Köpeklerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Bire niye düşürüyorsunuz? Düşürmeyin. Çok miktarda yemeği bir anda verdiğinizde hızlı hızlı yediklerinden sonra sorun çıkabiliyor.

Bire niye düşürüyorsunuz? Düşürmeyin. Çok miktarda yemeği bir anda verdiğinizde hızlı hızlı yediklerinden sonra sorun çıkabiliyor.

Yok çok derken o kadar çok değil.. Şu an zaten yediği miktar baya azaldı eskiye göre. Toplasan önceden bir öğünde yediğinden biraz fazla yiyordur. Ben de bir çok yerde 1 yaşından sonra 1 öğün vermenin yeterli olacağını okudum

Yeterli olur evet, ama iki öğün verme imkanınız varsa çok daha iyi olur, özellikle büyük ırklarda tabii.

Ben tek öğün veriyorum. Ama gün içinde de başka şeyler yiyor. Yoğurt yumurta bazen tavuk gibi.
Sabah yürüyüşünden gelince de mamasını veriyorum.

arkadaşlar birşey soracam benim yavrum daha 2,5 aylık ama öyle bir yemek yiyor ki bi türlü doymak bilmiyor acaba doyma hissi mi yok diye düşünüyorum. Birde oynarken veya ben ona kızdıgımda bi süre susuyo sonra bana karşı hırlayarak ısırmaya çalışıyor bunu nasıl yenebilirim geçen gün yengemler baya yemek vermiş karnı baya şişmişti oyunu bile yatarak oynuyodu ne yapmalıyım ?

Kilosuna ve yaşına göre vereceksiniz mamayı. Biz yavruluk zamanlarını geçeli çok oldu, bu yüzden vet.inize sorsanız daha iyi olur. Hırlayarak ısırma dediğiniz dişleri kaşındığı için elinizi ele geçirme çabası olabilir mi? Ele saldırırlar çünkü dişlerini kaşımak için.
Siz miktarı muhakkak vet.e sorun, kilo almasın.

Benimki de aldığımda 2.5 aylıktı ve çok iştahlıydı manavın önünden geçerken oturur ağlar resmen dilenirdi Yemek saatini düzenledik şuan 9.5 yaşında ama hala aynı herkes uyurken gider mutfakta dolanır filan ama hiçbir sağlık sorunu yok maşallahh Hırlamaya başladığı anda oyunu, sevmeyi kesip yanından uzaklaşın sakinleşince geri çağırıp sevin yanlış olduğunu anlayacaktır

Veterinere sordum oda bırakın yiyebildigi kadar yesin dedi :) 5-10 dakika hazımsızlık çeker sonra geçer dedi bende bilemedim :)

Maşallah size ya benimki durdurulmuyo hırladığında kızıyorum mesela küsüp gidiyo aradan zaman geçince bi bakıyorum hemen ayaklarıma gelmiş sırnaşıyo eşek :) azıcık sevince gene hırlıyo :)

merhaba,
günde bir kere mama yedirmek, bir insanı sadece vitamin hapları ile beslemek gibi düşünün...
tamam yeteri besin alıyorlar ama içgüdüsel çenesel istekleri mide asitleri elbette ye diyor o da haklı 0larak sürekli yiyecek peşinde koşuyor, o yüzden mama miktarını aynı tutsanız da 2 kerede vermek daha iyi onlar için. sabah gezmesi sonrası ve akşamüstü gezmesi ( öncesi ) vermek daha az saldırgan yapıyor. yemek kenarında ve sürekli ulaşabilecekleri sürekli temiz su bulundurmanız çok önemli. ( gezdirme öncesi hazım süresini de hesaplamayı unutmayın ortalığı kirletmesinler )
en sevilen sağdık dostları aç bırakmayın :)))
eğitimde zorlanan kişiler için ödül mamalarını deneyebilirsiniz...

Merhaba tecrubelerinize ihtiyacım war arkadaşlar.
Benim 2 aylık rot kızım war henüz ilk gecemizi geçirdik.
Çok bakımsız ve çok zayıf sadece 1.5 kg.
Dün veterinerde muane olduk iç dış parazit aşısı olduk. Gece boyunca kakasinda bir karış 3tane ,3 tane yarım karış spagetti gibi solucan çıktı. Çok üzüldük eşimle olması gereken kg da da deil. Ve üstünde piremi bit mi bilmediğim böcek war. Dün gece yere düştü bitanesi peceteyle öldürdüm panikle.
Yere yaptığı için halı kaldırdım yeri sürekli siliorum surekli pisliyor. Ve kokuyor da minik.
Şimdi bi kac soru sormak istiorum sizlere.
1. Sabah 3 kere yaptığı dışkıda parazit yoktu sizce bitti mi içindeki pislikler yoksa hala warmidir ?
2. Mamasini suyunu sürekli önünde tutmalimiyim yoksa öğün ler halindemi wermeliyim ?
3. Veteriner yikamayin dedi sizce ne yapayım yıkama konusunda ?
4. Tuvalet için gazete kağıdına çişini bırakıyorum ama oraya gitmiyor yeri tercih ediyor. Başka ne yapsam ?

