Köpeklerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

ewt ck guclu benım jnm oglusum tasma ıle gezdırırken zorluo bızı amin hepımızınkıne allah uzun omurler wersın tsk ederım gusleım senınkıde ck sırın bıblo gıbı maasallah

ben oğlum yle heybetli olmasada bende minnacık olmasamda:) sürükleyebiliyor hele de kedi gördüğü zaman:) ama kötü niyeti yok çok seviyo kedileri:) yakın zamanda bir kedi ya da köpek arkadaş edinmeyi düşünüyoruz oğluşumuza inş.:)

benımdee varr cok tatlı sibiryamm gozlerıneee bayılıyorummm paşamın

Son düzenleme:
resmını yuklemeye calısıorum hata verıoo ıns yuklucem

yaaa yukledıgım resımm tam cıkmamısss sıldımm

Son düzenleme:
slm kızlar benımde 1 yasında rotfaylerım war adı dük ck sweorum oglusumu ama ırı cıns oldugu ıcın gezerken falan ck sorun yasıoruz gorenler kacısmaya baslıo yolda we dükte oyun zannederek onları kowalamaya calısıo we benıde surukluo jnm benım 1 aydır bende fazla egıtımı yk ama emırlerımı janı ıstedıgınde uyguluo ama ossun ası de olsa soz dınlemesede ben oglusumu ckkkk sewıom yha buraya dükumun resmını nası koyabılırım bırı bana yardımcı olabılır mı plssss:sss

massallah cok yakisikli bir oglan fakat yasam alani biraz dar degil mİ?????? oldukca kisa bir zincire bagli gördügüm kadariyla.. eger bu sekilde yasiyorsa saldirganlasir.. ilerde tehlike yaratabilir...

slm kıslar bonıboncummm o kulubesı yatak odası dıyelım yanı:)gunduz arka bahcede salık duruo saldırganlık konusuna gelınje ısırma huyumuz yk uzerımıze atlayıp oynamayı ck sewıo gecelerıde tasmasız dolasıoruz sımdılık mutluyuz ama bı es arıos oglusuma gelın adaylarına duyurulr:enbuyukkk:

arkadaşlar bugün 38 günlük minik bir golden retriever aldım...ama küçük kızıma isim bulamadım lütfen yardımcı olun

ayyy çok güzel yaaaa nerden buldun bide erken değilmi keşke biraz daha anne sütü emseydi sonra çok çabuk hasta oluyo yaa bizim veterinierin golden köpeği var kız adı çıtır çok yakışıyo çıtır ona yaa ne dersin nasıl bi isim düşünüyosun

buda benimm PAŞAM

Eklentiler

• $paşa - Kopya.jpg
    $paşa - Kopya.jpg
    79 KB · Görüntüleme: 76
alerjili köpeği olan var mı?

benim iki kızım var biri rott biri golden ama golden çok sık alerji oluyor. dermotolojik mama kullandığım halde evde minik parça bişiy yese yada rottun mamasını yese hemen kabarıyor bu sorunla başeden var mı?

er_ca benim kizimin da tavuk alerjisi var. azicik bir parca yese ya da icinde tavuk olan mama yese hemen cenesinin altinda kabarciklar oluyor...

biz cok zorlanmiyoruz. mamasini dikkatli seciyoruz ve icinde tavuk olan hic bir ödül, bisküi vs asla almiyoruz. misafirlige gittigimizde ya da misafir geldiginde de yemek varsa zaten hemen söylüyoruz asla bir sey vermeyin diye.

sizde iki tane olduguna göre her dakika gözünüz üzerinde olmali ya da ikisinin de rahatlikla yiyebilecegi bir mama secmelisiniz belki ... alerjinin neye karsi oldugunu bulmalisiniz önce tabiki...

merhaba
17 nisan doğumlu bir yavru köpeğimiz var, istanbul da yaşadığımız için anneden ayırmak zorunda kaldık, sizlerden golden retriever yavru köpek beslenmesi hakkında bilgisi olanlardan cevap bekliyorum
şu an biberonla su ile karıştırılmış süt veriyoruz
sevgilerle
esra

merhaba
17 nisan doğumlu bir yavru köpeğimiz var, istanbul da yaşadığımız için anneden ayırmak zorunda kaldık, sizlerden golden retriever yavru köpek beslenmesi hakkında bilgisi olanlardan cevap bekliyorum
şu an biberonla su ile karıştırılmış süt veriyoruz
sevgilerle
esra

45 günden önce yavruyu anneden ayırmak ciddi riskler taşır.. Gerek sağlık, gerekse köpeğin kişisel gelişimi açısından..

