Köpeklerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Bu konuyu çok dert etmeyin. İç parazitlerinden kurtulunca başka sağlık sorunu yoksa kilo alacaktır. Rott ve diğer büyük ırklarda bebeklik aşamasında fazla veya hızlı kilo iyi değildir. Zamanla alır.

Kuyruğu kestirmiyorsunuz değil mi?
Öyle bir düşüncemiz olmadı neden sordunuz ?
Başka sağlık problemimiz yok çok şükür elma sirkesi alicam bugün ama karamdan ewe sicricak nasıl yapsam ben onu ? Eşime mama ismini söyleyeyim bugün.
Bugün daha cok alıştık birbirimize galiba benimle çok oyun oynuyor hep issrarak ama dişlerini ellerimde ayaklarimda çok kullanıyor. Oyuncaklarindansa beni tercih edio :))

Öyle bir düşüncemiz olmadı neden sordunuz ?
Başka sağlık problemimiz yok çok şükür elma sirkesi alicam bugün ama karamdan ewe sicricak nasıl yapsam ben onu ? Eşime mama ismini söyleyeyim bugün.
Bugün daha cok alıştık birbirimize galiba benimle çok oyun oynuyor hep issrarak ama dişlerini ellerimde ayaklarimda çok kullanıyor. Oyuncaklarindansa beni tercih edio :))
Hala kuyruk kestirenler var da o yüzden korkarak sordum, kestirmeyecek olmanıza çok sevindim.

Elinizi ayağınızı dişlemesine izin vermeyin. Siz onun oyuncağı değilsiniz.
Elinizi ayağınızı dişlediği anda oyunu bitirin. Isırdığı sürece oyun oynayamayacağını ve ısırmanın iyi bir şey olmadığını öğrensin.
Sertçe "hayır" diyerek kızın.
Israrcı olursa ellerinize kolonya sürün. Bu yaşlarda sevimli geliyor ama bunun ilerisi kıyafetlerinizi, paçalarınızı dişleyip yırtması, elinizi ayağınızı çizmesi kesmesi olacak. Sizin dışınızda kızınıza yapabilir.

Köpek eğitmek, özellikle rott gibi baskın olmaya meyilli ırkları eğitmek maalesef disiplin ve zaman zaman sert davranmayı gerektiriyor.

Şu anda siz ne verirseniz onu öğrenerek büyüyor ve şu anki davranışlarını muhtemelen ileride de sürdürecek. O yüzden 45 kiloluk yetişkin rottunuzun yapmasını istemediğiniz hiçbir şeyi şu anki sevimliliğine aldanarak onaylamayın. Siz pekiştirdikçe o tekrarlayacak çünkü.

Hala kuyruk kestirenler var da o yüzden korkarak sordum, kestirmeyecek olmanıza çok sevindim.

Elinizi ayağınızı dişlemesine izin vermeyin. Siz onun oyuncağı değilsiniz.
Elinizi ayağınızı dişlediği anda oyunu bitirin. Isırdığı sürece oyun oynayamayacağını ve ısırmanın iyi bir şey olmadığını öğrensin.
Sertçe "hayır" diyerek kızın.
Israrcı olursa ellerinize kolonya sürün. Bu yaşlarda sevimli geliyor ama bunun ilerisi kıyafetlerinizi, paçalarınızı dişleyip yırtması, elinizi ayağınızı çizmesi kesmesi olacak. Sizin dışınızda kızınıza yapabilir.

Köpek eğitmek, özellikle rott gibi baskın olmaya meyilli ırkları eğitmek maalesef disiplin ve zaman zaman sert davranmayı gerektiriyor.

