Kopma noktasindayim ondan bile korkuyorum.

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.605
598
(Uzun oldugu icin okumak tercihinize kalmis.)

Cok daraldim.
Uyuyamiyorum.
Tek care evlilik mi gercekten bunu düşünüyorum.
Hayatimda ilk kez bu yil evdeyim.
Okulu uzattim kalan bir kac dersimin sinavlarina girecegim sadece.
Cok sosyal bir hayatim vardi universitedeyken. Ogrenci evinde kaliyordum ve baya rahattim o donem. Hem ek is yapiyordum hem bursum vardi geciniyordum kendimce... Okul bitti calismaya basladim. Calistigim kurum cok fazla mesaiye cok az maas veriyordu cektigim stresi yolu emegi karsilamiyordu. Çıktım isten. Çalıştigim kurum itibari olan bir yer idi kendi sektorumuzde. Ama ben farkli bir departmaninda çalışıyordum.
Tabi o yogunluk arasinda ders mers calisamadim. Bu sene çalışmayıp okulu bitirecegim diye seneye basladim.
Ama evde kalakaldim. Annem sürekli herseye karisan müdahele eden birisi. Günlerdir ayni yerde sabit oturuyorum en son kavgamizdan beri... sadece isleri yapıyorum geciyorum odaya tekrar. Ne bi söz ne bi muhabbet ancak elestiri...

Havalar cok soğuk zaten su an tatil heryer ama cikacak oldugumda dahi sürekli ben seni birakirim deyip sonra kendi planina göre uydurmaya çalışıyor veya gitme bugün diyor is cikariyor vs.. sacma sapan diyaloglar yasaniyor.
Bende elimi etegimi cektim.bir yerde gidip gelecegim demiyorum Iki haftadir hic disari cikmadim. Sadece nisanlimin ailesi davet etmis bir aksam hep beraber oraya gittik geldik. Onda da canim cok aşırı sikkindi nisanlim moralimi düzeltmek icin ugrasti bir sürü ama düzelmedi gecmedi.
Tek kurtaricim o hissediyorum. Ki yine tesellim oldu bir sesi kendime getiriyor.
Su an isleri yoğunlaştığı icin hafta ici sadece telefonla görüşüyoruz.
Bir de yüksek lisansi var hafta sonlari da ona gidiyor. Disari cikacak kadar vakti olmuyor arada bi gelip kisacik görüp gidiyor beni. ama cok cok daraldim :KK43: en son dedi derse gotureym bari hic değilse havan degissin yanimda dur diye.. yada ben cikartayim evden seni canin ne istiyorsa onu yap kafan rahatlasin biraz dedi.
Su an sevdigim asik olduğum adam olmasa hersey bambaska olurdu diye düşünüyorum. Gercekten tek tek dayanagim o.
Bugün diyor psikolojin hic iyi değil cok kötü oldun çıkarıp alamiyorum seni bir türlü dedi.
Ne desem kendini suclu görüyorsun aciz eksik görüyorsun diye silkinmem icjn ugrasti telefonda.
Evlilik çözüm mu su sacma halden kurtulmam icin inanin bilmiyorum ama evlenemiyoruz bir türlü.
Zaten evlenmeye kalksak bile hic bir hazirligim yok. Evdeyim bu yil mesela diyorum anneme hadi bir şeyler alalim bakalim yok olmaz diyor. Kendi birikimimle bile aldirtmiyor. Ablam su an nisanli bile degil herseyini ben çalışırken almistik ona benim maasimla. Ona ragmen hala ona aliyor aldirtiyor. Su an onu da teklif etmiyorum böyle amacsizca yasiyorum gibi hissediyorum. Ders calisin diyeceksiniz. Zaten calisiyorum. Kitap okuyorum alanimla alakali. Okulu bitirememis olsam da kendi bölümümde ilgi alanim olan bir kısım var yüksek lisans doktora surecinde destek olsun diye onlarla ilgili okumalar da yapıyorum.
Ama daraliyorum arkadaslarimla konussam oturalim kalkalim diyorlar her seferinde annem yüzünden reddediyorum is buluyor her defasinda. O yüzden kizlarla da konusmak istemiyorum. Bi burasi var kimsenin tanimadigi etmedigi sorgulamadigi bagirmadigi...
Kocaman çığlıklar kopuyor icimde.

