Konya nasıl bir şehir ?

Muhafazakar diye bu tarz şeyler olmayacak mı sandınız :D kutsanmış şehir değil ya ayyasi da var genelevde çalışanı da.

+1
İnsanlarin farkli dusuneni var, onlar da kendi istediklerini yaşamak icin bir yol buluyorlar.
Güncel zamanda gelip icinde bir süre yaşamak lazim. Değişimi görmek lazim.

Konyalı değilim ama Konya da gezmişliğim var o da bir hafta.. Valla ben hiç rastlamadım öyle açık diye kadınlara tuhaf bakan laf sallayan falan ama bilemiyorum tabi ben gördüğüm kadarını söylüyorum..

Orada açık gezemezsin, onu giyemezsin bunu giyemezsin diyenler olmuş.. Anlam veremedim pek hangi devirdeyiz artık.. Neden giyemez mesela dövecek ya da sövecekler mi konyalılar.. 😂 Yaa açık insanlara laf eden gerzeklerde, tesettürlüye laf atan gerzeklerde eskide kaldı bence.. Var tabi arada çıkar ama eskiye nazaran daha az bu Türkiyede böyle artık..

Bir de yorumlarda "elit kesim, modern kesim" gibi kelimeler tesettürsüz kesim için kullanılırken yobaz gibi kelimeler de tesettürlü kesim için kullanılmış..Yahu siz hangi kafaları yaşıyorsunuz?? Yobazlık nedir, modernlik nedir, elitlik bilmem nelik nedir kıstasınız ne?? Şaka gibi yorumlar.. Şuraya bayılıp düşeceğim artık😂😂😂Bırakalım bu işleri artık milletin başına attığı ya da atmadığı örtüyle karar verilecek şeyler değil bunlar..
üniversite ilk açıldığı yıllar batılı şehirlerden gelip ailesinden uzaklaştığı için aşırı derecede açılıp saçılan kızlara kızlı erkekli çok samimi olanlara halk iyi niyetten tepki gösterdiği için böyle deniyor mesela yaşlı teyzeler kızım böyle açık giyersen cehennemde yanarsın dermiş mesela onun açısından o kıza iyilik yapıyor ama zamanla tabi insanlar bilmediği için değil tercihi olduğu için açılıp saçıldığını anlayınca ses etmeyi kesmiştir mesele bu. tabi böyle açıklık saçıklık görmemiş erkeklerin ahlaksızlarıda da aa bunlar bu kadar açılıp saçıldığı için heralde malüm yolun yolcusu diyerek kötü yaklaşmış olabilir ama artık herkes neyin ne olduğunu bildiği bir zamanda yaşıyor..

peki ne işiniz var konyada öğrenebilirmiyiz

üniversite ilk açıldığı yıllar batılı şehirlerden gelip ailesinden uzaklaştığı için aşırı derecede açılıp saçılan kızlara kızlı erkekli çok samimi olanlara halk iyi niyetten tepki gösterdiği için böyle deniyor mesela yaşlı teyzeler kızım böyle açık giyersen cehennemde yanarsın dermiş mesela onun açısından o kıza iyilik yapıyor ama zamanla tabi insanlar bilmediği için değil tercihi olduğu için açılıp saçıldığını anlayınca ses etmeyi kesmiştir mesele bu. tabi böyle açıklık saçıklık görmemiş erkeklerin ahlaksızlarıda da aa bunlar bu kadar açılıp saçıldığı için heralde malüm yolun yolcusu diyerek kötü yaklaşmış olabilir ama artık herkes neyin ne olduğunu bildiği bir zamanda yaşıyor..

peki ne işiniz var konyada öğrenebilirmiyiz
Benim Konya da bir işim yok 😊 Konu sahibi ben değilim canım..

Benim Konya da bir işim yok 😊 Konu sahibi ben değilim canım..
sizin mesajınızı devam ettirmek istedim :)

boşluk bırakıp diğer arkadaşa sordum "peki ne işiniz var konyada öğrenebilirmiyiz" diye :) yani ne amacla geliyor ona göre daha iyi yardımcı olmak için yeni mesaj atsam daha iyi olurmuş :)

sizin mesajınızı devam ettirmek istedim :)

boşluk bırakıp diğer arkadaşa sordum "peki ne işiniz var konyada öğrenebilirmiyiz" diye :) yani ne amacla geliyor ona göre daha iyi yardımcı olmak için yeni mesaj atsam daha iyi olurmuş :)
Ayyy ben anlayamamışım 🙈🙈

Bosna öğrenci yeri orda hem sıkılmazsınız hem de eğlenirsiniz,tranwayla cok rahat seyahat edebilirsiniz tabi mesaf biraz fazla, ayrıca dağlık bir yerde yaşıyorsanız konya bildiğiniz düz ova yormaz sizi sadece bir tepesi var o da merkezde meşhur aladdin tepesi , meram bağları da çok güzeldir tavsiye ederim,kule terasında kahvaltı, japon parkında piknik gb seveceğiniz çok şey bulabilirsiniz, ayrıca çok fazla park alanlari var rahatlıkla piknik yapabileceğiniz yerlerdir,öyle dedikleri gb yobazlik kalmadı açıkçası,sadece öğrenciysen hem kira hem alışverişte fiyatı abartıyorlar,sevmeyerek gittim ama üzülerek mezun oldum, tekrar yaşar mısın diye sorarsanız evet yaşarım.