Şu anda siz ne verirseniz onu öğrenerek büyüyor ve şu anki davranışlarını muhtemelen ileride de sürdürecek. O yüzden 45 kiloluk yetişkin rottunuzun yapmasını istemediğiniz hiçbir şeyi şu anki sevimliliğine aldanarak onaylamayın. Siz pekiştirdikçe o tekrarlayacak çünkü.
Kızıyorum hayır diyip burnundan hafifçe geri itiyorum ama ne mümkün , odaya giriyorum parçalarımda direk ne meret yahu dinlemiyor :))
6.ayında eğitim alıcaz inşallah o zamana kadar kendimi dinletmem lazım çünkü bütün gün benimle..
Siz zorlu zamanları gecmissiniz darısı başımıza :)

Kızıyorum hayır diyip burnundan hafifçe geri itiyorum ama ne mümkün , odaya giriyorum parçalarımda direk ne meret yahu dinlemiyor :))
6.ayında eğitim alıcaz inşallah o zamana kadar kendimi dinletmem lazım çünkü bütün gün benimle..
Siz zorlu zamanları gecmissiniz darısı başımıza :)
Eğitim için kimi/nereyi tercih edeceğiniz belli mi?

6 aya kadar ev içi davranışları pekişmiş olur, o yüzden kararlı olun. O eşek sıpası surata dayanmak zor biliyorum ama öyle güzel oynuyorlar ki o duygularınızla :KK70:

Bizim çok zorlu olmadı çok şükür, sakin köpeklerdi benim kızlar.

Eğitim için kimi/nereyi tercih edeceğiniz belli mi?

6 aya kadar ev içi davranışları pekişmiş olur, o yüzden kararlı olun. O eşek sıpası surata dayanmak zor biliyorum ama öyle güzel oynuyorlar ki o duygularınızla :KK70:

Bizim çok zorlu olmadı çok şükür, sakin köpeklerdi benim kızlar.
Eğitim için düşüncelerimiz war ama sizin de fiktirinizi alabilirim.
Ay çok fena benim kız gece 3de sabah 6da ve saat 8:30 da iki gündür bu saatte bizi çağırıyor gidiyoruz yarım saat 45 dk alı koyuyor :)) uykusuz kalıyorum yoruluyorum hamileyim de zor oluyor ama o sapsik oyunlarıyla beni görünce o kuyruk sallamasyla beni cezbediyor.
Bitiyorum bi durup ciddileşiyor :)))
Odadanda çıkmaya başladık kızıyorum hemen giriyor :)

Spectrum pupy32 kullanan warmı arkadaşlar memnunmusunuz ?
Kalite olarak nasıl ?
12 kg 150 tl net te ucuz olması dusndurttu ama indirimde görünüyor.
Daha önce hills kullanioduk ama 3 kg 85 tl 15 gün ya gidiyor ya gitmiyor daha uygun kaliteli bir mama kullanmam gerek..

Spectrum pupy32 kullanan warmı arkadaşlar memnunmusunuz ?
Kalite olarak nasıl ?
12 kg 150 tl net te ucuz olması dusndurttu ama indirimde görünüyor.
Daha önce hills kullanioduk ama 3 kg 85 tl 15 gün ya gidiyor ya gitmiyor daha uygun kaliteli bir mama kullanmam gerek..
Spectrum Yerli bir mama.
Profesyonel mama olarak çıktı bundan 1 sene kadar önce. Yani henüz rüştünü ispat etmemiş olan bir mama.
Firma çok iddialı maması konusunda. Bu sebeple yeme garantisi veriyor.
Köpek mamalarının aroması yüksek yani yeniyor. Kediler daha seçici olduğu için biraz daha sıkıntılı.
Verterineriniz ne diyor bu mama konusunda?

Spectrum Yerli bir mama.
Profesyonel mama olarak çıktı bundan 1 sene kadar önce. Yani henüz rüştünü ispat etmemiş olan bir mama.
Firma çok iddialı maması konusunda. Bu sebeple yeme garantisi veriyor.
Köpek mamalarının aroması yüksek yani yeniyor. Kediler daha seçici olduğu için biraz daha sıkıntılı.
Verterineriniz ne diyor bu mama konusunda?
Veterinerimiz hills önerdi kullandık ama 3kg 85 tl bize 20 gün gitmiyo. Kaliteli ama daha uygun bi mama istedik. Royal canin de hills kadar kalitelimis açık aldım dün güvenilir bi yerden 2 kg 30 tl deniyoruz kg artışını takip edicez.

