• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KORKULAR NASIL OLACAK?

Eloselos9393

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2018
434
201
53
31
Daha önce konu açmıştım. Ama bu sefer daha farklı bir korku ile geldim. Yeni biri ile tanıştık ettik ve yavaş yavaş ilerledik ve sevgili olduk. Ama bir sorunum var ben 26 yaşında daha önce başımdan 1 evlilik geçmiş bir kadınım. Evliliğim şiddet ve ihanetten bitti. Karşımda ki insan hiç evlenmemiş ve evin ilk çocuğu. Şimdi ben bununla ilişkimi devam ettirsem arada sevgi bağı çok güçlü olsa ve ailesi biz boşanmış bir kadın istemiyoruz dese ne olacak. Ve ben ilk başta yola çıkarken söyledim her şeyi anlattım çünkü benden bilsin ve ona göre devam edeli diye kendisi de benim ailem çok anlayışlı böyle şeye takılmaz dedi ama korkularım var hadi ailesi yok derse ilerde ne olacak. BEKAR BİR ERKEK İLE BOŞANMIŞ BİR KADIN İLİŞKİSİ OLMAZ MI?

Eger cocuk yoksa cok cevreye karsı bır sorumlulukta olmuyor. Benım mesela cocugum vardı once aıle dısında akrabalarında bu durumu bılıp kabullenmesı gerekıyordu.
Ben o konuda cok sanslıydım. Sız bana gore kat ve kat daha sanslısınız

Sorunuza cevaben gayet de olabilir bana evlenip boşanmış ve bekar ayrımı çok sacma geliyor ancak anne babalar oyle düşünmüyor. Kedi ailemden biliyorum abim hic evlenmedi, evlenmis boşanmış birisi ile konusmaya başlamış, aralarindaki bağ kuvvetlenip ciddi düşünmeye baslayinca da annemlere söyledi abim ve hiçbirimiz ne annemden ne babamdan öyle bi tepki beklemezdik ama ortalığı ayaga kaldırdılar, annem hakkımı helal etmem dedi babam razı degilim dedi abim cok fena arada kaldı sevdiği kadının arkasında duramadı ve geri adım attı. Şimdi hala görüşüyorlar ama annemler bilmiyor. Belki abim de sizin görüştüğünüz kisi gibi sözler verdi çünkü anne babamdan hiç umduğumuz hareketler değildi anlayışla karşılayacaklarını düşündü ve drcam ettirdi ilişkiyi ama düşündüğü gibi olmadı maalesef. Hala annemleri nasıl ikna edecek onu düşünüyor.
Biz arkasındayız seviyorsan sonuna kadar git yıllarınız boşa beklyerek gecmesin diyoruz, bu sefer de ilerde birisi evlenmis boşanmış olması ile alakali bir söz laf ederse kaldirabilir miyim bilmiyorum diyor.
Diyecegim o ki iyi ölçüp tartın, görüştüğünüz kişi her ne kadar ailesinden emin konussa da o isler öyle olmuyor maalesef, arkanızda durabilecek mi onun sözünü versin

Eger cocuk yoksa cok cevreye karsı bır sorumlulukta olmuyor. Benım mesela cocugum vardı once aıle dısında akrabalarında bu durumu bılıp kabullenmesı gerekıyordu.
Ben o konuda cok sanslıydım. Sız bana gore kat ve kat daha sanslısınız
çocuğum yok ve 5 ay evli kaldım ve gören hala genç kız sanır beni

ben de aynı durumdaydım. Ailesi hiç bi zaman sorun etmedi ve yüzüme vurmadı. Ben de bunun için hiç bir zaman hatalıymışım gibi hissetmedim. Şimdi de evleniyoruz,eşimin de hiç bi yanlış cümlesini duymadım geçmişimle ilgili.Yani sorun etmeyin
evet hata değil ama sanki bir yanım eksik gibi

Sorunuza cevaben gayet de olabilir bana evlenip boşanmış ve bekar ayrımı çok sacma geliyor ancak anne babalar oyle düşünmüyor. Kedi ailemden biliyorum abim hic evlenmedi, evlenmis boşanmış birisi ile konusmaya başlamış, aralarindaki bağ kuvvetlenip ciddi düşünmeye baslayinca da annemlere söyledi abim ve hiçbirimiz ne annemden ne babamdan öyle bi tepki beklemezdik ama ortalığı ayaga kaldırdılar, annem hakkımı helal etmem dedi babam razı degilim dedi abim cok fena arada kaldı sevdiği kadının arkasında duramadı ve geri adım attı. Şimdi hala görüşüyorlar ama annemler bilmiyor. Belki abim de sizin görüştüğünüz kisi gibi sözler verdi çünkü anne babamdan hiç umduğumuz hareketler değildi anlayışla karşılayacaklarını düşündü ve drcam ettirdi ilişkiyi ama düşündüğü gibi olmadı maalesef. Hala annemleri nasıl ikna edecek onu düşünüyor.
Biz arkasındayız seviyorsan sonuna kadar git yıllarınız boşa beklyerek gecmesin diyoruz, bu sefer de ilerde birisi evlenmis boşanmış olması ile alakali bir söz laf ederse kaldirabilir miyim bilmiyorum diyor.
Diyecegim o ki iyi ölçüp tartın, görüştüğünüz kişi her ne kadar ailesinden emin konussa da o isler öyle olmuyor maalesef, arkanızda durabilecek mi onun sözünü versin
işte bende tam bu noktaları düşünüyorum aile onay vermeyince kesinlikle olmuyor

