Korona ve okul

Beğenmedim'e boğulma (!) pahasına da olsa bilimsel değeri olduğu için yazayım. Okulları açan ülkelerde İsrail harici vaka sayısında ekstra artış görülmemiş. İsraildeki artış da muhtemelen her yeri aynı anda açmalarından kaynaklı; tek okulla alakalı değil.

İngilizcesi olanlar aşağıda detaylı bir şekilde okuyabilirler. Ülkelerin okullarını açma tarihleri, açıldıktan sonraki yeni vaka sayıları, okullarda alınan önlemler ve sonuçları net bir şekilde yazmakta. Ha derseniz ki her okul bu önlemleri alabilir mi, onda endişelenmekte haklı olabilirsiniz elbette.

Eki Görüntüle 2675098

Benim yasadigim ulkede de okullar acik, tum siniflar tum gun okula gidiyor, okul acilmasina bagli olarak vaka sayisinda bir artis gorulmedi(buranin uzun tatili kasim ayinda o yuzden tatil degil su an). Gerci hala turistlere kapali oldugu icin gunluk vaka sayisi 100'un altina dusmus durumda, lokal halki daha rahat kontrol edebiliyorlar ama global ekonomide yer almak icin sinirlar elbette acilacak o zaman yeni bir dalga gelir. Bati ulkeleri virus surecini inanilmaz kotu yonetiyor cunku.

Benim yasadigim ulkede de okullar acik, tum siniflar tum gun okula gidiyor, okul acilmasina bagli olarak vaka sayisinda bir artis gorulmedi(buranin uzun tatili kasim ayinda o yuzden tatil degil su an). Gerci hala turistlere kapali oldugu icin gunluk vaka sayisi 100'un altina dusmus durumda, lokal halki daha rahat kontrol edebiliyorlar ama global ekonomide yer almak icin sinirlar elbette acilacak o zaman yeni bir dalga gelir. Bati ulkeleri virus surecini inanilmaz kotu yonetiyor cunku.

Kesinlikle haklısınız. Uzakdoğu ülkeleri gayet iyi yönetiyor süreci. Belki yaşadıkları salgın hastalıklardan dolayı hemen maskeye sarılma durumları olduğundan daha alışıklar. SARS gibi kaybolsa keşke birden diyorum ama imkansızı istiyorum biliyorum.

Benim oğlanın okulundan aramışlar eşimi. İzin aldık, pazartesi günü yüz yüze eğitim başlıyor diye. Sınıfı ikiye bölmüşler. Sekizinci sınıf oğlum. Anlamadım özellere izin verildi diye bir haberde görmedim.
Sizlerin okullarda durum nasıl?

Rusya buldu abd de deniyor.denemeden cogaltmis hatta risk alip eger olursa direk piyasaya surecek.

3. Faz denemeleri yapilmamis bir asi o kadar zararli ki... Asla ve asla nasil uzun vadeli bir etki ile karsilacaginizi bilemezsiniz. Mesela ilk Hepatit B asisi HIVli hastalardan alinan antikorlarla yapilmis ve cogu kisi HIV tasiyicisi olmus. AstraZeneca ve Oxford universitesi ortak calismasi olan ve butun faz denemeleri oldukca titizlikle yurutulen bir asi denemesi var. Isin icinde olan bir insan olarak, kesinlikle AstraZeneca asisini beklemenizi tavsiye ederim. Zaten asi cikinca da istege bagli yaptiramazsiniz ilk asamada. Once kronik hastalar, kanser hastalari, immun sistemi yetersiz olanlar, yaslilar, saglik calisanlari, gibi oncelikli yapilmasi gereken gruplar var. Normal halka sira cok sonradan gelecek.

Kesinlikle haklısınız. Uzakdoğu ülkeleri gayet iyi yönetiyor süreci. Belki yaşadıkları salgın hastalıklardan dolayı hemen maskeye sarılma durumları olduğundan daha alışıklar. SARS gibi kaybolsa keşke birden diyorum ama imkansızı istiyorum biliyorum.