Siz o markaları bir geçin, daha doğrusu şöyle bir araştırma yapın google amca yardımıyla.
Bizde premium adı altında geçmesine rağmen özlerinde market mamaları.
Yeme garantili olması da bir mamayı illa kaliteli yapmaz, aklınızda bulunsun. Mesela ben de fast food yiyecekleri silip süpürüyorum.
Veterinerlerin çoğu mama firmalarıyla anlaşmalı, ona dayanarak mama tavsiyesi yapanı çok.
Pet shoplar olsun, veterinerlerin çoğu olsun güvenmeyin kendi araştırmanızı yapın lütfen.

Bir de kilo arttıkça fiyat uygunlaşır. Misal 2 kilosu 70 iken, aynı mamanın yüksek kiloluk olanında kilo başı 20 civarına falan gelir.

Veterinerimiz hills önerdi kullandık ama 3kg 85 tl bize 20 gün gitmiyo. Kaliteli ama daha uygun bi mama istedik. Royal canin de hills kadar kalitelimis açık aldım dün güvenilir bi yerden 2 kg 30 tl deniyoruz kg artışını takip edicez.

Bu arada veterinerinizin önerdiği mamanın 15 kg'luk olanı daha ekonomik olacaktır..
Ayrıca premium mamanın açık olan (ambalajsız) yani 1 kg'lik paketi,sizin de söylediğiniz gibi daha ekonomik oluyor..
Ve petshoplarda her mama çeşidinden bulunduğu için ; şunu satayım, bunu satayım derdi olmaz.
Vet'inizin önerdiği mamayı petshop'unuzdan rahatlıkla edinebilirsiniz..
Sevgiler..

Açık mamaya güvenmemenizi öneririm. Petshopçu bizzat arkadaşınız olmadığı takdirde açık mamanın ne olduğundan kesin emin olmanız pek mümkün olmaz.

Ayrıca yazın tavuklu mama verecekseniz gözünüz üstünde olsun, özellikle sıcakların başlamasıyla beraber tavuklu mama alerji veya egzamaya sebep olabiliyor.

Yukarıda da söylediğim gibi,Kendi Veterinerinizin önerdiği mamayı,Kendi Petshop'unuzdan alın ki açık mama konusunda aldanmayın.

Merhaba arkadaslar ben sokaga atilmis bir kopek aldim evde besliyorum. kopegimin wc egitimi var fakat isim dolayısıyla haftada bir kac gun evde yalniz kaliyor. boyle durumlarda arkadasim gelip sabah aksam gezdiriyor. normalde eve hic cis yapmayan hayvan ben yatiya gidince eve cis yapiyor. gun icinde evde hic havlamamasina ramen ben yatiya gidince havliyor. zaten tranvatik bir durumdan kurtardım tekrar sahip degistirsin istemiyorum sizce bu sorunlari nasil cozebilirim

Merhaba arkadaslar ben sokaga atilmis bir kopek aldim evde besliyorum. kopegimin wc egitimi var fakat isim dolayısıyla haftada bir kac gun evde yalniz kaliyor. boyle durumlarda arkadasim gelip sabah aksam gezdiriyor. normalde eve hic cis yapmayan hayvan ben yatiya gidince eve cis yapiyor. gun icinde evde hic havlamamasina ramen ben yatiya gidince havliyor. zaten tranvatik bir durumdan kurtardım tekrar sahip degistirsin istemiyorum sizce bu sorunlari nasil cozebilirim
Merhaba, siz kendiniz demişsiniz travmatik bir durumdan kurtardım diye ya hah işte ondan.
Köpekler zaten sahiplerine bağlı hayvanlardır. Aynı zamanda kurtulduklarını anlayan ve kurtarıcısına daha da bağlanan hayvanlardır. Sizi özlüyor, arıyor bu sebeple yapıyor.