Gecici part time bir şeyler yapamaz mısınız? Ya da durumunuz varsa bir spor salonuna gitmek iyi gelir

Annem icin ablamin farkli olduğunu biliyorum her zaman davranışlarıyla gösterir zaten bunu. En kötü davranışları yapsa bile o iyi ben kötüyümdür.
Gecen birisine direk söyledi o kadar kötü hissettim ki kendimi. Ablamin adini söyleyip benim icin onun yeri sevgisi farkli diye. Kiskandim iliklerime kadar kiskandim anlatamam size.

Gecici part time bir şeyler yapamaz mısınız? Ya da durumunuz varsa bir spor salonuna gitmek iyi gelir

Su an icin yarim gün istediğim alanda is bulamadim. Nisanlimin çalıştığı kuruma basvurdum bekliyorum.
Spora izin vermedim spor merkezi cok yakinimizda. Cok zayifsin o kadar kuvvetliysen evdeki islerini hallet önce dedi. Halbuki zaten tüm gün evdeyim diye temizlik camasir mutfak hepsini ben yapıyorum.

Annem icin ablamin farkli olduğunu biliyorum her zaman davranışlarıyla gösterir zaten bunu. En kötü davranışları yapsa bile o iyi ben kötüyümdür.
Gecen birisine direk söyledi o kadar kötü hissettim ki kendimi. Ablamin adini söyleyip benim icin onun yeri sevgisi farkli diye. Kiskandim iliklerime kadar kiskandim anlatamam size.
Kim olsa kıskanır, üzülür. Ben olsam aglardım galiba oracıkta. Iletisimi minimum tut ve evde cok durmamaya çalış. Evlenip gidince kıymetli olursun belki.

Canım umarım kurtulursun bu durumlardan. Aile arkanda durması gerekirken neler yapıyor. Bunların hepsi çocukların ruhunda iz bırakan şeyler.

Eğer nişanlın doğru insansa evlen tabi. Aksi halde evlilik hiçbir şeyin çaresi değil. Kesinlikle değil. Yağmurdan kaçarken doluya yakalanma

Kim olsa kıskanır, üzülür. Ben olsam aglardım galiba oracıkta. Iletisimi minimum tut ve evde cok durmamaya çalış. Evlenip gidince kıymetli olursun belki.

Eskiyle simdi arasinda davranis farki yok eskiden evden rahat cikiyordum daha az muhatap oluyordum. Simdi evdem çıkmamam icin türlü bahane buluyor. Tek nisanlim arayip çıkarticam deyince izin veriyorlar gerci onda da eve geldigimde ne yaptıniz ne ettiniz o kadar telefonda görüşüyorsunuz zaten bla bla...

Canım umarım kurtulursun bu durumlardan. Aile arkanda durması gerekirken neler yapıyor. Bunların hepsi çocukların ruhunda iz bırakan şeyler.

Eğer nişanlın doğru insansa evlen tabi. Aksi halde evlilik hiçbir şeyin çaresi değil. Kesinlikle değil. Yağmurdan kaçarken doluya yakalanma

O konuda cok şükür eminim.. 9-10 yili gecti birbirimizi taniyoruz. Eskiden yakin arkadasimdi 7-8 yıl görüştük bir yildir da nisanliyiz. Birbirimize hep destek olduk. Olmaya da devam edeceğiz inşallah

çalışmaya başlamadan evlenme.

ama tam olarak derdini anlamadım. evden çıkmana yasak mı getiriyo nedir. vur kapıyı çık illaki geri alacak eve.

annenle zaten sürekli problem yaşıyosun anladığım kadarıyla. istediğin gibi çık dışarıya öyle de kavga ediyosunuz böyle de edeceksiniz. hiç değilse kafan dağılır annende bi süre sonra vazgeçer sana sorun çıkarmaktan

çalışmaya başlamadan evlenme.

ama tam olarak derdini anlamadım. evden çıkmana yasak mı getiriyo nedir. vur kapıyı çık illaki geri alacak eve.[/QUOTE/]

Zaten calismaya baslamadan evlenemem kendimi her konuda o kadar yükmusüm gibi hissettiriyor ki. Ne universitede ne okulu uzattigimda ne harc parası ne arkadaslarimla yiyecegim parayi istemedim kendi kazandiklarimi harcadim. Simdi birikmis cok az bi param kaldi harcamiyorum öyle duruyor.

