Köpeğin elini öpseydim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben psikolojik problemi olan bir kadın değil aksine ergenliğinden çıkamamış bir genç görüyorum sende. Ne yaşadığını detayı ile bilemem ama anltattığın kadarıyla "gerçek" dertsizlik başına vurmuş. Allah başka dert vermesin ne diyeyim. Evet ailelerimizin hiç biri psikolog değil ki bizim pisikolojimizi düşünerek hareket etsin. Ama ne olursa olsun onlar senin ailen, ne derlerse desinler karşılık vermek, küfretmek, özel ahayatlarına girmek, hakaret etmek mevzu bile olmamalı. İnşallah ailenin kıymetini geç olmadan anlarsın. Ve inşallah sen gerçekten büyüdüğünde ailen de büyüdğünü kabullenip ona göre davranırlar sana.

Kuzum bitlenirsin ya sen genç kızsın hem temiz olman lazım o kokular üzerine yapışıp çıkmaz belli bir süre sonra emin ol.
6 gün oldu. 15 gün yapmadığım bile olmuştu. Dediğiniz doğru ama. Her gün yıkanan mis gibi insanlara çok özeniyorum ben de. Banyoya girince de 1.5 saat çıkamam gözüme büyüyor o yüzden.

Bu konudan bağımsız olarak şunu söyleyebilirim ki..
Ebeveynlerin okuması hatta ders kitaplarında yer alması gereken bir yazı olmuş.
Tebrik ediyorum.

Konu sahibi alıntılamış olduğum yorumu lütfen defalarca oku sana faydası dokunacak çok güzel bir yorum olmuş.
Değerlendirmelisin.

Benim anladığım kadarıyla konudaki aile sosyo-kültürel açıdan düşük seviyede bir aile değil yüksek ihtimalle okumuş ve belli bir hayat standartları var. Bu tarz ailelerde fiziksel şiddet pek görülmez genellikle psikolojik şiddet vardır. Ben konu sahibinin alttan alta psikolojik şiddete maruz kaldığını ve manipüle edildiğini düşünüyorum. Özellikle küçük kardeş tahminimce erkek ve alttan alta bir kayırma söz konusu zira büyük olanın savunması dinlenmiyor bile ve küçük kardeşin şımarıklığı göz ardı ediliyor. Bende kardeşimle üvey olmamıza rağmen pek çok kez kavga ettim ama babam olayda ikimizin de payı varsa sonuç her ne olursa olsun ikimize de kızardı kızgınlığı ve tepkisi de bir “babaya yakışır” tepkiler olurdu. Konudaki baba maşallah evladına olan sinirini arkadaşına ya da yaşıtı birine kızar gibi gösteriyor konuşma şekli çok tuhaf o baba ruhu asla yok. Birde muhtemelen konu sahibi kilolu biri bu helvadan dolayı laf sokmada aslında kızın kilosuna sokulan bir laf. Aile kızın dış görünüşünden şikayetçi ve istemeden de olsa kızı öteliyorlar. Yani her şeye yüzeysel yorumlar yapıp 21 yaşındaki bir kızı kötü hissettirmeyin ne biçim yorumlar yazılmış bilmeden etmeden. Konu sahibi arkadaşım sende bir psikologa git harçlıklarını yemeye içmeye değil oraya yatır ve kendine güzel bir hayat kur sinirini öfkeni başka şeylere yönelt bu şekilde seni haksız çıkarırlar..

6 gün oldu. 15 gün yapmadığım bile olmuştu. Dediğiniz doğru ama. Her gün yıkanan mis gibi insanlara çok özeniyorum ben de. Banyoya girince de 1.5 saat çıkamam gözüme büyüyor o yüzden.
Altı gün ne Ablacım hemde yaz günü aman ya önbes gün ne yapma öyle madem güzel kokuya özeniyosun sende gir ama kısa tut ben üç dakika da bile çıkıyorm hep böyle hızlıydım ayrıca saçlarım bayaaa uzundur . Hadi sende gayret et lütfen genç kızsın kötü kokmak olmaz

