Köpeklerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

kızlar köpeğime tuvaleti nasıl öğretcem ben 4 aylık olacak nerdeyse hala öğrenmiş değil offf yardım edin

Gazete yöntemini denedin mi? çiş yaptığı yere bir gazete parçasını sürtüyorsun.Maksat çiş kokusu gazeteye bulaşsın.Sonra o gazeteyi çişini yapmasını istediğin yere koyuyorsun.Büyük ihtimalle koklaya koklaya bulacaktır.
Bu yöntem işe yaramazsa şunu yap;
Yine köpeğin bulunduğu odanın bir ucuna mama kabını, diğer ucuna gazete kağıdını koy.Yemek yediklere yere yapmıyorlar.
Ama istersen dışarıya alıştırabilirsin.Bunun içinde köpeğini gözlemlemen gerekir.Seninkisi daha yavru.Yavru köpekler yemek yedikten ve su içtikten sonra 15 dk.içinde yaparlar tuvaletlerini.Yemekten sonra, ya da oyun oynadıktan sonra dışarıya çıkar.Çişini yaptığında sev onu çok matah birşey yapmış gibi şımart kaydirigubbakcemile3 Ve sevdiği bir yiyecek ver, çiş yaptıktan sonra.Tabiki istediğin yere yapmışsa.Ama dert etme fazla.Bende ilk zamanlarda ( 3-5 aylıkken) bir elimde sirke bir elimde bez nereye işese temizliyordum.Gerçekten sabır istiyor..Zamanla o da öğrenecektir...

yok canım ben hiç şikayetçi değilim ama kaynanam bıdırdanıyo batırıyo diye onun dilinden kurtulmak için öğrensin istiyorum.aslında dışarıya alışması kolay zaten alıştı sayılır ama bikaç gün hava güzel oluyo dışarı çıkartıyorum hemen yapıyo dışarı çıkmayı bekliyo yapmak için kapıya bakıyo çişi geldiği zaman açınca koşuyo hemen sokağa ama hava bozuyo kar yağmur dışarı çıkartmıyorum çamur olmasın diye sonra köpek sapıtıyo tam alışmaya başlarken dışarı çıkartılmıyo.evde gazete kağıdı değilde laylon muşamba denedim onun üzerine yapsın dedim ama yapmadı gitti yanına yaptı ona yapmadı hayvancık.bide gazete deneyeyim ben en iyisi gerçi şurda 1 ay kadar zorluğu kaldı ondan sonra dışarı istediği zaman çıkar havalar düzelir iyice teşekkür ederim ilgin için gene yazarım ne olduğunu sağol tatlım

yok canım ben hiç şikayetçi değilim ama kaynanam bıdırdanıyo batırıyo diye onun dilinden kurtulmak için öğrensin istiyorum.aslında dışarıya alışması kolay zaten alıştı sayılır ama bikaç gün hava güzel oluyo dışarı çıkartıyorum hemen yapıyo dışarı çıkmayı bekliyo yapmak için kapıya bakıyo çişi geldiği zaman açınca koşuyo hemen sokağa ama hava bozuyo kar yağmur dışarı çıkartmıyorum çamur olmasın diye sonra köpek sapıtıyo tam alışmaya başlarken dışarı çıkartılmıyo.evde gazete kağıdı değilde laylon muşamba denedim onun üzerine yapsın dedim ama yapmadı gitti yanına yaptı ona yapmadı hayvancık.bide gazete deneyeyim ben en iyisi gerçi şurda 1 ay kadar zorluğu kaldı ondan sonra dışarı istediği zaman çıkar havalar düzelir iyice teşekkür ederim ilgin için gene yazarım ne olduğunu sağol tatlım

İyi bari öğrenmeye meyilli zeki bir köpek a.s Beklicem haberlerini canım..