Hayir disari cikip cikmamaktan öte annem yapmak istedigim hatta yapmam gereken herseye bir bahane buluyor sadece kendi istedigi olacak sekilde davraniyor benimle istisnasiz her gün ugrasacak bir sey buluyor. Mutfakta surda burda her yerde.. en fazla bir sey bulamadiysa kayinvalidemle ilgili laf söylüyor. Sana söyle eziyet edecek böyle edecek diye... (kendi annem farklisini yapıyor sanki/ diger gelinlerine davranisini kiyasliyorum zaten kendini tutuyor kayinvalidelik yapmıyor)

annenle zaten sürekli problem yaşıyosun anladığım kadarıyla. istediğin gibi çık dışarıya öyle de kavga ediyosunuz böyle de edeceksiniz. hiç değilse kafan dağılır annende bi süre sonra vazgeçer sana sorun çıkarmaktan

Nefesim daraliyor gercekten su an ne yapmam gerektigini bilmiyorum. Cantami hazırlayıp arkadaslarima gitmek yanlis bir fikir mi olur?
Her dakika kavga gürültü sacma sapan sebeplerden.

Sömürüldüğünü hissediyorsan rest çekmelisin.

Yaşın kaç? Niye dışarı çıkmak için izin gerekiyor? En azından arada yap bi sandeviç, al kitaplarını kütüpanede çalışacağım diye evden çık...Havan değişsin.

Sürekli negatif konuşan insanlar yaşam enerjimizi sömürür; bir bakmışsın ki depresif, hayattan hiç neşe alamayan birine dönüşmüşsün.

Bence part time çalışmayı ve dersler için de kütüphaneyi düşün. Birikmişini de altın falan yaparsın; evleneceğin zaman bozdurup istediğini almak çok kolay...

Sömürüldüğünü hissediyorsan rest çekmelisin.

Yaşın kaç? Niye dışarı çıkmak için izin gerekiyor? En azından arada yap bi sandeviç, al kitaplarını kütüpanede çalışacağım diye evden çık...Havan değişsin.

Sürekli negatif konuşan insanlar yaşam enerjimizi sömürür; bir bakmışsın ki depresif, hayattan hiç neşe alamayan birine dönüşmüşsün.

Bence part time çalışmayı ve dersler için de kütüphaneyi düşün. Birikmişini de altın falan yaparsın; evleneceğin zaman bozdurup istediğini almak çok kolay...

Öyle altin yaptim zaten cok küçük bir miktar zaten.
Kütüphaneye cikacagimda ben birakirim seni çıkma otobüsle ugrasma diyor. Sonra bi bakıyorum 4 yaşındaki kardeşimi bana birakmis hava soguk evde ona oyun kur sende kitabini oku diyor. Veya farkli sekillerde..
24 yasindayim ama evden öyle izinsiz çıkmam. Haber verirdim çıkardım iste bu seneye kadar simdi öyle olmuyor sürekli evde olmam beklendigi icin.
Evet su an tam da dediginiz gibiyim hayat enerjimi tükettim. O eski icten gülen ben kalmadi. Insanlarla iletisim kurarken gözlerimi kaciriyorum. Psikolojik olarak çökmenin esigindeyim. Su an sıyrılıp cikarsam eski bene donusebilirim. Ama biraz daha böyle kalmak ömür boyu gecmeyecek tramvalarima sebep olacak gibi hissediyorum.

Okul uzadı diye ceza mi veriyor annen nedir bu baskı.. nişanlı eğitimli bir kizsin.. tabiki vaktin var ev işine yardım et o ayrı ama gününü planla.. sabahtan islere yardım et şu saatte çıkacağım de.. sinemaya git AVM gez vs ama bi planin olsun o gün için.. şu an çalışıyor olsaydın çok iyi olurdu ve evlilik düşünmezdin.. aceleye gelmesin al diplomani ise gir öyle düşün evlilik..

