- Konu Sahibi karmakarisik_
-
Babanın "öyle gerekiyordu" "bir bildiğim vardı/vardır" cümleleri bana zerre kadar inandırıc gelmedi.
İnsanı en cok sevdikleri acıtırmış.
Kendini suçlamaktan vazgeç. Öyle yapsaydım öyle olurdu, şunu deseydim böyle olurdunun anlamı yok?
Ne yapmalısın onu çözmek lazım. Babaya verdiğiniz dolar ve kira ne olacak? Boş yere mi ödediniz onları? Çocuğunuzun rızkından kesip kardeşiniz ev sahibi olsun diye mi verdiniz?B]
aslında burada sanırım bencilliğim giriyor devreye
son dönemlerde bu konu yüzünden eşimle kavga ettiğimden (eşimin güvenini kaybetmemeden dolayı) ailemi de silersem, eşimle ileride bozuşursak
yapayalnız kalmaktan korkuyorum
kördüğüm tam da burası....
ben çalışmıyordum o ev alındığındahayatından tamamen çıkaramazsın belki ama az ve öz görüş ailenle ve bir daha asla maddi konulara girmebaşta neden evi babanın kendi adına almasına müsade ettiniz onu da anlamadım.orda zaten büyük bir yanlış var gerisi de gelmiş.durumuna üzüldüm canım Allah yardımcın olsun
baba ve anne zaten gelmiyor bizim eveÖnce para meselesini çözmek lazım. Hayrına vermediniz o parayı herhalde. O parayı alın ki, eşinizin de en azından içi rahatlasın. Onun için birşeyler yaptığınızı görsün.
Araya mesafe koymaya falan gerek yok, ortada cocuk ve hasta bir anne var. Siz babadan parayı isteyince büyük ihtimalle baba küsecektir ve gelmeyecektir.
sen çalışmıyor musun ya da ilerde evi birlikte kurmayacak mısınız.?eğer herşeyi birlikte yapacaksanız hiiiç takma kafana.
gerçekten zor durum. insan anne babasına konduramıyor bu tür durumları. hadi bir arkadaşın yapar onu silersin hayatından ama anne babana bunu nasıl yapacaksın ki? o kadar emekleri var üzerimizde. belki zaman geçtikçe hayata bakışları değişiyor, daha para hırsı ile dolup hata yapabiliyorlar ama onları bundan dolayı silmek doğru değil ki.
bundan sonra ne yapılabilir...gidip babanızdan hesap sorup bu parayı almanız zor bence. yaşlı, hele ki dünya hırsı artan yaşlı insanlar, inatçı ve hassas olurlar bu konularda. değil ki paranızı geri ödemek sizi daha fazla suçlayabilir de. bir de aranız bu yüzden iyiden iyiye bozulabilir.
ben olsam araya mesafe koyar ve mümkün mertebe artık hiç para mevzularını açmadan uzakta yeni bir hayat kurup onlarla ilişkimi en aza indirirdim. tabi imkanlar el veriyorsa. yok imkan yoksa bir süre daha böyle devam eder ve daha az görüşürdüm.
eşiniz ile de konuyu görüşün. onu sevdiğinizi ve bu durumun böyle gelişeceğini tahmin edemediğinizi ama artık durumu açık gördüğünüze göre mesafeyi da ona göre koyacağınızı söylerseniz. hatayı tek başınıza yüklenmeyin sonuçta eşiniz de buna ortak. yani ben hatalıyım falan filan demeyin. sonuçta olayların sonunu görsek zaten o şekilde adım atmazdık, hayat böyle. tecrübeler böyle öğreniliyor. ders alıp devam etmek ve geçmişe takılmamak gerekli...
babaya verdiğimiz dolar ve kira hiç oldu.
ben o evden ayrılmadan önce bir yerde isyan bayrağını kaldırmış ve sanırım 6 ay falan vermemiştim kira
onu ona saymış saolsun.
ya çok acı şeyler bunlar geçen gün resmen matematik hesabına daldık
ben sana bunu verdim, sen bana bunu yaptın
feci ya feciii
yazıldığı kadar kolay yaşanmıyor inanın
işte evet sen bana bu kadar para verdin ama bak ben de şunu şunu yaptım (bahsettiği şeyler aslında komik şeyler ama konuşunca konuşuluyor işte)
kardeşim de ev sahibi olmadı o da hala kirada
yani babam her ikimize de vermedi evi
(belki hiç bir zaman vermeye niyeti de yokru, sadece eşimin abisi o dönem kredi çekmesin diye öyle dedi bilmiyorum)
ben çalışmıyordum o ev alındığında
eşimin de gayet iyi bir maaşı vardı
çok kolay çekebiliyordu o evin kredisini
bankaya gitmişler, kredi işlemleri yapılmış tam kredi çekilecek
babam demiş ki "ne gerek var dünya faiz ödemeye. ben vereyim siz bana verin"
eşim teşefon açtı sordu bana "sen bilirsin" dedim. hiç sorun yaşamadık ki nereden bilebilriim.