evet hata değil ama sanki bir yanım eksik gibi
geçmiş yaşanmış ve bitmiş.Eğer hala bu kadar geçmişe takılıysan demek ki bitirememişsin,sen takarsan diğer insanların takmamasını nasıl bekleyeceksin? Ben erkek arkadaşın olsam rahatsız olurdum böyle düşünmenden.Demek ki daha kopamamış,bitirememiş derdim

Ailesi karşı çıkarsa karşındaki adamın sevgisinin gerçek olup olmadığını anlarsın. Seni sen olduğun için gerçekten seviyorsa kim ne derse desin senden vazgeçmez. Kadınlar boşandığı için önce kendileri kendilerine suç işlemiş muamelesi yapıyorlar ya çok üzülüyorum.

Daha önce konu açmıştım. Ama bu sefer daha farklı bir korku ile geldim. Yeni biri ile tanıştık ettik ve yavaş yavaş ilerledik ve sevgili olduk. Ama bir sorunum var ben 26 yaşında daha önce başımdan 1 evlilik geçmiş bir kadınım. Evliliğim şiddet ve ihanetten bitti. Karşımda ki insan hiç evlenmemiş ve evin ilk çocuğu. Şimdi ben bununla ilişkimi devam ettirsem arada sevgi bağı çok güçlü olsa ve ailesi biz boşanmış bir kadın istemiyoruz dese ne olacak. Ve ben ilk başta yola çıkarken söyledim her şeyi anlattım çünkü benden bilsin ve ona göre devam edeli diye kendisi de benim ailem çok anlayışlı böyle şeye takılmaz dedi ama korkularım var hadi ailesi yok derse ilerde ne olacak. BEKAR BİR ERKEK İLE BOŞANMIŞ BİR KADIN İLİŞKİSİ OLMAZ MI?
Ailesi çok dert edecekse söylemeyin daha önce evlendiğinizi. Ama bu utanılacak bir şey değil üzülmeyin desem de bazı kaynana adayları bu durumu dert ediyor. Böyle bir durumda da sizin erkek arkadaşınızın duruşu çok önemli

Gören hala genç kız sanır beni ne demek? Mesela dışarıdan bakınca bakire gibi mi görünüyorsunuz muayeneye gerek kalmadan? Ya da yaşınıza göre daha minyon mu görünüyorsunuz ama bunun boşanmış olmakla bir ilgisi yok zaten. Cidden anlamadım bu dışarıdan bakınca genç kız görünme olayını.

Konuya cevap verecek olursam, bizim ülkemizde maalesef hala sorun ediliyor bu tür ilişkiler. Ne desek boş bu yüzden. İnşallah siz sorun yaşamazsınız. En azından şunu söyleyeyim, ailesi sorun çıkaracak bile olsa siz kendinizi eksik ya da hatalı görmezseniz en az zararla hayatınıza devam edersiniz. Mesela genç kız gibi görünüyorum şeklinde kendinizi tamamlama cümleleri kullanmayarak başlayabilirsiniz işe :)

32 yaşındayım, şayet boşanırsam çatır çatır sevişmiş ve ayrılmış bir kadın olacağım. Dışarıdan bakınca da içten de.

işte bende tam bu noktaları düşünüyorum aile onay vermeyince kesinlikle olmuyor
Yooo oluyor. Eşimin kardeşi boşanmış ve çocuklu biriyle evlenmek istedi kv ler istemediler. O da gizlice nikah kıydı, kabul ettiler bir süre sonra. Bir arkadaşımın yine boşanmış çocuğu olan biriyle ilişkisi vardı. Annesi işyerine gelip olay bile çıkardı istemediği için. O da gizlice nikah kıydı, şimdi çocukları var ve istemedikleri gelin şimdi çok değerli onlar için. Önemli olan karşındaki adamın seni gerçekten sevip sevmediği.

Anne ve babanızına aynı şeyi abin yada sen yaşasan ve karşı tarafta ki aile tarafından yaftalansan, ne düşüneceklerini sorun. Hatta bir hikaye yazın, "ben evlendim, ihanet ve dayak yüzünden 1 sene içinde boşandım. Daha 25 yaşımdayım önümde uzun seneler var, anne olmak mutlu bir yuva kurmak istiyorum, ama sevdiğim adamın ailesi beni gözlerinde bekar bir kıza göre 2.sınıf görüyorlar, hatta namusumdan şüphe ediyorlar. Ne hissederim, hissedersin?" diye anlatın. Verecekleri cevabı çok merak ediyorum.