5. Tuvaleti gelince önce mızırdıyor ağlıyor biraz öyle yapıyor canımı yanıyor acaba ?
Bide totosunu mızırdıyarak kokluo yalamaya çalışıyor pazitmi war hala acaba ?
6. Hala kulağını kaşıyor. Arka ayaklarını kemiriyor bide bakıyorum birşey yok nden öyle yapıyor normal mi ? (Oyuncağı war onları kemiriyor zaten)
7. Bide uyurken üstünü orteyimmi üşürmü
Çok soru sordum kızlar ama bilen birinden duymak bilmek daha iyi oluyor.

yapılan parazıt asılarıyla ıc parazıtı dokmus. zayıflıgı da muhtemelen parazıtlerdendır parazıtler kılo dususu yasatır.

dr yıkamayın dedıyse yıkamayın tabıkı parazıt ıcın ılaclamıstır etkısını dusurmeyın.

tuvalet yaparken aglması eger topraga yapabılıyorsa daha once onu beklıyor olabılır sıkıstıgı ıcın huzursuzluktan mızzırdanıp toprak bulamayınca ortaya yapmak zorunda kalıyor olabılır.

bıraz eve alıssın tuvalet alıskanlıgı duzene gırıp hzursuzlugu gıdecektır

mamayı öğünler seklınde verırsenız dıskılama da duzene gırer ogunlerı aynı zamanlarda vermeye dıkkat edın ama.
su sureklı kalacak zaten.

ömürlük olsun yuvası..

Bugün toprak deneyelim o halde kaka kabımıza. Amin ınşallah ömürlük olur teşekkür ederim..

Güle güle büyütün. İki rottweilerım var benim de.

1. İç parazitin tamamı hemen bitmez. Köpeğiniz ergin olanları dökmüş ve siz görebilmişsiniz. Ancak küçük boylu ve yumurta olarak da vardır halen, bunları dökmeye devam eder. Yumurta ve larvaları siz görmeyebilirsiniz.

2. Su her daim dursun. Plastik su kabı kullanmayın, paslanmaz metal olanları tercih edin. Suyunu da kontrol edin çünkü özellikle yemek sonrası ağızlarından salya bulaşıyor suya, su kirlenirse içmeyebiliyorlar. Mamayı sadece öğün saatlerinde verin ve yemezse önünden kaldırın. Mamayı yedirmek için fazla uğraşmayın, mümkün olduğu kadar takviye madde koymayın. Bu yaşta nasıl alışırsa öyle gider.

3. Yıkamayın. Dış parazit sonrası zaten bir süre yıkanmaz etkisi kaybolmasın diye. Ayrıca bu yaşlarda bağışıklıkları hassas, hele ki sizinki düşük kiloda, sonra hasta olma ihtimali var. Büyüyünce de çok sık yıkamayın zatnen

4. Hemen gazeteye alışmaz. Gazeteye de sizin alıştırmanız lazım. Gazete dışında bir yere yaptığında kızmadan, üstüne koşmadan, korkutmadan sakince alıp gazeteye götürün. Gazeteye yaptığında ödüllendirin ama abartmayın, bu sefer en doğru şey gazeteye yapmak olarak düşünüp dışarıda yapmıyorlar :) Eğer gazete dışında hep aynı yeri seçiyorsa ve sizin için çok sorun yaratan bir yer değilse ilk başta inatlaşmayın. Gazeteyi oraya serin, maksat önce gazeteye alışması. Sonra gazeteyi kaydırırsınız.

5. Canının yandığını sanmıyorum, veteriner muayenesinde zaten çıkar eğer sağlık sorunu varsa.

6. Kulağını kaşıması enfeksiyon belirtisi olabilir. Hafif de olsa bir koku var mı kulakta? Arka ayaklarını kemirmesi de iyi değil, göremediğiniz pire vs olabilir mi? Ayrıca mama alerji yapmış da olabilir, ne kadar süredir veriyorsunuz ve hangi mamayı veriyorsunuz? Egzama vs türü bir şey de yine kaşınmasına-kemirmesine sebep olabilir. Kulak kaşıntısı da pire belirtisi olabilir.

7. Size üşüyor gibi geliyor mu? Normalde rottlar üşüyen köpekler değillerdir istisnai durumlar dışında, benim büyük kız balkonda oturup kar izler :) Ama ufaklık kışın çok soğuk olduğunda battaniyesinin altında yatar, üşüyor çünkü. Yaptığım araştırmalara göre kalça sorunu olan rottlarda üşüme daha fazla görülebiliyormuş, benimkinde de implant var.
Eğer size üşüyor gibi geliyorsa üstünü örtebilirsiniz, zaten küçük bebek, göz göre göre üşümesinin anlamı yok. İstemezse zaten üstünden atar örtüyü. Ağır bir şey örtmeyin ve ağzını yüzü kapanmasın, istediği an örtünün altından çıkabilecek gibi olsun yeter.

