• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konya nasıl bir şehir ?

yok ne munasebet o koltuk bos buyurun siz tutun.Ben ne demisim "benim gozumde" demişim.Konu basligi da Konya hakkinda olumlu dusunceleriniz ya da Haydi Kizlar Konya'yi Guzelleyelim olmadigina gore.Siz yorumunuzu yapin ben de yaptim.Ben sizinkini sorgulayamiyorsam siz de benimkini sorgulamayin.

yok ne munasebet o koltuk bos buyurun siz tutun.Ben ne demisim "benim gozumde" demişim.Konu basligi da Konya hakkinda olumlu dusunceleriniz ya da Haydi Kizlar Konya'yi Guzelleyelim olmadigina gore.Siz yorumunuzu yapin ben de yaptim.Ben sizinkini sorgulayamiyorsam siz de benimkini sorgulamayin.
Hakaret ederseniz bal gibi de sorgularim.Once yorum yapmayı öğrenin burda fütursuzca eleştirmek hakaret etmek hickimsenin haddine değil.Hadi by

Hanımlar,
herkesin bir sebeple yolunun düştüğü şehirler hakkında tecrübelerini paylaşması iyi güzel ama şehirleri ve içinde yaşayan insanları aşağılayacak, rencide edecek şekilde yazmanız hoş olmuyor.

Üstelik her bölgeden insanlarız burada, Karadeniz, Marmara, Ege, Akdeniz, Trakya, Doğu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu, hepsi biziz ve düşüncemi yazıyorum adı altında birbirimizi şehri üzerinden kırmaya hakkımız yok.

Muhafazakar kelimesine kimsenin takıldığını sanmıyorum. Konya muhafazakar bir şehirdir, dini bütün ve bunu dolu dolu yaşayan bir şehirdir, Cuma namazına giderken hiç bir esnafın acaba hırsızlık olur mu diye düşünmeden kepeneklerini kapatmadığı bir şehirdir. Teyzelerin çocukları kuzum diye sevdiği bir şehirdir. Trafik kurallarının en iyi işlediği şehirdir, Türkiye'de trafikte göbekte kimin önceliği olduğunu bilen KADIN sürücülerin olduğu tek şehirdir. Erkeklerin eşlerine avrad değil HAN'IM dedikleri şehirdir. Bu saydıklarımda rahatsız ediyorsa size söyleyecek sözüm yok.
Ben en azından doğruya doğru derim ama zinanın başkenti demek ne demektir ?
Mevlana, Şems-i Tebrizi gibi büyük düşünürlerin yaşadığı şehre, Anadolu Selçuklu'ya başkent olmuş bir şehre sen nasıl zinanın başkenti dersin?
Ağzından çıkanı kulağın duyacak, Konya'yı bırakın bir kenara hiç bir bölge için böyle bir terbiyesizliğe izin vermedik.
Benim tepkim bunadır. Açın ilk sayfaları okuyun, neler yazılmış. Yazılanlar yenilir yutulur cinsten değil. Yani tepkiler size değil sayın @Oliviaa

Hakarete varan sözler bence de hiç hoş değil, ne de olsa her memlekette iyi ve kötü örnekler var. Ama sırf memleket diye gerçekleri de göz ardı etmemeliyiz bence.
Hırsızlık olur mu diye esnaf kapıları kilitlemez demişsiniz ama keşke kilitlese,

Konya ve hırsızlık kelimelerini yan yana yazdığımda arama motorunda tonla haber çıkıyor. Ki bu çok normal, her memlekette hırsızlık var çünkü. Evet hakaret ne kadar yersizse, bu kadar güzelleme de o kadar yersiz. Belli başlı şehirler vardır, belli deneyimler sonucunda o şehirler hakkında yaygın görüş bulunur. Mesela İzmir'e "gavur izmir" denilir, ya da Samsun ve Adana yaşanan tuhaf olaylarla bilinir.