SARS hicbir zaman bulas orani bu kadar yuksek olmadigi icin pandemi seviyesini almadi, endemik olarak geciyor hala WHO verilerine gore. COVID-19 da bu kadar bulasici olmasaydi domuz gribi seviyelerinde kalirdi hayatimiza etkisi. Ben bati ulkelerindeki bu kotu yonetimin 'beyaz insan imtiyazi' ile ilgili oldugunu dusunuyorum. Maske ya da koronaviruse karsi alinan onlemlere karsi yapilan prostestolarin tek bir aciklamasi var 'cunku yapabiliyorlar'. Tarih boyunca insan haklari kavrami sadece beyaz insanlara ait olarak goruldu ve onlar da toplum sagligini korumak icin dahi olsa birilerinin kendilerinine bunu yapma demesini hemen 'insan haklarina aykiri' buluyor. Cunku onlar beyaz insan, beyaz insanlara ne yapacagini kim soyleyebilir? Gercekten hayretle takip ediyorum, ve pandemi surecini uzakdoguda gecirdigim icin kendimi sansli hissediyorum.

Bugun bizim okulun da okul aile birligi toplandi. Havalar guzel oldugu surece bahcede dersler ve etkinlikler devam edecek. Ormanlik bir bahcemiz var oldukca genis. 80 ogrenci vardi 60a dusmus gecen seneden mezun olan 6 yas grubunun yeri bosaldigi icin yeni kayit kabul edilmemis. Birkac da ayrilan ogrenci olmus ilkokulun oldugu yerdeki 6 yas grubuna devam icin. Acik hava benim icime sindi acikcasi,pek cok ek onlem alinmis,tatmin oldugum icin eylulde gonderecegim
Bana da yazar mısın özelden ya.
Bu sene geçmiş olsun da seneye için bahçeyi etkin kullanan bir yer arayışındayım.

Yani şimdi mebe bağlı okullarda da anasınıfları açılacak mı 21 eylülde?
21 Eylül için kesin bir bilgim yok.
Bize 17-28 Ağustos arasında iki hafta yaz okulu izni verildi.
31 Ağustos ve sonrası için bu iki haftalık süreçte bilgi vereceğiz dendi.
Bununla birlikte bugün aldığımız bir duyuma göre kreş, gündüz bakımevi ve özel anaokulu statüsündeki kurumların açık kalması yönündeki görüş ağırlık kazanmış.
Çalışan annelerin bu konuda sitemi ve baskısı varmış.
Özellikle sağlık çalışanı annelerin,
'çocuğumun okulu/kreşi kapalı olacaksa ücretsiz izin almak istiyorum' şeklinde haklı talepleri olmuş sağlık bakanlığına.
Sağlık, Aile ve Milli Eğitim Bakanlıkları ortak bir çalışma yürütecekler sanırım bu konuda.

Keşke biz de önlemler alınsa,hijyene ekstra önem verilse de okullar açılsa..özel okul ve kreşler şartlarını değiştirip açılabiliyor ama devlet okullarında ki kızım iyi bi semtteki pilot okula gidiyor çocukların el yıkayacak sabunları dahi olmuyor..anne olarak çocuğumun evde olmasından.yeterli eğitimi alamayacak olmasından mutsuz ve endişeliyim,özel okula gidiyor olsaydı gönderirdim ama görüyorum ki avm ve hotelleri açarken alınacak önlemler günlerce tv’lerde gösterirken okullar için kimse konuşmuyor
Ozel okulda çözüm değil sanki. Kızımın sinif arkadaşının sağlık çalışanı anne ve babası korona pozitif çıktı. Okulda olsalardı durum ne olurdu siz düşünün..Çözüm yetiskinlerde aslinda...

