Köpeklerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Sinmiş kokuyu çıkarmak için arap sabunu kullanabilirsin, sirke de olur. Zaten artık o eski temizlik ürünlerini at, domestos çamaşır suyu vs kullanma yoksa sürekli temas yüzünden karın bölgesinde kızarıklıklar, yaralar olabilir. Arap sabununun kokusunu ben hiç sevmiyorum bu nedenle silmem gerekirse Frosch marka temizleyici ile siliyorum, onun tarzında her hangi bir ürün olmalı ama dediğim gibi arap sabunu da olur.

ben pek çamaşır suyu kullanmıyorum zaten, kuşlar olduğundan sirkeli suyla siliyorum. Bir ara pronto kullanmıştım, onları da bırakırım. Halıdan çiş lekesi çıkmadı bir türlü yıkamaya verip yerine daha basit bir halı sermeyi düşünüyorum
Peki yıkama tüy kesme tırnak kesme nasıl oluyor? Şu an yapamam ama biraz tecrübeden sonra bunları kendimiz yapabilir myiz?

Yıllardır yapmadım yapmam da. Yıkamayı yapıyorum da onun haricinde yapmıyorum çünkü sadece sevme işi kalsın bana istiyorum, beni o sevmediği türde olaylar ile bağdaştırmasın istiyorum. Mesela ilaç vermek gerektiğinde veren benim, damla damlatan benim ve nasıl anlıyorsa anlıyor kaçıp saklanıyor. Bu durum beni rahatsız ettiği için yapmıyorum.

Tırnak kesmeyi önermem, bazen veterinerler bile yanlışlık yapıp ete dokunabiliyor. En güzeli veterinere yaptırmak hepsini, banyo, tüy kesme, tırnak kesme.

Çiş lekesini yalan olmasın Kosla marka ile mi ne çıkarmıştım, ama bazı halılardan çıkmıyor. 2 halımda vardı birinden çıktı diğerinden çıkmadı mesela.

Hatta tuvalet eğitimi bitene kadar makinalara atılan kilim tarzı şeyler bile olur.

imşallah çıkar diyeyim o zaman:) kilimler çok kayıyor ya, şöyle madame cocoda falan satılan yapışan halılardan alayım en iyisi.
Ödül maması olarak ne kullanmak lazım?bizimki pek yemeğe düşkün değil gibi geldi, azıcık parça sosis vereyim ödül olarak dedim çok hoşuna gitmedi. Aferin diyip sevince çok hoşuna gidiyor

Sosis, sucuk zaten faydalı değil sevmediği daha iyi. Migros gibi yerlerde satan ödül mamalarından olmasın asla. Ben net üzerinden alışveriş yapıyorum, düzenli olarak yaptığım 2 firma var biri İst.da biri Ankara'da; bu sitelerden içeriğine bakıp iyi olan ödül mamalarından alıyorum. Ama en güzel ödül maması peynir, yumurta, yoğurt gibi şeyler vermektir. Benimki normalde de bunları yediği için ayrıca ödül maması almam gerekiyor.
Köpüşler zaten sevgi ile beslenir, candır onlar can

Arkadaşlar Furminatör kullanan var mı? Tüyleri için tarak aldık ama pek işlevsiz saç fırçasından hallice bir şey. Araştırırken böyle bir tüy toplayıcı duydum ama nasıldır bilemedim.

Arkadaşlar Furminatör kullanan var mı? Tüyleri için tarak aldık ama pek işlevsiz saç fırçasından hallice bir şey. Araştırırken böyle bir tüy toplayıcı duydum ama nasıldır bilemedim.
Ben senelerdir kullanıyorum. Daha kalın postu olan köpekler için çok iyi oluyor ama jack russellın tüyleri çok kısa. Furminatorun çok işe yarayacağını sanmıyorum, üstelik tüyler çok kısa olduğu için deriyi tahriş edebilir.

Jack russelllar için şöyle bir tarak önerilmiş, aldığınız bu mu?

aldığımız yer şöyle bir şey tavsiye etti aldık biz de ama neredeyse hiç bir işe yaramıyor. Furminatörün kısa tüylü köpekler için olanını gördüm de işe yarayacaksa alayım diye düşündüm.

Ben aldığım dönemde furminatörün boyutları vardı ama kısa tüylüler için yoktu, sonradan çıkarmış olabilir bilemedim. Bizimkilerde çok işe yarıyor, hele tüy dökme zamanında ikinci bir köpek çıkıyor resmen o tüylerden. Irktan bağımsız düşünürsem öneririm, tereddüttüm sizin sıpanın tüy yapısından ötürü.

Kısa tüylüler için şöyle çeşitlerini var sitesinde.
Evet kullananları okudum hatta video izledim de inanamadım, bis yastıklık tüy çıkarttı

Furminator bizde var, hatta o kadar tutulunca taklitleri de çıkmıştı. Tiftik olursa tiftik açma kısmı işe yarıyor, ama onun dışında ben sevmedim. 100 kere de taransa 100 kere tüy çıkartıyor. E tüysüz mü kalsın yavru?

