kork aprilin 5inden öküzü ayırır eşinden..

Yarejani

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2013
613
688
103
Kızlar etrafınızda hiç bu sözü doğrulayan olaylar yaşadınız mı?
biz eşimle 5 nisanda tartıştık, bana hakaret etti öncesinde birçok defa uyarmama rağmen,o gün de uyardım. Şahsen hayvan olduğunu kabul ediyor, ben öküz değilim bu arada Şimdi kendini affettirmek için bunu dile getirip duruyor da merak ettim. Var mı bir bileniniz duyanınız?

teori üretiyorum hemennisanın beşinde kavga etmişsiniz ya o gün eşinde ayırırmış ama öküz kim bilemedimo da eşin oluyo galiba kısaca öküzlük ettim affet diyo sanırım

April Nisan ayı için Doğu Karadenizde hala kullanılıyor.

Hatta Temmuz için de Çürük ayı diyorlar.

Ancak kastedilen April 5, Miladi değil Rumi takvim üzerine hesaplanmış olan bir tarih. Bu nedenle bizim takvimimizde Nisanın 5ine değil, ortalarına bir yere denk geliyor.

Hatta Rize'de April 5 fırtınası var ve orada yaşadığım süre boyunca her sene tutmuştu o tarih :)

İlişkinizin durumunda tarihlerin suçu yok :)

evet 13 gün eklemek lazım Rumi takvime göre..ben de biliyorum etken değil de eşim öküzlüğüne bahane arıyor işte..sadece merak ettim böyle günlerde fırtınalar yaşayan var mı diye..asıl tarih 18 nisan a tekabül ediyor ever:)

hmm benim dediğim doğru çıktı o zaman

Nisan ayının havasına güvenilmeyeceğini anlatmak için söylenir bu söz.
Babaannem çok kullanırdı.
Yani diyor ki şair, nisan ayında hayvanlar bile otlatmaya çıkarılamaz, sen n demeye kısa kollu giydin... :)
Bi diğer örnek mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…