- Konu Sahibi willedwoman
-
Sen cahilsin şehmuzzzzçünkü onlar genç. konunun sahibi için söylemiyorum ama diğer yorumlar tuhaf geldi. ne kadar cahil insanlar var ya, onlar genç. elbet birini beğenecekler hayran olacaklar danslarını yapacaklar. sizler çocukken hiç öyle birilerini sevmediniz sanırım. 14 yaşında bir yiğenim var, o da öyle gruplara bayılıyor. bu gayet normal.
akşam kızımla aynen şöyle bir konuşma yaptım. annecim hayatından sana keyif değil üzüntü veren ne varsa çıkar dedim seni üzen bir arkadaş seni ağlatan bir kitap bir film bir şarkı bir sanatçı her ne varsa. seni mutlu eden şeyleri hayatına dahil et. bu gurup belliki seni üzüyor mutlu etmiyor seninle bir karar alalım resimlerini posterlerini ne varsa yırtalım atalım. seni mutlu edecek başka şeyler bulalım olurmu dedim. onlar beni ağlatıyorlar ama aynı zamanda yaşama sebebim onlar dedi. kendini benim yerime koy ozaman dedim sen annesin senden bir parça olan çok güzel 12 yaşında bir kızın var dedim ve bi sanatçı için kendini heba ediyor hergün ağlıyor yemiyor içmiyor. ne yaparsın dedim onu anlamaya çalışırdım dedi. ben seni anlıyorum ama seni üzecek her şeyi yok etmek istiyorum dedim bu yüzden artık bu evde onlarla ilgili hiçbirşeyin olmasını istemiyorum dedim. anne bana en büyük kötlüğü yaparsın ozaman dedi
bızım zamanımızda evanescence vardı bagıra bagıra pöyküre pöyküre ıgrenc seslerımızle sarılarını cok guzel okudugumuzu sanır degısık trıplere gırerdık bırde emolar olduk bır gozumuz sacımızın altında yandan sac kesımıyle sıyahlara belenmek
en marjınal oldugumuzu sandıgımız zamanlar...
zaman cok acayıp degıstı
Umarım yeğeniniz sorunlarını atlatır12 yasındakı yegenım bts ıcın oluyor bıtıyor
Her duvarda poster
Elıne gecen tum parayi onlarla ılgılı bırseye harcıyor
Aynıı ızlerken aglıyo ya da cok mutlu olup guluyo
Korece ogrenmeye basladı
Korede yasayacagını söylüyor
Tabı sorunlarımız buyuk suan terapı goruyor
Resmen sosyal hayattan kopuk hayal dunyasında(
Umarım yeğeniniz sorunlarını atlatırÖyle abartılacak bağımlısı olunacak bir grup gibi de görünmüyor, sıradan bir grup gibi ama bazı pc oyunları gibi bu tip gruplarda çocuklarda olmadık etkiler mi yaratıyor acaba
12-18 yaş ergenlik çağındaki çocuklar birine/birilerine hayranlık duyabiliyor, çoğumuz o yaşlarda birilerine hayrandık, belki bazılarımız hayranı olduğu kişiye platonik aşıktı, geçmişte de bts gibi gruplar vardı, 80 sonlarında da bizim gençlik zamanlarımız Army Of Lovers diye bir grup vardı ki bütün şarkılarını dinlerdim, 80'leri bırakın şimdi bile grubun Crucified gibi şarkılarına çekilen kliplerini aykırı bulursunuz, odamda dev posterleri vardı, Julio Iglesias'sa sesine aşık olduğum adamdı ama maalesef bu hayranlıklar, platonik aşklar çocuğa zarar verecek boyuta ulaşınca sorun, herkesin yaşadığı dönemi onlar atlatamıyorsa sizin yaptığınız gibi uzman desteği alınması en mantıklısı.
Ovvvvv ne diyorsun Gangsta, maalesef mavi balina gibi oyunlarda da bu gibi teknikler kullanılıyor sanırım, ben bir bilirkişi değilim, psikolojiye hakim olan bu konuda eğitim alanlar daha güzel açıklar ama ben bildiğim kadarını yazayım renklerin psikoloji üzerinde etkileri var, kırmızı beyni uyaran bir renktir mesela, sürekli bu tip uyaran renklere maruz kalmak kalp ritminde, nabız ve nefeste dahi etki yaratıyor, huzursuzluk, uykusuzluk, sinirlilik yaratıyor ki kırmızı ve mavi renkler üzerine araştırmalar var, ki bu araştırmalar insanlar üzerinde yapılmış, beyni uyarmak için özellikle bu renkler kullanılıyor olabilir, ben sadece tahmin yürütüyorum ama olabilir mi olabilir valla, kimseyi de tedirgin etmek istemem ama çocuklarını iyi gözlemlesinler, hayranlıklar abartılmaya başlandığı noktada tehlikeli bir hal alır veya bazı şeyler ergenliktendir her çocuk bunları yaşıyor dememek lazım, her çocuğun ruhsal ve duygusal yapısı farklıdır, neden etkileneceğini kestirmek güçtür.Kliplerine baktım da Mune Müdürüm şimdi, epilepsiyi tetikleyecek kadar efekt var.