Üç aylık olduğunda mutlaka pennhip denilen kalça filmini çektirin. Rottlar eklem rahatsızlığı olan kalça displazisine çok yatkın ırklardır, böyle bir durum varsa ne kadar erken teşhis o kadar etkin tedavi demektir. İstanbul'dasınız sanıyorum, bazı veterinerlerin yanısıra İstanbul Üni. Vetereiner Fakültesi (Avcılar'da) de pennhip çekiyor. "Gerek yok" veya "normal röntgen yeter" diyen vet.lere lütfen inanmayın, gereksiz masraf gibi görünebilir ama inanın eklem sorunu varsa ileride çok daha fazla uğraşırsınız.
Kalça displazisi ve pennhiple ilgili istediğinizi sorabilirsiniz.

Bunun dışında bilhassa kalça hassasiyeti nedeniyle köpeğinizi zıplatmayın, zıplamasına izin vermeyin, büyüyene kadar mümkün olduğunca merdiven indirip çıkarmayın, yüksek yerlerden atlamasına izin vermeyin. Kaygan yerlerde olmasına, kaymasına izin vermeyin, bu nedenle mermer gibi zeminlerde tutmayın.

Irk veya köpek yetiştirme konularında her zaman istediğinizi sorabilirsiniz, yardımcı olurum.

Kiyamiorum ki 8 yaşında kızım war anneee koş yine masa altına yapıyor dio ben kızıma sakin ol yapsın temizlerim diorum yazık çelimsiz zaten kuzum.
Masa altına gazete koydum tuttu bu fikir aynı yere ama gazetenin üstüne yapıyor ama çişini yere de yapabiliyor hali kaldırdım mecburen 4 aylık hamileyim halıyla uğraşmak daha zor.

Kuru mama dışında hiçbirşey wermiorum eşim aldı en pahalısı dedi marka bilmiorum açık almış.
Istanbul da yaşıyorum kalça için oraya gidebiliriz tabi ama ne zaman çektirmek gerekli ?
Ay ya bitmemiştir dimi peki ya hepsini dokermi o parazitin kurtulurmu hemen.
Pire için ne yapmam lazım ? üstünde wardı ama piremi bit mi secemiorum ki..
Üşümüyor aslında ama uyunca üstünü ortesim geliyor :)) ufak çift kat penye örttü m atmadı üstünden.
Çok zayıf ama minicik
Daha çok yeniyiz dün geldi ewimize Çok kötü bakılmış acaba ewdeki mama dan mı yoksa eskiden beslendiklrinden mi kasintisi yada pireden mi bilmiorum ki.. eşim hiçbirşeyin kötüsünü almaz veteriner arkadaşından aldı bütün malzemelerini de. Ama yinede ihtimali war.. Pire den korktum şimdi

Şuan 5 ile 7 kg arasında olması gerekirken sadece 1.430 2,5 aylık

Eklentiler

• 20160324_224456.jpg
    28 KB · Görüntüleme: 46
Yaptığı yerin altına naylon yayıp üzerine gazete koyabilirsiniz. Böylece alttaki zemine geçmesini de engellersiniz.
Gazete dışında çiş yaptığı yerleri sildikten sonra sirkeli suyla durulayın, sirke kokusundan hoşlanmazlar. Çamaşır suyu amonyaklı olduğu için tercih etmeyin.

Açık mama tercih etmeyin, içinde ne olduğu belli değil. Mümkün olduğu kadar iyi mamaların paketli olanlarını alın, puppy mama kullanın.

4-5 aylıkken pennhip çektirebilirsiniz. Fakülteyi arayıp randevu alırsanız yardımcı olurlar zaten. Ancak hafif dozda da olsa anestezi alacağını belirteyim.

Normal şartlarda iç parazitin hepsini döker, sonra kilo almaya başlar.

Pire için dış parazit yapmanız gerekir ki veterineriniz yapmış zaten. Dış parazit ilacı hayvanın üstünde pire olmasını engellemez, ilaç sadece parazit köpeği ısırdıktan sonra etki gösterir. Isıran kene, pire vs. felç olup köpeğin üstünden düşer. Bu yüzden üstünde halen pire olabilir.

Şuan 5 ile 7 kg arasında olması gerekirken sadece 1.430 2,5 aylık
Bu konuyu çok dert etmeyin. İç parazitlerinden kurtulunca başka sağlık sorunu yoksa kilo alacaktır. Rott ve diğer büyük ırklarda bebeklik aşamasında fazla veya hızlı kilo iyi değildir. Zamanla alır.

Kuyruğu kestirmiyorsunuz değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…