Köpeklerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

cevabınız için ben çok teşekkür ederim bu yöntemi deniyeceğim.

Ben ısrarla zaten bu mamanın ve diğer ünlü birçok ismin kötü mama olduğunu her fırsatta söylüyorum zaten, muhalefet olmak için direnenler oluyor; bir kere daha görmüş olduk.

Şimdi Acana her ne kadar kaliteli olsa da fazla protein içerdiği için, evcil o enerjiyi yakamazsa kulakta kaşıntı-mantar gibi yollarla kendini dışarı atıyor.

Acana'nın protein oranı çok yüksek. Bu kötü bir şey değil o enerji yakıldığı sürece.
Çok geçmiş olsun, güzel haberler bekliyoruz.

Royal canin içerik olarak hiç hoşuma gitmedi zaten, düzgün bilgim olsa param yetse barf besleyebilirim.
Şu an öyle bir kaşıntısı kalmadı, arada yapıyor sadece. Acana'da zaten az hareketliler için mama oranının yarıya düşürülmesi gerektiği yazıyor arkasında. Biz günde 100 gram veriyoruz ama şu an dışkısı cıvık ve kanlı, veteriner mamadan dedi ve değiştirmemi önerdi. Acanayı aradığımda ve başka bir veterinere danıştığımda ise bitene kadar devam etmemi söyledi.
Ne çok bilmediğim şey varmış, daha dün ayaklarını açarak işeyen köpek bugün ayağını kaldırıp duvar işaretlemeye başladı. Yatağını da parçalamış, 3 haftadır ilk defa bu kadar yaramazlık yaptı:)

Barf pahalı bir yöntem değildir, bakmayın internette yazanlara. Aylık maliyeti Royal Canin'i geçmez. Ben senelerdir çiğ besliyorum.

Çorbalık tavuk, tavuk boynu, hindi boynu, çorbalık kuzu kemiği, tavuk ciğer ve yürek, böbrek, işkembe gibi maliyeti uygun besinlerle makul bir şekilde besleyebilirsiniz. Barfta kemikli et olması esas, bu nedenle ağırlıklı etle besleyecekmiş gibi düşünüp et maliyeti olarak hesaplamayın.

Biraz daha bilgilenince barfa geçebilirim gerçekten. Şu an zaten dışkısı fazla ve cıvık, hala da kanlı. Alışamadı mamaya...
Barfta derisinde kokma gibi bir şey oluyor mu? Hoş şu anda da kokuyor bizimki ama

BARF'a geçmek yıl olarak gecikince bazı köpekler yemiyor, artık içgüdü kaybından mı kibarlıktan mı yoksa saflıktan mı bilemiyorum
Köpek kokması bana çok garip geliyor çünkü hiç karşılaşmadım; bir tane sokak köpeğinde denk geldim sadece.
Genel olarak ev yemeği ile beslenen, sık yıkanan, kötü mama ile beslenen köpekler kokar. Bunlar dışında sebep bilmiyorum.

Bizimkinin ağzı ayak gibi, ayakları cips gibi, derisi de çorap gibi kokuyor

Benimkiler ilk geçtiklerinde nasıl yiyeceklerini bulamadılar bir süre. Nasıl üzüldüm ya, bu kadar mı köpeklikten çıkardım hayvanları diye. Şimdi benim kadar kemikleri götürüyorlar

Benimkiler ilk geçtiklerinde nasıl yiyeceklerini bulamadılar bir süre. Nasıl üzüldüm ya, bu kadar mı köpeklikten çıkardım hayvanları diye. Şimdi benim kadar kemikleri götürüyorlar
Ya benimki patim kirlendi, patim kirlenecek dedi dokunmadı bile Gerçi benim terbiyeli, görgülü yavrum çiğ etin hiçbir türünü yemez illa pişecek. Sosyetiğiz biz

Ya benimki patim kirlendi, patim kirlenecek dedi dokunmadı bile Gerçi benim terbiyeli, görgülü yavrum çiğ etin hiçbir türünü yemez illa pişecek. Sosyetiğiz biz
Ne yani benim kızlarım terbiyesiz, görgüsüz mi? KİB!

Benim ufaklık yavruluğundan beri ağzını siler yemekten sonra Salak, yemek yiyor sonra ağzını sağa sola sürte sürte temizliyor. Arada gaza gelip koltuğa falan silmeye çalışıyor, lafı yiyor anında.

Benim ki (köpüşler yarışıyor) patilerini yıkayınca "kirlettiniz" mesajı veriyor ve 40 saat yalıyor Bir de ters ters bakıyor hey yarabbim.
Ağzını sağa sola silen köpekleri duydum ama hiç görmedim daha. Belki kardeş gelir yavruma, onda görürüz.

Kızlar bana mama konusunda bir el atıverin
Dexter geldiğinden beri kanlı, kansız,cıvık, ishal şeklinde gidiyor. Çok nadirdir normal dışkısı. Veterinere defalarca götürdük ama en son "bana kızacaksınız ama mamasını değiştirin" dedi. Bunu diyene kadar denemediğimiz şey kalmadı, ilaç kullandık, iğne yapıldı, probiyotik kullandık, en son artık 3-4 gün barf beslememi söyledi.
Acana somonlu kullanıyoruz, tüyleri de yer yer dökülmeye başladı maalesef. Köpeğimiz 7 kg, 6 aylık, günde 100 gram veriyorduk, 80 grama düşürdük.
İçeriği nedeniyle değiştirmek istemiyordum ama sanırım mecburum, şimdi ben başka et içeriği fazla mama alsam da aynısını yaşayacak mıyım? Az tahıllı bir mamaya mı geçiş yapayım ne yapayım çok kararsız kaldım.
S shot Mune
@kavun kokusu

Son düzenleme:
N&D az tahıllı deneyin bir. Şu an yetişkin değil, tahılsız mama ağır geliyor olabilir.
Ben de 1-2 yıldır çok mama gezdin dolaştım belki sıkılmıştır N&D'den diye, kürkçü dükkanı olarak geri döndük.

