Konya nasıl bir şehir ?

Mithat geçen koronadan öldü ya :KK43: inşallah ustalarını iyi yetiştirmiştir. Zaten hep tok satıcıydı, öğleden sonra gidince tirit bitti yok diye geri çevirirlerdi.
İnanmıyorum çok çok üzüldüm 😔 harika bir yer çok güzel bir lezzetti. Evet kaç kere kapısından döndük daha saat 14 te tiriti bitirmiş oluyordu 😢 umarım arkadan gelenler de devam ettirir ustaları gibi...

İnanmıyorum çok çok üzüldüm 😔 harika bir yer çok güzel bir lezzetti. Evet kaç kere kapısından döndük daha saat 14 te tiriti bitirmiş oluyordu 😢 umarım arkadan gelenler de devam ettirir ustaları gibi...
Ben de üzülmüştüm duyunca konya dışında da yemek meraklıları arasında bilinen biriydi, mekanı cennet olsun inşallah

24 sayfa ne yazdınız acaba memleketimle ilgili? Tek tek nasil okuyacam simdi hepsini. Vakit az, kıymetli:)
Konu sahibi, cevabinizi aldiniz mi bilmiyorum ama özellikle sormak istediğiniz bir konu varsa buradan ya da mesajla sorabilirsiniz. :)

24 sayfa ne yazdınız acaba memleketimle ilgili? Tek tek nasil okuyacam simdi hepsini. Vakit az, kıymetli:)
Konu sahibi, cevabinizi aldiniz mi bilmiyorum ama özellikle sormak istediğiniz bir konu varsa buradan ya da mesajla sorabilirsiniz. :)
Hiç okuma canım canın sıkılır bak burada tanıdığım iyi bir Konyalı daha o da sensin :KK68: kötü yorum yapanlara gelsin

Mithat geçen koronadan öldü ya :( inşallah ustalarını iyi yetiştirmiştir. Zaten hep tok satıcıydı, öğleden sonra gidince tirit bitti yok diye geri çevirirlerdi.
Deme yaa, daha ben yiyemediydim... Allah rahmet etsin. Dükkan devam ederse gideriz umarim kısmet olur da.

Deme yaa, daha ben yiyemediydim... Allah rahmet etsin. Dükkan devam ederse gideriz umarim kısmet olur da.
Birkaç gün önce önünden geçtim yanlış görmediysem tadilat gibi bişey vardı, zaten oraları komple dönüştürüyolar. Herhalde pandemide aradan çıksın dedi tiritçi de, devam ediyodur yani dükkan.

Ayrıca madem Konya yobaz bir şehir değil, öyleyse neden çoğu marketinde içki reyonu yok? İsteyen içer, isteyen içmez kimene?
Market sahipleri ickiden para kazanmak istemiyordur belki. Din ve dünya görüşüdür belki.
Yoksa tekel bufeleri, bayileri var icki satan.
Bir de Migros ve Carrefour'da icki satiliyor. Carrefour 1 tane, Migros 3-4 tane var sanırım.

🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ Biraz zorlanacağım gibi gözüküyor yani ben hep rahat yaşadım kimse bana karışmadı istediğimi giydim arkadaşlarımla istediğim yerlere gittim ailem güvendiği için asla laf etmezlerdi umarım zorluk yaşamam 😫
Taşındığınız zaman kendi alıştığınız gibi giyinip yaşamaya devam edersiniz.
Konya cok degisti. Üniversite öğrencileri sayesinde tesettürlü olmayanlara göz ve gönül aşinalığı olustu. Rahat edersiniz korkmayin.
İlk gördüğünde meraktan dik dik bakan tiplee her sehirde mevcut İstanbul'da bile. Yaşamayı düşündüğünüz Bosna Hersek Mah. universite bölgesi. Oturanlarin yarısı öğrenci yarışı emekli yaşlı kesim. Pandemi sebebiyle yaşlıları da fazla gormezsiniz belki. Rahat yasarsiniz. İsteyen istedigini giyiyor, bakan illa ki olur da laf eden olursa karşılığını verin, çekinmeyin.
Yeni hayatinizda huzur ve kolaylik dilerim.

