Köpeklerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

biraz önce tüm mesajları baştan sona okudum ve bazı şeylere üzüldüm birkaç arkadaşımız şimdi müsait değiliz veterinere götüremeyiz demişler lütfen kırılmasınlar kırmak için yazmıyorum üzüntümü söylemek için yazıyorum nasıl bir anne çocuğu olduğunda ona bakmak herşeyiyle ilgilenmek ona anne olmak zorundaysa bi hayvan aldınızsa sizde onun herşeyiyle ilgilenmek ona anne olmak zorundasınız kendinizden kısıp ona vermelisiniz zaman para yada başka bişi ne gerekirse yanii..benim eşim asker sosyal güvencem yok bi dr gitsem hastaneye dünyanın parası gidiyo maalesef oğluşumu alalı 1buçuk ay oldu ben hasta oldum hatta ameliyat olmam gerekiyor ama olmadım elimdeki paramı ona saklıyorum aşıları için maması için...elimdeki parayı derken eşim asker ona para yolluyoruz ben çalışmıyorum kayınvalidemin emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz yani durumumuz bi köpeğe bakmak için hiç uygun değil aslında çünkü kendimize zor yetiyo ama ben onu aldım alalı kendime masraf etmiyorum hiç dantel yapıp satıyorum falan elime geçen bütün parayı onun masrafına harcıyorum allaha şükür aşılarını günügününe yaptırdım en ufak bişi olsa koşturdum veterinere hemen daha 4 aşımız var 21inde bi aşımız daha var ve ben şu anda onun aşı parası için dantel yapıyorum aşıdan önce parasını almak için yetiştirmeye çalışıyorum gerekirse uyumuyorum....tüm bunları yapıyorum çünkü eşimin yokluğunda benim tek dostum arkadaşım o...beni avutan tek şey o...onunla beraber yiyoruz şafağı..ve en önemliside daha 2 buçuk aylık ama onunla dertleşiyorum ben ağlarken oda ağlıyor ve ona harcadığım para buna değer...feda olsun pofyy'me....

resim002ij9.jpg

biraz önce tüm mesajları baştan sona okudum ve bazı şeylere üzüldüm birkaç arkadaşımız şimdi müsait değiliz veterinere götüremeyiz demişler lütfen kırılmasınlar kırmak için yazmıyorum üzüntümü söylemek için yazıyorum nasıl bir anne çocuğu olduğunda ona bakmak herşeyiyle ilgilenmek ona anne olmak zorundaysa bi hayvan aldınızsa sizde onun herşeyiyle ilgilenmek ona anne olmak zorundasınız kendinizden kısıp ona vermelisiniz zaman para yada başka bişi ne gerekirse yanii..benim eşim asker sosyal güvencem yok bi dr gitsem hastaneye dünyanın parası gidiyo maalesef oğluşumu alalı 1buçuk ay oldu ben hasta oldum hatta ameliyat olmam gerekiyor ama olmadım elimdeki paramı ona saklıyorum aşıları için maması için...elimdeki parayı derken eşim asker ona para yolluyoruz ben çalışmıyorum kayınvalidemin emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz yani durumumuz bi köpeğe bakmak için hiç uygun değil aslında çünkü kendimize zor yetiyo ama ben onu aldım alalı kendime masraf etmiyorum hiç dantel yapıp satıyorum falan elime geçen bütün parayı onun masrafına harcıyorum allaha şükür aşılarını günügününe yaptırdım en ufak bişi olsa koşturdum veterinere hemen daha 4 aşımız var 21inde bi aşımız daha var ve ben şu anda onun aşı parası için dantel yapıyorum aşıdan önce parasını almak için yetiştirmeye çalışıyorum gerekirse uyumuyorum....tüm bunları yapıyorum çünkü eşimin yokluğunda benim tek dostum arkadaşım o...beni avutan tek şey o...onunla beraber yiyoruz şafağı..ve en önemliside daha 2 buçuk aylık ama onunla dertleşiyorum ben ağlarken oda ağlıyor ve ona harcadığım para buna değer...feda olsun pofyy'me....

Helal olsun sana gamzegazel.. Hayvan sahibi olmak büyük bir sorumluluktur.. Sonuçta hiç kimse hayvan beslemek zorunda değil.. Bu tamamen sevgiyle ve kişisel tercihlerle ilgilidir.. Ancak bir hayvanı dünyamıza, ailemize katmadan önce de ona verebileceklerimizden, ona her anlamda sahip çıkabileceğimizden emin olmamız gerekiyor.. Bunlar, hemen hemen her şey gibi bilinç düzeyi ile ilgili..

Ve seni sahip olduğun bu bilinç düzeyinden ötürü tebrik ediyorum.. :hooray:

Allah, Pofyy'ne uzun ve sağlıklı ömürler versin.. :nazar:

Gamze arkadaşım püsküütümden kopya çekmiş gibi olacağım ama bende helal demeden geçmek istemedim, tüm tüylerim diken diken oldu arkadaşım allah sana eşine Poffy'nin yanında sağlıklı bir ömür nasip etsin... ay bu son cümlede aynı olmuş ama onu görmemiştim o kopya değil :)) ....

