Korona ve okul

6 aydır evde oturan çocuğum bir 6 ay daha evde oturunca bu sorun ortadan kalkmazsa ne yapacağız

12 ay evde oturmuş bir çocuk kafeste yetişmiş padişah gibi olursa

6 ay evde oturduk ve oturmayan çoğunluğu gördük

o çoğunluğu evde oturtamayacaklar

o zaman eğitim öğretim kapanıyor amenna diğer sektörlerin de en azından zorunlu ihtiyaç olmayan kapansın

yaşadığım şehir sanayi şehri

binlerce kişinin çalıştığı fabrikalar kapanmıyor

bu binlerce kişinin çocuğu evde otursa da virüs bitmiyor

evet o binlerce kişinin çocuğu ile aynı ortama girdiğinde hepimize bulaşma olasılığı artıyor ama o binlerce kişinin evde olmasına hiçbir zaman ortam sağlanmayacaksa (Mart-Nisan-Mayıs sürecinde de çalıştılar) kaç yıl daha okullar açılmasın diyeceğiz

yeni çağ online deyip geçeriz ki bu da kolaycılık olur zira bakın biz hepimiz dijital platformda yazışıyoruz ama evinde bu imkanı olmayan milyonlar var
Evet aslında açılsın diyenlerin savunduğu şey bu.
Ne kadar izole yaşayabiliyoruz ki. Ben 2 çocukla evdeyim genelde,ama eşim işe gidip geliyor o getirse pekala yakalanacağız hepimiz farketmezsek.
Herkes aynı durumda ,çok az şanslı insan kaldı evden çalışabilen. Kimse çıkmasa 1 kişi çıkıyor mu evden,çıkıyor. Hepimiz artık maskemizi takıp,elimizi ağzımıza yüzümüze sürmeden, sık dezenfekte ederek,insanlarla öpüşmeyerek,hatta tokalaşmayarak yaşamak zorundayız. Ev gezmesi yok ki bunu yapabilen az insan var bence. Dışarı çıkmıyorum diyen,komşu komşu geziyor genelde. Arkadaşım var yan sitede ,kadın siteden cikmiyor hiç ama kah sitenin bahçesinde,kah komşuda günleri geciyor yani. Geçen gün aradı dedim ben parka gidiyorum sabahtan kimse yokken örtümüzü serip oturuyoruz vs diye. Ben hiç çıkmıyorum dedi ama düğüne de gitti boy boy fotoğraflar yükledi, komşuya da gidiyor. Bu değil yani evden cıkmıyorumun tanımı/olmamalı. Bunu anlayıp bunu uyguluyorsak da işe yaramaz. Korona burda bulaşmam,burda bulaşırım diye hedef belirlemiyor en nihayetinde.
Bilemedim,yol uzun,işimiz zor.

Aynen freninden boşalmış gibiler.yillik izindeyim
oglumu yazlığa getirdik kedi köpek öpüyor🤷 aylardır eve kapanınca bizden başka insan gordugu zaman susmaksizin sohbet ediyor🙊
Kıyamam ya.
Çok bunaldı benim oğlumda. Atta diyince kapıya koşup ayakkabilarini kapıyor garibim. Geçen gün arabayla gezdirdim biraz kızimla ikisini,evin önüne gelince oto koltuğundan zor kaldırdım. Inmez,arkasıni dönüyor inmemek için.

Oğlumun okulundan aradılar biraz önce. Pazartesinden itibaren günlük online 9 saat üzerinden dersleri başlıyormuş. 8. Sınıf olduğu için 21 Eylülde okula başlayacaklarını, 24 kişilik sınıfı ikiye böldüklerini söyledi öğretmeni. Tabii ben başlayacaklarından emin değilim. Çünkü bu iş borsa gibi heran değişiyor. Zaten anlık bile hiçbir şey net değil. Ben devlette rehber öğretmenim. Bir sonraki hafta seminer dönemi. Gidecek miyiz gitmeyecek miyiz? Biz rehberlikçilerin çalışma şekli, planı nedir, hiç bilmiyorum 🤷