Normal kafayı anormal edecek türden hızlı geçişli, kırmızı-mavi parlayan, yanar söner ışıklar dolu. Bunlara nasıl izin verilmiş anlamadım. Beyni en çok uyaran frekanslar bunlar, ergenleri nasıl etkiler bilmiyorum ama küçük bir çocuk uzun müddet izlese, ağzı yüzü köpürür Allah korusun.
Ovvvvv ne diyorsun Gangsta, maalesef mavi balina gibi oyunlarda da bu gibi teknikler kullanılıyor sanırım, ben bir bilirkişi değilim, psikolojiye hakim olan bu konuda eğitim alanlar daha güzel açıklar ama ben bildiğim kadarını yazayım renklerin psikoloji üzerinde etkileri var, kırmızı beyni uyaran bir renktir mesela, sürekli bu tip uyaran renklere maruz kalmak kalp ritminde, nabız ve nefeste dahi etki yaratıyor, huzursuzluk, uykusuzluk, sinirlilik yaratıyor ki kırmızı ve mavi renkler üzerine araştırmalar var, ki bu araştırmalar insanlar üzerinde yapılmış, beyni uyarmak için özellikle bu renkler kullanılıyor olabilir, ben sadece tahmin yürütüyorum ama olabilir mi olabilir valla, kimseyi de tedirgin etmek istemem ama çocuklarını iyi gözlemlesinler, hayranlıklar abartılmaya başlandığı noktada tehlikeli bir hal alır veya bazı şeyler ergenliktendir her çocuk bunları yaşıyor dememek lazım, her çocuğun ruhsal ve duygusal yapısı farklıdır, neden etkileneceğini kestirmek güçtür.
Kırmızı ve mavi renklerle ilgili okudukların doğru, renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkileriyle ilgili araştırma yapan ve bu araştırmayı insanlar üzerinde yürüten yabancı uzmanlar var, isim hatırlamıyorum ama galiba Amerika'lıydı araştırmayı yapanlar, araştırma epey eskiye dayanıyor, net hatırlamıyorum ama kafadan bir 50-60 yıl öncesi sanırım, hatta bu araştırmalar derinleştirilip uyaran renklere maruz bırakılma anlarında eeg çekimleri yapılmış diye anımsıyorum, insanlar üzerinde yapılan bu araştırmada uzun dalga boyuna sahip renklerin kısa dalga boyuna sahip renklerden çok daha fazla etki yarattığı sonucu çıkmış, en uzun dalga boyuna sahip renk kırmızıdır, kliplerde kırmızı kullanılmasının sebebi de budur bence, kırmızı, mavi, sarı, turuncu kullanılmış diyorsun ya hepsi dalga boyu uzun olan renkler, mor kullanılmamış sanırım zira mor en kısa dalga boyuna sahip renktir.Ben de uzmanı değilim tabi Müdürüm ama mavi-kırmızı renklerin bir arada tekrarı kullanmanın beyni diğer renklerden daha dikkatle uyardığını okudum diye hatırlıyorum. Hatta bu yüzden acil durumlarda bu renkler kullanılıyor ki çabuk dikkat çeksin fark edilsin uyum sağlansın, tehlike hissi geçsin diye. Polis, ambulans ve itfaiye gibi araçların tepe lambalarına kadar dizaynı hep bu renklerin insan üzerindeki etkileri ile yapılmış. Yanlış biliyorsam da duzeltsinler.
Yasaklı pokemon bölümleri var, hatta bu anime serisinin ipini çeken olaydır, Pikaçu karakterinin elektrik gücünü betimlemek için bir bölümde, mavi-kırmızı ışığı çok hızlı kullanmışlar, sadece 6 saniye yetmiş, yalan olmasın sanırım 700 kadar çocuk tv önünde kriz geçirerek hastaneye kaldırılmış bu olaydan sonra. 150 kadarı iki hafta kadar yatmak zorunda kalmış, bayılanlar ayılanlar... Belli bir hızı geçtiği için kilitlenmiş kalmış çocuklar.
Az önce baktım işte klibe, kırmızı ve tonları, mavi ve tonları çok sık kullanılmış, aralara sarı ve turuncu gibi kırmızıyı destekleyen renkler de serpiştirilmiş. Hemen dikkatimi çekti, ben de renklerle ilgilendiğim ve bir dönem epilepsi hastaları için kullanılan ilaçları ilaveten kullanmak durumunda kaldığım için, gözümü rahatsız etti.
Dikkatli olmakta fayda var, daha konuya hakim birileri de açıklayıp yanlışım varsa düzeltebilir. Ben hiç hazzetmedim kliplerinde kullanılan teknikten.
Sen cahilsin şehmuzzzz
Eheeheee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?