• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konya nasıl bir şehir ?

Bursayı sevmem diyen hayatımda duyduğum ilk insansınız
O arkadaşın hiçbir yerde mutlu olacağını düşünmüyorum, şu an yorumları okuya okuya geliyorum da :D bu tür insanlar her yerde illa ki bir fenalık bir olmamışlık bulurlar. yoksa da yaratırlar.

O arkadaşın hiçbir yerde mutlu olacağını düşünmüyorum, şu an yorumları okuya okuya geliyorum da :KK70: bu tür insanlar her yerde illa ki bir fenalık bir olmamışlık bulurlar. yoksa da yaratırlar.
Ayy okuma akşam ben okudum çok üzüldüm yorumları görünce resmen Anadolu insanını yerici yorumlar vardı kendileri çok üst rütbelerde çalışıyorlar en iyi üniversitede okumuşlar gelirleri de 10bin tlden aşağı değil kitapları yalamış yutmuşlar sorsan Mevlananın gerçek adını bilmez insanını kötüler durur inan dedim nasıl şehir bu ziyaret etmeye korktum inan ki eski erkek arkadaşım da oralıydı çok da beyefendiydi anlaşamadık ayrı mesele
Gel kız etliekmek ısmarlayım sana. fırın kebabından önce ara sıcak olarak
Annem babam çevremde birçok insan ziyaret etti orayı hepsi çok beğenmişler şehir çok güzel dediler insanını bilmem ama her yerde bu tarz insanlar var ki Bursada yok mu sanki bir şehire özgü değil böyle insanlar sen de Bursaya gelince haber et pideli köfte iskender ne istersen canım ikram ederim kötü insan denk gelirse ben topuklu ayakkabımı çıkarırım görürler :KK70: korkmasın kimse Bursa da kötü bir yer değil ama bi kez popoma ellediler yalan değil :KK70:

Ayrıca madem Konya yobaz bir şehir değil, öyleyse neden çoğu marketinde içki reyonu yok? İsteyen içer, isteyen içmez kimene?
Yobazlık endeksi=marketlerdeki içki reyonu. Bir sürü tekel bayii var gidin oradan alın yahu öldünüz mü içkisizlikten :D aaa ama hani konya en çok alkol tüketilen yerdi, yoksa değil mi :(

Arkadaşlar biz konyalılar olarak sanırım tam ifade edemedik, burada herkes kollarını açmış bayıla bayıla şehir efsanelerini dinlemek için beklemiyor. Normal kendi halinde yaşayıp gidiyor. Kimseye de meraklı değiller. Memnun olmayanlar lütfen bir daha gelmeyin, gelirseniz kapımız açık ama yaygara yapmadan yaşayın kafamız şişiyor :))

Ayy okuma akşam ben okudum çok üzüldüm yorumları görünce resmen Anadolu insanını yerici yorumlar vardı kendileri çok üst rütbelerde çalışıyorlar en iyi üniversitede okumuşlar gelirleri de 10bin tlden aşağı değil kitapları yalamış yutmuşlar sorsan Mevlananın gerçek adını bilmez insanını kötüler durur inan dedim nasıl şehir bu ziyaret etmeye korktum inan ki eski erkek arkadaşım da oralıydı çok da beyefendiydi anlaşamadık ayrı mesele

Annem babam çevremde birçok insan ziyaret etti orayı hepsi çok beğenmişler şehir çok güzel dediler insanını bilmem ama her yerde bu tarz insanlar var ki Bursada yok mu sanki bir şehire özgü değil böyle insanlar sen de Bursaya gelince haber et pideli köfte iskender ne istersen canım ikram ederim kötü insan denk gelirse ben topuklu ayakkabımı çıkarırım görürler :KK70: korkmasın kimse Bursa da kötü bir yer değil ama bi kez popoma ellediler yalan değil :KK70:
İş dolayısıyla görmediğim az şehir kaldı, her yerde iyisiyle de karşılaştım kötüsüyle de. Daha bunu bile bilmeyen insanlar ilk sayfalarda doluşmuşlar zinanın başkenti bilmem ne, insanın kendi cahilliğini ve terbiyesizliğini görmeden sallaması ne komik, akşam akşam eğlence çıktı bana da tüm sayfaları okudum :)) Şunu anlarım, istanbulda kim kime dum duma yetişmiştir sosyal bir hayata, sabaha kadar canlı bir şehre alışmıştır, konyada bu aradıklarını bulamaz tabi ki. Onun dışındakiler tamamen zırva, konyaya dair kötülenenler türkiyenin her yerinde var kim kimi yiyor burada şimdi :))