Gereksiz alınganlık yapıp kimse üzülmesin diye söylüyorum, yaygın kanı herkesi bağlayan birşey değil asla da olamaz. Ama farklı bir şehire taşınmak isteyen insan o şehir hakkında yaygın kanıyı doğru bir şekilde bilse onun faydasına olur.

Mesela ben Erzurum'da oruç vaktinde birşeyler yiyip içmemem gerektiğini biliyorum, gidersem eğer yemem. Bunu bilmek benim faydama çünkü yersem dayak da yeme ihtimalim var. Yaygın kanı bu çünkü.

Muhafazakar kelimesine kimsenin takıldığını sanmıyorum. Konya muhafazakar bir şehirdir, dini bütün ve bunu dolu dolu yaşayan bir şehirdir, Cuma namazına giderken hiç bir esnafın acaba hırsızlık olur mu diye düşünmeden kepeneklerini kapatmadığı bir şehirdir. Teyzelerin çocukları kuzum diye sevdiği bir şehirdir. Trafik kurallarının en iyi işlediği şehirdir, Türkiye'de trafikte göbekte kimin önceliği olduğunu bilen KADIN sürücülerin olduğu tek şehirdir. Erkeklerin eşlerine avrad değil HAN'IM dedikleri şehirdir. Bu saydıklarımda rahatsız ediyorsa size söyleyecek sözüm yok.
Ben en azından doğruya doğru derim ama zinanın başkenti demek ne demektir ?
Mevlana, Şems-i Tebrizi gibi büyük düşünürlerin yaşadığı şehre, Anadolu Selçuklu'ya başkent olmuş bir şehre sen nasıl zinanın başkenti dersin?
Ağzından çıkanı kulağın duyacak, Konya'yı bırakın bir kenara hiç bir bölge için böyle bir terbiyesizliğe izin vermedik.
Benim tepkim bunadır. Açın ilk sayfaları okuyun, neler yazılmış. Yazılanlar yenilir yutulur cinsten değil. Yani tepkiler size değil sayın @Oliviaa
Allah razı olsun be abi anlatılanları duyunca Konya'yı ziyaretten korktum

Konu ile gerekenler yapılmış sevindim açıkçası okurken yurdum insanın düşüncelerinin değişmediğini görünce inanın ağlayacağım geldi bu insanlar her yerde var sadece Konya'ya özgü değil bazı yerlerde daha çok vardır ayrı mesele yurtdışından Mevlana'yı ziyaret etmek için binlerce insan akın ediyor ben hala ziyaret etmedim utanırım da bundan utanırım bırakın insanına laf etmeyi

Bende konyaliyim ama biz hiç konyalı gibi değiliz konyanın bir ilcesindeniz bizim aile köy sülale artık ne derseniz hepsi okumuş avrupa görmüş insanlardır konyanın içinde bile böyle olduğumuz için konyalı olarak görmeyiz kendimizi onlarda bizi sevmez bide onları
Ereğlili misin 😃

Bosna Hersek öğrencilerin tam merkezidir.Üniversite kampüsü orada bulunur. Gece 12 de sokaklarda gezdiğimizi bilirim bir kişide gelip asla rahatsiz etmedi. Zafer de gece 9 10 lara kadar kalırdık kalabalık olurdu yine sıkıntı yaşamazdık. Trafigi yazmışlar zaten.Gerçekten Türkiye'nin en iyi en düzenli yeri trafik açısından. Tüm bunlar dışında hiç mi olumsuz şey olmadı derseniz tabi ki de oldu ama daha çok Karatay taraflarında. Bir de yanlışlıkla Suriyelilerin sokağına girmiştik yolu karıştırıp. Çarşının arka taraflarında kalıyor merkezi yerde hemde .Aman diyim bir yeri bulmaya çalışıyorsaniz esnafa sorun o taraflarda 😅 Zaferde bir şavarmaci var yanında da meşhur İstanbul pastanesi kesinlikle buralara gitmenizi şiddetle öneririm tabi paket servis vardır ama şu pandemiden kurtulduğumuz zamanlarda mutlaka gidin oturun benim yerime de yiyin gezin 😂 İnşallah her şey gönlünüzce olur 🤗

Abla Allah aşkına hayatında nereleri gördün bir yazsana, yurtiçi ve yurtdışı hepsini yaz ! bak yurtiçi yurtdışı...