O kadar haklısınız ki.. babanın yaptığı helva muhabbeti bile kızın kilosuna bir atıf bence..erkek kız evlat ayrımı da cabası.

kız,kardeşinin kolunda kumanda kırarken sen kendini savunuyon ya. Sen yaptıklarını hala savunuyon destek almiyon da biz mi alacağız. Senin artık destek boyutunu geçmiş klinikte bile tedavi gormen gerekebilir
Kızın 3 yaşındaki kardeşiyle dalga geçip kafasına yastık fırlatıyorlarmış sence ne yapmalıydı? Bence az bile yapmış küçük kardeşe fazlaca imtiyaz tanınıyor sebebi de belli

Kızın 3 yaşındaki kardeşiyle dalga geçip kafasına yastık fırlatıyorlarmış sence ne yapmalıydı? Bence az bile yapmış küçük kardeşe fazlaca imtiyaz tanınıyor sebebi de belli
Tatlım sen bu arkadas ve bu yazını begenen
en buyuk kk arkadaslamunakasaya giremem hic gece gece. 3unuzunde problemleri o kadar benziyor ki. Birbirinizi agirlayin hadi canım
Kiz babasının ağzına etmiş okumadin heralde tek takıldığı yere bak laflari davranisi normal yani 3 yaşındaki cocuga yastikla vurulmasi tek problem

Her ne olursa olsun ,babadır babaya o .....evladı demek nedir ,köpeğin elini öpseydim vs demek ,bende babamla anlaşamazdım hala da öyleyim ama yinede evlatlık görevlerimi yapıyorum ,saygı en önemli şey ,anne bedduasını süt karşılıyormuş ,fakat baba bedduası tutuyormuş,korkmak lazım böyle şeylerden ,Allah evladın da hayırlısını nasip etsin demek lazım

Tatlım sen bu arkadas ve bu yazını begenen
en buyuk kk arkadaslamunakasaya giremem hic gece gece. 3unuzunde problemleri o kadar benziyor ki. Birbirinizi agirlayin hadi canım
Yazdığım uzun yorumu okursanız ne demek istediğimi anlarsınız konu sahibini savunmuyorum ama her şeye de “allah senin gibi evlat vermesin” yüzeyselliğiyle yaklaşmamak lazım.

Yazdığım uzun yorumu okursanız ne demek istediğimi anlarsınız konu sahibini savunmuyorum ama her şeye de “allah senin gibi evlat vermesin” yüzeyselliğiyle yaklaşmamak lazım.
Yazdığın şeyi okudum ben okumasam cevap atmazdim zaten.
Yuzeysellik mi yapma hadi kaç tane konu açtı bu kiz kac kez cok kisi yardimci olmaya çalıştı psikiyatriye git dendi. Tedavine devam et dendi dendi dendi. Olayları gormuyor musun? Ne bir önlem alma var ne baska bir şey. İnsan babasina s. Yapmayi biliyon der mi ya böyle igrenc sozlerle kavga eder mi? Hadi ama hep böyle kendinizi ve kendine benzeyenleri hakli goreceksiniz ucunuzde ilerleme kaydedemezsiniz. Madem hatalarinizi gormeyip hepiniz aynı sekilde hala davranabiliyorsunuz o zaman hayat size aglayacaksan oynamayalim der. İnsan babasinin yüzune kopegin elini opeyim, o evladi der mi yahu

Konu sahibiyle ortak bir yönümüz yok aşırı sakinliğimle bilinirim genelde. Babanın tutumunun normal olmadığına ve bu olayın dışında zaten ailede kopukluklar olduğuna inanıyorum. Normal bir ailede evlat böyle küfürler etmez baba böyle saçma sapan davranmaz kapıya helva koymak mesela çok abes bir hareket. Ailede herkes ayrı telden çalıyor kız beş gündür odadan çıkmamış yıkanmamış kokmuş pirelenmiş kimsenin umrunda değil psikologa götüren yok ne olacak böyle diyen yok. Babasının lafları kızın söyledikleri hepsi ayrı ayrı falso. Yani normal bir aile değiller bu çok belli ve anormallik sadece kızdan kaynaklı değil anlatmak istediğim şey bu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…