Hakarete varan sözler bence de hiç hoş değil, ne de olsa her memlekette iyi ve kötü örnekler var. Ama sırf memleket diye gerçekleri de göz ardı etmemeliyiz bence.
Hırsızlık olur mu diye esnaf kapıları kilitlemez demişsiniz ama keşke kilitlese,
Hirsizlik Haberleri,Hirsizlik Son Dakika Haberleri
www.konhaber.com
Konya ve hırsızlık kelimelerini yan yana yazdığımda arama motorunda tonla haber çıkıyor. Ki bu çok normal, her memlekette hırsızlık var çünkü. Evet hakaret ne kadar yersizse, bu kadar güzelleme de o kadar yersiz. Belli başlı şehirler vardır, belli deneyimler sonucunda o şehirler hakkında yaygın görüş bulunur. Mesela İzmir'e "gavur izmir" denilir, ya da Samsun ve Adana yaşanan tuhaf olaylarla bilinir.
Gereksiz alınganlık yapıp kimse üzülmesin diye söylüyorum, yaygın kanı herkesi bağlayan birşey değil asla da olamaz. Ama farklı bir şehire taşınmak isteyen insan o şehir hakkında yaygın kanıyı doğru bir şekilde bilse onun faydasına olur.
Mesela ben Erzurum'da oruç vaktinde birşeyler yiyip içmemem gerektiğini biliyorum, gidersem eğer yemem. Bunu bilmek benim faydama çünkü yersem dayak da yeme ihtimalim var. Yaygın kanı bu çünkü.