Korona ve okul

Peki bi de ben anlatayim.bulundugum bolgede bir okul var.ilkokul ve ortaokul bir arada.ortaokul sabahci,ilkokul oglenci.1800 e yakin ogrenci var.siniflar 40 kisilik fazla hatta.sabahci oglenci yapamazsiniz.yarisi 3 gun diger yarisi 3 gun desek 20 den fazla kisi yine bir sinifta olacak tenefuste yuzlerce ogrenci koridorlarda.
Yani bilmem anlatabildim mi?umudum ruslarin buldugu asi.antlasma geregi once bize vermeleri gerekmis sonra diger ulkelere.umarim🙏bitsin artik su kabus

Önlem alınmama konusunda haklısınız, mesajımda ben de belirttim, hatta üstte tekrar yazdım. Sadece okulların "yeterli önlem alındıktan sonra" anlamlı düzeyde virüs yayan bir kaynak olmadığını söylemeye çalışıyorum.

Peki bi de ben anlatayim.bulundugum bolgede bir okul var.ilkokul ve ortaokul bir arada.ortaokul sabahci,ilkokul oglenci.1800 e yakin ogrenci var.siniflar 40 kisilik fazla hatta.sabahci oglenci yapamazsiniz.yarisi 3 gun diger yarisi 3 gun desek 20 den fazla kisi yine bir sinifta olacak tenefuste yuzlerce ogrenci koridorlarda.
Yani bilmem anlatabildim mi?umudum ruslarin buldugu asi.antlasma geregi once bize vermeleri gerekmis sonra diger ulkelere.umarim🙏bitsin artik su kabus

Çok merak ediyorum, aşı gelse güvenip hemen aşı olur musunuz?

Su an pek cok hastalik yoksa sebebi aşı.ve aşı sonucta pek cok denemeden sonra piyasaya suruluyor.ilk partide olmam belki ama 1 ay falan sonra olurum bende.
[/QUO

Haklısınız ama ben üç beş beklerim galiba. Neticede çok yeni bir asi olacak. Hayırlısı inşallah bulunur da , tek derdimiz yaptırsam mi olur

Bir sınıfta kaç kişi oluyor?
Yaz okulunda katılım az 8-10 kişi sınıflar.
Yeni eğitim yılı için de kontenjanlarımızı
sınıf başına 12 ile sınırlandırdık.
Normalde her yaş grubunda değişmekle birlikte en kalabalık mevcut 18 ile ilkokula hazırlık sınıflarında oluyordu.
Artık o sayılara çıkmayacağız.

Normalde her yaş grubunda değişmekle birlikte en kalabalık mevcut 18 ile ilkokula hazırlık sınıflarında oluyordu.

Bize okulumuzdan 19 kisi olacagiz sınıflarimiz büyük dendi. Ana sınıfındayken 15 kisiydik. Hersey havada kaldi nasil olacak. Ögretmenlerimizde tedirgin. Anasinifindayken çok iyiydik. Öğretmenlerimiz cok kaliteli ve anaç ögretmenlerdi.ilkokul korkutuyor.

Arkadaşlar merhaba
Yüz yüze eğitim başlıyor biliyorsunuz.
Bugün kızlarımın okulundan aradılar. Yüzyüze eğitim mi online eğitim mi dediler ama online eğitim taraftarı olmadıklarını anladım. Siz olsanız ne yapardınız?
Bir tarafta can bir tarafta gelecekleri çocukların.
100 de 80 yüzyüze eğitimi istemiyor icim ama diğer 20lik kısım geleceklerini mahvetme diyor.
Bahçeye başka çocuklar varken çıkarmadım. Elimden geldiğince kimseyle gorusturmedim. Ama eşim sürekli çalıştı. O dışarı ile bağlantıyı hiç kesemedi.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
benim yeğenim ilkokul 3. sınıfa gidiyor ve ben karşıyım virüs bitmeden okula gitmesine zaten bağışıklığı zayıf bir çocuk sürekli hastalanıyor bu yüzden de bu kadar virüs varken uzaktan eğitim daha iyi kız kardeşimde okula yollamak istemiyor bu durumda okul yeğenimin sağlığından önemli değil

Konu benim parama geldi işte herşey para...korona hikaye
kadın aklını parayla bozmuş sanki napolyon ha ha ha para da para başka laf yok ağzında öğretmenlerin tümü maaşlarının 10 da birini hibe etsin bu üyeye belki o zaman rahat bırakır eğitimcilerimizi

Bugun bizim okulun da okul aile birligi toplandi. Havalar guzel oldugu surece bahcede dersler ve etkinlikler devam edecek. Ormanlik bir bahcemiz var oldukca genis. 80 ogrenci vardi 60a dusmus gecen seneden mezun olan 6 yas grubunun yeri bosaldigi icin yeni kayit kabul edilmemis. Birkac da ayrilan ogrenci olmus ilkokulun oldugu yerdeki 6 yas grubuna devam icin. Acik hava benim icime sindi acikcasi,pek cok ek onlem alinmis,tatmin oldugum icin eylulde gonderecegim