Püsküütüm benim grubumda bir ablam var Almanya'da yaşıyor geçende senin kulaklarını çekiştire çekiştire uzattık Sarp'ımızın hikayesini kopyaladım, Yırtık ve Bulut'un topiğinin linkini verdim hem göz yaşları içinde hemde bizi içten içe överek gülümseyerek izlemiş okumuş saatlerce tüm verdiklerimi, onunda bir köpeği var artık çok yaşlı bir rottweiler ve eklemlerinden rahatsız aşırı acı çekiyormuş, tüm danıştığı kişiler artık uyutalım diye ısrar ediyorlamış hatta bazılarıda kullandıkları eklem ilacı pahalı diye değmez buluyorlar ben bizim tüm konuları bu yüzden verdim ona senin hikayesi okumasını istedim çünkü o ablamın söylediği bir söz beni öyle etkiledi ki... NASIL YAPARIM, NASIL UYUTMALARINA İZİN VERİRİM YARIN BİR GÜN BENİM HANGİ DURUMDA ÖLECEĞİM HANGİ HASTALIĞI YAŞAYACAĞIM BELLİMİ Kİ? dedi... ben öyle duygulandım ki... Dün yine mevzuu oldu artık yaşlı bebeği hiç bir şey hissetmez olmuş farketmeden sürekli üzerini filan pisletiyormuş her gün onun temizliği ile ablam biraz bunalmış ama sadece gelip dışarı çıkıyorum hava almaya dedi tek kelime etmeden çıktı ben biliyorum ki kendi çektiği eziyet için değil köpeği için bunalıyor, heryanı pislendiğinde ne yaptın dediğimiz anda kulaklarını indirip suçsuz durması beni çok etkiliyor diyor... Şimdi Gamze'nin hikayesini düşüncesi ile bağdaştırdım hepimizin aynı bilinçte olmamız gerekir diye.. Belki sadece merak edip alanlar bir ders alırlar diye...

Durumunuz bu kadar el vermiyorsa keşke almasaydınız büyük sorumluluk zira.

püsküüt aslında insanın içinde merhamet sabır ve çok fazla sevgi olabilmesi gerekir köpek bakabilmek fedakarlık çok önemli gerekirse uykundan zamanından parandan.bilinçle ilgili olduğunu düşünmüyorum o arkadaşlar bilmiyorlarmı sanki o köpeklerin veterinere gitmesi gerektiklerini bu bilince sahip değillermi?ama fedakarlık yok şimdi götüremem diye zamnlarından en fazla 1 saati bile vermiyorlar.benim için yaazdıklarına çok teşekkür ederim canım ama görevim zaten eğer dediklerimi yapmayacaksam bi köpeğe bakmayı beceremeyeceksem yazık bana değilmi?elimden gelenin en iyisi bu.umuyorum ki eşim geldiğinde herşey daha güzel olacak.para sıkıntımız olmayacak bende pofy ye daha güzel bakabilicem

kalliste yorumun için teşekkür ederim ..onun acı çekmesi beni mahvederdi die düşünüyorum.şimdi bile en ufak bişeyde telaşlanıyorum korkuyorum.aynı durumda ben olsaydım bende uyutamazdım köpeğimi..bilmiyorumm çok kötü gerçekten

Durumunuz bu kadar el vermiyorsa keşke almasaydınız büyük sorumluluk zira.

nevbahar ben halimden şikayet etmedim ki belki yazarsam arkadaşlar veterinere götüremem falan demekten vazgeçerler diye yazdım dediğim gibi durumum müsait değil ama biçok şeyden fedakarlık edip fırsatlar yaratıp bakabiliyorum ona o büyük sorumluluğuda yerine fazlasıyla getirdiğimi düşünüyorum

kızlar benim dünyalar tatlısı bir köpeğim var ama hamilelikten dolayı vermek zorundayım düşünen arkadaşlar eğer varsa bana yazabilirmi aşıları bitmiş ve tuvalet eğitimli 8 aylık dişi american cocker ama iyi bakabilecek arkadaşlar varsa lütfen yazsınlar kpek cidden sorumluluk ister

kızlar benim dünyalar tatlısı bir köpeğim var ama hamilelikten dolayı vermek zorundayım düşünen arkadaşlar eğer varsa bana yazabilirmi aşıları bitmiş ve tuvalet eğitimli 8 aylık dişi american cocker ama iyi bakabilecek arkadaşlar varsa lütfen yazsınlar kpek cidden sorumluluk ister

Çok üzülüyorum.8 aylık bir köpek size alışmış, sizi benimsemiş...Şimdi hamilelik yüzünden veriyorsunuz onu.Hamileyken verilecekse niye alınıyor köpek? Evlisiniz, elbet hamile kalacaksınız..Ama niye bunu hamile kalmadan önce düşünüp köpeği sahiplenmekten vazgeçmiyorsunuz??
İkinci bir aileye gidecek,alışması zaman alacak..Ağlayacak..
Tabiki vermek zorundasınızdır, bebek ve sizin sağlığınız için gereklidir anlayabiliyorum..Ama başından keşke sahiplenmeseydiniz..