yobazlıkla içki reyonu arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz anlamadım ama içki (alkol) dinen satması da yasak olduğu için olmalı değil mi ?
Burası Türkiye Cumhuriyeti hanımefendi. Ne alaka niye dine göre hareket edilsin, şeriatla mı yönetiliyoruz?

Burası Türkiye Cumhuriyeti hanımefendi. Ne alaka niye dine göre hareket edilsin, şeriatla mı yönetiliyoruz?

ben ömrümde bu kadar saçma bir durum görmedim sanırım. cidden yobaz diyorsunuz ya bu durum için asıl yobazlığı siz yapıyorsunuz. satmak yasak mı konyada sen git market aç sen sat ben açarsam satmam sen satarsın sen para kazan o işten. senin gibiler yüzünden insanlar kutuplaşıyor gerçekten bu kafa çok yanlış bir kafa.

Konya'nın ilçesinde yaşıyorum.. Giyim konusunda Konya merkez daha tutucu.. Ben tesettürlüyum çalışırken teyzenin biri Arabistan'da mi yaşıyoruz ne kadar çirkin oluyorsunuz çıkartın şunları kafanızdan diye bagirmisti bana.. Okul müdürümüz okulun duvarinda başı kapalı bir öğrenci görse eliyle sökerek alırdı basindaki eşarbını... Konya'da kaldığınız muhit ve çevrenizde önemli...Tertemizdir, heryer yeşillik mesire alanları, parklari,hastaneleri çok güzeldir..Kiralar, ev fiyatları,yaşam çok daha uygundur...Kız kıza alkol alacağınız eğlenip dans edebileceginiz yerler yok denilecek kadar az malesef..Esnafımız kaba kesinlikle kabul ediyorum alırsan al ihtiyacım yok mantığı var tatlı dil çoğu esnafta yok... Trafik felç değildir ulaşım kolay.. Biz haftasonu Antalya üç saat gidip iki gün kalıp geliyoruz.. Afyon bir saat.. Eskişehir üç saat ..Ankara da öyle bir kaç saat trafik çok rahat il degistirip gezebilme imkanımız var çoğu yere sınir komşusu..Mesela ben geçen ay Afyon'da bir hastaneden randevu alıp 3 saatte muayene olup evime gelmiştim gidiş geliş üç saatimi aldı..Ayy birde aklıma geldi mesela Konya ve ilcelerindeki çoğu evlerde gece holü diye birşey var yatak odası çocuk odası banyo evin diğer bölümlerinden bir kapıyla ayrılır..Bunu video da gören arkadaslarim çok şaşırmıştı o nasil bir sistem diye😂😂😂

Ben de şu argümanı anlamıyorum: Tutucu insan her yerde var deniyor. Doğru, tutucu insan her yerde var ama çoğunluk diye de bir şey var. Bunu neden anlamak istemiyor insanlar, ben de bunu anlayamıyorum. İstisnalar kaideyi bozmaz diye boşuna dememişler. Konyada rahat insanlar da olabilir ama bu, Konyanın çok büyük çoğunluğunun tutucu olduğu gerçeğini değiştirmez. Sırf insanların kendi memleketleri diye gerçekleri gözardı etmelerini anlamıyorum. Mesela ben de İzmirliyim ve kabul ediyorum, buralı insanların çoğunluğu kapalılığı, dindarlığı sevmiyor.

anadolu’da mini giyebildiğimiz bir şehir var mı? 😂
Tabi ki var. Aydın, Çanakkale, Eskişehir, Manisa, Muğla gibi şehirlerin hepsi anadolu şehri ve bu saydıklarımın hepsine gitmiş biri olarak buralarda her istediğinizi giyebileceğinizi söyleyeyebilirim. Daha da vardır böyle anadolu şehirleri ama ben sadece gidip gördüklerimi yazdım.

Tabi ki var. Aydın, Çanakkale, Eskişehir, Manisa, Muğla gibi şehirlerin hepsi anadolu şehri ve bu saydıklarımın hepsine gitmiş biri olarak buralarda her istediğinizi giyebileceğinizi söyleyeyebilirim. Daha da vardır böyle anadolu şehirleri ama ben sadece gidip gördüklerimi yazdım.

bu saydıklarınızdan sadece eskişehir içanadolu. Kusura bakmayın. Anadolu diye belirtirken aslında nedense ege akdeniz marmara düşünmedim hiç ben. Onlar kurtarılmış bölgeler gibi.
Eskişehir de malum İçanadolu nun incisi 😂

Back
X