kördüğüm

çocuğunuzun üstünde bu kadar etkileri olması doğrumu sizce,eşin bu konuda ne diyorböyle bir şeyi erkek tarafı yapmış olsaydı eminim çocuğunuzu onlarla görüştürmezdiniz.

bu olayın eşiniz ailesi tarafından yapıldığını düşünün.eşine dermiydin onlar kanın canın diye

Ablam ya niye yapıyorsun şimdi bunu, erkek ailesi olsa böyle der miydin, onun ailesi olsa bunu yapar mıydın????
Ortada erkek ailesi - kız ailesi atışması yok ki....
Erkek annesi damarın mı tuttu ne...

Ablam ya niye yapıyorsun şimdi bunu, erkek ailesi olsa böyle der miydin, onun ailesi olsa bunu yapar mıydın????
Ortada erkek ailesi - kız ailesi atışması yok ki....
Erkek annesi damarın mı tuttu ne...

evet erkek tarafı damarım tuttuben sadece erkek tarafı olunca tu kaka ama kız tarafı olunca olayların daha yumuşak değerlendirilmesine kızıyorum.yoksa bende bir gelinim ve bizde sorunlar yaşadık

KOLAY DEĞİL
ben kendi adıma düşününce eşime ne olursa olsun annenle görüşme diyemem kaldıki kendi aileme rest çekiyim
bilmiyorum hayat insana içinden çıkılmaz oyunlar yapıyo
ALLAH hayatında kolaylıklar versin

eşim konuşmuyor benimle
ne kadar güzel
ben çok istedim böyle olmasını zaten

ölmek istiyorum....ölmek ve herşeyden kurtulmak

ahhh canım ya,üzerine gitme bakalım,inşallah o da anlayacak,biraz sakin olmaya çalış

"bu dünyada babana bile güvenmiyeceksin " diye bosa dememisler.

yasadiginiz cok aci olaylar.insan en yakinindan öz ve öz babasi tarafindan sirtindan vurulmak cok aci,cok agir.allah sabir versin size.
insallah babanizda insafa gelir hatasini anlarda sizin gönlününüzü yeniden kazanir...

babaniz cok buyuk bir yanlis yapmis ama affedilmeyecek birseyde degil bana gore
her ne olursa olsun ne yasamis olursaniz olun ailenizi asla silmeyin atmayin
eger esinizde sizden onlarla gorusmemenizi talep ediyorsa bir sure gorusmeyin ama annenizi mutlaka arayin konusun
esinizle simdi bitmemis olsa bile ilerde bittiginde donup dolasip gideceginiz tek yer yine ailenizin yanidir
keske bunlari hic yasamamis olsaydiniz ama yasanmasi gerekiyormus hayat insani olgunlastirmak icin bazi zaman onumuze basa cikamadigimizi zannettigimiz olaylar yaratir aslinda hepsinin bir cozumu vardir kendinizi kapatip caresiz degilsiniz
esinizle oturup uzun uzun konusmayi deneyin insan olan anlar

Arkadaşım 5400 USD para ödedik diyorsun da, bu para bir evin ne kadarı edebilir ki?

Kira konusuna gelince... Babanız kirada oturmuş, aldığı evde siz oturmuşsunuz. Aslında onların kirasını ödeyeceğinize kendiniz kirada otursaydınız ya madem. Burada tek sorun ailenizin size kredi çektirmeyip "biz veririz evin parasını" demeleri olmuş. Belki de kredi çekecek durumda olmadığınızı düşündüler, biz ev alalım onlar otursun dediler zamanla da kendileri de kirada olunca evi satmak zorunda kaldılar. Sonuçta kimse damadına ev almak zorunda değil.

