korkuyorum

17 Ağustos'ta ailemden, akrabalarımdan, arkadaşlarımdan bir çok insanı kaybettim, uzun süre de enkaz altında kaldım. Yıllarım paranoyalarla, sürekli tavandaki lambayı kontrol etmekle geçti, şimdi iyiyim ama. Sanırım bu biraz kabullenmekle alakalı. Yani elimden gelen önlemleri alıyorum, gerisini de Allah'a bırakıyorum... Başka ne yapabiliriz zaten?

Şuan yine deprem beklenen bir ilde yaşıyorum. Ne gibi önlemler aldım; evimiz yeni, az katlı, depreme uygun inşa edilmiş. Sağlamlığına güveniyorum yani. Evdeki büyük eşyalar, kütüphaneler, dolaplar...vs duvara monte edilmiş durumda. Düşüp, geçişimizi engelleyecek tüm eşyalar kapılardan uzak yerlerde... Başucumda küçük bir deprem çantam var, dışarı çıkabilirsek, ihtiyacımız olan şeyler için tekrar eve girmemiz gerekmesin ya da enkaz altında kalırsak en azından suyumuz olsun diye... Evde yaşam üçgeni denen boşlukların oluşabileceği büyük eşyaları biliyorum, ilk hamle oralara sığınmak olmalı. Yatak, kanepe, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi eşyaların yanları örneğin... Eşimle ayrı yerlerdeysek, deprem sonrası buluşacağımız bir alan belirledik, çünkü telefonlar bir süre çekmeyecek biliyoruz.

Bir insan olarak ancak bu kadarını yapabiliriz zaten. Gerisi şans, kader, artık ne derseniz.

bunu okudum ve gerçekten zoruma gitti allah yardımcınız olsun

Allah felaketlerden korusun ..
Evet canım ama kendini bu düşüncelerin esiri yapma ölüme engel olamayız sonuçta...
hepinize teşekkür ederim.. evet korkuyorum belki ölümden belki felaketten. bu nasıl birşey biliyormusunuz hergün gectiginız bir yol vardır korkmadan geçersiniz ama o geçtiğiniz yoldan yarın geçersenız araba çarpıp öleceğinizı bilirsiniz korkup geçmez yada korkarak geçersiniz öyle birşey maalesef allah hayır etsin

bunu okudum ve gerçekten zoruma gitti allah yardımcınız olsun
Zorunuza gitmesin. =) İnsanız, hepimiz depremden korkuyoruz, başımıza gelmiş olsun, gelmemiş olsun fark etmez. Bu korkunun esiri olmaktansa, vaktimiz varken önlemleri almaya başlamak en mantıklısı. Evinizin sağlamlığını kontrol ettirin biran önce, evin içerisinde alabileceğiniz önlemleri de internette bulabilirsiniz. Eminim bunları yaparsanız, korkunuz tamamen geçmese bile daha rahat hissedersiniz. Bu arada geçmiş olsun. Allah beterlerinden hepimizi korusun.

ah kuzum ben de mersindeyim hepimize geçmiş olsun. Allah tekrarını göstermesin, deprem üzerine fırtına dışarıda sabahladık biz de deniz kenarındayız çok korktuk.

böyle düşünürszen psikolojin bozulur...

Japonyadaki gibi bir tsunami olmaz olsa bile , icdeniz cunku akdeniz. Okyanus olsaydi farkli olurdu tabi.Filmlerdeki goruntuden etkilenmeyin.

amin sağolun

ah kuzum ben de mersindeyim hepimize geçmiş olsun. Allah tekrarını göstermesin, deprem üzerine fırtına dışarıda sabahladık biz de deniz kenarındayız çok korktuk.
bizde denize çok yakınız allah yardımcımiz olsun

inanamıyorum gerçekten.... bu filmdeki görüntülerden etkilenmek mi? japonyadaki bir tsunami veyahut deprem kadar büyük olmasa bile öyle birşey olduğunda yüzlerce insan ölmeyecek mi? nice ailelerin canlari yanmayacak mi? hiç mi empati kurmuyorsunuz? düşünsenize hergün yürüdüğünüz yoldan yarın geçersenız araba çarpıp öleceğini zı -allah korusun- korkmaz misiniz? ordan geçmekten çekinmezmisiniz? insan yasamadan bilemiyor...

