- 30 Eylül 2022
- 82
- -8
- 30
-
- Konu Sahibi yorgunkizz
ıyıkı varsın :)Tamam ama kadina Vahiy inmedi ya ne bilsin uyudugunuzu. Benim tüm ailem uyandı mesela,istanbul Avrupa yakasındayiz. Anadolu yakasindaki arkadaşlar sokağa çıkmış uyanıp, Ankara'da Zonguldak'ta çok hissedilmis,geceyi dışarıda geçirenler var.
Yani kadın ne bilsin ki siz nasılsınız. Bir de hemen açıklanmadi, 6 üstü falan dendi ilk etapta. Bence sonuna kadar hakli merak etmekte . Belki siz de uykudan korkuyla fırlayıp uyanmış olsaydiniz telefonu bu kadar büyük mesele yapmayacaktiniz. Ya da arayan kişi eşiniz olacaktı,belki onlar uykusundan uyanacakti.
Yani böyle konular hassas konular. Bunda büyük tepki vereceksen ne demeye çocuklu adamla evlendin ki, bir ömür iletişim kuracaklar.
Geçen gün tiyatro turnesi donusunde kaza geçiren arabada Melis işiten vardı, duyan eski eşi Uraz k tatilini bırakıp dönmüş falan. Aslında eski eşinden eski eşine ne,boşanmış yıllar olmuş. Ama ortada bir çocuk varsa onun annesinin/babasının canı onemlidir.
Bu yuzden ben tepki vermezdim olaya. Siz de sakinlesin,olay çıkarmayın.
Daha bunun mezuniyetleri var, giderse çocuğun terapi seanslarında buluşması var,kız istemesi nişanı düğünü bebek görmesi var...o kadınla ömürlük bir bağınız var. Onu sevmediginiz bir akraba gibi görmeye çalışın:)
Bu mantıkla ortada çocuk da olmasa eski eşi arayabilir çünkü yıllarca paylaşım var. Yani arasın bana ne benim derdim değil ama yeni eşle arada sorun çıkardığını bilmiyor olamaz. Kimsenin bu kadar saf olduğunu sanmıyorum. Aramızda böyle insanların olduğunu bilmek rahatsızlığı dışında benim için hiçbir sorun yok bu konuda zaten. Kaç yaşında insanlarız kimse aciz değil, eski eşten başka aklıma kimse gelmese kendimi sorgulardim açıkçası.Evet muhtemelen aklıma ilk eski eşim gelir. Ne kadar evli kalmışlar bilmem ama sonuçta bir süre ilk birbirleriyle iletişime geçmişler bu konuda, hanımefendinin hayatında biri yoksa, ailesi de yaşlıysa aklına ilk eski eşin gelmesinde bir sakınca görmüyorum ben hala. Ayrıca çocuk var, deprem bitmiş de olsa artçılar devam ederken alıp çıkayım mı diye paniklemiş olabilir. Ha yeni eş açısından ne kadar yakışıksız göründüğünün de farkındayım ama oturup sarılmalı öpüşmeli sohbet etmemişler neticede
Ama yenGEnC korktum diye aramış sizce korktum diye eski eşi aramak normal mi? Kendi korkmuş da aramış yani. Nasılsınız diye aramamış. Bana korktum diye aramak çok saçma geldi, ayrılmışlar korksam ayrıldığım adamı aramak yerine kendi ailemi ararım ben ne de olsa çocuğumda yanımda yaniTamam ama kadina Vahiy inmedi ya ne bilsin uyudugunuzu. Benim tüm ailem uyandı mesela,istanbul Avrupa yakasındayiz. Anadolu yakasindaki arkadaşlar sokağa çıkmış uyanıp, Ankara'da Zonguldak'ta çok hissedilmis,geceyi dışarıda geçirenler var.
Yani kadın ne bilsin ki siz nasılsınız. Bir de hemen açıklanmadi, 6 üstü falan dendi ilk etapta. Bence sonuna kadar hakli merak etmekte . Belki siz de uykudan korkuyla fırlayıp uyanmış olsaydiniz telefonu bu kadar büyük mesele yapmayacaktiniz. Ya da arayan kişi eşiniz olacaktı,belki onlar uykusundan uyanacakti.
Yani böyle konular hassas konular. Bunda büyük tepki vereceksen ne demeye çocuklu adamla evlendin ki, bir ömür iletişim kuracaklar.