Konu sahibi, ilk başta sevgisinden ve gözünü kör eden aşktan eyvallah dese de, ileride alacağı tepkilerden size kendinizi kötü hissettirebilir. Lütfen en baştan hepsini konuşun ve her duruma hazırlıklı olun. Bir anne olarak benim fikrimi sorarsanız, problem etmem. Sadece eski eşin nasıl biri olduğu ve oğlumun evliliğinde probleme sebep olup olmayacağı konusunda endişelerim olur. Ha birde çocuk varsa onun sorumluluğunu alıp alamayacağını düşünür, ona göre yönlendiririm. Ama evlenemezsin demem, hiç evlenmemiş biriyle yapacağı evlilikte de mutluluk garantisi yok çünkü.

Son düzenleme:
arkadaşım boşanmıştı bekar biri ile evlendi. çok da mutlular 2 tane de çocukları var . insanların başına heran herşey gelebilir . ne oldum değil ne olacam demeli insan

Genscsin zaten. Sevismis olmak dıs gorunuse sirayet etmez ki☺ cocuk yoksa evlenmis bosanmis bir insan hic evlenmemis biriyle evlenebilir bence. Ha evlenmeden biriyle sevismissin ha evlenmissin. Bence farki yok. Ama cocuk sikinti olabiliyor. Benim kardesim gelse ve boyle bir konuda fikrimi sorsa cocuk yoksa sikinti etme derdim ama anne babalar farkli dusunebilir o da zamanla degisebilir

Anne ve babanızın aynı şeyi abin yada sen yaşasan, ve karşı tarfataki aile tarafından yaftalansan ne düşüneceklerini sorun. Hatta bir hikaye yazın, "ben evlendim, ihanet ve dayak yüzünden 1 sene içinde boşandım. Daha 26 yaşımdayım önümde uzun seneler var, anne olmak mutlu bir yuva kurmak istiyorum, ama sevdiğim adamın ailesi beni gözlerinde bekar bir kıza göre 2.sınıf görüyorlar, hatta namusumdan şüphe ediyorlar. Ne hissederim, hissedersin?" diye anlatın. Verecekleri cevabı çok merak ediyorum.

Konu sahibi, ilk başta sevgisinden ve gözünü kör eden aşktan eyvallah desede, ileride alacağı tepkilerden size kendinizi kötü hissettirebilir. Lütfen en baştan hepsini konuşun ve her duruma hazırlıklı olun. Bir anne olarak benim fikrimi sorarsanız, problem etmem. Sadece eski eşin nasıl biri olduğu ve oğlumun evliliğinde probleme sebep olup olmayacağı konusunda endişelerim olur. Ha birde çocuk varsa onun sorumluluğunu alıp alamayacağını düşünür, ona göre yönlendiririm. Ama evlenemezsin demem, hiç evlenmemiş biriyle yapacağı evlilikte de mutluluk garantisi yok çünkü.
Valla hiç gerek yok ablam evlenmiş boşanmış birisi yanı başlarında kendi kızları var yani. Ablam hiç evlenmemiş birisiyle evlenmek istese ona da mi hayır diyeceksiniz diye soruyorum, aynen öyle o da evlenmiş boşanmış birisiyle evlenir diyo. Zihniyet bu maalesef ve ben hiç ailemden bu cevabı beklemezdim, hele abim söz konusuysa akan seller durur her dediği yapılır cok sevip sayarlar ona rağmen verdikleri tepkiyi gorseniz aklınız durur. Kız 5 6 ay evli kalmış anlaşamamış ayrılmış yani, olamaz mı hangimizin başına ne geleceği belli mi şu hayatta, kızı tanıma fırsatını vermiyorsunuz ne yaşadığını biliyo musunuz bi tanışın sonra yine düşünürsünüz diyorum laflarıyla dövmekten beter ediyorlar. Allah abimin yardımcısı olsun

bence niyetiniz ciddi ise ailesiyle tanıştırmasını isteyin. eğer çekimser kalırsa veya tanıştırdığında negatiflik hissedersiniz anlarsınız ailenin tutumunu.

Valla hiç gerek yok ablam evlenmiş boşanmış birisi yanı başlarında kendi kızları var yani. Ablam hiç evlenmemiş birisiyle evlenmek istese ona da mi hayır diyeceksiniz diye soruyorum, aynen öyle o da evlenmiş boşanmış birisiyle evlenir diyo. Zihniyet bu maalesef ve ben hiç ailemden bu cevabı beklemezdim, hele abim söz konusuysa akan seller durur her dediği yapılır cok sevip sayarlar ona rağmen verdikleri tepkiyi gorseniz aklınız durur. Kız 5 6 ay evli kalmış anlaşamamış ayrılmış yani, olamaz mı hangimizin başına ne geleceği belli mi şu hayatta, kızı tanıma fırsatını vermiyorsunuz ne yaşadığını biliyo musunuz bi tanışın sonra yine düşünürsünüz diyorum laflarıyla dövmekten beter ediyorlar. Allah abimin yardımcısı olsun

Amin, abiniz duygularından eminse, siz bilirsiniz diyerek, düğün davetiyesini göndermekten başka çaresi kalmamış. Hayırlısı olsun.

Back