- 3 Mayıs 2015
- 344
- 523
- 35
Köpek pislik mi yiyormuş? Kim söylüyor bunu?Canım öncelikle ben namaz kılan bır bireyim ve bazı hadislerde köpeğin pislik yediği için eve sokulmayacağı melekleri kaçırdığı yazıyor ve peygamber efendımızınde bazı hadisleri var ;
İçinde köpek bulunan eve meleklerin girmemelerinin sebebi onların pis kokmaları, pislik yemeleridir. Bundan dolayı gereksiz yere köpek edinen kimse evine melek girmekten mahrum bırakılmak suretiyle cezalandırılmıştır. (Nevevî, Şerhu'l-Müslim, Kahire 1347-49/1929-30, XIV, 84; Aynî, Umdetü'l-Kârî, Kahire 1348, XV, 139).
Bu ayetın ne kadar doğru oldugunu bilmiyorum ama ben kendımı rıske atamam evimde 2 adet kedım var sakın sevmıyorum zanetmeyın hayvanları bahçeli bir evim olsun ilk işim bahçeme köpek almak olur . Sadece evde istemıyorum. Sokaktakı butun hayvanlara yardım ederım çevrem bilir . Hatta bir çok kişi yeter artık eve hayvan alma der ama dayanamıyorum en azından sahiplendrene kadar bakıyorum.
Ayrıca yazdığınız uyduruk hadise göre ölümsüzlüğü de bulduk demektir.
Al evine bir köpek ve ölüm meleği Azrail'den kurtul.
Şu çağda hala nasıl bu kadar cehalet içinde olunabiliyor, insan gerçekten şaşırıyor doğrusu.