Olan miniklere oldu.
Tam keşif çağında şu an. Kızımın bebekliğinde ne ozgürmuşuz şimdi düşünüyorumda. Camurlarda mı yuvarlanmıyordu,parkta kumda mı oynamıyordu saatlerce. Denize ,tatile de gidiyorduk ama oğlum 1 kez tatile gidebildi,geçen yaz,kucüktu birşey anlamadı. Bu sene bayılırdı denize gitsek.
Birde yani çocuk sokakta iyi yoruluyor,acıkıyor,uykusu geliyor. Evde ne acıkıyor ne yoruluyor. Zaten 2 yas sendromunda evi başıma yıkacak bu gidişle,önümüz kış zaten offf düşündükce daralıyorum.
Ben bu gidişle stres kaynaklı bir hastalıktan tahtalıköyü boylayacağım korkarım.

Olan miniklere oldu.
Tam keşif çağında şu an. Kızımın bebekliğinde ne ozgürmuşuz şimdi düşünüyorumda. Camurlarda mı yuvarlanmıyordu,parkta kumda mı oynamıyordu saatlerce. Denize ,tatile de gidiyorduk ama oğlum 1 kez tatile gidebildi,geçen yaz,kucüktu birşey anlamadı. Bu sene bayılırdı denize gitsek.
Birde yani çocuk sokakta iyi yoruluyor,acıkıyor,uykusu geliyor. Evde ne acıkıyor ne yoruluyor. Zaten 2 yas sendromunda evi başıma yıkacak bu gidişle,önümüz kış zaten offf düşündükce daralıyorum.
Ben bu gidişle stres kaynaklı bir hastalıktan tahtalıköyü boylayacağım korkarım.
Allah korusun 🤗Benim yavrumu da fena vurdu pandemi.ne güzel kreşe gidiyordu çok da memnundum.simdi babası bakıyor sağolsun ama gözünün ucuyla bakıyor😁kreşte beslenmesi daha iyiydi.yemek secmiyordu.simdi makarna köfte patates...ben en çok buna uzuluyorum.once beslenme..sonra sosyalleşme ve eğitim.hayirlisi bakalim

Uzaktan eğitimde evde olmaktansa okulda olmayı tercih ederim umarım doğrudur Evde küçük bebegim var çünkü ve online derslerde babası ne kadar oyalasa da bı şekilde yanima gelmek için ağlar bagirirdi Ki şimdi babası da ise gidiyor

Ne kadar bencilce bi istek
Bizim gibi 50 60 kişinin çalıştığı okullar var bizim canımız yok mu?
Mantıklı olan evden olması virüs öğretmene geçmiyor mu hayirdir

Benim ısrarla üzerinde durduğum nokta şu:
6 ay önlem almak için kısa bir zaman değildir.
Mesela okulumun bahçesine, parklara, açık alanlara prefabrik okullar sınıflar yapılamaz mıydı?
Tek kişilik sıra ihalesi yaptık, dediler mi?
Yüzyüze eğitim için şu kadar bütçe ayırdık, şunları planladık, şurada tıkandık dediler mi?
Sİzce cidden eğitimi önemsediler mi?
Konunun başından beri söylediğim " Okullar açılınca değil, önlemlerin yeterli olduğuna inandığımda göndereceğim."
Virüsle yaşayacağız, büyük bir cümle.
Ve ben ciddi önlemler/ planlamalar yapıldığını görmek istiyorum.
Hepsi bu. Şu şartlarda çocuğumu okula göndermek enfeksiyon kapacağı bir havuza bırakmaktan farksız.
Sadece çocuğumun bağışıklık sistemine güvenerek havuza bırakamam.

haklısınız ama o tedbirler alınmayacak ya da alınamayacak

illerin merkezinde sınıflar 50 kişilik dersler boş

dağ ilçelerinde 5 saat ders için olan öğretmen Bursa merkezinde 254 saat ders olan okulda yok

planlama, dağıtım yok

şehir merkezinde dahi ücretli öğretmenler yığınla

yani söylediklerinizde A dan Z ye haklısınız da haklı olmak maalesef o tedbirlerin alınmasını sağlamıyor

Burda herkes duyar kasıyor okul açılsın diyor da e bu plajda gezenler avm avm dolaşanlar oraya buraya maske eldiven atanlar uzaylılar mı?