Gideceğiniz zaman, ister 3 saat sonra gelin ister 2 gün, evden çıkmadan önce sevin, okşayın ve "ben geleceğim, beni bekle, aferin kızıma/oğluma" bu şekilde konuşma yapın. Hatta 1-2 sefer sırf bu konuşmayı yapmak için evden çıkın, bir süre sonra geri dönün. Zamanla sizin bu lafı söyleyince gittiğinizi ama geri döndüğünüzü anlayacaktır, arada bağlantı kuracaktır.

Davranışınız için de yürekten teşekkürler size.

Kızlar, bir kaç sorum olacak benim...
1-Köpekleriniz uyuma yerlerini kendileri mi seçti? Bizimki ilk gece belirlediğimiz yerde yattı ama sonradan orada yaptığım bir şeyden korkup daha yakınına uğramadı. Şu an seçtiği yerde yatıramıyoruz kuşlar olduğu için. İstediği odaya yatamadığı için o odanın kapı ağzına kıvrılıyor.

2-Tuvalet eğitimi için havaların biraz düzelmesini bekliyoruz, düzenli çıkartamıyoruz. Alır almaz veterinere götürdük bronşit dedi ve bir kaç şurup verdi, üşütmesin istiyoruz.Henüz tuvalet eğitimi yok ama ilginç bir şekilde pede de alışamadı, şu an için pede alışsa kafi. Çişini de sürdüm, çiş damlasını da ama çarşafa falan yapmayı tercih ediyor. Dün pedine yapmıştı bugün pedin olmadığı tek yere parkeye yapmış:KK70: Tonlarca video izledim yazı okudum ama yine de kafamda tam şekillendiremedim. Bir de tuvalet saatleri ilginç. Mamasını sabah 9'da verdim dün, işten gelince 6 gibi verdim bir de gece 11 gibi. Dün gece 10'da dışkıladı sadece, bugün de eve geldiğimde yapmıştı artık ne zaman yaptıysa. Günde bir kere normal midir? Sabah akşam olmasını bekliyordum ben. Çiş de bugün henüz 2 oldu daha yapacağını pek zannetmiyorum.

3-Sabah 6 gibi uyanıyor bizimki, bu saati ayarlamak daha ötelemek mümkün müdür? Hani tuvalet eğitimi de yok ki sıkıştığı için uyanıyor diyeyim. Hava da henüz karanlık, en azından 7 buçuk 8 olabilmesini isterdim:KK70: Uyandığında öyle geziniyor ve çok az bir iki sese havlıyor, belki kimse duymuyordur bile o sesi ama biz uyanıyoruz. Eşim de tırnak sesinden havlamasından rahatsız olmasın kimse diye hemen dışarı götürüyor, su falan veriyor, olmadı yere yatak yapıp yanına alıyor falan:KK70:

Tamam, ona göre yazayım. Aklımda artık eksik ya da yanlış kalmış şeyler olabilir, çünkü eğitim durumu biteli yıllar oldu.

İlk zamanlar biz de ayrı yeri olur, orada yatar diye düşünmüştük ama sonra yatakta bizimle yatar oldu. Kah biz de istediğimiz için kah titreyerek başka yerde yatmaktan korktuğunu belli ettiği için. Yatakta sizinle yatmasında saplık açısından bir sıkıntı yok, tek sıkıntı ebatları ne kadar küçük olursa olsun çok yer kaplıyorlar :KK70:

Yavruluk süresinde erkencikten kalkacak ve sanki daha yeni uyanan o değilmiş gibi kısa süre sonra yeniden uyuyacak. Yavruyken kalktığında ben de kalkıyordum, ama ay olarak büyüdükçe biz uyanmadıkça o da uyanmadı ya da uyansa bile rahatsız etmedi (tuvalet sıkışması yoksa). Benimle uyusun benimle uyansın amacı taşıyan bir eğitim yok.

