• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konya nasıl bir şehir ?

Yıllar evvel üniversiteyi Konyada okudum. Herhalde İzmir gibi bir şehir değil ama büyük şehir ve öğrenci nüfusu çok yoğun. Öğrenciler kafasına göre takılıyordu her yerde. Kendimle ilgili bir şey anlatmak istemiyorum ama rahattık işte:KK53:
Barı vs de oldukça çoktur, girer istediğin gibi eğlenir çıkarsın eğer aradığın şey buysa.
Ama şunu söylemek gerek ülke gittikçe geriliyor, yobaz nüfus artıyor. Konya zaten muhafazakar, bunca yıl aradan sonra ne hale gelmiştir onu bilemem.
Ülke gittikçe ilerliyor bence 🙆🏻‍♀️

Nisanliyken Konyada minibuste nisanlimla yanyana oturduk diye teyzenin biri Allah belanizi versin demisti😂
Aynısını Sakarya'da yaşadım, sevgilimle el ele tutuşmuştuk, otobüste konuşurken birden teyzenin biri ne terbiyesiz insanlar var diye söylenip bize "evli misiniz" diye sordu öyle bir tepemi attırdı ki "hayırdır teyze nikahımızı sen mi kıyacaksın?" dedim aldı cevabını inene kadar söylendi. Başka bir şehirden İstanbul'a dönerkende bir erkek kadının yanında oturmak istemiyormuş muavin beni kadının yerine geçmem için yerimden kaldırmaya çalıştı. Mümkün değil geçmedim ona göre bilet satın ben yerimde otururum, kimin neyden rahatsız olacağı beni ilgilendirmez, kadının yanında oturunca ne oluyormuş dedim. Adam terbiyesiz diye diye indi bir sonraki otobüse bindi.
Gerçi bu sadece Sakarya veya Konya için geçerli değil. Genel olarak insanımız başkalarının yaşam alanlarına saygı göstermeyi bilmiyorlar. İster el ele tutuşurum ister kolumu omzuna atarım. Bu beni ahlaksız yapmaz ama beni bu şekilde uyarmak karşımdaki insanı hadsiz boşboğazın teki yapar. Nefret ediyorum nefret. Kızla erkeği yan yana görmesinler hemen ahlak bekçiliğine girişiyorlar.

Konya ya hiç gitmedim yaşamadım insanlarını bilmiyorum ama neden ikide bir Tekirdağlıyız 😛😜 ifadeleri kullanıyorsunuz onu anlamadım? Benim Anne annemde Tekirdağlı özelliğiniz nedir?
Bir kere kullandım bu arada o da insanları yorum yaparken kültür açısından az bile olsa daha farklı bir yerde olduğumu bilsinler diye . Tekirdağın ayrı bir özelliği yok tabi ama izmirden konyaya taşınmak var yozgattan ( asla küçümsemiyorum ) konyaya taşınmak var ....

Savunmaya geçiyoruz çünkü orada yaşadık anlatılanların gerçekle alakası olmadığını biliyoruz! Ayrıca ben yalnız bekar bir kız olarak gayet rahat yaşadım birkaç yıl. İki kız çok daha rahat yaşayacaktır
O sizin düşünceniz, bu benim.
Sizin yaşadığınız yer öyle olabilir ama kimsenin burada yalan söyleyecek hali yok. Herkes deneyimlerini paylaşıyor. Konya muhafazakar bir şehir. Neyse.

Ülke gittikçe ilerliyor bence 🙆🏻‍♀️
Hangi açıdan baktığınıza bağlı olarak değişir tabi.
Sözde muhafazakarların gittikçe artmasını kastettim ben. Gerçek muhafazakara diyecek sözüm yok, saygı duyarım. Ama kendisi her haltı yerken karşısındakine parmak sallayıp cık cık çeken grup sürekli çoğalıyor. ( Konya öyledir demiyorum )

O sizin düşünceniz, bu benim.
Sizin yaşadığınız yer öyle olabilir ama kimsenin burada yalan söyleyecek hali yok. Herkes deneyimlerini paylaşıyor. Konya muhafazakar bir şehir. Neyse.
Ben düşüncemi değil yaşadıklarımı deneyimlerimi aktardım neden savunmaya geçiyorsunuz diye sormuşsunuz ya onun cevabını verdim.

Yorumları okudum da bazı yorumlar ne kadar üzücü doğudan göç etmek ile batıdan Konyaya göç etmek derken hiç hoş olmamış en medeniyet kokan yerde de birçok kötü insan gördüm en varoş dedikleri yerlerde de ne iyi insanlar tanıdım belki bana denk gelmedi bilemiyorum her yerin iyi kötü insanı vardır

Ya yazmiyim dedim de dayanamadım
Konyalilar bizden kiz isteyince yas tutariz biz
Bu nasil bir ırkçılık? Yas tutmak demek ne kadar ayıp. Inanamiyorum ya. Konyalı değilim ama bu yaptığınız gerçketen ayıp. Sırf kötülemek için yorum yazıyorsunuz gerçekten.