Lütfen yanlış anlama yaşını da bilmiyorum ama her yaşın sayısı kadar ülke gezmişimdir, (saydım rakam hatalı) şu alkolü Türkiye kadar hiç bir yerde bu kadar rahat bulamadım.

Bana şuraya yazsana Türkiye'de hangi market grupları alkol satıyor ?

Mesela Migros satıyor değil mi ? Yahu burada ki(seymen) Migros'ta alkol yok bu sebeple ben 20 km ileride ki Migros'a gidiyorum. Yobaz mı şimdi burası ? Hatta ben şikayet ettim yahu bu Migros'ta nasıl içki olmaz diye...

Amerika'da hiç bir markette hatta market grubunda Alkollü içki satılmıyor Amerika sofu mu ? Bak senin mantığına göre işledim.
Küçük birşey daha eklemek istiyorum konudan farklı ama Amerika demişken Amerika'da Rumi'nin kitapları rafları doldurmuşken biz Rumi kim Şems-i Tebrizi kim derken Mesneviden bir kuple bile okumamışken yabancılar okuyup durmakla kalmıyor gelip Konya'yı ziyaret ediyor biz anca böyle atıp duruyoruz tartışma da değil kavga ediyoruz sataşıyoruz okumamaktan hep bunlar işte bir arpa yol alamadık şu ülkede "Ne olursan ol yine gel" demiş Mevlana ama sen osun sen busun gibi dışlamalardan bir türlü kurtulamadık da buna yanarım. Boşuna demiyorum herkes psikolojik eğitim almalı diye ama pardon onlar da deli doktoruydu öyle diyolla

Konyamız bambaşkadır... Kötüleyen, yobaz diyen ve türlü kötü ithamlarda bulunanlara da diyecek tek sözüm kendi pencerelerinden bakmamaları... Nasıl bakarsan öyle görürsün zira!
Aynen öyle...Güya eleştirenlerin hepsi medeni hepsi ileri görüşlü...Ama gelmiş burda ırkçılık yapıyor haspam.Konu Konya değil turkiyeyi geç dünyanın neresi olursa olsun bu dusuncedeyim.Hepimiz İNSANİZ...Sen kara sen beyaz sen müslüman sen yahudisin sen oralisin sen buralisin diye ayıramaz hickimse ırkçılık yapamaz..İyi insan kötu insan vardır...Oralısi buralısi siyahi beyazı müslümanı yahudisi o partilisi bu partilisi yoktur..Anca böyle çirkin pencerelerinden bakıp insanlari küçümser karalamaya çalışırlar...Ne olursan ol yine gel diyen Mevlana Hazretlerinin yattığı yere en ufak saygıları olmayanlardan ne beklenebilir ki başka..

Konya icin bazi seylerin genetik oldugunu bile dusunuyorum demek ki sizin baskin genler konyali degil😂
Konuyu buraya kadar okudum kalanında bişeyler olduysa bilmem.

Öncelikle mesajlarınızdan cahil biri olduğunuz belli (diplomanız falan vardır belki o anlamda cahil değil), tamamen kafanızdaki önyargılarla bezenmiş konya yorumlarınıza zor tahammül ettim, türkiyede en çök alköl tüketülen yermüş, herkes zinö yapüyürmüş laflarını hala eden ve bu lafları mantıklı bulup inanan var mı diyecek oluyoruz tam, diyemiyoruz :( lütfen dediğiniz gibi yapın ve konyalılarla hiçbir şekilde temas kurmayın, çünkü neme lazım bana denk gelirsiniz falan üfff.