Tuvalet eğitimine gelince, en çok göz korkutan ama aslında en kolay olandır. Ben nasıl yapmıştım onu anlatayım.
Öğlen 2 gibi dışarı çıktık, daha önce veterinere giderken hep seyahat çantasında gitmişti, tasma ile ilk çıkışıydı ve çok korktu. Park halindeki arabaların altına saklandı vs. Yılmadım, gezdik. O ilk gün o kadar çok gezdik ki... Akşam 9 gibi eve döndük. Toplamda 7 saat dışarıda kaldık, zaten güdüsel olarak içlerinde olan şeyler var.

Gezerken yanımda sevdiği, ödül niyetine verdiğim yiyeceklerden vardı. Tuvalet pozisyonu aldığı an "aferin, aferin benim canıma" vs şeklinde onaylama-sevme anlamına geldiğini bildiği şeyler söyledim ve hemen yiyecekten verdim. 7 saatin içinde hep çiş yaptı, kaka hiç yapmadı.

Bir de çiş-kaka kelimelerini biliyordu, eğer bilmiyorsa öğretmeye başlayın. Gezerken "hadi çiş yapalım, çiş" diye teşvik ediyordum.

Ertesi gün inanın sabah 9da uyandı ve beni uyandırdı, ev kapısının önüne çekti beni. Hemen tasmayı taktık, çıktık ve dışarı yaptı çişini. Yine aferinleri yiyecekler, sevinç gösterileri :KK70:

Tuvalet eğitimi sırasında asla kızmayın, asla ses yükseltme vs yapmayın; o zaman işte kaka yeme durumları olabiliyor. Bütün kaka yiyenler bu yüzden yemiyor ama bir kısmının sebebi bu.

Mama-su saatlerine gelince, asla böyle bir ley yapmadım. Veteriner yapmamı söyledi, 1 kere denedim. Damacananın uç kısmını su içmek için yalayınca ben ne yapıyorum bu ne vicdansızlık dedim ve bir daha hiç mama-su kabı kalkmadı yerden. Suyunu tazelemeyi unutmayın yeter.

Bu arada 9da yesin, 9.30 gibi kaka yapacaktır gibi laflara inanmayın, öyle bir şey yok.
5 ay kaslarını tam teşekküllü çalıştırması için erken. Şu an tuvalet eğitimi bitmiş olsaydı bile kazalar olurdu zaten. 1-2 ay daha bekleyebilirsiniz. O zamana kadar çiş ve kaka kelimelerini öğrensin bilmiyorsa.

Günde 2 çiş miktarı çok az, yeteri kadar su içmiyor mu? Yetişkin köpek değil ki bu hepsini tutup toptan yapsın. Daha fazla yapıyor olması lazım.

Destan yazmışım ya ben.

Tamam, ona göre yazayım. Aklımda artık eksik ya da yanlış kalmış şeyler olabilir, çünkü eğitim durumu biteli yıllar oldu.

İlk zamanlar biz de ayrı yeri olur, orada yatar diye düşünmüştük ama sonra yatakta bizimle yatar oldu. Kah biz de istediğimiz için kah titreyerek başka yerde yatmaktan korktuğunu belli ettiği için. Yatakta sizinle yatmasında saplık açısından bir sıkıntı yok, tek sıkıntı ebatları ne kadar küçük olursa olsun çok yer kaplıyorlar :KK70:

Yavruluk süresinde erkencikten kalkacak ve sanki daha yeni uyanan o değilmiş gibi kısa süre sonra yeniden uyuyacak. Yavruyken kalktığında ben de kalkıyordum, ama ay olarak büyüdükçe biz uyanmadıkça o da uyanmadı ya da uyansa bile rahatsız etmedi (tuvalet sıkışması yoksa). Benimle uyusun benimle uyansın amacı taşıyan bir eğitim yok.

