... Kendime gelirdim... Şimdi günlerce çekiyorum doktora gitsen öcü görmüş gibi oluyorlar.. Özel doktorum bile gelme diyo... Daha cinsiyeti öğrenemedik... Bence daha güzel bir zamanda hamile kalmalısın...merhaba hanımlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum.
çocuk için tam karar verdik kendimi hazır hissettim borçlar hafifledi filan ama malum koronanın değiştirdiği bi hayat var dışarda.
erteledikçede hep bi bahane çıkıyor mutlaka... denedik diye hemen olcak diyede birşey yok oda nasip..
kazara olursa zaten sıkıntı yok nasibi varmış. ama bilinçli olarak bebek denemek mantıklımı böyle bi dönemde ?
Canim savasta degiliz harp yok tepemizde bomba atilmiyor virus var evet ama koruyacagiz kendimizi hastaneye az siklikla onlem alarak gidecegiz gebelik nasip ama kaderimiz bizim elimizde 35 40 yasinda cocuk dusunen bi insanla 25 yasindakini bie tutamayiz o zaman 40 yasindaki nasip zaten olsa olur diyip beklesin hayir yaa tuo bebekte bile ilk sart anne yaşihaklsınız...
bahaneler sıralansaydı şimdi bizler olmazdık. savaş zamanında osmanlıda doğumlar oluyormuş. eskiden insanların yiyecek ekmeği zor buluyorken hatta yokken 5 6 çocukları varmış. ama o zaman her kadında az da ebelik ruhu varmış şimdi oda kalmadı.. hastaneden başka seçenk yok
korunduğu halde hamilelik ihtimali her zaman var hangi yöntem olursa olsun ihtimal var.korunup hamile kalanlarda var çokça
Tabi ki mantıklı degil yorumları hayretle okuyorum kusura bakmayın ama cahillik had safhada nasıl deneyin nasılsa hemen olmaz yazarlar aklım almıyormerhaba hanımlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum.
çocuk için tam karar verdik kendimi hazır hissettim borçlar hafifledi filan ama malum koronanın değiştirdiği bi hayat var dışarda.
erteledikçede hep bi bahane çıkıyor mutlaka... denedik diye hemen olcak diyede birşey yok oda nasip..
kazara olursa zaten sıkıntı yok nasibi varmış. ama bilinçli olarak bebek denemek mantıklımı böyle bi dönemde ?
Cok merak ediyorum şu cocuk dogurma diyenlerin kaç cocugu var kendileri de mi cocuksuz aileler burda akil veriyolar arkadas 28 yasinda ne kadae beklesjn ne zaman buyutsun siz de dogurmayin ve dogurma derseniz anlarim ama dogurup bide ya bu dunyaya cocuk olmaz dogurma demeniz ilginc hamile olup bile dogurma diyosunuz peki arkadas ne yapsin cocuksuz ona bakarsaniz yarin bi kaza da bile ölebiliriz fani degilmi arkadasin 5 cocugu yokya 6.yi duusunuyorum desinde ya dogrma diyelim hic cocugi yok ve 1 tane cocuk istiyor ne kadar abarttinizzz
Osmanlıda kondom mu vardı?haklsınız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?