Neyse 130 yıllık konyalı olarak konunun devamında muhtemelen konuşulmuş olan konuları yazayım:
- Konya tipik bir anadolu şehri kadar muhafazakardır daha fazla değil, kalanı mitlerden ibarettir. Bu muhafazakarlığın da genelde islamiyetle ilgisi yoktur, yine tipik anadolu dindarlığıdır sadece, yer yer çok bulutlu ataerkillik yer yer sağanak hurafeler.

- Sokakta askılı şortlu falan gezersiniz, 4 mü 5 mi ne üniversitesi olan 1.5 milyonluk şehir merkezinden bahsediyoruz ufak kasabadan değil. Turist olarak gelip sokakta laf atanla veya kaba davranışlarla karşılaşan olmuştur, bundan koca bir şehrin aynı olduğu anlamını çıkarmamalısınız.

- Öğrencilerin takıldığı bar tarzı bir iki yer var ama nezih içkili mekan hemen hemen yok. Nezih mekan çok da alkol servisi yapmazlar konya o anlamda tutucudur. Migroslarında bile içki satılmayan bir şehirdir.

- Askılı ve şortlu gezebilirsiniz, türkiyede en çok alkol tüketilen yer konya değildir, zaten böyle bir istatistiksel çalışma var mıdır, zaten kim niye böyle bir istatistik çıkarsın bilmiyorum.

- Kiralar yüksektir, genel olarak ucuz bir şehir sayılmaz. Kıyafet pahalıdır, istanbul ankara izmire göre fazla seçenek yok.

- Trakyadan geliyorsanız sokakta yürürken başörtülü yoğunluğu dikkatinizi çeker.

- Meram ve selçuklu daha nezihtir, meramda konyanın yerlisi zenginler, selçukluda memur çalışan kesim oturur. Selçuklunun havası genel olarak daha temizdir (kışın şehre duman bulutu çöker :( ).

- Askılı ve şort giyersiniz, ülkede en çok içki konyada tüketiliyor diye bişey yok.

- Selçuklu ilçesine bağlı bosna hersek öğrenci mahallesidir, sosyal olarak konyayla pek alakası yoktur. Memleketin hatta dünyanın her yerinden adam yaşar, konyanın yerlisi o mahallede pek yaşamaz. İster kara çarşafla gezin ister totonuzda şortla zencisi asyalısı her türlü insan var zaten.

- Bazı tehlikeli mahalleleri vardır ve çoğu karatay ilçesine bağlıdır, konyaya dışarıdan gelen birinin o mahallelere yolu pek düşmez.

- Askılı ve şortla gezebilirsiniz, en çok içki konyada tüketilmiyor.

- Suriyeli nüfusu çok fazla, çarşıda bazı mahalleler arap mahallesi, tabelalar arapça.

- Yollar çok geniş, şehir alt yapısı iyi. Belediyeler bu anlamda iyi çalışıyor.

- İstanbul ankaraya her gün hızlı tren var, haftanın belli günleri izmire de direkt uçuş var.

- Bosna hersekte yaşayacak için bu madde önemli değil ama yerlisinin aile düzeni gariptir, koloni şeklinde yaşamayı severler. Bu uzun yorumun tamamı konyada yaşayacaklar için fikir olsun diye yazılmıştır, evlenecekler için değil. Evlenip gelecekler aile yapısına dikkat etsin değişik aileler var uyum sağlayamayabilirler. Ben de sağlayamayıp boşadım mesela.

- Askılı ve şortla gezebilirsiniz, konyalılar gizli alkolik değil (sık sık duyması nası oluyomuş kızlar, biraz da siz kusacak gibi olun :D).

- Esnafı dünyanın en iyi ve kibar esnafı değildir, anlatıldığı kadar kötü de değildir. Ortalama işte.

