- 3 Nisan 2014
- 36.119
- 147.242
- 798
- Konu Sahibi alwaysnforever
-
Geçen hafta kitap sipariş ettim. Bir hafta ptt kargonun keyfini bekledik, dün geldi kargo. Doğrudan alıp balkona koydum. 6-7 saat balkonda durdu. Sonra dış paketini çıkardım balkonda ve kitapları aldım içeri. Kitaplar için sorun yok bence zaten bir haftadır o kutunun içinde ne virüs kalır ne başka bir şey. Ben sırf dış paketi için beklettim dışarda.tabi her temastan sonra ellerimi yıkadım.
utu olayi hic aklima gelmemisti iyi fikir:)Bende bir şeyler sipariş vermiştim dün geldi, eldivenle aldım paketi, eve sokmadan kapıda açtım.
Kıyafetler ayrı bir paketin daha içine konmuştu. Onuda açtım paketlerin hepsini çöpe koydum. Paketi açarken kıyafete elim değmeden leğene koydum. Eldivenleri çıkarıp buharlı ütü bastım kıyafetlere. Kazağı da balkona koydum havalansın diye dünden beri balkonda. Ben kendimce böyle bir önlem yaptım fikir olsun sizede:)
ben kargo nerden gelirse gelsin camasir suyuyla paketini yikiyorum once sonra aciyorum9 kisi diye duydum ama paketten bulasrmi acaba ya bnmde waikikidn kargo gkcek yarin. Kargocularada yazik
kitaplar kargoya verildikten sonraki süreye dikkat et bence. 3-4 günü buluyor zaten,( benimki tam bir haftada geldi )o süre boyunca kutu içinde kalmış olacaklar , sıkıntılı bir durum oluşmaz. Dış paketi için istersen doğrudan çıkarıp at istersen biraz beklet balkonda. Ama kitap sana gelene kadar kendi kendini dezenfekte eder emin ol :)lgs formatı değişince yeni basımlar başladı. önümüzde ki hafta olmasa da sonraki haftaya bende kitap siparişi vereceğim mecbur. valla düşünmüyor değilim yeni basım olacakları için kitaplarda da olur mu diye.. iki gün balkonda bekleticem.
giyim alinmasa bile temizlik urunleri veya daha farkli ihtiyaclar aliniyor markete gitme kargoyla getirtme ne yapicaz kimse birsey almazsa hicbiryerden ekonomik olarak biticez en sonundaBana internetten alışveriş yapanlar aşırı bencil geliyor şu an, siz evde çıkmaya korkuyorsunuz ama kapınıza onları getiren de insan. Ve çok ciddi risk grubunda olan insanlar. Ben evdekilerde yetinmeye çalışıyorum, sadece kıyafet olarak da değil gıda olarak vs. Azıcık bilinçli davransak güzel olur şu dönemde.
Bir de bugünün meselesi değil zaten çoğu insan her türlü alışverişinde internet kullanıyor artık. Küçük şehirde yaşıyorum ben, şampuanımdan duş jeline kadar internetten almayı tercih ediyorum. Hadi kıyafet elzem değil zaten evde hapis vaziyetteyiz , ama diğer pek çok şey için yine internet alışverişini tercih etmek zorundayız. Kitap mevzuu benim için mühim meseka. Yaşadığım şehirde ufak tefek kırtasiye dışında kitapçı yok, haftalık bile olsa mecbur vereceğim o siparişi.giyim alinmasa bile temizlik urunleri veya daha farkli ihtiyaclar aliniyor markete gitme kargoyla getirtme ne yapicaz kimse birsey almazsa hicbiryerden ekonomik olarak biticez en sonunda
Garantiye alın 3 gün bekletin. Virüs 3 günden fazla yüzeylerde yaşamıyor.hamileyim ve çok eksiklerim kaldı haliyle
dün sabah LCW den verdim sipariş,aksam kapatmış.umarim gelir.ben eldivenle alıp,balkona atıyorum kargoları 2 gün duruyo
zaten siparis vermesek kargolar daha az eleman calistirip ucretsiz izin vericekler belkide hani boyle onlara iyilik mi edicez kotuluk mu bilmem suan gelen kargolari yere birakiyorlar imza yok bisey yok adamla temasa gecmiyoruz hicbir sekilde kargolarida dezenfekte ettiklerini soylemisti birkac kargo sirketi zatenBir de bugünün meselesi değil zaten çoğu insan her türlü alışverişinde internet kullanıyor artık. Küçük şehirde yaşıyorum ben, şampuanımdan duş jeline kadar internetten almayı tercih ediyorum. Hadi kıyafet elzem değil zaten evde hapis vaziyetteyiz , ama diğer pek çok şey için yine internet alışverişini tercih etmek zorundayız. Kitap mevzuu benim için mühim meseka. Yaşadığım şehirde ufak tefek kırtasiye dışında kitapçı yok, haftalık bile olsa mecbur vereceğim o siparişi.
Yaza kıyafet düşünmüyorum şu zaman için düşünüyorum mevsimlik baharlık. Yazlık demedim nereden çıkardınız.Bu zamanda yaza kıyafeti de düşünmek ne bileyim...
Siz yazınca baktım gerçekten kapatmış.Internet sitelerinin sahibi yavas yavas online siparisi kapatiyor. Ornegin Waikiki dün calisanlarinda covid ciktgi icin kapatti. Istersen 1 ay daha bekle hem.gonul rahatligiyla eline alirsn
Merhaba
Biliyorsunuz başımızda böyle bir hastalık var. Benimse ısınan havalar için giyecek çok fazla şeyim yok. Şimdi bu dert mi diyeceksiniz ama benim içime dert oldu.
Çalışıyorum ve paspal olmak istemiyorum insanlar düzgün giyiniyor genelde. Öğrencilik hayatından yeni çıktığım için kıyafetlerim biraz özensiz kaldı iş hayatına göre. İnternette de güzel güzel fırsatlar görüyorum markalar indirim falan yapıyor. Ancak acaba internetten alışveriş yaparsam kargocuları gereksiz risk altına mı sokmuş olurum? Benim cok da acil olmayan ihtiyaçlarım için o insanların hasta olmasına sebep olur muyum bir şekilde?
Bir yandan alışveriş yapma istegim ama bir yanda da susmayan vicdanım.. Sizce bencillik mi etmiş olurum biraz daha idare mi edeyim elimdekilerle yoksa onlar önlemini alıyor mudur bir sey olmaz mı? Kimsenin sebebi olmak istemiyorum.
Peki gıda ne olacak esim bir haftadır evde evdeyken sürekli birseyler yeniyor peynir süt yumurta yok mecbur markete gidip alıcam veya sipariş vericem komple yasak gelmediği sürece böyle devam edecek yasak gelse bile gida alışverisi zaten olacak gene birşeyleride bu kadar abartmaya gerek yokBana internetten alışveriş yapanlar aşırı bencil geliyor şu an, siz evde çıkmaya korkuyorsunuz ama kapınıza onları getiren de insan. Ve çok ciddi risk grubunda olan insanlar. Ben evdekilerde yetinmeye çalışıyorum, sadece kıyafet olarak da değil gıda olarak vs. Azıcık bilinçli davransak güzel olur şu dönemde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?