En doğru bilgileri birinci ağızdan vermeye geldim 🙋🏻‍♀️ Konyalıyım İstanbul’da doğdum büyüdüm tesettürlü değilim. Bir dönem Konya’da yaşadım sonra tekrar İstanbul’un kaosuna döndüm çok pişman oldum şimdi tekrar oraya dönmenin yollarını arıyorum. Bir kere inanılmaz düzenli temiz bir şehir. İklim açısından en kurak şehirlerden biriyken yemyeşil parklar oluşturmuşlar. Mesire yerleri piknik alanları çok fazla. Yakın çevrede gezilebilecek güzel ilçeleri var sille başta olmak üzere. Konya hep düz bilinir ama Güney ilçeleri dağlıktır o yüzden çeşitlilik de fazla bir yer ova düzlük bir yer dağlık... gezilip görülecek çok ilçesi var Beyşehir Seydişehir Akşehir vs. Ege’ye Akdeniz e de yakın sayılır tam ortada bir yerde. Gelelim şu herkesin dilinde olan insanları yobaz kelimesine!!! Bir kere bunu diyenler ya Konya da yaşamamış dışardan önyargıyla konuşuyor ya da yıllar önce çok kısa bir süre varoş kesimlerine gitmiştir ki o varoş yerler her şehirde var Antalya’da Kepez İstanbul’da esencılıs lar Ankara da Sincan vs.. ben İstanbul’da doğup büyümüş bir insan olarak İstanbul’da toplu taşımada ya da diğer sosyal ortamlarda insanlarla yaşadığım hiç bir sıkıntıyı Konya da yaşamadım. Şehirde keşmekeş yok bir huzur var insanlar İstanbul’daki gibi gerilmiş yay misali gergin dolaşmıyorlar. Ben her anlamda memnun kaldım yeri geldi tişörtümü de giydim elbisemi de İstanbul’daki hanzoların hiç birine orda rastlamadım. Konya da sıkıntı yaşadığını söyleyenler nerde nasıl yaşamış merak ettim doğrusu. Selçuklu civarında oturmayı düşünüyormuşsunuz zaten orada memur çalışan kesim çoğunluktadır sıkıntı yaşamazsınız. Selçuklu ve Meram merkezde yaşanılacak en güzel yerlerdendir. Karatay biraz sıkıntılı bir bölge. İstanbulun bağcıları gibi. Umarım memnun kalırsınız. He bir de bu kadar laf söylenir ama gidenler de kolay kolay dönmez şehrin düzenli yaşamından kopmak istemezler. Umarım siz de memnun kalırsınız.

.

selcukluda medasin.orda oturdum alaaddin kampusunde okudum valla gayet memmundum. hatta gece gec saatte eve gtmek.zorunda kaldim sebi aruz toreni icin o saatte bile sikinti yasamadm. kac sene oncesi idi oggrencisi cooook fazla olunca insanlarida rahat oluyo. ne komsulardan ne esnaftan hicbisey gormedim keske bende gidebilsem benim icinde bi zafer turu atarsiniz artik 😊

.

Uzun dönem yaşadım, çok açık giyinen biriyken de inanılmaz rahattım. Tesettürlü biriyken de inanılmaz rahattım. Boş sallayanlara inanmıyorum, her yerde kötü insanlar çıkar karşınıza, bu Konyaya has bir şey mi Allah aşkına? Genelleme yapacak olursak, böyle düzenli ve temiz bir şehri sevmemek için bir nedeniniz olmaz diye düşünüyorum. Ankaradayim şu an, keşke dönebilsem, o kadar diyorum :)

.

Tekirdag'dan Konya'ya. :( Çok zorunlu değilse taşınmayın bence. Akşam sekizden sonra kadın görülmezdi sokaklarda bir vakitler, çok değişmemiştir diye düşünüyorum.

Cok degisti inanın:)
Ama arkadasin tasinacagi mahallede gece 2'de biter hayat, herkes sokakta gezer kadin erkek :)

İnsanları konusunda yazılan yazılmış.
İçkili vs şık bir mekan da (benim gördüğüm,yani goremediğim) kadarıyla çok yok. Hatta Mardin'de Diyarbakır'da bile kızlı erkekli şarap içip müzik dinleyeceğim çooook daha nezih mekanlar var, güven bana :)
Muhafazakar goruste bir sehir. Ama açıkçası ben cok sevmiştim. Yemyeşil bir kere. Sokakları ağaçlı, her bir köşesi tarihi bir şehir. Evin bile han manzaralı olabilir, bu çok güzel bence :)
Kaldirimlari kocaman, ferah, düz bir şehir. Dedeler bile bisiklete biniyor. Sen de bisiklet alıp ulaşımını öyle saglayabilirsin. Temiz havası güzel, yeşilliği çok... Bol bol piknik yaparsin.
Eki Görüntüle 2754120
Bak , böyle güzel mesire alanları var. Haftasonlari keyifli zaman geçirebilirsin. Daha da keyifli zaman gecirmek istiyorsan ikibucuk saatte Antalya'ya, günübirlik bile gidebilirsin.
Benim için yaşanacak bir şehir açıkçası... Tabii ki ilk sıralarda değil ama Türkiye'nin yarısindan çoğunu gezdim, konya kesinlikle alt sıralarda değil.
Şimdiden yeni hayatinda bol şans dilerim

Yardımcı olmak adına şunu yazayım: Alkollü mekânlar Otogar'in karsisinda (kendi çaplarında gece kulübü, müzikli eglence mekani), bazı otellerin icindeki barlarda, diskolarda var. Bosna'da Grand Hotel var, orda mutlaka faaliyet olur, konser, eğlence sık düzenlenir. Fiyat ve ortam durumunu bilmiyorum, arkadaş arastirip deneyebilir.

4 yıl Konya'da okumuş biri olarak bazı yorumları 😲 böyle okudum. Kisa kollu giyemezsin diyen bile olmuş. 10 yıl önce gayet rahat giyilebiliyordu oysa ki.

Birçok sehirde olan numara mevzusunu sadece Konya'ya aitmiş gibi yazılması 😆 kötülemek için bu kadar uğraşmaya gerek var mı bilemiyorum.

Sevmemiş olabilirsiniz de vur deyince öldürmeyin yahu.

.

Back
X