Bir de şu durum anlaşılmıyor: Eşiniz kredi çekmemiş olduğu halde banka eşinize neden kredi vermedi? Kayınbabasına borçlu olduğu maaşına kayıtlı değildi herhalde.

offffff iki kelime konuşmak zor gelir.kusura bakmayın ama küslüğü ben çok saçma buluyorum ya.kırılırsın bir müddet konuşmazsın o ayrı ama şu küsme işi bayıyor insanı yaa

gerçekten çok üzüldüm.nedense hep en yakınlarımız acıtır canımızı.ama biz hatanın bizde olduğunu bile bile onlara taviz vermeye devam ederiz yani kangrenli parmağı bir türlü kesemeyiz bize ait olduğu için.aslında daha fazla dibe batmadan tavır koymak lazım.kendi olanından kimseyle maddi alışveriş yapılmaz.canım senin çocuğuna resmen parayla bakmışlar .istememişler ama yan cebime koy demişler .....üstelik çocuğun üzerinde hak sahibi olmuşlar ....bence yol yakınken zarardan dön ve tavrını koyyyy canım

eşim konuşmuyor benimle
ne kadar güzel
ben çok istedim böyle olmasını zaten

ölmek istiyorum....ölmek ve herşeyden kurtulmak

bunun yaşadığınız stres ve üzüntü ile söylenmiş bir cümle olduğunu düşünüyorum ve yazmadınığınızı farzediyorum..

eşinizle diyaloglarınız ne seviyede,sorunları (genel anlamda) nasıl aşıyorsunuz bilmiyorum ama bu sorun ailenizi silmekle bitecek birşey

değil...yine de babanızın yaptığı hatayı anlaması lazım,en azından...

sizin en büyük hatanız eşinizden bu zamana kadar bunu saklamanız olmuş..

konuşmalı ve kendinizi ifade etmelisiniz,gerekirse arkadaşların da dediği gibi bir terapiste gitmeye ikna etmelisiniz...

evet,eşlerin birbirine güveni sarsıldığında toparlamak zor oluyor fakat zamanla bunu da aşabileceğinizi umuyorum..

allah yardımcınız olsun...

Son düzenleme:

çok güzel yerlerden girmeyi denemişsiniz ama her birine var cevabım:

ben 5400USD evin bedeli mi dedim. biz ayda 600 USD'ı 9 ay boyunca aksatmadık, 9.ay sonunda paranın tamamı istendi dedim. (bu arada bahsedilen olaylar yalaşık 6-7 sene önce oluyor o zamanlar da evler 50bin TL civarı idi. minik bir not olarak ekleyeyim 50bin civarına alınan ev 148 bin tlye satıldı.)

Babam bana ev almadı bakın anlamıyorsunuz. İlk başta evi almak isteyen biziz. Babam o dönemde de kirada idi. Çıkmak istemedik mi o evden sanıyorsunuz? Torun idi bağlayan. benim çalışmam vs vs. Çok detay veremiyorum diyorum. Ben zaten GÖYA benim olan evde 6 sene boyunca kira ödedim. 6 sene her ay. Üstelik hem kendi evimin aidatını ödedim, hem onların kirasını yatırıken onların aidatını ödedim (aidat 75 tl idi. vurun 6 seneye çift çift ödemişim. kiraları da 1000 civarı idi)

Kredi çekilemeyecek bir durum yok. Onlar da çok iyi biliyorlar. Kendileri kirada oturdukları için evi satmak istemediler. Satabilecek çok daha fazla yer de vardı ayrıca.

eşimin bordrosunda yazmıyor kayınpederine borçlu olduğu. tapu kayınpederin üstüne, banka da kayınpederden damada vermiyor evi krediyle. belki mal kaçırma belki danışıklı dövüş diye anladınız?

teşekkkürler...

