- 19 Kasım 2013
- 18.594
- 33.482
- Konu Sahibi Aylakkadin
Evet aslında açılsın diyenlerin savunduğu şey bu.6 aydır evde oturan çocuğum bir 6 ay daha evde oturunca bu sorun ortadan kalkmazsa ne yapacağız
12 ay evde oturmuş bir çocuk kafeste yetişmiş padişah gibi olursa
6 ay evde oturduk ve oturmayan çoğunluğu gördük
o çoğunluğu evde oturtamayacaklar
o zaman eğitim öğretim kapanıyor amenna diğer sektörlerin de en azından zorunlu ihtiyaç olmayan kapansın
yaşadığım şehir sanayi şehri
binlerce kişinin çalıştığı fabrikalar kapanmıyor
bu binlerce kişinin çocuğu evde otursa da virüs bitmiyor
evet o binlerce kişinin çocuğu ile aynı ortama girdiğinde hepimize bulaşma olasılığı artıyor ama o binlerce kişinin evde olmasına hiçbir zaman ortam sağlanmayacaksa (Mart-Nisan-Mayıs sürecinde de çalıştılar) kaç yıl daha okullar açılmasın diyeceğiz
yeni çağ online deyip geçeriz ki bu da kolaycılık olur zira bakın biz hepimiz dijital platformda yazışıyoruz ama evinde bu imkanı olmayan milyonlar var
Ne kadar izole yaşayabiliyoruz ki. Ben 2 çocukla evdeyim genelde,ama eşim işe gidip geliyor o getirse pekala yakalanacağız hepimiz farketmezsek.
Herkes aynı durumda ,çok az şanslı insan kaldı evden çalışabilen. Kimse çıkmasa 1 kişi çıkıyor mu evden,çıkıyor. Hepimiz artık maskemizi takıp,elimizi ağzımıza yüzümüze sürmeden, sık dezenfekte ederek,insanlarla öpüşmeyerek,hatta tokalaşmayarak yaşamak zorundayız. Ev gezmesi yok ki bunu yapabilen az insan var bence. Dışarı çıkmıyorum diyen,komşu komşu geziyor genelde. Arkadaşım var yan sitede ,kadın siteden cikmiyor hiç ama kah sitenin bahçesinde,kah komşuda günleri geciyor yani. Geçen gün aradı dedim ben parka gidiyorum sabahtan kimse yokken örtümüzü serip oturuyoruz vs diye. Ben hiç çıkmıyorum dedi ama düğüne de gitti boy boy fotoğraflar yükledi, komşuya da gidiyor. Bu değil yani evden cıkmıyorumun tanımı/olmamalı. Bunu anlayıp bunu uyguluyorsak da işe yaramaz. Korona burda bulaşmam,burda bulaşırım diye hedef belirlemiyor en nihayetinde.
Bilemedim,yol uzun,işimiz zor.