evet öğrenmeye meyilli ama neyi nasıl öğreteceğimi bilmiyorum nedense yaaa mesela otur kalka falan yani yada gel git getir öğretemiyorum nasıl yapmam gerekiyo bilmiyorum seninki nasıl biliyomu bunları nasıl öğrettin biliyorsa yardımcı ol bana ikiside terrier nasıl olsa

evet öğrenmeye meyilli ama neyi nasıl öğreteceğimi bilmiyorum nedense yaaa mesela otur kalka falan yani yada gel git getir öğretemiyorum nasıl yapmam gerekiyo bilmiyorum seninki nasıl biliyomu bunları nasıl öğrettin biliyorsa yardımcı ol bana ikiside terrier nasıl olsa

Ben "Gel" komutunu beyaz leblebi ile öğrettim kaydirigubbakcemile3 Çok seviyor beyaz leblebiyi. Elimde beyaz leblebiyi ona koklattım, "gel buraya" dedim, elimlede dizime vurdum hareketleri de algılasın diye.Gelmedi tabi kaydirigubbakcemile3
Tekrar yanına gittim, Leblebiyi yedirdim.Tadını aldı.Sonra sabırla yerime döndüm, peşimden gelmeye başladı.Peşimden geldikçe "gel, gel" diyerek yürüdüm evin içinde.Gel kelimesine alışsın diye.Zamanla çağırdığımda gelmeye başladı.Önemli olan istediğini yaptığında onu ödüllendirmen.Bir minik sosik olabilir mesela.Sosisleri minik minik dilimleyebilirsin, ödül bisküvisi gibi.
Ama ilk öğretmen gereken bence "hayır" komutu.Zamanla öğrenir onları da.Sen bile anlamazsın nasıl öğrendiğini...
Benimkisi 1,5 yaşında artık.Ben de o kadar fazla şey öğretmedim.Gerekli olanları öğrendi..
"GEL, OTUR, HOP, GETİR" kaydirigubbakcemile3, HAYIR"
Otur en basiti..Otur derken poposuna hafif dokundur,ilk başlarda anlamıcak ama yavaş yavaş öğrenecektir.Hergün bir 10 dakika çalışma yeterli olur.

HOP U BİLİYO GEL DEDİĞİMDE KEYFİ OLURSA GELİYO OLMAZSA GELMİYO ENİK kaydirigubbakcemile3GİT DEDİĞİMDE HAVLAMAYA BAŞLIYO GİT DEMEMDEN HOŞLAŞMIYO HEP GEL DİYCEZ SEVCEZ
BAŞKA BİŞİ BİLDİĞİ YOK OYUN OYNAMAYI SEVİYO YATIYO ÖNÜMÜZE OKAŞASINLAR OKŞUYORUZ KEYİFLENİYO NERSİNİ OKŞATMAK İSTİYOSA O TARAFA DÖNÜYO FALAN BAŞKA ŞEYLERDE ÖĞRENSİN İSTİYORUM

HOP U BİLİYO GEL DEDİĞİMDE KEYFİ OLURSA GELİYO OLMAZSA GELMİYO ENİK kaydirigubbakcemile3GİT DEDİĞİMDE HAVLAMAYA BAŞLIYO GİT DEMEMDEN HOŞLAŞMIYO HEP GEL DİYCEZ SEVCEZ
BAŞKA BİŞİ BİLDİĞİ YOK OYUN OYNAMAYI SEVİYO YATIYO ÖNÜMÜZE OKAŞASINLAR OKŞUYORUZ KEYİFLENİYO NERSİNİ OKŞATMAK İSTİYOSA O TARAFA DÖNÜYO FALAN BAŞKA ŞEYLERDE ÖĞRENSİN İSTİYORUM

kaydirigubbakcemile3 Bizimki de hala öyle.Canı istemezse yerinden kaldıramazsın.Ben değil o beni eğitir bazen.Ben top oynamak isterim onunla (patlak bir topu var 1 senedir o toptan başka topla oynamaz) topu getiririm, tınlamaz.Başka bi zaman canı sıkılır ağzında topla gelir önüme oturur.Oyun saatlerini o belirliyor kaydirigubbakcemile3 Ya şımarttığımız zaman her isteklerini yaptırıyorlar işte -tatlicadiarzu-
Seninki minicik daha, azmedersen 1 yaşına kadar çok şeyler öğrenmiş olur.