Benim oğlanın okulundan aramışlar eşimi. İzin aldık, pazartesi günü yüz yüze eğitim başlıyor diye. Sınıfı ikiye bölmüşler. Sekizinci sınıf oğlum. Anlamadım özellere izin verildi diye bir haberde görmedim.
Sizlerin okullarda durum nasıl?
Bu doğru olamaz tam tersi yönde yazı geldi ilçeden.
Üstelik ilçe özel okullar müdürleri whatsapp grubuna, özel öğretim kurumları şube müdürü tarafından;
''bazı okulların 'biz yüzyüze eğitime başlıyoruz' şeklinde bakanlık kararına aykırı duyurular yaptığı yönünde şikayet ve duyumlar alıyoruz, bu konuya dikkat edelim, aksi halde yasal işleme tabii olursunuz'' diye uyarı yapıldı.
'Sadece özel anaokulları ve özel ilkokulların anasınıfları, yaz okulu kapsamında faaliyette bulunabilir'' diye de ek açıklama yapıldı.
Kısacası okulunuzun açıklaması sıkıntılara gebe.

Bu doğru olamaz tam tersi yönde yazı geldi ilçeden.
Üstelik ilçe özel okullar müdürleri whatsapp grubuna, özel öğretim kurumları şube müdürü tarafından;
''bazı okulların 'biz yüzyüze eğitime başlıyoruz' şeklinde bakanlık kararına aykırı duyurular yaptığı yönünde şikayet ve duyumlar alıyoruz, bu konuya dikkat edelim, aksi halde yasal işleme tabii olursunuz'' diye uyarı yapıldı.
'Sadece özel anaokulları ve özel ilkokulların anasınıfları, yaz okulu kapsamında faaliyette bulunabilir'' diye de ek açıklama yapıldı.
Kısacası okulunuzun açıklaması sıkıntılara gebe.
Allah Allah! Bilinen bir okul. Öyle usulsüz iş yapıp kendilerini riske atmazlar, sanmıyorum. Belki eşimle iletişimsizlik oldu aralarında. Bilemedim şimdi

Allah Allah! Bilinen bir okul. Öyle usulsüz iş yapıp kendilerini riske atmazlar, sanmıyorum. Belki eşimle iletişimsizlik oldu aralarında. Bilemedim şimdi
Hazırlık kursu adi altında aciyor olabilirler mi? Kurslara kısıtlama gelmedi bildiğim kadarıyla.

Hazırlık kursu adi altında aciyor olabilirler mi? Kurslara kısıtlama gelmedi bildiğim kadarıyla.
Okul kurs açamaz ki.
Özel öğretim kursu olarak faaliyet gösterenler derslere başlayabilir/devam edebilir.
Eşim bir kurumun hem özel okulunda hem özel öğretim kursunda öğretmen ve koordinatör.
Okul için Zoom'dan online,
kursta ise yüzyüze eğitime başlayacak
Ptesi günü.

Okul kurs açamaz ki.
Özel öğretim kursu olarak faaliyet gösterenler derslere başlayabilir/devam edebilir.
Eşim bir kurumun hem özel okulunda hem özel öğretim kursunda öğretmen ve koordinatör.
Ptesi günü.
Doğrudur, kursların yüz yüze olmasıyla ilgili bir şey okumuştum, demek buymuş.
Ben yanlış anlamış olabilirim.

Okul kurs açamaz ki.
Ptesi günü.
Şimdi bakanlık yazısını paylaştılar okul grubunda. Son maddede 8. ve 12. sınıflar için 31 Ağustos 2020- 6 Haziran 2021 arası 8.-12. ve mezunlara yönelik hazırlama kursu açılabileceği yazılmış.
Özel okullar bu maddeye dayanarak 8. sınıf öğrencilerini çağırabilirler.

Okul kurs açamaz ki.
Ptesi günü.
siz ankarada mı eğitimcilik yapıyordunuz öyleyse noterler birliği adlı bir okul var okul hakkında bilginiz var mı

Kurslarla ilgili madde var . Gelen yazı bu şekilde kızlar

Eklentiler

• 3CD6941B-4526-4CB3-9DB6-55E839DDF9A5.png
    3CD6941B-4526-4CB3-9DB6-55E839DDF9A5.png
    358,9 KB · Görüntüleme: 34
X