Zamanında herkes dikkat etseydi vakalar azalırdı okullar da açılırdı.
Şimdi sizlanmanin kimseye faydası yok

Hâlâ bilinçsizce çoluk çocuk iç içe şehir şehir geziyor millet.ben anlamadım bu işi

Bugün bir arkadaşımla onun yaşadığı sitenin açık alandaki kafeteryasında buluştuk.
Site İstanbul'um sosyo-ekonomik düzeyi yüksek ailelerin oturduğu kalburüstü bir site.
Onlarca anne kafeteryada gruplar halinde oturup sohbet ederken 50'den fazla çocuk da yan taraftaki oyun alanında oyun oynayıp bisiklet-scoter sürüyordu.
Kolkola, yakın temas halinde gezen ergenler de ortamda ara sıra gözüme çarptı.
Ve sıkı durun bu ortamda benden başka maskeli tek bir yetişkin yoktu,
sadece 11-12 yaşında bir kız çocuğu da çenesine inmiş maskeyle dolaşıyordu.
Bugün okullar açılmadığı için üzüldüm.

Bugün bir arkadaşımla onun yaşadığı sitenin açık alandaki kafeteryasında buluştuk.
Site İstanbul'um sosyo-ekonomik düzeyi yüksek ailelerin oturduğu kalburüstü bir site.
Onlarca anne kafeteryada gruplar halinde oturup sohbet ederken 50'den fazla çocuk da yan taraftaki oyun alanında oyun oynayıp bisiklet-scoter sürüyordu.
Eminim orada oturan anne babalar
Okullar niye açılmıyor diye isyanda ediyorlardır.

Avmler açık düğünler yapılıyor sahiller plajlar sımsıkı insan dolu. Okullar neden kapalı kalsın. Bu hastalıkla yaşamayı öğrenmek zorundayız uzun bir süre daha
Avm ve düğüne istemeyen gitmez, sahile de aynı şekilde. Okul zorunlu olan birşey. Hiçbirine de gitmiyorum mesala, park da dahil.

Sanki herkes çok izole kimse dışarı çıkmıyor kimse çıkmasa o evde yine ise giden biri var Avm plaj kafeler dolu ama okullar açılırsa virüs yayılacak sanki çocuklar hep evde bırakın alla sen
Aslında bizim aileden ise giden yok. Birimiz kronik rahatsız olduğu için birimiz okullar açılmadığı için. Baya da dikkat ediyoruz avm plaj düğün vs gitmiyoruz hiç. Vardır başka bizim gibilerde. Koskoca ülkeyiz sonuçta.

Benim yasadigim sitedede cocuklar sokakta gece yarisina kadar. Benim oglum 6 yasinda korkudan disari cıkaramiyorum. Yavrum camdan çocuklari izleyip üzülüyor. Gecen sene anaokuluna gitti yıl boyu hastaydı (domuz gribi ishal bulantı grip enfeksiyon pesimizi birakmadi). Bu sene 1.sınıf olacak özel okul ama korkuyorum göndermesekmi bu yıl diyorum. kalbindede biraz fazla üfürüm var. Ama üzülüyor arkadaslarim 2.sınıfken ben 1.sınıf olucam diyor. Cok zor .

Aslında bizim aileden ise giden yok. Birimiz kronik rahatsız olduğu için birimiz okullar açılmadığı için. Baya da dikkat ediyoruz avm plaj düğün vs gitmiyoruz hiç. Vardır başka bizim gibilerde. Koskoca ülkeyiz sonuçta.
Alışveriş banka ödeme işlerini nasıl.yapoyorsunuz küçük bir azınlık izole olabilir

Herkesi genelleyen bir tayfa var aşırı sinir oluyorum. Kimisi plajda gezmeyi tercih ederken kimisi aylarca evinde oturdu. Plajda gezenlerin günahını neden evde aylarca oturanlar çeksin. Çok saçma.
Hocam okul açılınca ise gideceksiniz çok kötü degilmi bedava maaş olmayacak🐱😱🎃

X