Geçen gün tiyatro turnesi donusunde kaza geçiren arabada Melis işiten vardı, duyan eski eşi Uraz k tatilini bırakıp dönmüş falan. Aslında eski eşinden eski eşine ne,boşanmış yıllar olmuş. Ama ortada bir çocuk varsa onun annesinin/babasının canı onemlidir.
Bu yuzden ben tepki vermezdim olaya. Siz de sakinlesin,olay çıkarmayın.
Daha bunun mezuniyetleri var, giderse çocuğun terapi seanslarında buluşması var,kız istemesi nişanı düğünü bebek görmesi var...o kadınla ömürlük bir bağınız var. Onu sevmediginiz bir akraba gibi görmeye çalışın:)
Benim tüm ailem uyandı mesela,istanbul Avrupa yakasındayiz. Anadolu yakasindaki arkadaşlar sokağa çıkmış uyanıp, Ankara'da Zonguldak'ta çok hissedilmis,geceyi dışarıda geçirenler var.
Kanlı bıçaklı ayrılmadılarsa evet deprem sırasında öldün mü kaldın mı diye aramasında bir sakınca yok. Ha benzeri durumda korktum diye gecenin bir vakti araması beni rahatsız ederdi ama çocuk varken x2 panik olması doğal. Acizlikle alakalı bir şey değil bu ama pekiBu mantıkla ortada çocuk da olmasa eski eşi arayabilir çünkü yıllarca paylaşım var. Yani arasın bana ne benim derdim değil ama yeni eşle arada sorun çıkardığını bilmiyor olamaz. Kimsenin bu kadar saf olduğunu sanmıyorum. Aramızda böyle insanların olduğunu bilmek rahatsızlığı dışında benim için hiçbir sorun yok bu konuda zaten. Kaç yaşında insanlarız kimse aciz değil, eski eşten başka aklıma kimse gelmese kendimi sorgulardim açıkçası.
Yani eski eş böyle bir durumda çocuğu merak edip aramadiysa belli ki ya uyuyor ya şehir dışında vs. Yoksa çocuğu aramaz mi hiç babası. Bu durumda depremden 15 dakika sonra çocuk uyanmamışken ben korktum diye eski eşi aramak ne bileyim en basitinden tatsız ya. Olay bazında yorum yaptım başka şartlarda olsa hemen aramış haber vermiş çocukla konuşturmuş ne iyi etmiş de olabilirdi ama burda değil.Kanlı bıçaklı ayrılmadılarsa evet deprem sırasında öldün mü kaldın mı diye aramasında bir sakınca yok. Ha benzeri durumda korktum diye gecenin bir vakti araması beni rahatsız ederdi ama çocuk varken x2 panik olması doğal. Acizlikle alakalı bir şey değil bu ama peki
Tamamen ayni fikirdeyim sizinle ve yukarida da yazdim. Panik yapinca aranabilirKanlı bıçaklı ayrılmadılarsa evet deprem sırasında öldün mü kaldın mı diye aramasında bir sakınca yok. Ha benzeri durumda korktum diye gecenin bir vakti araması beni rahatsız ederdi ama çocuk varken x2 panik olması doğal. Acizlikle alakalı bir şey değil bu ama peki
Ama baba uyanmamış. Kadın babanın uyanıp uyanmadığını bilemez ki. Belki haber vermek istedi? İyiyiz biz ölmedik vs diye. Benim kedim var dün canımdan can gitti onun sorumluluğu bende diye. Bende olmasaydı o an kimseyle muhatap olmadan sakince beklerdim ama o evdeyken eşimle birkaç gündür küsüz deli gibi dürtükledim uyansın diye. Bana benzeri bir durum gibi geliyor. O panikle de kadının aklına gelen korktum demektir belki. İlk yorumumda da dedim kadının niyetini eski eşi bilir belki cidden niyeti kötüdür ama vay efendim illaki kötü diyemem benYani eski eş böyle bir durumda çocuğu merak edip aramadiysa belli ki ya uyuyor ya şehir dışında vs. Yoksa çocuğu aramaz mi hiç babası. Bu durumda depremden 15 dakika sonra çocuk uyanmamışken ben korktum diye eski eşi aramak ne bileyim en basitinden tatsız ya. Olay bazında yorum yaptım başka şartlarda olsa hemen aramış haber vermiş çocukla konuşturmuş ne iyi etmiş de olabilirdi ama burda değil.