Ben düşüncemi değil yaşadıklarımı deneyimlerimi aktardım neden savunmaya geçiyorsunuz diye sormuşsunuz ya onun cevabını verdim.
Bende insanlar düşünce ve deneyimlerini paylaşmış dedim zaten?
Ben arkadaşlarımdan kendi deneyimlerini bizzat dinledim.
Siz aynı şeyleri yaşamamış olabilirsiniz ancak yaşayan insanların sayısı az değilmiş demek ki. Bunun için neden savunmaya geçiyorsunuz demek istemiştim.
Neyse.

Ciddi misiniz ya? İki bekar kız olarak gayet de güzel yaşadık biz Konyada. Karşı dairemiz de erkek öğrenci eviydi. Kimse rahatsız değildi bizden, komşularımız falan yemek getirirdi sık sık. Taciz de edilmedik. Bu kadar kesin yorumlar yapmak için ne gördünüz merak ettim.
Tüm Konya sürecim kızlı erkekli arkadaş gruplarıyla gezerek geçti, otostop da çektik gece yarısı yollarda da kaybolduk. Hiç kötü bir durumla karşılaşmadım ben.
Size denk gelmemiş. Benm arkadaşım orada okudu. Ilk yılında okulu bırakıp döndü. Motorsikletli 2 kişi takmış bunlara sabaha kadar evin etrafını tur ediyorlarmış. Babamda konyalı kaç kere gittim yolda yürürken yol atan öküz gbi bakanlardan yoruldum hemde ustum başim normaldi. Konyalı biri olarak söyledim yani

Bir kere kullandım bu arada o da insanları yorum yaparken kültür açısından az bile olsa daha farklı bir yerde olduğumu bilsinler diye . Tekirdağın ayrı bir özelliği yok tabi ama izmirden konyaya taşınmak var yozgattan ( asla küçümsemiyorum ) konyaya taşınmak var ....
Üniversite okumak için giden birinin bana yorumu şu olmuştu: Dinci gibi görünüp her türlü pisliği yapıyorlar diye.. Muhafazakar olsalar gene iyi alayı sapık demişti bende şaşırdım 🙄 Konya ya hiç gitmedim doğrudur yanlıştır diyemem Senin tecrübenide merak ediyorum paylaşırsan sevinirim.

Bence Konya olarak degilde yasayacaginiz ilce hakkinda bilgi edinmeye calisin. Konya ama eminim her bolgesi farklidir. Mesela biri Istanbul dese Istanbul ama neresi diye sorariz, neden cunku Ortakoy ayri bir dunya, Esenler bambaska..

Bu her sehir icin gecerli.

Konyali arkadaslarim var kendileri de yobaz olduklarini iddia ederler, sebebi de bence muhafazakar insanlarin daha yogun olarak yasiyor olmasi.
Muhafazakar nufusun fazla olmasi onlari baskin hale getiriyor.
Bu dedigim Izmir icin de tersi olarak dusunulebilir. Izmir de Muhafazakar insanlar tarafindan zina sehri olarak etiketlenir mesela, Konya nin yobaz olarak etiketlenmesi gibi.
Cunku orada da onlara gore nufus olarak ustun olan karsi taraf :) baskin olan da onlar bu defa.

Etiketlere cok takilmayin yani, herkes kendine gore fisliyor 🤷‍♀️

Bir ilcenin mahalleleri arasinda bile cok buyuk farklar soz konusu. Siz yasayacaginiz ilce ve mahalle uzerinden arastirmaya yapmaya calisin.

Size denk gelmemiş. Benm arkadaşım orada okudu. Ilk yılında okulu bırakıp döndü. Motorsikletli 2 kişi takmış bunlara sabaha kadar evin etrafını tur ediyorlarmış. Babamda konyalı kaç kere gittim yolda yürürken yol atan öküz gbi bakanlardan yoruldum hemde ustum başim normaldi. Konyalı biri olarak söyledim yani
Tamam doğrudur o da sizin tecrübeniz , bana denk gelmedi gayet rahat yaşadım da niye sanki şahsınıza hakaret etmişim gibi beğenmedim attınız yoruma onu anlamadım.

Merhaba, Selcuklu dediginiz ilce epey genis bir ilce. Selcuk Universitesinin oldugu bolge de Sulcuklu, Zafer Meydaninin oldugu yer de Selçuklu diye biliyorum. Herkesin söylediği şeyleri söylemeyeceğim. Çünkü herkesin karşılaştığı insan, başkasından dinlediği yorum farklıdır. Birisi en berbat insanlarla karsilasmistir, diğeri gayet düzgün insanlarla. Her şehir gibi her çeşit insanın olduğu bir yer Konya da.

Tavsiyem merkeze yakin bir yerden ev tutmamaniz. Çünkü kışın gerçekten nefes alınmıyor. Hala kömür kullanılan yerler var ve çok yoğun bir duman oluyor genelde bazı yerlerde.

Ulaşım çok çok rahat. Bir tramvaya binip üniversiteden çarşıya kadar gidebilirsiniz.

Şimdilik aklıma bunlar geldi 🤭

Back
X