Son düzenleme:
Nedense ben parayı sorun edinemedim...
evet büyük para vermişsiniz totalde..kira aidat vs vs...
Ama sorun para değil...
Babanız konuşulamayan bir adam mıdır...önce bunu düşünelim...
Belki başka bir sıkıntı vardı bu para akışları içinde...belki babanızda başka bir sıkıntı vardı...
Belki anlatır hmm...belki etkişli bir konuşmayla çözülür babanız...
zira benim aklım bir babanın kızını kocasının karşısında zor durumda bırakmayı kendinin istemesini anlamıyor...
böyle baba görmedim mi...gördüm...en yakın arkadaşımda hem de...çözüldü mü...hayır...adam hala kendini haklı bulmaya devam ediyor...
ama durum hep böyle olacak diye bir kural yok...
bence sizin genel olarak yanlışlarınız var yaşayış şeklinizde...
birincisi kızınızın ailenizle ilişkisi...
gereksiz...hatta çok yanlış...herkes yerinde ağır olsun...anneanne dede...evet çok sevilsin...çok sevsin...ama o kadar...
kızınız ne onların hayatlarıyla bağı olmalıydı ne onların evinde bir odası olmalıydı ne de onların kızınız üzerinde bu kadar söz hakkı...
annenizin rahatsızlığı manevi olarak sizi çok zorlamış...adını koyamasanız da hayatta olsun mutlu olsun diye çabalarınız yaratmış kördüğümünüzü...
eşinizin ailesiyle sıkıntılşarınız...siz kendi ailenizi bildiğiniz için mi tolore ettiniz onları...bence hayır...siz zaten kendi ailenizden sıkıntı yaşamasaydınız da bu gelin olurdunuz öyle değil mi...bence evet...
şimdi kendi ailesini bildiğinden eşinizin ailesini tolore eden gelin oluverdiniz...bu da yük değil mi üzerinizde...atın onu...
bunu da taşımayın...
ailenizle görüşmeyi kesmek fikrini asla ama asla onaylamıyorum...
eşinize karşı boynunuzu bükmenizi de...
parayla mı geliyor eşiniz size...geldi mi...bence gelemez...
çalışan bir kadınsınız...evine ailesine sorumluluklarını yerine getiren bir kadınsınız...miktarı ne olursa olsun kaybedilen para ailenizle aranıza girmemeli...
yerinizde olsaydım...
şunu yapardım...
alırdım babamı karşıma...
bak baba derdim...onca para...senin bana hatcadıkların karşısında lafı edilemez belki ama ben evli olduğıum için eşimin karşısında zor duruma düştüğüm için sıkıntı yarattığı için sorun evet...
ben unuttum...eşim de bir süre sonra aşacaktır bunu (tabi siz eşinizin bunu kullanmasına izin vermediğiniz sürece)
ama...bundan sonra en küçük yanlışı kaldıracak gücüm yok...
beni zor durumda bırakacak en küçük bir cümleyi bile kaldırabilecek gücüm yok...
eşimin karşısında ailemi savunmaya gücüm yok...
lütfen...
bundan sonra dikkatele at adımlarını...
anlarsa ne ala...anlamazsa tekrar düşünürüz...
eşinize gelince...yanlış anlamadıysam ailesi sayesinde ailenizle görüşmemiş bir adam...her ne kadar barışma anı şık olsa da ortada yapılmış bir yanlış var...
ailesi yüzünden yaptığı bir yanlış...
açık söyleyeyim...ben kindarlığımla bunu yaşadığım bir adam için ailemi silmem...
ama ben diyorum...deve kini vardır bende...sizi bilmiyorum...
ailenizi sildiniz...şahane bir evlilik mi olacak kalan sürede...üzgünüm olmayacak...
siz her sıkıldığınızda eşinizden alacaksınız hırsınızı...o her bu olay canlandığında laf sokacak size...
al sana kavga...
işiniz zor...hem de çok...
ama sabırla, mantıklı düşünerek, akıllı adımlar atarak süreç i,çinde çözümlenecek...
siz evet artık gücünüz tükenmiştir eminim ama biraz daha dayanacaksınız...
gerekirse 20. maskenizi takacaksınız yüzünüze...
şu an pes edemezsiniz üzgünüm...
çünkü bu hengamede hangi taraftan vazgeçersenzi vazgeçin yarın pişman olacaksınız...

aslında çok doğru bir nokta temas ettiğiniz nokta.
şu anda gelinen noktanın gerçekten para ile ilgisi yok.
babam konuluşamayan bir adam değildir, hayır ama çift karakterli neredeyse
gündüzleyin şeker gibi, canım cicim diye konuşan adam
akşamleyin içindeki şeytanı çıkarıyor sanki ortaya. özellikle de alkol alınca.
alkolik mi değil mi ailecek karar veremedik. çok ilginç bir şekilde 30 gün ramazan boyunca, kandillerde vslerde içmez ama yılın diğer 11 ayı her gece vardır 1-2 duble rakısı.
belki o 1-2 duble rakı kimseye dokunmaz ama belli bir yaşa gelince o 1-2 duble bile onun çakırkeyif olmasına yetiyor.
içmesinin sebebi de şuymuş : uyuyamıyormuş. ilaç al be adam diyoruz, ilaç da uyuşturuyor bu da diyor. her lafa var bir cevabı