- Alan olarak en geniş il olduğundan ilçe sayısı fazla ve birbirinden uzakta olup sosyal anlamda zıt ilçeler çoktur. Eski sosyalistler de var köktendinciler de. Yine selçukluda yaşayacak birinin bunlarla pek ilgisi olmaz.

- Antalyaya mersine 3 saat, yazın tatile gitmesi rahat oluyo. Bu arada bi arkadaşımız antalyada başörtülü olduğu için kötü muamele gördüğünü söylemiş, bu da konyadaki laf atma gibi münferit bir olaydır ancak. Antalyada öyle şeyler pek olmaz.

- Askılı şortlu gezersiniz, en çok içki konyada içilmiyor.

- Sanayisi gelişmiş, iş imkanı çok.

- Konyalı olmayıp iş dolayısıyla burada yaşayan (benim iş arkadaşlarımın yarısı mesela), sürekli konyayı kötüleyip 20 yıldır da konyadan hiçbir yere gitmeyen amacı çözülemeyen garip bir güruh vardır (iş arkadaşlarımın yarısının yarısı da böyle).

Daha sormak istediğiniz varsa yazarım konu sahibi, hayırlı olsun şimdiden fakat trakyadan gelip bi kültür şoku yaşarsınız önce. Gerisi sizin adaptasyon yeteneğinize kalmış.

Konyanın niyeyse değişik bir namı var, aynı mitler anadoludaki bir başka büyükşehir olan kayseri için söylenmez mesela. Sorsan konyada doğru dürüst yaşamamıştır bile, üç günlük gezisinde kafasındaki mitleri doğrulayacak örneklere dikkat edip onları güya doğrulayıp gider. Fakat bunları söyleyen arkadaşlar, iyi memleket kötü memleket olmadığını, hamuru iyi insan ve hamuru kötü insan olduğunu, tüm şehrin toptan iyi veya kötü sayılmayacağını bilecek görgüyü bilgiyi vermedi mi size aileniz :( yani bizimki de kafa sürekli bunları duymak, ayıp ediyorsunuz. Ben mesela memleketin birinde kötü birine denk gelmişsem, onu bir başkasına mal etmem, tanıştığım bir başkasına ayıp olmasın incinmesin diye sizin memleket rerörörö diye o kötü tecrübemi anlatmam. Çünkü diğeri belki de iyi insandır, kimseden görmediğim iyiliği göreceğimdir (yaşanmış örnekler). Dediğim gibi bunlar görgüyle ilgili tabi, artık bir çok insanın önceliği olmayan bişeyle yani.

Biz doğudan göçmüşüz zamanında konyanın bazı ilçeleri yerlisi değil aslında açıkçası şöyle diyeyim o zaman kürt kokenliyiz
Senden kulu-cihanbeyli hissi alıyorum buram buram :)) bilmem yanılıyor muyum. Oralılar çok yapar bu biz farklıyız onlar gibi değiliz muhabbetini.

Konuyu buraya kadar okudum kalanında bişeyler olduysa bilmem.

Öncelikle mesajlarınızdan cahil biri olduğunuz belli (diplomanız falan vardır belki o anlamda cahil değil), tamamen kafanızdaki önyargılarla bezenmiş konya yorumlarınıza zor tahammül ettim, türkiyede en çök alköl tüketülen yermüş, herkes zinö yapüyürmüş laflarını hala eden ve bu lafları mantıklı bulup inanan var mı diyecek oluyoruz tam, diyemiyoruz :KK43: lütfen dediğiniz gibi yapın ve konyalılarla hiçbir şekilde temas kurmayın, çünkü neme lazım bana denk gelirsiniz falan üfff.

Neyse 130 yıllık konyalı olarak konunun devamında muhtemelen konuşulmuş olan konuları yazayım:
- Konya tipik bir anadolu şehri kadar muhafazakardır daha fazla değil, kalanı mitlerden ibarettir. Bu muhafazakarlığın da genelde islamiyetle ilgisi yoktur, yine tipik anadolu dindarlığıdır sadece, yer yer çok bulutlu ataerkillik yer yer sağanak hurafeler.