Hakarete varan sözler bence de hiç hoş değil, ne de olsa her memlekette iyi ve kötü örnekler var. Ama sırf memleket diye gerçekleri de göz ardı etmemeliyiz bence.
Hırsızlık olur mu diye esnaf kapıları kilitlemez demişsiniz ama keşke kilitlese,

Konya ve hırsızlık kelimelerini yan yana yazdığımda arama motorunda tonla haber çıkıyor. Ki bu çok normal, her memlekette hırsızlık var çünkü. Evet hakaret ne kadar yersizse, bu kadar güzelleme de o kadar yersiz. Belli başlı şehirler vardır, belli deneyimler sonucunda o şehirler hakkında yaygın görüş bulunur. Mesela İzmir'e "gavur izmir" denilir, ya da Samsun ve Adana yaşanan tuhaf olaylarla bilinir.

Gereksiz alınganlık yapıp kimse üzülmesin diye söylüyorum, yaygın kanı herkesi bağlayan birşey değil asla da olamaz. Ama farklı bir şehire taşınmak isteyen insan o şehir hakkında yaygın kanıyı doğru bir şekilde bilse onun faydasına olur.

Mesela ben Erzurum'da oruç vaktinde birşeyler yiyip içmemem gerektiğini biliyorum, gidersem eğer yemem. Bunu bilmek benim faydama çünkü yersem dayak da yeme ihtimalim var. Yaygın kanı bu çünkü.
Konyalılar hırsızzz uğursuzzz :KK8: Konuya kabus gibi çöktüm çünkü neden olmasın, hakaret edenler bile var benim son sayfaları işgalimden bişey olmaz herhalde.
Şaka yapıyorum, demek istediklerinizi çok iyi anladım ve size hak veriyorum. Her yörenin bi şekilde adı çıkmıştır. Fakat mesela laz biriyle karşılaşınca yarım akıllı fıkralar anlatılmamalı, adanalı birine siz güneşe ateş mi ediyonuz denilmemeli. Bu kadar savunma boşa değil inanın bıktık çünkü :)) kendinizi bizim yerimize koyun, bir ortamda konyalıyım diyorsunuz aynı samsunluyum mardinliyim izmirliyim der gibi (ki ben gururlu ve misyoner bir konyalıyım:KK8:), başlıyorlar sizin orada üstü mekke altı paris, yok sokakta laf atıyorlar yok giyim kuşam yok içki, aslı astarı olmayan şeyleri yüzünüze buyurmaya başlıyorlar. Ayıp mı ediyorum falan yok tabi, sanki utanmak böyle insanlar için değil de konyalı olmamdan sebep bana mahsus. Yoksa konya anadoludaki çoğu yer gibi muhafazakar bir şehirdir tabi ki, bilip ona göre gelmeli yaşayacak kişi.

Yobazlık endeksi=marketlerdeki içki reyonu. Bir sürü tekel bayii var gidin oradan alın yahu öldünüz mü içkisizlikten :KK70: aaa ama hani konya en çok alkol tüketilen yerdi, yoksa değil mi :KK43:

Arkadaşlar biz konyalılar olarak sanırım tam ifade edemedik, burada herkes kollarını açmış bayıla bayıla şehir efsanelerini dinlemek için beklemiyor. Normal kendi halinde yaşayıp gidiyor. Kimseye de meraklı değiller. Memnun olmayanlar lütfen bir daha gelmeyin, gelirseniz kapımız açık ama yaygara yapmadan yaşayın kafamız şişiyor :))
Ahahha harikasınız😂😂 yani eleştiren kişilerin zihniyeti de böyle olunca aslında iyi oluyor. İçki satılıyordu bu markette yobaz değil. Yok yav.. Ele ele tutuştu diye teyze lanet okumuş. İnsanların işi gücü yok sizin aşkınıza meskinize düşecek lanet okuyacak. :deli: yolunu değiştiren Türkiye'nin en büyük yüz ölçümlu şehrinin neresinden dolanmayi göze alıyor acaba bir ucundan diğer ucuna yaklaşık 3.5 saat oynuyor 😂😂
Bugün Türk yıldızları çalışma yapıyordu, aklıma bu konu geldi. Acaba onları görseler bak nasıl da yobaz yobaz uçuyorlar mi diyorlar 😂😂