Okul uzadı diye ceza mi veriyor annen nedir bu baskı.. nişanlı eğitimli bir kizsin.. tabiki vaktin var ev işine yardım et o ayrı ama gününü planla.. sabahtan islere yardım et şu saatte çıkacağım de.. sinemaya git AVM gez vs ama bi planin olsun o gün için.. şu an çalışıyor olsaydın çok iyi olurdu ve evlilik düşünmezdin.. aceleye gelmesin al diplomani ise gir öyle düşün evlilik..

Iste sorunum bu plan yaptığımda her sekilde bozuyor istisnasiz. Kucuk seyler bulandiriyor.
Hâlâ agrima gidiyor mesela gecen ay bi alisverise çıkacaktık ikimiz benim icin. Evde duramadigimi daraldigimi da biliyor.
Karar verdik bir kac dakika gecmedi. Sen evde dur kardesine bak ben ablani isten alıp giderim dedi. E bana cikacaktik alisverise dedim. Ben seninle cikman git kendin cik dedi. Kendim çıkınca da laf ediyorsun dedim. Bugün evde otur dedi.
Bundan sonra asla bir plan yapmam seninle dedim. Okula gidecektim mesela hava cok soğuk gidecek gün mu bulamadin araba bilr calismiyor otur dedi. Cikacagim desem olaylar cok aşırı patlar biliyorum. Ilk basta nisanlima bir sürü laf ettiler simdi o oglana yazik ediyorsun senin gibi birini bulmus söyle böyle bir sürü ezmek icin ugrasiyorlar.
Calissam da evlenmek isterdim.

Öyle altin yaptim zaten cok küçük bir miktar zaten.
Kütüphaneye cikacagimda ben birakirim seni çıkma otobüsle ugrasma diyor. Sonra bi bakıyorum 4 yaşındaki kardeşimi bana birakmis hava soguk evde ona oyun kur sende kitabini oku diyor. Veya farkli sekillerde..
24 yasindayim ama evden öyle izinsiz çıkmam. Haber verirdim çıkardım iste bu seneye kadar simdi öyle olmuyor sürekli evde olmam beklendigi icin.
Evet su an tam da dediginiz gibiyim hayat enerjimi tükettim. O eski icten gülen ben kalmadi. Insanlarla iletisim kurarken gözlerimi kaciriyorum. Psikolojik olarak çökmenin esigindeyim. Su an sıyrılıp cikarsam eski bene donusebilirim. Ama biraz daha böyle kalmak ömür boyu gecmeyecek tramvalarima sebep olacak gibi hissediyorum.
Ama olmazkii, senin yaşında kendimi düşünüyorum, izin almayı bırak, nereye diye sorduklarında bile gıcık kapardım. Belli saatleri aşmadıktan sonra kocaman yetişkin insana böyle kısıtlama koyamazlar. Biraz da sen belirlemisin sınırları
Hazırlan ve çıkarken mani olmalarına bile fırsat verme. İnan bak huyun suyun değişir, ki nişanlında farketmiş modunu. Dediğim gibi part time iş ve ders çalışıcam bahaneleri sana iyi gelecek. Kazandığını kendi gezmen tozman için harcamakta ;)

Ama olmazkii, senin yaşında kendimi düşünüyorum, izin almayı bırak, nereye diye sorduklarında bile gıcık kapardım. Belli saatleri aşmadıktan sonra kocaman yetişkin insana böyle kısıtlama koyamazlar. Biraz da sen belirlemisin sınırları
Hazırlan ve çıkarken mani olmalarına bile fırsat verme. İnan bak huyun suyun değişir, ki nişanlında farketmiş modunu. Dediğim gibi part time iş ve ders çalışıcam bahaneleri sana iyi gelecek. Kazandığını kendi gezmen tozman için harcamakta :KK66:

Magaza vs gibi sektörlerde calismam zaten kendi sektörumuzle ilgili de haber bekliyorum. Nisanlimin zümresi liseden arkadasim. ucretsiz izne ayrilacak tarihi belli degil idare beni taniyinca uygun gördü daha sonra da calisma imkanim olan bir yer. Bekliyorum su an icin.

Nisanlim cok destek sagolsun kötüye yönlendirmek istemiyorum ama Carp kapıyı çık diyecegim sonra Sizinkileri taniyinca vazgeciyorum dedi. Enn daraldigim anda o çıkıp yetişiyor. O da olmasa...

Back
X