Korona, Nikah ve Düğün Sorunsalı

Aile için değil siz kendiniz de düğün istiyorsunuz bu da en doğal hakkınız.üç önerim olacak: birincisi, mekanlar açılırsa ağustosta düğününüzü yaparsınız o zaman beraber yaşamaya başlarsınız, bekleyin. tabi bu düğün istediğiniz gibi olmayabilir kısıtlamalar olabilir. İkincisi yaşınız küçükse mesela 20-30 gibiyse çocuk falan aceleniz yoksa bekleyebilirsiniz hayat tam düzelince nikah düğün evlenin o zaman beraber yaşamaya başlarsınız. Üçüncüsü ise planladığınız tarihte nikâhınızı yapın beraber evinizde yaşayın ya ağustosta ya da hayat normale dönünce de düğününüzü gönlünüzce yapın. Sizin düşünceniz de üçüncüsü galiba.Ailenizin görüşlerini de elbette önemseyin ama aslolan sizin hayatınız çevrenin ne dediğini boşverin. Ben olsam ne yaparım onu söyleyim: Düğün yapmayı isteyen biriysem yaşım 30'lardan aşağıdaysa (bunu niye söylüyorum ablam 36 yaşında mayıs sonu düğünü olacaktı bebek istiyor bekleyemem diyor o yüzden söylüyorum yaş mevzusunu.yaş da bi faktör bekleme konusunda) mekanların tam olarak açılmasını beklerim. Gönlümce düğün alışverişlerimi, rahatca nikâhımı ve düğünümü yaparım balayına da o zaman giderim. Düğün hevesim yoksa da hemen nikâhı kıyar hayatıma bakarım.mesela hayat gelecek sene mayısta tam normale dönecekse beklemeye değer olabilirdi tabi hayatın tam normali ne zaman o da belli değil de.bazı uzmanlar aşının önümüzdeki aralık ayına hazır olacağını söylüyor ayrıca ekonomik durumlar dolayısıyla zaten bir süre sonra hayat ister istemez büyük oranda normalleşecek gibi görünüyor.

Ergenlik çağında kardeş, evin ortamı vs. bu bahaneleri geçin. Her şeyiniz hazır, e ortam ve şartlar da malum, niye bekleyesiniz ki? Kim sizi bunun için yadırgayabilir?

Tanıdığım iki çift ayda 2000-2500 lira civarı kira ödüyor olmasına rağmen yine de ertelediler her şeyi. Çünkü onlar için nikah, düğün, takılar vs. daha öncelikli. Sizin öyle bir durumunuz da yokmuş, evi satın almışsınız. Ama bu tamamen tercih meselesi. Siz, keyfiniz ve kahyası.

Ben elalemin de bunu fazla yadırgayacağını sanmıyorum. Tam tersi evlenip aynı evde yaşamaya başlayıp sonradan düğün yapmak asıl saçma olan. Ya hiç birlikte yaşamaya başlamayın ya da her şeyi Ağustos’a erteleyin.

elalem bariyerini en güzel sosyal medya kırar. Büyün teyze emmi ne varsa internette emmi gibi çökelemiş bekliyor. Hazırlığın bitmesine yakın canlı yayın açın, gelinlik giyince işte. Nişanlın da gelsin çekirdek ailesiyle seni evden alsın bi de davul bulun. İki çekirdek aile nikaha gidin. Bi de nikah sırasında canlı yayın yaparsınız. Bir de imam nikahı duyurusu yaparsınız, elalem de her şeyi canlı canlı izler bir gün boyu. Hastalık bitince düğününüzün olacağını da arada dillendirin. Balayına da gidin içinize siniyorsa (ben gitmezdim) aile de bu duruma alışır.
Düğün yapmak vebaldir bunca hastalık varken risktir.

Bence super firsat ya, yeni evliyken karantina gunleri cok guzel gecer, ben olsam hic kacirmazdim. Mis gibim kendi evim oh, isteyen istedigini soylesin, cok da tin.

Düğünü çok istiyor ve nikah kıysak bile sonrasında düğün yaparım diyorsanız o zaman cidden erteleyin nikah işini de, çok manasız bir şey olacak çünkü.

Benim için düğün önemli diyorsanız beklemek mantıklı.bakirelik olayına takılan biri kesinlikle değilim ama 3 ay sonra düğün yapmak tuhaf geliyor.ki agustos ayında da virüs bitmicek sonucta bence nikahta gelinliğinizi giyin

Ben olsam evlenirdim çevrem ne derse desin ya da yarım saatlik bir nikah yapardım ,sosyal mesafenin çok aşılmadığı bu kadar yeterli bence .Çalgılı ,çengili düğünler bana hep manasız gelmiştir zaten. İki deli oynuyor ortada oyunuyor salon parasını tüm masraf sizde.O parayla da olaylar düzene girdiğinde güzel bir ikinci balayı mahiyetinde geniş bir yurt dışı gezisi yapardım nikahlı kocamla kim ne derse desin,hayat benim.Gerçi sizin tercihiniz ne olur bilemem premses gibi bir düğünse size kalmış bekleyin ama benden söylemesi bu hastalık işi uzayacak.

Mantikli olan nikahta gelinligi giyip eve gecmeniz ,balayına gidin,dugun kina sonrada olur ,bircok cift boyle yapiyor ,yapicak bisi yok silrnizi ikna edin ,biraz dik durun

Ben o dediğini yaptım tam olarak. Aileler düğün istedi, ikimiz de evin tek oğlu/tek kızıyız. Nikahı kıydık, sonra ben eşimin yaşadığı şehirde iş buldum, valizleri topladım gelip beni aldı. İki ay sonraydı düğün. Düğünü de yaptık ama benim kendi annem babam dışında kimseye söylemedik benim kendi evime yerleştiğimi. Ben haftasonları gittim evde kaldım. Hafta içi gelen olursa gelinlik provasında, nişanlısıyla eşya bakıyor falan bahaneler uydurdular. İdare ettik. Sizde durum farklı. Bence düğün gerekmiyor. Nikah yapın yeterli.

Yeniden selam =))
Kayınvalidem ile günlük konulardan telefonda konuşurken uygun zamanda ailesi ile gelip bu olayları ailemle toplu olarak görüşmek istediğini söyledi. Haftaya çarşamba iftar yemeğine alacağız. Bu görüşmeden çıkan ortak kararla hareket edeceğiz.

Hepinize güzel yorumlarınız ve destekleriniz için teşekkür ederim. ^^

Ve aleykum selam...toplanmayın canım..korona mı olmak istiyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…