- Sokakta askılı şortlu falan gezersiniz, 4 mü 5 mi ne üniversitesi olan 1.5 milyonluk şehir merkezinden bahsediyoruz ufak kasabadan değil. Turist olarak gelip sokakta laf atanla veya kaba davranışlarla karşılaşan olmuştur, bundan koca bir şehrin aynı olduğu anlamını çıkarmamalısınız.

- Öğrencilerin takıldığı bar tarzı bir iki yer var ama nezih içkili mekan hemen hemen yok. Nezih mekan çok da alkol servisi yapmazlar konya o anlamda tutucudur. Migroslarında bile içki satılmayan bir şehirdir.

- Askılı ve şortlu gezebilirsiniz, türkiyede en çok alkol tüketilen yer konya değildir, zaten böyle bir istatistiksel çalışma var mıdır, zaten kim niye böyle bir istatistik çıkarsın bilmiyorum.

- Kiralar yüksektir, genel olarak ucuz bir şehir sayılmaz. Kıyafet pahalıdır, istanbul ankara izmire göre fazla seçenek yok.

- Trakyadan geliyorsanız sokakta yürürken başörtülü yoğunluğu dikkatinizi çeker.

- Meram ve selçuklu daha nezihtir, meramda konyanın yerlisi zenginler, selçukluda memur çalışan kesim oturur. Selçuklunun havası genel olarak daha temizdir (kışın şehre duman bulutu çöker :KK43: ).

- Askılı ve şort giyersiniz, ülkede en çok içki konyada tüketiliyor diye bişey yok.

- Selçuklu ilçesine bağlı bosna hersek öğrenci mahallesidir, sosyal olarak konyayla pek alakası yoktur. Memleketin hatta dünyanın her yerinden adam yaşar, konyanın yerlisi o mahallede pek yaşamaz. İster kara çarşafla gezin ister totonuzda şortla zencisi asyalısı her türlü insan var zaten.

- Bazı tehlikeli mahalleleri vardır ve çoğu karatay ilçesine bağlıdır, konyaya dışarıdan gelen birinin o mahallelere yolu pek düşmez.

- Askılı ve şortla gezebilirsiniz, en çok içki konyada tüketilmiyor.

- Suriyeli nüfusu çok fazla, çarşıda bazı mahalleler arap mahallesi, tabelalar arapça.

- Yollar çok geniş, şehir alt yapısı iyi. Belediyeler bu anlamda iyi çalışıyor.

- İstanbul ankaraya her gün hızlı tren var, haftanın belli günleri izmire de direkt uçuş var.

- Bosna hersekte yaşayacak için bu madde önemli değil ama yerlisinin aile düzeni gariptir, koloni şeklinde yaşamayı severler. Bu uzun yorumun tamamı konyada yaşayacaklar için fikir olsun diye yazılmıştır, evlenecekler için değil. Evlenip gelecekler aile yapısına dikkat etsin değişik aileler var uyum sağlayamayabilirler. Ben de sağlayamayıp boşadım mesela.

- Askılı ve şortla gezebilirsiniz, konyalılar gizli alkolik değil (sık sık duyması nası oluyomuş kızlar, biraz da siz kusacak gibi olun :KK70:).

- Esnafı dünyanın en iyi ve kibar esnafı değildir, anlatıldığı kadar kötü de değildir. Ortalama işte.

- Alan olarak en geniş il olduğundan ilçe sayısı fazla ve birbirinden uzakta olup sosyal anlamda zıt ilçeler çoktur. Eski sosyalistler de var köktendinciler de. Yine selçukluda yaşayacak birinin bunlarla pek ilgisi olmaz.

- Antalyaya mersine 3 saat, yazın tatile gitmesi rahat oluyo. Bu arada bi arkadaşımız antalyada başörtülü olduğu için kötü muamele gördüğünü söylemiş, bu da konyadaki laf atma gibi münferit bir olaydır ancak. Antalyada öyle şeyler pek olmaz.