Bildirimi görmemişim, şimdi tesadüfen mesajı gördüm kusura bakmayın.

Ben kuru mama konusunda artık pek öneri veremem çünkü çok uzaklaştım kuru mamalardan. Uzun süredir çiğ besliyorum.

Kullandığım dönemde Taste of the Wild'dan bayağı memnun kalmıştım ama yüksek fiyatlı bir mama. Veterinere göre ishalin nedeni neymiş, yani az tahıllı olması mı, protein kaynağı mı vs? Bazı köpeklere tavuk yaramaz mesela, sizinkinde de balık sorun yaratıyor olmasın?

Bir şey söylemedi aslen, direk mamayı değiştirin demişti. Biz inat edince 2-3 gün sadece haşlanmış tavuk verin dedi o zaman da bir düzelme olmadı. ne zaman ki tesadüfen 2 gün royal canin verdik dışkı düzeldi.
Royal canin, kuzulu ve balıklı kullandık sırayla.
Royal caninden sonra şu an dışkı fena sayılmaz ama acana balıklı mamayı haşlanmış pirinç, ekmek vb bir şeylerle veriyoruz yoksa hemen cıvıyor nedense.

Veteriner mamayı değiştirin dediği halde neden değiştirmemek için inat ediyosunuz ben onu merak ettim :) royal canin iyi geliyosa ona devam edin biz insanlar gibi onlarda içeriği daha iyi olan daha iyi gelecek diye bir şart yok belki hayvancağıza somonlu mama alerjik geliyodur.Köpeğiniz hangi cins bilmiyorum ama bazen cinsine göre özel üretilen mamalardan kullanmakta iyi geliyor.Ben Türkiyedeyken yavruyken eukanuba ile başladık bir ara royal canin kullandık sonra tavsiye üzerine daha uygun fiyatlı Türk üretimi son zamanlarda reklamlarda çıkıyor temizmama sitesinden bir marka alıyodum adını hatırlamıyorum.Şuan bulunduğumuz yerde onu bulamadığımız için Eukanubaya tekrar döndük bide yaşlandığı için her mamada iyi gelmiyo artık

kendi sattığı mamayı tavsiye edince güvenilir gelmedi. Sonuçta içerik olarak da royal canin, proplan vb çok kötü mamalar. Bilemiyorum şu an pek problem yok gibi mama bitince bakacağız.

Mesela Royal canin ile Acana arasında içerikte ne fark var, örneğin birinde tahıl daha mı fazla/az? Protein daha mı fazla/az vs.

Haşlanmış pirinç, ekmek vs köpek için iyi değildir. Nadiren verirsiniz tabii ama beslenmesinde etkili maddeler olmamalı bunlar.

Royal canin:Kurutulmuş kümes hayvanları eti, pirinç, hayvansal yağlar, bitkisel protein izolatı*, mısır, pancar pulpu, mısır unu, hidrolize hayvansal proteinler, mısır glüteni, soya yağı, balık yağı, mineraller, frukto-oligo-sakkaritler, hydrolize maya (manno-oligo-sakkarit kaynağı), kadife çiçeği özütü (lutein kaynağı).

Acana Pacifica: Taze bütün pasifik ringa balığı (%14), Taze bütün pasifik sardalyası (%12), Taze bütün keskin dişli pisi balığı (%8), Taze ringa balığı eti (%8), Pasifik morina balığı (%7), Bütün bakalarya balığı eti (%7), Bütün yeşil bezelye, Bütün kırmızı mercimek, Bütün garbanzo nohutu, Bütün yeşil mercimek, Kömür balığı yağı (%6), Taze bütün mezgit balığı (%4), Taze bütün kırmızı çizgili kaya balığı (%4), Bütün barbunya fasülyesi, Bütün sarı bezelye, Güneşte kurutulmuş yonca, Soğuk preslenmiş ayçiçeği yağı, Mercimek lifi, Kurtulmuş esmer su yosunu, Taze kabak, Taze bal kabağı, Taze yaban havucu, Taze yeşil kıvırcık lahana, Taze ıspanak, Taze hardal yeşilliği, Taze şalgam, Taze havuç, Taze kırmızı lezzetli elma, Taze barlett armudu, dondurularak-kurutulmuş morina ciğeri (%0.1), Taze kızılcık, Taze yaban mersini, Radika kökü, Zerdeçal kökü, Devedikeni, Dulavraotu kökü, Lavanta, Hatmi kökü, Kuşburnu.

Royal caninde pancar, pirinç, mısır unu gibi gereksiz şeyler çok fazla, acanada protein daha fazla. Herhalde tahıllı beslenmeye alışkın diye bir parça öyle pirinç ekmek vs veriyoruz yanında, o biraz düzeltti. Şimdi başka mama aldık, bakalım nasıl olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…