- 4 Şubat 2015
- 6.034
- 12.248
- 248
- Konu Sahibi willedwoman
-
E az önce başka konuda çocuk şımarıklık yapar falan gibi çocuğun saygısız yaklaşımını onylıyırdunuz ne olduFaydalı bir yaklaşım olmuş.
Ben de çocuklara karşı bu kadar anlayışlı, arkadas gibi olunmasını doğru bulmuyorum.
Ipin ucu kaçıyor bir yerde.
Çocuklar baskı ile büyümesin elbet ama anne babanın da bir otoritesi olsun.
Çocuk sürekli onay beklemek zorunda bırakılmasın ama şımarıklık yapip aileyi de yok saymasın.
Biraz denge gerekli bu konularda ama zaman zor gerçekten.
E az önce başka konuda çocuk şımarıklık yapar falan gibi çocuğun saygısız yaklaşımını onylıyırdunuz ne oldu
Popülerdi. Başka bir açıklaması yok.
Çılgın bediş teki oktay vardı mesela zamanında yakısıklı zannediyorduk
Neyse ben kendimi cabuk kurtardım.
Blue dan sonra depeche mode, u2, maroon5, coldplay derken adam oldum.
19 -22 yaş aralığında ben de Koreliler’e ve dizilerine müziklerine bağımlı bir şekilde yaşıyor, dizilerindeki gibi bir aşk yaşayıp evleneceğim sanıyor, safece onları düşünüyordum. Aaah o günler. Sonra gerçekten büyüdüm ve şu an bana komik geliyor Bunlar. Kızınız biraz erken tanışmış. Büyülü bir dünya gibi gösteriliyor Koreliler in hayatı. Ben ailevi sorunlarımı unutmak için kafam dağılsın diye izliyordum ama sizin kızınız daha küçük. Yerinizde olsam kursa yollar, haftasonları onunla gezer dikkatini dağıtırdım. Böyle şeylere kapılınca insanın ne kitap okuyası geliyor ne ders çalışasıgünaydın arkadaşlar,
fikirlerinize ihtiyacım var. 12 yaşında bir kızım var. bu grubun bağımlısı oldu. bir arkadaşı aracılığıyla tanıdı bu gurubu başta şarkılarını falan dinliyordu ses etmiyordum çok doğal geliyordu bana sonra posterlerini dergilerini hayat hikayelerini anlatan kitaplarını falan almaya başladı arada uyardım yeter dedim daha fazla alma dedim ama eline geçen her kuruşu bu gurup harcamaya başladı. anlamaya çalıştım hayran dedim. o dinlerken şarkılarını bende onunla birlikte dinleyip ona eşlik ettim ki ters tepki olmasın diye. onu anlamaya çalıştığımı bilsin diye. ama kızlar artık işler çığırından çıkmaya başladı. geçen hafta kuaföre gidelim dedi saçlarını guruptaki bi üyenin saçları gibi kestiricekmiş uzasın diye gün saydığı özenle baktığı saçlarını onların ki gibi kısacık kestirmek istedi. neyse konuştuk ikna ettik vazgeçirdik. son bir haftadır durduk yere ağlamalar başladı. uzun uzun resimlerine bakıyor. çok mutluyken bir anda ağlamaya başlıyor. gece gündüz kulaklıkla sürekli, onları dinliyor. akşam balkonda oturmuş ağlıyor gözleri kıpkırmızı annem niye ağlıyorsun dedim. anne şunu izle diye bir klip izletti altta fon müziği slayt şeklinde bunların resimleri geçiyor resimlerin altında yazılar yazıyor. yazılar şöyle ''biliyorum bts i çok seviyorsun onu bir kez olsun görmek istiyorsun tüm gün resimlerine bakıyorsun ama bu hayalin gerçekleşmeyecek biliyorsun bir kez görsen canını vermeye hazırsın'' falan filan. sanki hipnoz olmuş gibi. boş boş etrafa bakıyor durduk yere ağlıyor durduk yere gülüyor. kızlar çok üzülüyorum kızımın psikolojisi hiç iyi değil. yemeği falanda bıraktı iştahsız keyifsiz mutsuz sürekli karalar bağlayan bir çocuk haline geldi. bende babası da arkadaş gibiyiz kızımla eşimde çok üzülüyor ama üstüne gidip ters etki yapmaktan korkuyoruz. nasıl çözeriz bu sorunu bir akıl verin. nette araştırdığımda çok şeyle karşılaştım 15 yaş altı çocuklarda bağımlılık yapıyormuş bu gurup cinsiyetsizliği benimsemiş hem erkek hem kadın gibi yaşıyorlarmış. 40 dan fazla çocuk intihar etmiş. bir akıl verin lütfen...
Ay lee yaAynı şey değil ya.
Bizim zamanımızda da blue vardı.
Lee, duncan, simon, anthony.
Ay ne dinlerdik.
Hayatımda odama poster astıgım tek dönem.
Sürekli arkadaşlarla kavga hangisi benim diye.
Çünkü dünya bizin okuldan ibaret.
Zamanla geçti.
Ama bence aynı şey değil konu sahibinin bahsettiği.
Sanki bir şeylerin yerine koymuş da aşırı bağlanmış gibi.
Bence bir çocuk ergen psikoloğuna danismalari iyi olacak.
Bir de bu kore ile ilgili de tuhaf durumlar anlatıyorlar. Tek tip güzellik, sayisiz estetik ameliyatlar, intihara meyil. Hoş gelmiyor.
Normalde şarkılarda filmlerde mesaj vs meselelerine güler geçerim ama bunlardan hosnutsuzum.
halbukı o karısını aldattıbende rafet el roman hayranıydım , karısı onu aldattı diye ne kadar üzülürdüm falan , posterler cd ler vs... Ergenlik çağı , geçici heves çocuğunuzun yaşadığı o da zamanla anlar ama şuan sıkıntılı bir yaşta yanında olup onu anlayın aktivitelere yönlendirin geçicektir
Ay lee yaolurdum ona been. Ama blue efsaneydi simdi
Bizim zamanimizda 1 saat internet lukstu. Oyle kolay erisemiyorduk herseye. Guzeldi ama. Harry potter peki? Var miydi ona asik olmayan bir kiz acabaBackstreet boys da vardi ki hala varlar. Artik 40li yaslardalar. Turlara bile cikiyorlar:))) Ben ortaokulda iken sene 97 98 Seker Kiz Candy furyasi vardi. Kizlarin hepsi Anthony hayraniydi. O öldügünde aglayanlar hasta olanlar. Ben hep arizalilari sevdigim icin galiba Terry'i severdim, Anthony öldü diye sevinmistimTerry de Terry idi yani. Asi ruhlu prens. Cizgifilmin tam olarak sonlanamamis olmasi hala icimi acitir. Guzel zamanlardi. Ama bizim nesil baskaydi galiba.
Mirkelamin kosmasi pekihalbukı o karısını aldattırafet el roman tugba altıntop ayrılık nedenı dıye yazın bakın neler cıkacak
ya burak kut vardı bızım zamanımızda 80 ler sonu mustafa sandalın onun arabası var sarkısı
ay bırde su yetımhanede buyuyen kımdı bır adam hah hatırladım dogusklıbınde sahnede sahılde takla atıyordu onu yapmaya calısıyorduk bızde kuzenlerle tovbe ya
Bizim zamanimizda 1 saat internet lukstu. Oyle kolay erisemiyorduk herseye. Guzeldi ama. Harry potter peki? Var miydi ona asik olmayan bir kiz acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?