tam eşim gibi konuştunuz şimdi.
eşime göre bana rahat gelmiş evladımla birilerinin ilgilenmesi, işime gelmiş bir bakıma.
bakıcılarla büyütmektense anneanne-dede ile büyütmek gözümün arkada kalmamasına sebep olmuş.
evet ilk başlarda elbette ki yabancı birilerindense kendi ailemin (eşimin ailesi de olabilirdi bu farketmez hatta annem hastanede yattığı dönemde eltime belli yardımlar karşılığı bıraktık kızımı) bakması çok daha mantıklı geliyor idi bana. sonra anlatılmaz bir bağ oluştu aralarında. giremedim.

kendi ailemle sorunlar yaşanmadan önce de evet saygılı bir gelindim. yapı olarak çok kavgacı değilimdir, hakkımı da çok savunamam, genelde susar ve ağlarım
ancak son dönemlerde herşeye daha fazla susmam, içimde yaşadığım fırtınaların sonucu yaşadığım eziklik

para konusunu açmıyor eşim
babamın konusunu da açmıyor
diğer taraftan bir aksiyon olmadıkça.

denedim defalarca konuşmayı, o hata yapmamış ki
sütten çıkmış ak kaşık o.

alıyoruz ki zaten birbirimizden
içimizdeki kin öfke bitmiyor üstünü örtsek de en ufak bir olayda hortlayıveriyor olduğu yerden

aslında istediğim ne biliyormusunuz?
her iki tarafa da resti çekip
size de, hırslarınıza da, kininize de, geçmişte yaşananlara da lanet olsun diyip
çekip hiç bilmediğim bir yerlere gitmek
kimseyi istemiyorum artık
kimseye güvenemiyorum
hayatımdaki en yakınlarım bana bunu yaptıktan sonra, demek ki hata bende diyorum
nefret ediyorum, en çok da kendimden

canım annen ne diyor olanlara:26:

canım annen ne diyor olanlara:26:

annem ne diyor?
baban bu kadar kötü bir insan değil ki.
olan olmuş hala geçmişi açmanın manası ne?
vs vs vs

annemin psikolojisi de çok iyi değil zaten, o yüzden annemin dediklerine çok takılmıyorum
hastalık hem fiziksel hem ruhsal çok yordu onu

aslında herkes kendini düşünüyor.
herkes kendini haklı görüyor
ben de arada şamar oğlanı...

benim babamda şeker hastasıydı.çok zor günler geçirdi.çok sıkıntılar atlattı.şekeri 700 lere çıkıp kaç defa hastaneye yatmış ama anneme kimseye haber verme,üzülmesinler demiş.ben senin konunu okuduğumda annenin bu hastalığını size karşı kullandığını düşündüm.kolay bir hastalık değil ama sizi korkuttuğu kadarda değil.üstelik kaynınız size kredi çekebilecekken engel olanda kendisi

babanıza da çok geçmiş olsun.
annem hastalığını bize kullanmaktan ziyade 550-580 şekerlerle evde yattığını, bizden ölçüm cihazlarını sakladığını bilirim.
aslında annem kullanıyor demeyelim, biz daha duyarlıyız diyebilirim.
annemin tarafını hep şekerden kaybettik biz, daha doğrusu şekere bağlı çoklu organ kaybından diyelim.

eşimin tarafına gelince
sevmediler, sevmediler, sevmediler
bir tek damatlarını sevdiler diğerleirnin hiçbirini sevmediler
evet haklı sebepleri vardı sevmemeleri için
ama maşşallah filmin sonunda onlar da yapacaklarını yaptılar

karmakarışık hala konuşmuyor musunuz eşinle?

çirkin betty'nin söylediklerine katılıyorum...
aile ile ilişkiniz konusunda...

ama hiçbirşey için geç değil.

şimdi eşiniz tam olarak sizden ne istiyor?

açıkça söyledi mi?

açık açık ailenle görüşmeni istemiyorum mu dedi?
paramızı aldılar mı dedi?

yoksa vıdı vıdı söylenip, sonra da kabuğuna çekilip küsüyor mu?
talebi net mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…