Bir veterinerinizin olduğunu ve önemli bilgileri, forum ortamında değil de birebir, muayene ve gözetim eşliğinde ona danışarak öğrenmeniz gerektiğini düşünüyorum.

Ama yine de sizin için değil, o sevgili köpiş için elimden geldiği kadarı ile bilgi vermeye çalışacağım.

ıyi kaliteli kuru mamaların yavru köpekler için olanlarını kullanabilirsiniz. Ancak kuru mamayı ılık su ile karıştırın ki kolay yiyebilsin. Mamaların üzerinde ölçüler verilir zaten.. Koyduğunuz ölçünün 1/4 ü kadar su koyun. ıçine çok az sıvı yağ da karıştırabilirsiniz. Ancak kuru mamayı başlarda taneli bırakmayın, ezerek ve olabilidğince püre haline getirerek vermeyi deneyin.

Yavrunuz 3 aylık olana kadar günde 4 kez besleyin. 6 ay ve sonrasında 3 e düşürün.

Vereceğiniz süt çok az olmalı.. ıyice sulandırılmalı, Çünkü köpekler laktozu (süt şekeri) sindiremezler ve ishal olurlar. Ama dediğim gibi süt yeterli değil.. Süt ve kuru mamayı birlikte kullanmalısınız. Çünkü sütün proteini, doğan anne sütünin proteininden %15 daha düşük.. Süt konusunda riske girmemek için veterinerlerden temin edebileceğiniz anne sütü kullanmak..

Kullanabileceğiniz karışımlar (tepkiye göre karar verebilirsiniz) -soğuk ya da sıcak tüketmesin-
* 3 ölçek süt tozuna, 1 ölçek su karıştırılır.
* 2 ölçek konserve yavru köpek mamasına 1 ölçek su karıştırılır.
* Bir su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve 1 damla bebek vitamini (Daptal12)
* 800 ml taze inek sütü, 200 ml %12 yağlı kaymak, 1 yumurta sarısı, 6 gr steril kemik unu, 4 gr sitrik asiti 200 IU vitamin a ve 500 IU vitamin D

(Yukarıdaki miktarları veterinerimin yazdığı kitaptan aldım)

Annesinden ve kardeşlerinden ayrı büyüyen köpeklerde ileride davranış bozukluğu görmek oldukça muhtemel.. Dolayısı ile sevgi ve şefkat dozunuzu, şımartma pahasına yüksek tutmanız ve eğitim hakkında bilgilenmeniz gerekiyor..

Yavruya sağlık diliyorum.. :nazar:

Son düzenleme:
slm arkadaşlar bendede golden retriewer var ama antibiyotiğe alerjisi var hastalanmasın diye uğraşıyorum ama hasta oluncada toparlıyamıyorum :çok üzgünüm:

kızlar kardeşim ağustosta askere gidecek... onun köpeğine biz bakacağız... 3 yaşında dişi çok sakin bir doberman ... 2 gündür akşam yürüyüşlerine beraber çıkıyoruz... tabii kardeşim de var...

daha önce 3 yıldır hiç uzun süreli ayrı kalmadılar... ben de daha önce hiç hayvan beslemedim...

şimdi kardeşim gidince köpekcik üzülecek eminim ... ve ben nasıl onu bu durumdan kurtarabilirim bilmiyorum... çok fazla aşırı sevgi de gösteremiyorum ; biraz korkuyorum... yani sakin bir köpek ; seviyorum filan ama yine de üstüme atlamasından ya da yüzümü yalamasından hoşlanmam ki ben ...

nasıl olcak bilmiyorum :sm_confused:

bana yardım edersiniz umarım ... ara ara sorularım mutlaka olacaktır çünkü .. :eek:

Ay kıyamam ben yavruma yaa çok üzülcek eminim benneyaptımki
Abinin kokusuna alışıktır, uyurken yanına abinin kıyafetlerinden birini, ya da giyilmiş çorabını koy, yalnız hissetmesin kendini.
Sürekli dışarı çıkar, oyunlar oyna ve yor onu..Yorduğun zaman akşamları daha rahat uyur.
Hayırlı teskereler diliyorum şimdiden turkbayragi

X