- 25 Temmuz 2019
- 9.311
- 16.208
- 198
- 35
- Konu Sahibi kalbimparamparca
Şimdi gitsen tanıyamazsın7 sene önceki tecrübemiz bu. :)

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şimdi gitsen tanıyamazsın7 sene önceki tecrübemiz bu. :)
Ülke gittikçe ilerliyor benceYıllar evvel üniversiteyi Konyada okudum. Herhalde İzmir gibi bir şehir değil ama büyük şehir ve öğrenci nüfusu çok yoğun. Öğrenciler kafasına göre takılıyordu her yerde. Kendimle ilgili bir şey anlatmak istemiyorum ama rahattık işte
Barı vs de oldukça çoktur, girer istediğin gibi eğlenir çıkarsın eğer aradığın şey buysa.
Ama şunu söylemek gerek ülke gittikçe geriliyor, yobaz nüfus artıyor. Konya zaten muhafazakar, bunca yıl aradan sonra ne hale gelmiştir onu bilemem.
Mevlanaya sormuşlar. O kadar okur o kadar yazarsın. Ne bilirsin?Insanlar dusuncelerini yazarken size mi soracak begenmezsiniz olur biter
Haddinizi bilin nedir
Aynısını Sakarya'da yaşadım, sevgilimle el ele tutuşmuştuk, otobüste konuşurken birden teyzenin biri ne terbiyesiz insanlar var diye söylenip bize "evli misiniz" diye sordu öyle bir tepemi attırdı ki "hayırdır teyze nikahımızı sen mi kıyacaksın?" dedim aldı cevabını inene kadar söylendi. Başka bir şehirden İstanbul'a dönerkende bir erkek kadının yanında oturmak istemiyormuş muavin beni kadının yerine geçmem için yerimden kaldırmaya çalıştı. Mümkün değil geçmedim ona göre bilet satın ben yerimde otururum, kimin neyden rahatsız olacağı beni ilgilendirmez, kadının yanında oturunca ne oluyormuş dedim. Adam terbiyesiz diye diye indi bir sonraki otobüse bindi.Nisanliyken Konyada minibuste nisanlimla yanyana oturduk diye teyzenin biri Allah belanizi versin demisti![]()
Bir kere kullandım bu arada o da insanları yorum yaparken kültür açısından az bile olsa daha farklı bir yerde olduğumu bilsinler diye . Tekirdağın ayrı bir özelliği yok tabi ama izmirden konyaya taşınmak var yozgattan ( asla küçümsemiyorum ) konyaya taşınmak var ....Konya ya hiç gitmedim yaşamadım insanlarını bilmiyorum ama neden ikide bir Tekirdağlıyızifadeleri kullanıyorsunuz onu anlamadım? Benim Anne annemde Tekirdağlı özelliğiniz nedir?
O sizin düşünceniz, bu benim.Savunmaya geçiyoruz çünkü orada yaşadık anlatılanların gerçekle alakası olmadığını biliyoruz! Ayrıca ben yalnız bekar bir kız olarak gayet rahat yaşadım birkaç yıl. İki kız çok daha rahat yaşayacaktır
Hangi açıdan baktığınıza bağlı olarak değişir tabi.Ülke gittikçe ilerliyor bence![]()
Ben düşüncemi değil yaşadıklarımı deneyimlerimi aktardım neden savunmaya geçiyorsunuz diye sormuşsunuz ya onun cevabını verdim.O sizin düşünceniz, bu benim.
Sizin yaşadığınız yer öyle olabilir ama kimsenin burada yalan söyleyecek hali yok. Herkes deneyimlerini paylaşıyor. Konya muhafazakar bir şehir. Neyse.
Bu nasil bir ırkçılık? Yas tutmak demek ne kadar ayıp. Inanamiyorum ya. Konyalı değilim ama bu yaptığınız gerçketen ayıp. Sırf kötülemek için yorum yazıyorsunuz gerçekten.Ya yazmiyim dedim de dayanamadım
Konyalilar bizden kiz isteyince yas tutariz biz
Bende insanlar düşünce ve deneyimlerini paylaşmış dedim zaten?Ben düşüncemi değil yaşadıklarımı deneyimlerimi aktardım neden savunmaya geçiyorsunuz diye sormuşsunuz ya onun cevabını verdim.
Size denk gelmemiş. Benm arkadaşım orada okudu. Ilk yılında okulu bırakıp döndü. Motorsikletli 2 kişi takmış bunlara sabaha kadar evin etrafını tur ediyorlarmış. Babamda konyalı kaç kere gittim yolda yürürken yol atan öküz gbi bakanlardan yoruldum hemde ustum başim normaldi. Konyalı biri olarak söyledim yaniCiddi misiniz ya? İki bekar kız olarak gayet de güzel yaşadık biz Konyada. Karşı dairemiz de erkek öğrenci eviydi. Kimse rahatsız değildi bizden, komşularımız falan yemek getirirdi sık sık. Taciz de edilmedik. Bu kadar kesin yorumlar yapmak için ne gördünüz merak ettim.
Tüm Konya sürecim kızlı erkekli arkadaş gruplarıyla gezerek geçti, otostop da çektik gece yarısı yollarda da kaybolduk. Hiç kötü bir durumla karşılaşmadım ben.
Üniversite okumak için giden birinin bana yorumu şu olmuştu: Dinci gibi görünüp her türlü pisliği yapıyorlar diye.. Muhafazakar olsalar gene iyi alayı sapık demişti bende şaşırdımBir kere kullandım bu arada o da insanları yorum yaparken kültür açısından az bile olsa daha farklı bir yerde olduğumu bilsinler diye . Tekirdağın ayrı bir özelliği yok tabi ama izmirden konyaya taşınmak var yozgattan ( asla küçümsemiyorum ) konyaya taşınmak var ....
7 yılda değişen hiç bir şey yok7 sene önceki tecrübemiz bu. :)
Niye siz kraliyet ailesinden misiniz?Ya yazmiyim dedim de dayanamadım
Konyalilar bizden kiz isteyince yas tutariz biz
Çetelesini siz mi tutuyorsunuz ülke zinasının?Allah derler ama Allahin yasakladigi her seyi yaparlar.Zinanin baskenti Konyadir benim gozumde
Tamam doğrudur o da sizin tecrübeniz , bana denk gelmedi gayet rahat yaşadım da niye sanki şahsınıza hakaret etmişim gibi beğenmedim attınız yoruma onu anlamadım.Size denk gelmemiş. Benm arkadaşım orada okudu. Ilk yılında okulu bırakıp döndü. Motorsikletli 2 kişi takmış bunlara sabaha kadar evin etrafını tur ediyorlarmış. Babamda konyalı kaç kere gittim yolda yürürken yol atan öküz gbi bakanlardan yoruldum hemde ustum başim normaldi. Konyalı biri olarak söyledim yani
Şırnaklılarla tanışmamışsınız belli![]()