teori üretiyorum hemenKızlar etrafınızda hiç bu sözü doğrulayan olaylar yaşadınız mı?
biz eşimle 5 nisanda tartıştık, bana hakaret etti öncesinde birçok defa uyarmama rağmen,o gün de uyardım. Şahsen hayvan olduğunu kabul ediyor, ben öküz değilim bu aradaŞimdi kendini affettirmek için bunu dile getirip duruyor da merak ettim. Var mı bir bileniniz duyanınız?
yok ingiliz değil..anadoludaki yaşlı teyzeler bile böyle söylermiş hatta onlar'aprıl' derlermişne bu ingiliz atasözü mü aprilin beşi meşi
bu kocalar bunudami uydurdular hakli cikmak icin hadi ordan sallamasyon.
teyzelere bak senyok ingiliz değil..anadoludaki yaşlı teyzeler bile böyle söylermiş hatta onlar'aprıl' derlermiş
teori üretiyorum hemennisanın beşinde kavga etmişsiniz ya o gün eşinde ayırırmış ama öküz kim bilemedim o da eşin oluyo galiba kısaca öküzlük ettim affet diyo sanırım
Kızlar etrafınızda hiç bu sözü doğrulayan olaylar yaşadınız mı?
biz eşimle 5 nisanda tartıştık, bana hakaret etti öncesinde birçok defa uyarmama rağmen,o gün de uyardım. Şahsen hayvan olduğunu kabul ediyor, ben öküz değilim bu aradaŞimdi kendini affettirmek için bunu dile getirip duruyor da merak ettim. Var mı bir bileniniz duyanınız?
nisanın 5 inde iki öküzü ayıracak kadar soğuk olurmuş arabayı çeken ,mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır atasözünün nisan versiyonu sanırımçok hoşsun
April Nisan ayı için Doğu Karadenizde hala kullanılıyor.
Hatta Temmuz için de Çürük ayı diyorlar.
Ancak kastedilen April 5, Miladi değil Rumi takvim üzerine hesaplanmış olan bir tarih. Bu nedenle bizim takvimimizde Nisanın 5ine değil, ortalarına bir yere denk geliyor.
Hatta Rize'de April 5 fırtınası var ve orada yaşadığım süre boyunca her sene tutmuştu o tarih :)
İlişkinizin durumunda tarihlerin suçu yok :)
hmm benim dediğim doğru çıktı o zamanevet 13 gün eklemek lazım Rumi takvime göre..ben de biliyorum etken değil de eşim öküzlüğüne bahane arıyor işte..sadece merak ettim böyle günlerde fırtınalar yaşayan var mı diye..asıl tarih 18 nisan a tekabül ediyor ever:)
evet usagi91..ordaki öküz de soğuktan dolayı ciddi manada öküzün bile eşini terketmek zorunda kalması..benim eşim de ......budalalığı yapıyorhmm benim dediğim doğru çıktı o zaman
evet, şaka gibi di mi..kendisi de şaka gibi bir karakter zaten..gülmekten kendimi alıkoyamıyorumo ne ya ilk defa duydum..
eşiniz bu sözün arkasına mı sığınıyor?
entel bi eşin var anlaşılanevet usagi91..ordaki öküz de soğuktan dolayı ciddi manada öküzün bile eşini terketmek zorunda kalması..benim eşim de ......budalalığı yapıyor
evet, şaka gibi di mi..kendisi de şaka gibi bir karakter zaten..gülmekten kendimi alıkoyamıyorum
agggkh öküz entelliği mi yapıyo nasıl yanientel bi eşin var anlaşılan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?