Eki Görüntüle 1943306
Kısa tüylüler için şöyle çeşitlerini var sitesinde.
Evet kullananları okudum hatta video izledim de inanamadım, bis yastıklık tüy çıkarttı
Ay görmemişim mesajınızı.
Naptınız neye karar verdiniz?

Irktandır kavunum. Benimkiler asla tiftikleşmiyor, o kadar uzun tüyleri yok zaten. Tüy dökme mevsiminde her tarayışta öbek öbek ölü tüy çıkarıyor, ama dökülen tüy yoksa elli kere tarasam tek bir tüy bile çıkartmıyor. Şimdi mesela tüy dökmüyorlar, furminatörle tarasam zerre tüy çıkmaz.

Jack Russell grubuna üye oldum, yıllardır Jack bakan bir bayanla görüştüm. Furminatoru tavsiye etti ancak henüz yavru olduğu için şimdilik plastik eldivenlerle masaj yapmamı önerdi. Furminatör deriyi tahriş edebilirmiş. Şu anki tüy dökülmesi ortam değişikliğinden olabilirmiş.

Bir süre sonra zaten bebeklik tüyleri de değişir.
Irk grupları faydalı olabiliyor. İyi yapmışsınız

Irktan olabülü evet, ben neredeyse yastık-yorgan yapabilirim yani
Yetişkinlik döneminin ilk 1-2 senesinde daha fazla tüy döküyordu. 5 yaşından beri rahatım valla. Ne tararım ne aman aman bir tüy döker.
Sırf kulaklardan kırlent yapabiliriz size

Kızlar bizim tüy dökümü devam ediyor, vücudunda da minik kabuklanmalar var ve çok kaşınıyor. Kabuklar her yerinde yok yani belki vücudunda toplam 5-10 yerde vardır. Veterinere götürdük bir şey görmedi, biz ısrarla kaşındığını söyleyince iki tane iğne yaptı. Azalmazsa getirin dedi ama azalmadı, şu an şehir dışındayım bir kaç güne gideceğim o zaman götürürüm ama çok da güvenemedim veterinere...Başka bir yere mi götürsem bilemedim. Bir rahatsızlığı olduğu belli ama ne olduğunu anlayamadım bir türlü.

Bu mevsimde pek olmaz ama pire alerjisi olabilir. Kabuklanmayı bir yere çarptı, yara yaptı desek bile çok kaşınması normal değil.

Kaşınma mantardan egzamaya, alerjiden uyuza bir çok sebeple olabilir. Bence başka veterinere götürün. En azından içiniz rahat eder. Kabukları kaşıyarak yapmış olabilir.

Mama olarak ne yiyor? Temizlikten sonra yer silme sıvısı, arap sabunu gibi temizlik malzemesi kullanılmış yere temas ediyor mu? Mama dışında sofradan vs ek bir şeyler yiyor mu?

başka veterinerler yakın değil o sebeple sürekli aynı yere götürüyorum ama tekrar götürdüm bir şey yok dedi. Derisi sıkıntılı değilmii, takıntı yapmış kaşıya kaşıya da yara olmuş. Mama royal canin idi verdikleri, kaşınınca tavuklu mama diye acana kuzuluya geçtik ama kaşınma aynen devam. Tüy dökümü azalmış. Yeri sirkeli suyla veya frosch ile siliyorum. Zaten yerden olsa göbeğinde de olmaz mı, alakasız yerlerde var. Bir de ıslak mendilden olabileceğini düşündüm, patilerini siliyoruz bir kaç kere de çamura yatınca çamurunu silmiştim. Ben sonradan düşününce ona bağladım. Ek olarak pek bir şey yemiyor, ödül olarak acananındı sanırım uzun jambonumsu şeyler var, onlardan veriyoruz. Ama inanılmaz çöpçü, dışarıda bir bakıyorum balık yiyor bir bakıyorum izmarit kemiriyor. Aralarda belki bir şeyler yemiş olabilir.

Uzun süre tavuklu kullanınca bazı köpeklerde alerji yapabiliyor. Eğer kuzuluya yeni geçtiyseniz tavuklu mamayı vücudundan tam atamamış olabilir. Ama biraz süre geçtiyse mamadan değildir.

Yerden olsa illa göbeğinde olması gerekmiyor, alerjiler sırt/kalçada başlayabiliyor. Benim kızın direkt kalçadan başlardı açılmaya mesela. Onda da bir dönem arap sabununa karşı hassasiyet olmuştu.

Dışarıda yediği bir şey dokunmuş olabilir. Bir süre bakın isterseniz.

yani bize geleli 2 hafta oldu. Geldikten sonraki gün farkettik kaşınmayı. Sanırım parfüm de sıkmışlardı çilek gibi kokuyordu belki de ondan oldu bilmiyorum. Bize bir paket mama verdiler ama orada neyle beslediler onu bilmiyorum. Kaşıntıyı farkedince mamayı değiştirdik ama karışık olarak kullandık. Veteriner alerji olmadığını söyledi. Olsa kızarıklık, tüy dökülmesi tarzı bir şeyler oluyor sanırım bizde öyle bir şey yok. Psikolojik olabileceğini söyledi ama emin değilim. Hafta sonu fırsat olursa başka bir veterinere götüreceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…