Ahahha harikasınız😂😂 yani eleştiren kişilerin zihniyeti de böyle olunca aslında iyi oluyor. İçki satılıyordu bu markette yobaz değil. Yok yav.. Ele ele tutuştu diye teyze lanet okumuş. İnsanların işi gücü yok sizin aşkınıza meskinize düşecek lanet okuyacak. :deli: yolunu değiştiren Türkiye'nin en büyük yüz ölçümlu şehrinin neresinden dolanmayi göze alıyor acaba bir ucundan diğer ucuna yaklaşık 3.5 saat oynuyor 😂😂
Bugün Türk yıldızları çalışma yapıyordu, aklıma bu konu geldi. Acaba onları görseler bak nasıl da yobaz yobaz uçuyorlar mi diyorlar acaba 😂😂
Yobazlık kanatlandı :KK8:

Yobazlık endeksi=marketlerdeki içki reyonu. Bir sürü tekel bayii var gidin oradan alın yahu öldünüz mü içkisizlikten :KK70: aaa ama hani konya en çok alkol tüketilen yerdi, yoksa değil mi :KK43:

Alkol deyince sadece içki mi akla geliyor gerçekten 😁

Konyalılar hırsızzz uğursuzzz :KK8: Konuya kabus gibi çöktüm çünkü neden olmasın, hakaret edenler bile var benim son sayfaları işgalimden bişey olmaz herhalde.
Şaka yapıyorum, demek istediklerinizi çok iyi anladım ve size hak veriyorum. Her yörenin bi şekilde adı çıkmıştır. Fakat mesela laz biriyle karşılaşınca yarım akıllı fıkralar anlatılmamalı, adanalı birine siz güneşe ateş mi ediyonuz denilmemeli. Bu kadar savunma boşa değil inanın bıktık çünkü :)) kendinizi bizim yerimize koyun, bir ortamda konyalıyım diyorsunuz aynı samsunluyum mardinliyim izmirliyim der gibi (ki ben gururlu ve misyoner bir konyalıyım:KK8:), başlıyorlar sizin orada üstü mekke altı paris, yok sokakta laf atıyorlar yok giyim kuşam yok içki, aslı astarı olmayan şeyleri yüzünüze buyurmaya başlıyorlar. Ayıp mı ediyorum falan yok tabi, sanki utanmak böyle insanlar için değil de konyalı olmamdan sebep bana mahsus. Yoksa konya anadoludaki çoğu yer gibi muhafazakar bir şehirdir tabi ki, bilip ona göre gelmeli yaşayacak kişi.

Evet bazı yorumlar gerçekten amacını ve haddini aşıyor, dünyanın hiçbir yerinde yüz yüze görüşülen insanın memleketi hakkında atıp tutulmaz. Sosyal medya ve internette herşeyin ayarı kaçtığı gibi bunun da kaçmış 😂

Dün o kadar okudum cevap yazamadan yoruldum çıktım :KK70:

Ben kışın gittim. Beni rahatsız eden bir durum olmadı. Düzen ve şehirleşme hoşuma gitti. Kaldırımlar falan geniş bu benim hoşuma gitti. Olumsuz bir durum yaşamadım.

Yani bir şehri kötülemek bana garip geliyor. Bir şeyler yaşayabilirsiniz bunlar normal ama bu herkesin öyle olduğunu göstermez. Her ilde var bu tarz şeyler. Dört dörtlük dediğimiz bir il var mı tabi ki yok. O şehrin içinde iyiler varsa kötülerde var tabi. İnsanlara laf atan, abaza gibi ağzını açıp bakan yok mu her ilde var tabiki. Aynı şekilde alkol, zina vs. Her ilde olan şeyler bunlar. Bunları tüm ile maal etmemek lazım

Arkadaşlar Konyaya taşınma gibi bir durumumuz var açıkçası biraz rahat bir insanım sizce zorlanırmıyım 😞 insanları genel olarak nasıl Konya nın 😌 ( Tekirdağlıyım bu arada kızlar çocukluk arkadaşımla taşınacağız 2 bekar kız yaşayacağız )
Konyalıyım düz ova bir şehir her şehrin iyisi. De var kötüsüde var rabbim iyilerle karşılaştırsın kuru soğuk olur kışı Mart'ta yaşarız böyle bi şehir :)

Back
X