yok bacım o belirlememli ben hadi dediğimde oynamalı zaten tuvalet olayıda ayrı bi deert dedimya hani çişi geldiğinde kapıya bakıyo diye alıştı öyle bikaç gün dışarı çıkıp yapmaya gecenin 3ünde kapıya bakıyo o saatte nasıl çıkartcam bide bazen mahsus yapıyo canı sokağa çıkmak istediğinde çişi gelmiş gibi yapıyo beni ağaç ediyo sokakta yapacak die bekliyorum oda başlıyo oraya buraya koşmaya keyfinden çıkartıyo dışarıya.az değil bunlar yawww adamı oyuncak ediyolar kendilerine yaaa

balkona yaptırmayıda deneyebilirsin benimkide dışarı yapıyo ama dediğin gibi hava soğuk olduğunda balkona yaptırıyorumyerimseniben

gazate kagıtlarını ser kalın olsun biraz, çişinden 2 3 damla kagıtların arasına dök we çişini yapması için gazateyi göster hep önce sagına soluna işer sonra gazateye yapar...kötü hawalar için ama dışarda yapması daha iii olur:))) we belli saatlerde yemek wer belli saatlerde wc si gelir ozaman ek olarak şunu söylemek isterim kaöpekler sabah erken sattlerde we yemekten sonra yarım saat 1 saat arasında wc leri gelir bu zaman aralıklarında cıkar sorun olmıcaktır.

Ben "Gel" komutunu beyaz leblebi ile öğrettim kaydirigubbakcemile3 Çok seviyor beyaz leblebiyi.
sevgili azelya.. Köpeklerim sindirim enzimleri ne yazık ki bakliyat türleri için uygun değil..
Bezelye, fasulye, nohut ve elbette leblebi, köpeklerin yememesi gereken besinler..
Sindirim sistemine negatif etkide bulunmamak için yedirmemenizi öneririm..
Dostunuza sağlıklı, uzun ömürler..

sevgili azelya.. Köpeklerim sindirim enzimleri ne yazık ki bakliyat türleri için uygun değil..
Bezelye, fasulye, nohut ve elbette leblebi, köpeklerin yememesi gereken besinler..
Sindirim sistemine negatif etkide bulunmamak için yedirmemenizi öneririm..
Dostunuza sağlıklı, uzun ömürler..

Haklısın..Bir kıyabilsem, öyle bir bakıyor ki ne yesem o bakarken, boğazıma tıkanıyor benneyaptımki benneyaptımki Bizimkisi yeşil elma yerken rahat bırakmıyor bizi, bir dilim veriyoruz ikinciyi kesmeden yutuyor ilk dilimi benneyaptımki Elma da zararlı mı?

Haklısın..Bir kıyabilsem, öyle bir bakıyor ki ne yesem o bakarken, boğazıma tıkanıyor benneyaptımki benneyaptımki Bizimkisi yeşil elma yerken rahat bırakmıyor bizi, bir dilim veriyoruz ikinciyi kesmeden yutuyor ilk dilimi benneyaptımki Elma da zararlı mı?

Bu bizler için en zor olanı galiba.. Ne yesek boğazımızda düğüm düğüm oluyor.. Ben eskiden daha pervasızdım bu konuda.. Kıyamıyor veriyordum.. Ama bir gün parkta bir kaniş gezdiren bir kadınla karşılaştım.. Kaniş kör olmuştu.. Biraz sohbet ettik.. "Hep benim suçum dedi.. öyle çok şeker verdim ki.. Şimdi vicdan azabından kahroluyorum.."

O bana ders oldu. Ne zaman Bulut karşımda yutkunsa o kadın ve köe köpeği geliyor aklıma..