- Askılı şortlu gezersiniz, en çok içki konyada içilmiyor.

- Sanayisi gelişmiş, iş imkanı çok.

- Konyalı olmayıp iş dolayısıyla burada yaşayan (benim iş arkadaşlarımın yarısı mesela), sürekli konyayı kötüleyip 20 yıldır da konyadan hiçbir yere gitmeyen amacı çözülemeyen garip bir güruh vardır (iş arkadaşlarımın yarısının yarısı da böyle).

Daha sormak istediğiniz varsa yazarım konu sahibi, hayırlı olsun şimdiden fakat trakyadan gelip bi kültür şoku yaşarsınız önce. Gerisi sizin adaptasyon yeteneğinize kalmış.

Konyanın niyeyse değişik bir namı var, aynı mitler anadoludaki bir başka büyükşehir olan kayseri için söylenmez mesela. Sorsan konyada doğru dürüst yaşamamıştır bile, üç günlük gezisinde kafasındaki mitleri doğrulayacak örneklere dikkat edip onları güya doğrulayıp gider. Fakat bunları söyleyen arkadaşlar, iyi memleket kötü memleket olmadığını, hamuru iyi insan ve hamuru kötü insan olduğunu, tüm şehrin toptan iyi veya kötü sayılmayacağını bilecek görgüyü bilgiyi vermedi mi size aileniz :KK43: yani bizimki de kafa sürekli bunları duymak, ayıp ediyorsunuz. Ben mesela memleketin birinde kötü birine denk gelmişsem, onu bir başkasına mal etmem, tanıştığım bir başkasına ayıp olmasın incinmesin diye sizin memleket rerörörö diye o kötü tecrübemi anlatmam. Çünkü diğeri belki de iyi insandır, kimseden görmediğim iyiliği göreceğimdir (yaşanmış örnekler). Dediğim gibi bunlar görgüyle ilgili tabi, artık bir çok insanın önceliği olmayan bişeyle yani.
Yok vallahi kasabada da şortla askılıyla gayet rahat geziyor eşimin kuzenleri, kimse yemiyor onları, insan yemiyoruz yani :KK53:

Yok vallahi kasabada da şortla askılıyla gayet rahat geziyor eşimin kuzenleri, kimse yemiyor onları, insan yemiyoruz yani :KK53:
Hani demek istediğim turistin ve öğrencinin gırla olduğu bir şehirden bahsediyoruz. Kasabada da gezilir gezilmesine de, hiçbir fikrim yoksa bile gitmeden önce şehre netten bir bakarım, nüfus kalabalık turist çok öğrenci çok çalışan kesim çok böyle bir yerin amazon ormanındaki kabileler gibi olmayacağı aşikar, biraz mantık yeter. Ama yok o karanlık dedikodular yapılacak, içki içip zina yapıp sonra abdest alıp camiye gidiyorlarmış wuhuuu. Konya paris falan değil bu arada, ama saçma sapan laflardan da yıldık yahu :))

Hani demek istediğim turistin ve öğrencinin gırla olduğu bir şehirden bahsediyoruz. Kasabada da gezilir gezilmesine de, hiçbir fikrim yoksa bile gitmeden önce şehre netten bir bakarım, nüfus kalabalık turist çok öğrenci çok çalışan kesim çok böyle bir yerin amazon ormanındaki kabileler gibi olmayacağı aşikar, biraz mantık yeter. Ama yok o karanlık dedikodular yapılacak, içki içip zina yapıp sonra abdest alıp camiye gidiyorlarmış wuhuuu. Konya paris falan değil bu arada, ama saçma sapan laflardan da yıldık yahu :))
Kesinlikle öyle :) bi an şüphe duydum, bi korkmadım değil yani ben nerde yaşıyormuşum diye 🤭

Back
X