Hayır tam tersi yiyecek siparişi verdiğiniz için kargo şirketleri ve market çalışanları iki kat çalışıyor.https://www.hurriyet.com.tr/kelebek/hurriyet-pazar/ihtiyaclarimizi-kapimiza-getiren-kuryeler-anlatiyor-kimileri-bizden-ocu-gibi-korkuyor-41480495 okuyun mutlaka.
Mecburi ihtiyaçlar alınmaya devam edecek. Bundan kaçış yok.
Dışarı çıkıp alsak enfeksiyon riski fazla olur. Sadece benim için değil orada çalışanlar için bile.
Mecburi ihtiyaçlar temizlik malzemesi , yiyecek bunlar online ya da markete gidilerek alınmaya devam edecek. Bunu değiştiremeyiz. . İki türlü de toplum riskte. Ben çıksam ya da kargo görevlisi bana getirse de dışarda biri dolaşıyor. Risk. Hatta ben toplu taşıma kullanırsam durum daha kötü.
O yüzden İtalya ve diğer bazı ülkelerde sadece mecburi ihtiyaçların internet ve market alışverişine izin veriyor. Bazı yerlerde sadece internet alışverişi.
bu ihtiyaçları bir şekilde temin edeceğiz. Öyle veya böyle. Ben de çıksam kargo görevlisinde getirse herkesi aynı tehlikeye atmış oluyoruz.
buarada o market çalışanının işi bu. Böyle durumlarda ( pandemi ) öyle yerlerin açık olması gerekiyor. . Eğer 2 kat çalıştırılıyorsa bu mağaza görevlisinin suçudur. Gerçi sağlık çalışanları da çok çalışıyorlar. Pandemi etkisi.
olağanüstü durumdan dolayı sipariş vermek çok zor , çok geç geliyor günlerce bekliyorsunuz. Ama bunu anlıyorum. Hiç şikayetçi değilim. devletin onlara verdiği güvenlik ve hijyen önlemlerine uyarak bana ulaştırmaları gerekiyor.
keşke herkesi güvende tutacak blr yöntem olsa. Yapay zeka robotlar olsa onlar yapsa alışverişi herşeyi.
ya da sokağa çıkma yasağı gelse. Öncesinde sıkı yiyecek depolarız. Sonra 1 ay evden çıkmasak diyeceğim ama annem sağlık çalışanı. Bizim ev hep dışarıyla bağlantılı olacak. Sokağa çıkma yasağı olsa zaten marketlerin gene açık olması lazım. Hatta o durumda eve siparişe hepten izin verilir.
ben zaten kronik hasta olduğum için kısmi sokağa çıkma yasağım var şu anda istesem de çıkamam. ihtiyaçlarımı böyle görmeliyim. Ya da devletin verdiği numarayı arayacağım ki yine aynı hesaba gelir. Bir kişi benim yerime dışarda virüs kapma tehlikesi ya da saçma tehlikesi ile koşturur.
Şimdi bazı meslekler pandemi durumunda çalışmaya devM etmeleri gerekiyor. Hep dua ediyoruz bu durumda bizleri yalnız bırakmayan tüm çalışanlar için.
gerekmediği sürece dışarı çıkmayın , kimsenin sizin yüzünüzden çıkmasına izin vermeyin. Ama tabiki gerekmediği sürece. Temel ihtiyaçlar gerekliliktir.