öncelikle geçmiş olsun
17 ağustos depremini yaşayan biri olarak çok net söylüyorum ki korkunun ecele faydası yok
kaderde kısmette ne varsa o gelir kaçış yok
bu arada 5,2 aslında çok büyük deprem sayılmaz böyle küçük küçük depremler ile enerjinin boşaltılması önemli daha yüksek şiddette daha yıkıcı depremlerin önünü kesiyor
yüzeye yakın olduğu için çok net hissetmişsiniz
dedikodulara inanmayın deprem sonrası felaket tellalları ortada dolaşır durur tvlerde anlatır dururlar
siz depremi yaşadınız peşinden gelen 4,4 artçı sarsıntıyı yaşadınız ve uzun bir süre artçı depremler devam edecek ama şiddetleri ve süreleri hep daha azalacak
korkmayın Allaha sığının tabi tedbir alın
evinizin depreme dayanıklılığını kontrol ettirin gerekirse çürükse sağlamlaştırın yada kiracıysanız yeni bir eve taşının
dolap gibi eşyaları sabitlettirin
yaşam üçgeni kuralı var netten bulun okuyun deprem anında yapılması gerekenler ve Allaha sığının
korku çare değil ülkemizin gerçeği deprem
ama unutmayın deprem öldürmez bina öldürür

ilk açıklanan 10,8 di ki bence öyleydi
Allah kimseye yaşatmasın ama uyanıktım nasıl geldiğini nasıl binayı çevirdiğini yatıp kalktığını sesleri çok net hatırlıyorum
Devlet sonradan şiddetini ölü sayısını felan hep sakladı
öyle garip şeyler oldu ki
sakaryanın adı bile geçmedi oysaki şehir tümden yıkıldı
neyse devlet her zaman saklar zaten gerçek ile resmi kayıtlara yansıyan farklıdır
sonradan işte şiddeti 7,8 e düşürdüler

Evet hatirliyorum. 10. Üzerinde olunca devlet mağdur olan herkese ev vermek,ücretsiz tedavi etmek zorundaymis ve kayiplar için tazminat odemeliymis bu yüzden düşürülmüş. O dönem çok tartışılmıştı bu konu. Sakaryada komsumuzum tüm ailesi göçük altinda can verdi o günleri bende hiç unutamiyorum,kanepede biri ayağını sallasa deprem oluyo saniyorum fırlıyorum yerimden. Bıraktığı izler derin...

Allah bir daha hiç kimseye yaşatmasın
sizede geçmiş olsun

Depremi haber veren bir teknoloji olmadığına göre yapacak bişey yok ama tsunami konusunda rahat ol bizde tsunami olsa da tv de gördüklerin gibi olmaz okyanusa kıyımız yok

Benim memelekrt riskli deprem bölgesi memleketteyken çok sık depremler olurdu büyüklü küçüklü hissettiğimizde de yerimizden bile kalkmazdık nasılsa yıkıcı deprem olmaz diye alışmıştık ama istanbul' a yerleştiğimden beri depremden çok korkuyorum alışkınıö halbuki erzincan depremini de, bingöl depremİni de gördüğüm halde çok korkuyorum. Ama yapılacak birşey yok korkma panik olmamaya çalış,

bende yaşadım....o günden bu yana deprem çantasıyla yaşadım...çok sıcak bile olsa düzgün giyinip yatıyorum....aklımı kaçırma noktasına geldim.....sonunda teslim oldum tevekkül ettim....evde yalnız kalamazdım artık kızımla yatıp uyuyorum....ama kafa gidik yinede....

teşekkür ederim anlayisiniz için allah yardımcınız olsun önceden yaşamışsiniz atlatmak çok zordur eminim :-(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…