Dark neresi bu özelden yazsana

kızımın okulu sabah 9 ila 2.40 arasında eğitim veriyor 1 den 8 e her sınıf aynı binayı aynı kantini kullanıyor bahçesinde de anasınıfı var onlarda aynı kantini ve bahçeyi kullanıyor.okulun güvenliği ve temizlik görevlisi eksik.okuldan para istenmesi yasakya m.eğitim tarafından 3 yıldır her hafta müdür mecburen para da para ister mecburen .bunu da gene yasak olan sınıf anneleri ve okul aile birliği aracılığıyla yapar vermeyenlerin listesi sınıf whatsaplarında yayınlanır rencide edilir veliler çocuklar.yönetim bunu biraz mecbur yapıyor çünkü o şekilde temizlik elemanı ve güvenlik maaşı ödeniyor.temizlik malzemeleri de velilere ait fotokopi kağıdı da ayrıca öğretmenler ayda bir de sınıf parası toplar :KK48: her sınıfta virüs dönemlerinde haftada 6 7 çocuk hastadır.lavabolar wc ler berbat öğrencilerin yarısına aileleri wc kullanma eğitimi vermemiş okul ne yapsın.hadi bu şartlar da bir de bu tehlikeli virüs döneminde ankaranın göbeğinde ki bu okula çocuğunu gönder diyen babayiğit çıksın karşıma

Bize okulumuzdan 19 kisi olacagiz sınıflarimiz büyük dendi. Ana sınıfındayken 15 kisiydik. Hersey havada kaldi nasil olacak. Ögretmenlerimizde tedirgin. Anasinifindayken çok iyiydik. Öğretmenlerimiz cok kaliteli ve anaç ögretmenlerdi.ilkokul korkutuyor.
Anasınıfı ortamıyla ilkokul ortamının farklı olduğunu kabul etmeniz rahatlamanın ön şartı.
19-20 kalabalık bir mevcut değil bana göre.
Yıllar önce 23 kişilik bir anasınıfım vardı.

İlkokul çocuğu, okul öncesi kadar korunup kollanmamalı aksi takdirde sosyal-duygusal gelişimi yavaşlar.
Çocuklarımızı, toplum olarak,
çok korunaklı ve konformist büyütme gayreti içinde olduğumuzu gözlemliyorum.
Bunun, çocukların kişisel gelişimi açısından doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum.

Anasınıfı ortamıyla ilkokul ortamının farklı olduğunu kabul etmeniz rahatlamanın ön şartı.
19-20 kalabalık bir mevcut değil bana göre.
Yıllar önce 23 kişilik bir anasınıfım vardı.

İlkokul çocuğu, okul öncesi kadar korunup kollanmamalı aksi takdirde sosyal-duygusal gelişimi yavaşlar.
Çocuklarımızı, toplum olarak,
çok korunaklı ve konformist büyütme gayreti içinde olduğumuzu gözlemliyorum.
Bunun, çocukların kişisel gelişimi açısından doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum.

Bende cok takintili ve koruma eyliminde bir anne degilim aslinda, ama anaokulundan biranda 1.sınıfa gecis ,yeni düzene gecis ve en önemlisi korona sürecinde bunu gecistirmek biraz tedirgin ediyor. Terlediginde üzeri degistirilen, biraz durgun oldugunda ateşi ölçülen ,sürekli kontrol altinda oldugu bir ortamdan ilkokul ortamina gecicekler. Anaokulundaki ögretmenler biraz 2.anne yanı gibi oluyor o yüzden cocuklarda tedirgin oluyor. Mesela benim oglum anne fatma ögretmenimi artık göremiyecekmiyim ama onu özlerim diyor. Süreç çok degisken ve karışık.
Allah yardimcimiz olsun.

10 kişiyle sınırlı olması gerekmiyor muydu? Yoksa sadece yaz dönemi kuralı mıydı?

10 kişiyle sınırlı olması gerekmiyor muydu? Yoksa sadece yaz dönemi kuralı mıydı?

10 kişi sınırı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kreş ve gündüz bakımevleri için geçerli ve bağlayıcı.
MEB kontenjan sınırı getirmedi henüz.

Çok merak ediyorum, aşı gelse güvenip hemen aşı olur musunuz?
Bende hep bunu merak ediyorum. Daha bir yili dolmamis bir hastaligin bugun asisi ciksa nasil guvenip insanlar asi olucak. Bir asinin ortalama piyasaya sürünmesi 10 yil suruyormus 5 yillik olanda varmis ama asla alsa guvenmem ben. Bu arada asi karsiti bir degilim daha gecen gun tetanoz ve bogmaca asisi oldum. Almanyadayim etrafimda oyle cokki ciksada olmam diyen. Oldugum eyalete daha carsamba acildi okular sosyal medyada boyle tartismalar gormedim ben. Hatta kac kere corona kisitlamalarina karsi protesto yapildi. Artik korona konusunda tam olarak ne dusunecegimi sasirdim ben.

Bende hep bunu merak ediyorum. Daha bir yili dolmamis bir hastaligin bugun asisi ciksa nasil guvenip insanlar asi olucak. Bir asinin ortalama piyasaya sürünmesi 10 yil suruyormus 5 yillik olanda varmis ama asla alsa guvenmem ben. Bu arada asi karsiti bir degilim daha gecen gun tetanoz ve bogmaca asisi oldum. Almanyadayim etrafimda oyle cokki ciksada olmam diyen. Oldugum eyalete daha carsamba acildi okular sosyal medyada boyle tartismalar gormedim ben. Hatta kac kere corona kisitlamalarina karsi protesto yapildi. Artik korona konusunda tam olarak ne dusunecegimi sasirdim ben.

Bende çok güvenemem. Asi karşıtı değilim bende, yeni bir aşıya güvenmesi zor. Yaşayıp göreceğiz.

X