- 26 Şubat 2018
- 753
- 1.970
- 63
- Konu Sahibi mutsuz_hayalperest
-
Kendini düşünmekten çıkıp daha dünyaya gelmemiş bir bebeği daha düşünüp "ay ona korona gecer mi . Ay ona bi şey olursa" diye stres olacak...insan haliyle sinirli stresli olacak.
Böyle bir hamilelik geçirmek ile insana korona bulaşması reelde aynı şey olmasada manen aynı şey... her ikisi de çok çok yorucu. Ve daha bir bebek için fazla zor.
Hayat ertelemeye gelmez... Bugün korona olur yarın kolera başka gün borç harç. %100 bitmez tövbe sonu gelmez diyorsanız erteleyin. Hatta hiç kalkışmayın. Ama karanlığa da lazım bir umut ışığı
Aynen Hayırlısını istiyoruz zaten Ne kadar çırpınsakta bizim için hayırlı olmayacak bşyi Rabbim vermez ..evet tabiki oda var hayırlı zamanda nasip için dua ederek denemek lazım..
olup olmayacağını bile bilmiyoruz. bilinen farklı bi durumumuz yok ama bakalım çocuk için sağlığımız yerinde mi. yaşım 28 çok geç değil belki ama erkende denmez. çok zor bi kararCanim sen boyle takılma benim olmuyodu bu yuzden mart basi tedavi olmustm hamile kalamasydim virus sonrasina kalicakti arkadasm bu ortamda bile bu ay doktora gitmeyi dusunuyo yinede de karar senin tabiki rahatca doktora gitmeyi hepimiz isteriz ama benim olmadigi icin bu virus olayinin ciktigi ay hamile kaldim yine de cok mutluyum hersey biter bigun normallesir bizde doktora gidemiyoruz rahatca ama sonuc olarak baktgnda hastane ihtiyaci olmayan kisiler de markete carsiya pazara gidiyor ayni sey bence ama iyi dusun karar senin
Sorun sadece hamile kalio disaridaki hayati sorgulamakla bitse keske ama acaba olucakmi sorun aslnda bu .virus bittikte sonra ekonomik kriz baslayacak hepimiz biliyoruz o zamanda 2 yil ekonomiyi bekleyin yani bu sekilde onune sebep koyarsak çoook var ben de 5 yil ilk cocuktan sonra iste maddi olarak toparlanalm dedim ev dedim is dedim is de oldu evde oldu maddiyat da oldu ama cocuk olmadi 2 yil boyunca aglayarak gecti her teste baktigmda sonra bu ay sukur hamile kaldm ama bakiyorum da yine maddi sikinti onumuzde var issizlik her an olabilir ama ustuneden yillar gecti sadece bahane sebepler art arda siraladm bilemiyorum belki de benim olmuyodu diye boyle konusuyorum dogurabilen biriyle eminim farkli dusunuyoruz ama suz hic denememissnz arkadasm yaklasik 9 ay korundu ama korunma dedim ne biliyosun hamile kalabilecegini esi de istemeyince 9 ay sonunda karar verdi cocuga ama tam 10.ayı ve olmuyor yani nasip bu isler corona var evet cok zor ama maske takip temas etmeden ozel hastaneye gidip geliyorum hemenolup olmayacağını bile bilmiyoruz. bilinen farklı bi durumumuz yok ama bakalım çocuk için sağlığımız yerinde mi. yaşım 28 çok geç değil belki ama erkende denmez. çok zor bi kararbirde gurbetteyim kimsem yok.komşum bile yok... herşey böyle olsa ailelerimiz gelemez. çok zor bir karar markete mecburiyetten gidiyorum. 20 gndür 1 kere gittik. eşim çalışıyor hem dışarda
arkadasm yaklasik 9 ay korundu ama korunma dedim ne biliyosun hamile kalabilecegini esi de istemeyince 9 ay sonunda karar verdi cocuga ama tam 10.ayı ve olmuyor
Cok mantikli bi bakis acisi. Tamamen haklisiniz.Bir daha biri mülteciler icin "bunlarda her şartlarda doğuruyor" diyene burda sıralananlari göstericem. Demek ki "Allahin takdiri", "Umut ışığı", "bahaneler bitmez", "belkide olmaz" gibi şeyler sıralasak ortada sorun kalmıyor. Gercekten hayretler içinde okuyorum. Tamam salgın başladığında hamile olanların başka seçeneği yoktu. Ama secenek varken beklemek en doğrusu. Biri ekonomi de bozulak diye yazmış. Evet ekonomi de ciddi darbe yiyecek korona sayesinde. Bu durumda önce bekleyip gelişmeleri değerlendirip öyle karar vermek en doğrusu değil mi? Sonuç olarak bir kaç ay içinde işsiz kalmak da varsa, daha da zora girmez mi insanlar?
Ekonomi sadece ulkemiz icin degilki dunya geneli bir sikintidan bahsettim neyi hayretler icinde okuyosunuz ki ben fikrimi soyledim hu kadar abartilicak bir durummu varBir daha biri mülteciler icin "bunlarda her şartlarda doğuruyor" diyene burda sıralananlari göstericem. Demek ki "Allahin takdiri", "Umut ışığı", "bahaneler bitmez", "belkide olmaz" gibi şeyler sıralasak ortada sorun kalmıyor. Gercekten hayretler içinde okuyorum. Tamam salgın başladığında hamile olanların başka seçeneği yoktu. Ama secenek varken beklemek en doğrusu. Biri ekonomi de bozulak diye yazmış. Evet ekonomi de ciddi darbe yiyecek korona sayesinde. Bu durumda önce bekleyip gelişmeleri değerlendirip öyle karar vermek en doğrusu değil mi? Sonuç olarak bir kaç ay içinde işsiz kalmak da varsa, daha da zora girmez mi insanlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?