Çok haklısınız, gece 4 te deprem oldu diye evli eski eşi aramak nasıl bir kafa ya? Delirir insan.. Ne var yani kaç yıl aynı yastığa baş koymuş arayabilir yazanlar var, eşinizi gece 4te yada saat kaç olursa olsun, eski eşi deprem oldu korktum diye ararsa normal mi karşılarsınız saçmalayın lütfenesımın eskı esı gece 4 de deprem oluyor dıye aramıs o sırada cocugu uyuyor hıc uyanmamıs bıle ayrıca depremden 15 dk sonra arıyor korkuyorum dıye ama kızın annesı babası kardesı de yakınında oturuyor
Ben duştaydim . Allah korusun büyük deprem olsa çıplak yakalanacaktimAmma uyumuşuz biz.İstanbuldayiz sabah annem mesaj atmiş depremi hissettiniz mi diye ki annem yurtdisinda. O mesajla haberim oldu olaydan. Kimse de aramamiş, biz de kimseyi aramadik.
Onları da aramıştır tabii. Tek kişiyi arama hakkı yok ya:) kadın 'korktum,hadi benle konus,beni oyala' diye aramamistir bence. 'korktum,çok büyüktü, çok hissedildi. Sen iyi misin' diye aramistir. Belki gece gece şaşkınlıkla 'korktum korktum' diyip durmuş da olabilir.Ama yenGEnC korktum diye aramış sizce korktum diye eski eşi aramak normal mi? Kendi korkmuş da aramış yani. Nasılsınız diye aramamış. Bana korktum diye aramak çok saçma geldi, ayrılmışlar korksam ayrıldığım adamı aramak yerine kendi ailemi ararım ben ne de olsa çocuğumda yanımda yani
sürekli olan bir şey değilse lafını etmeye değmez bence.Şimdi sizce ben ne yapayım esımın tepkısı cok keskındı cunku cocugum yanında tabıkı arayacak sacmalama gıbı bır yorum oldu ama sert bır ses tonuyla bende dedım kı korktuysa senı nıye arıyor kenıd anasını babasını arasın kızını alacaksan gıt al gel dedım uyuyormus dedı o zaman ne b.ka aradı dedım uzadı bıraz konu bende sustum uyudum
Gece 4te evlenmiş, yanında eşi olan , eski eşinizi arayamazsınız bence deprem oldu korktum diye. Çocuk o sırada babada olsa tamam, çocuk nasıl korktu mu diye tabi ki aranabilir ama çocuk da anne ile birlikteymiş zaten. Çok endişelendiyse eski eşi için, biraz beklerim haberlere fln bakarım nerde olmuş, yıkıcı mı diye, eğer eski eşin bulunduğu şehirde yıkıcı bir depremse belki o zaman aranır, gözünü açtığın gibi eski evli eş aranmaz.Ben duştaydim . Allah korusun büyük deprem olsa çıplak yakalanacaktimama tüm ailem uyandı, ablam İstanbul'un öteki ucunda,o da uyanmis aradı. Yani bana normal geldi
Onları da aramıştır tabii. Tek kişiyi arama hakkı yok ya:) kadın 'korktum,hadi benle konus,beni oyala' diye aramamistir bence. 'korktum,çok büyüktü, çok hissedildi. Sen iyi misin' diye aramistir. Belki gece gece şaşkınlıkla 'korktum korktum' diyip durmuş da olabilir.
Ne bileyim,insani şeyler bunlar . Sonuçta deprem, belki de senin evin sadece sallanmisken yandaki ilçede evler yıkılmış olabilir. Merkez üssü olan yerde enkazdan yürünmüyor olabilir, bilemezsin ki. Kadının endiselenmesi,merak etmesi normal.
Ben de çok daha büyüktür diye düşündüm, haberlere twittera çok bakmaya korktum yattım. 'sabah olsun istemiyorum' dedim hatta aileme. Çünkü sabah enkaz videolarıyla güne baslayacagim diye korktum. Ama neyse ki büyük hasarli değilmiş.
Ama bunu gece saat 4te ,olaydan hemen
sonra bilemezdik. Kadın da bilememiş. Çok da büyütmeye gerek yok
+1Çocuğum yanımdaysa neden evli eski eşimi arayayım ki? bence hiç normal değil bana ne yani. çocuk babasındadır o an oraya bile gidebilirim ama aksi durum manasız. sonuçta adam başkasıyla evli, eğer ev yıkılmadıysa, başlarına bir şey gelmediyse aranmaz. ben aramam şahsen.
Ben duştaydim . Allah korusun büyük deprem olsa çıplak yakalanacaktimama tüm ailem uyandı, ablam İstanbul'un öteki ucunda,o da uyanmis aradı. Yani bana normal geldi