Yanlış bölüme yazmışsınız ilanlar kısmına mesaj yazın.

Ayrıca gamze hanımcım ben kimsenin fedakarlık yada sorumluluk bilincini tartışmam, ama allah korusun yarın bigün ameliyatlık bir durum çıksa ne yapardın. Sonuçta bu sadece aşı değil ki hayatları. O nedenle dedim ben yoksa sen hayvan besleme demek gibi bir terbiyesizlik etmem emin ol.

İleriyi düşünerek yazdım sadece

Yanlış bölüme yazmışsınız ilanlar kısmına mesaj yazın.

Ayrıca gamze hanımcım ben kimsenin fedakarlık yada sorumluluk bilincini tartışmam, ama allah korusun yarın bigün ameliyatlık bir durum çıksa ne yapardın. Sonuçta bu sadece aşı değil ki hayatları. O nedenle dedim ben yoksa sen hayvan besleme demek gibi bir terbiyesizlik etmem emin ol.

İleriyi düşünerek yazdım sadece

hayır bende sana kötü bişi yazmadım sadece açıklama yaptım eğer dediğin gibi bir durum olursa napıp edip bulup yaptıracağımdan emin ol canım

arkadaşlar ben petshopa gittiğimde aklımda köpek yoktu balığım ölmüştü yerine balık ve yem almak vardı gittiğimizde benim kızım vardı ve petshop hastalığı vardı bütün veterinerler tarafından ölmesi bekleniyordu sevdim ve sorduğumda ölmesini beklediklerini söylediler içim acıdı o kadar tatlıydıki içimden bir his almam gerektiğini söyledi ve aldım çok veteriner gezdim bir veterinerin daha piyasaya sürmediği iğneleri sayesinde 1 aylık tedavi sonrası ayağa kalktı ben bunu şimdi yine olsa yine yaparım ve şuan çok şükür çok sağlıklı ve çok yaramaz dünyalar tatlısı bir kızım var ama sadece ayrılmak zorundayım

Püsküütüm benim grubumda bir ablam var Almanya'da yaşıyor geçende senin kulaklarını çekiştire çekiştire uzattık Sarp'ımızın hikayesini kopyaladım, Yırtık ve Bulut'un topiğinin linkini verdim hem göz yaşları içinde hemde bizi içten içe överek gülümseyerek izlemiş okumuş saatlerce tüm verdiklerimi, onunda bir köpeği var artık çok yaşlı bir rottweiler ve eklemlerinden rahatsız aşırı acı çekiyormuş, tüm danıştığı kişiler artık uyutalım diye ısrar ediyorlamış hatta bazılarıda kullandıkları eklem ilacı pahalı diye değmez buluyorlar ben bizim tüm konuları bu yüzden verdim ona senin hikayesi okumasını istedim çünkü o ablamın söylediği bir söz beni öyle etkiledi ki... NASIL YAPARIM, NASIL UYUTMALARINA İZİN VERİRİM YARIN BİR GÜN BENİM HANGİ DURUMDA ÖLECEĞİM HANGİ HASTALIĞI YAŞAYACAĞIM BELLİMİ Kİ? dedi... ben öyle duygulandım ki... Dün yine mevzuu oldu artık yaşlı bebeği hiç bir şey hissetmez olmuş farketmeden sürekli üzerini filan pisletiyormuş her gün onun temizliği ile ablam biraz bunalmış ama sadece gelip dışarı çıkıyorum hava almaya dedi tek kelime etmeden çıktı ben biliyorum ki kendi çektiği eziyet için değil köpeği için bunalıyor, heryanı pislendiğinde ne yaptın dediğimiz anda kulaklarını indirip suçsuz durması beni çok etkiliyor diyor... Şimdi Gamze'nin hikayesini düşüncesi ile bağdaştırdım hepimizin aynı bilinçte olmamız gerekir diye.. Belki sadece merak edip alanlar bir ders alırlar diye...
Yapamaz ki kallisim sefgilim..
İnsan bebeğini uyutabilir mi?
Sarp'ımı son günlerinde, dışarı çıkarttığımda, gözleri artık görmediği için arabaların kaporta kısmına çarpıyordu başını.. Böyle bir kaç kez tekrarlanınca sokaktan yürütmeye çalışıyordum.. İnsanlar ve sürücülerin izin verdiği ölçüde tabii..
Hele.... off yaa

hele.. akşamları yatağımın başucuna gelip, o görmeyen gözleriyle bakması yok mu.. kulaklar inik, mahcup.. sanki üzdüğü için özür diler gibi..

Ah be Sarp'ım ah!!!

Allah arkadaşına güç versin, başka diyecek bir şey yok.. Biliyorum yüreği yanacak..

köpeğimizin adı zilli :)

çok tatlıymış bende husky beslemek istiyorum ama evde nasıl beslenir pek fazla bilmiyorum bana yardımcı olurmusunz kızlar birde GOLDEN RETRIEVER düşünüyorum evde bakımı huskye göre daha kolay geliyor sanki hep aklımda huskyler soğuk yerlerde yaşamayı sevdiği için ouf kararsız kaldım :bbo:

X