kork aprilin 5inden öküzü ayırır eşinden..

Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır gibi bir anlamı var, o gün çok soğuk olur manasında...

O bir fırtına tarihi

Herkesin öküzün çiftleşmediğini küçükken hadım edildiklerini bildiğini var sayıyorum

Öküzün eşi karısı değil diğer öküz

Îki öküz kağnıda birlikte çift sürüyor fırtına kopuyor ve boyunlarından kocaman kütükleri bağlı öküzler bile birbirinden ayrılıyor

Ortalık tarumar oluyor

Eşiniz ile kavganın bununla alakası yok

Bizim yaşlılar da Nisana April der :))

hayır tabıkıde hıcbı zaman tek taraflı ıdareyle devam edebılecek bıse degıl ewlılık. bı zamandan sonra canına tak der ınsanın.ama cok cok buyuk sornlar yoksa elle tutulr yanları varsa o ewlılıgı ayakta tutmak ıcın elden gelenın yaplması taraftarıyım ben ama ıkı taraf ıcınde gecerlı tabıkıde bı taraf bırakırsa dıger tarafa yuk agır gelr. allah kmsenn agznn tadını bozmasın. hayrlı ewlılıkler ewlatlar nasıp etsın... amin

Benim eski sevgilim 5 nisan doğumluydu. Hakketen öküzdü. Gerçi ona öküz demek öküze hakarettir ama.. İlk defa duydum çok hak verdim

Aynen, bizde de bu anlamda söylenen bir atasözüdür, eş kavgasıyla değil, meteorolojiyle ilgili bir durum.

April kelimesinin kullanılmasının İngilizceyle ilgisi yok, Rumcayla ilgisi var.
Buna da açıklama getirmiş olalım da Karadenizli teyzelerimiz ve dahi bu söz vardır diyenler artık alay konusu olmasın.

April kelimesinin kullanılmasının İngilizceyle ilgisi yok, Rumcayla ilgisi var.
Buna da açıklama getirmiş olalım da Karadenizli teyzelerimiz ve dahi bu söz vardır diyenler artık alay konusu olmasın.
Amma genel kültür tartışması yapıldı konu üzerine:) arkadaşlar bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp, bi açıp bakın Allah aşkına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…