babam "ev ikinizin üzerine olsun" demiş, ben de nüfusumu değiştirmemiştim hala kızlık soyadım vardı, nüfusu değişmek uzun işti o zamanlar (şimdiki gibi online değildi bundan 10 sene önce. eşimin kaydı da ist dışı)
babam da madem öyle benim üstüme olsun demiş (ben tapu eve geldikten sonra öğrendim)
baba ve anne zaten gelmiyor bizim eve
eşim görüşmüyor neredeyse bir senedir.
onlarla görüşen sadece ben ve kızım
Babanızın sağlığı sıhhati yerinde mi? Eğer adamcağız hastaysa, hatası ne kadar yıpratıcı olursa olsun, onu da annenizi de üzmeyin derim naçizane tavsiyem..
gerçekten zor durum. insan anne babasına konduramıyor bu tür durumları. hadi bir arkadaşın yapar onu silersin hayatından ama anne babana bunu nasıl yapacaksın ki? o kadar emekleri var üzerimizde. belki zaman geçtikçe hayata bakışları değişiyor, daha para hırsı ile dolup hata yapabiliyorlar ama onları bundan dolayı silmek doğru değil ki.
bundan sonra ne yapılabilir...gidip babanızdan hesap sorup bu parayı almanız zor bence. yaşlı, hele ki dünya hırsı artan yaşlı insanlar, inatçı ve hassas olurlar bu konularda. değil ki paranızı geri ödemek sizi daha fazla suçlayabilir de. bir de aranız bu yüzden iyiden iyiye bozulabilir.
ben olsam araya mesafe koyar ve mümkün mertebe artık hiç para mevzularını açmadan uzakta yeni bir hayat kurup onlarla ilişkimi en aza indirirdim. tabi imkanlar el veriyorsa. yok imkan yoksa bir süre daha böyle devam eder ve daha az görüşürdüm.
eşiniz ile de konuyu görüşün. onu sevdiğinizi ve bu durumun böyle gelişeceğini tahmin edemediğinizi ama artık durumu açık gördüğünüze göre mesafeyi da ona göre koyacağınızı söylerseniz. hatayı tek başınıza yüklenmeyin sonuçta eşiniz de buna ortak. yani ben hatalıyım falan filan demeyin. sonuçta olayların sonunu görsek zaten o şekilde adım atmazdık, hayat böyle. tecrübeler böyle öğreniliyor. ders alıp devam etmek ve geçmişe takılmamak gerekli...
sağlıklı babam
hasta olan annem
baba ve anne zaten gelmiyor bizim eve
eşim görüşmüyor neredeyse bir senedir.
onlarla görüşen sadece ben ve kızım
babanız için hiçbir şey farketmemişki,hoşlanmadığı damadı uzaklaşmış olmuş sadece.nasılsa sizi ve torununu görüyor.suçluluk duyacağı üzüleceği bir durum olmamış,istediği gibi hayatına devam ediyor nasılsa.aldığı paralarda yanına kar olmuş
ben bu konuda eşte hata görmüyorum.adam ev için gidip krediye başvurmuş ama babanın aklında ne varsa engellemiş.bu baba niye evladının ev sahibi olmasını engelledi acaba,çok tuhaf
babası silah zoruyla parayı vermemiş ya, damat kendisi kabul etmiş. elbette bu konuda kendisi de hatalı. belki sonrasını tahmin edemezdi ama yine de bu para mevzusunda madem sonra bir durum çıkacağını az çok tahmin etmişti eşi, baştan o parayı almasaydı...
babanın işine öylesi geliyorda ondanolayın özeti süper
tek bir farkla
babam damadını oğlundan ayırmamış
damat hayırsız ve para canlısı çıkmış
tek fark bu
Diğer üyeliğinizin bizim icin bir anlamı yok.
Babanızla görüşmenizi kesmeniz gerekiyor. Belki kalıcı olarak değil ama yaptıklarının bir bedelinin olduğunu göstermek acısından faydalı oalcaktır.
Maddi olarak değil ama manevi sınırlarımızı cok aştığı bir dönemede babamda bu taktiği uyguladım ve başarılı oldum. Her hatasında beni hayıtsız şartsız yanında bulmaya alışmış olan babam beni özleyince yaptıklarından vazgecti.
Diğer üyeliğinizin bizim icin bir anlamı yok.
Babanızla görüşmenizi kesmeniz gerekiyor. Belki kalıcı olarak değil ama yaptıklarının bir bedelinin olduğunu göstermek acısından faydalı oalcaktır.
Maddi olarak değil ama manevi sınırlarımızı cok aştığı bir dönemede babamda bu taktiği uyguladım ve başarılı oldum. Her hatasında beni hayıtsız şartsız yanında bulmaya alışmış olan babam beni özleyince yaptıklarından vazgecti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?