Gelelim sorunun cevabına..
Miktarına dikkat etmek kaydıyla elma (özellikle kabuğu ile), muz ve havuç vermen gereken besinler.. Hepsinde de şeker olduğu ve şeker bir köpeğin yememesi gerekenler listesinin birinci sırasında yer aldığı için, haftada birer kez ve bir parçayı geçmemek kaydıyla verirsen köpişin için iyi bir şey yapmış olursun..

Şekerli gıdalar için en tehlikesin yöntem, köpek çikolataları.. Ki onlarda bile pakette miktarla ilgili uyarı notları oluyor..

Onlar bilinçli değil beslenme konusunda doğal olarak.. Bizler zaten evlerde besleyerek, onların doğal güçlerini ister istemez törpülemiş ve hastalıklara olan bağışıklıklarını azaltmış oluyoruz. Bu noktada ağızlarından giren her şeyin önemi daha da büyüyor..

Bu konuda hepimize ciddi bir görev düşüyor.. Onlar karşımızda kıvranıyorsa biz de yemeyelim.. Ya da gizli gizli yiyin benim gibi... :roflol:

çerez, çikolata,bal we ballı ürünler,yaş pastalar,tuzlu tatlı kuru pastalar,baharatlı ew yemekleri,bunlar cok zararlı hatta werilmemeli ciğerde we tawukta asla asırıya kaçılmamalı , sosis salam sucuk bunlar asla yedirilmemeli hepsinin karaciğere sindiri siistemine zarrlıdır.dışkısında cok sorunlar olusturr ...kaliteli kuru mamadan wazgecilmemeli arasıra muz elma havuç portakal werilmeli hepsi birden değil tabi.yoğurt werebilirsiniz. ara sıra kaşar ....köpekler cips cok sewerler ama asla werilmemeli...ttalıdan dolayı kör olan cok köpek biliyorum sosisin zararlarınıda bizzat kendim yaşadım aman bakışlarına dayanamayıp ,köpişimizi daha sonra hastalığa sürüklemeyelim..

bende cabbarımı yıkadım demin kuruladım taradım misler gibi oldu pamuk yumağı mübarek çok güzel oldu yumuk yumuk birazdan resmini koyarım

fotoraf0132o.jpg
fotoraf0138.jpg
fotoraf0139.jpg

fotoraf0140n.jpg
fotoraf0143.jpg
fotoraf0144.jpg

fotoraf0145.jpg

evettttttttttttttt küçük beyimiz uyandıııııııııııı kızlar uyanır uyanmazda benim pofuduk ayakkabılarıma saldırdıııı pek haz etmiyoo onlardan ayağımda olduklarında kıskanıyooooo çıkarınca umurunda bile olmuyoooo ayrıca profildende çok yakışıklıyızz demiii?? yıkandık tarandık misler gibi kokularımızı süründükkk kız bulcazzz sıra onda

Uleee cabbar çok şeker olmuşsun yawwdelikafadulden ama sıranı bekle, daha miniciksin, önce paşa abine kız bulmamız lazım :eek:

Püsküüt ve mura çok haklısınız..Yazın napıcam bilmiyorum.Gizli gizli Dondurma yicem artık benneyaptımki O dondurmanın paketinin açılma sesini duyuyor, tabak çatal sesine koşa koşa geliyor...O mamasını yerken kıtır kıtır benim de onunkisini canım çekiyor ama hiç yüzsüzlük yapmıyorum :jeyyar:
Şaka bir tarafa, aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ederim a.s.

yıkandık tarandık misler gibi kokularımızı süründükkk kız bulcazzz sıra onda
pofur pofur kabarmış sahiden de.. maşallah ona :nazar:
O mamasını yerken kıtır kıtır benim de onunkisini canım çekiyor ama hiç yüzsüzlük yapmıyorum :jeyyar:
:roflol:
Ben, çaktırmadan mamasından yiyorum vallahi.. Ne zaman yeni bir markaya geçsem önce ben yiyorum. Tadını merak ediyor insan.. :1ninca:

X