Tuvalet eğitimine gelince, en çok göz korkutan ama aslında en kolay olandır. Ben nasıl yapmıştım onu anlatayım.
Öğlen 2 gibi dışarı çıktık, daha önce veterinere giderken hep seyahat çantasında gitmişti, tasma ile ilk çıkışıydı ve çok korktu. Park halindeki arabaların altına saklandı vs. Yılmadım, gezdik. O ilk gün o kadar çok gezdik ki... Akşam 9 gibi eve döndük. Toplamda 7 saat dışarıda kaldık, zaten güdüsel olarak içlerinde olan şeyler var.

Gezerken yanımda sevdiği, ödül niyetine verdiğim yiyeceklerden vardı. Tuvalet pozisyonu aldığı an "aferin, aferin benim canıma" vs şeklinde onaylama-sevme anlamına geldiğini bildiği şeyler söyledim ve hemen yiyecekten verdim. 7 saatin içinde hep çiş yaptı, kaka hiç yapmadı.

Bir de çiş-kaka kelimelerini biliyordu, eğer bilmiyorsa öğretmeye başlayın. Gezerken "hadi çiş yapalım, çiş" diye teşvik ediyordum.

Ertesi gün inanın sabah 9da uyandı ve beni uyandırdı, ev kapısının önüne çekti beni. Hemen tasmayı taktık, çıktık ve dışarı yaptı çişini. Yine aferinleri yiyecekler, sevinç gösterileri :KK70:

Tuvalet eğitimi sırasında asla kızmayın, asla ses yükseltme vs yapmayın; o zaman işte kaka yeme durumları olabiliyor. Bütün kaka yiyenler bu yüzden yemiyor ama bir kısmının sebebi bu.

Mama-su saatlerine gelince, asla böyle bir ley yapmadım. Veteriner yapmamı söyledi, 1 kere denedim. Damacananın uç kısmını su içmek için yalayınca ben ne yapıyorum bu ne vicdansızlık dedim ve bir daha hiç mama-su kabı kalkmadı yerden. Suyunu tazelemeyi unutmayın yeter.

Bu arada 9da yesin, 9.30 gibi kaka yapacaktır gibi laflara inanmayın, öyle bir şey yok.
5 ay kaslarını tam teşekküllü çalıştırması için erken. Şu an tuvalet eğitimi bitmiş olsaydı bile kazalar olurdu zaten. 1-2 ay daha bekleyebilirsiniz. O zamana kadar çiş ve kaka kelimelerini öğrensin bilmiyorsa.

Günde 2 çiş miktarı çok az, yeteri kadar su içmiyor mu? Yetişkin köpek değil ki bu hepsini tutup toptan yapsın. Daha fazla yapıyor olması lazım.

Destan yazmışım ya ben.
Aslında bizimki biraz değişik. Biz öylesine bakıp görelim diye gitmiştik, o bizi seçti. Bir kaç yavru etrafımızda dönüp havlarken kafasını dizimize koyup öylece gözümüzün içine baktı. Biz de dayanamadık:KK70:
Çiş kaka için şu an havalar çok bozuk, bronşit de olduğu için düzenli çıkartamıyoruz. Zaten evde bir çarşaf belirledi kendine ne kadar yıkasam da o etraftaysa bulup ona yapıyor.saatleri de çok alakasız, çalışmasam uğraşacağım ama artık ara tatilde...
Biizmkinin bizle yatma gibi bir isteği olmadı odamıza girmiyor çünkü, öyle kapıda bekliyor.
Su kabını önünden hiç almıyorum, hep var ama mamayı 3 kere veriyorum. Başında bekleyince yiyor, beklemezsem peşimde gezdiği için yiyemiyor:KK70: en fazla 3 kere çiş yapıyor bana da az geldi. Dışarıya çıkarınca da yapmadı hiç ne çiş ne kaka. Zaten çıkarken tedirgin oluyor şu an.
Halılar konusunda da trdirginim, kaldırdım ama artık hiç halı kullanamayacak gibi hissediyorum:KK70:

X