Konuşmayan kızım ve kv’nin sözleri

Bnde sileceğim de oğlu anam da anam diye tutturmassa

Kizim 33 aylik ve konusmuyor , hic otizmden suphelenmedim
Bizde farkli durumlar var konusmamasi icin , sabirla bekliyoruz konusmasini
Kv patavatsizmis ama takilacak bir mevzu diil , buyuk ihtimalle tv , telefon vs nedeniyle konusamiyor sizinki
Evet bnde uyaran eksikliği veya kalıtımsal diye düşünüyorum açıkcasıı çünkü akşama kadar benimle çocuk
Bakalım yarın dr ne diyecek

Anne olarak sizi cok iyi anliyorum.
Benim oglum da cok gec konustu. 2 yasindayken konusmasi akranlarinin gerisinde diye doktor onerisiyle yarim gun krese yazdirdik. Faydasi oldu baya.
Simdi 5 yasinda suan simdi de hic susmuyor.

Her cocugun gelisimi farkli. Lutfen kendinizi uzmeyin.

Benim oglum da 22 aylikken kaynanamin akrabasinin torunuyla kiyaslaniyordu ki oglum o zamandan uclu cumleler kurdugu halde sirf babanne diyemiyor diye bende herkesin icinde lutfen oglumu kimseyle kiyaslamayin bir sorun goruyorsaniz direk sotleyin boyle imalarda bulunmayin dedim kestim seslerini ben evhamli oldugum icin psikiyatriye goturdum yinede adam bana guldu bu cocuk super seni tedavi edelim dedi terapi ve ilac tedavisi gordum

Eşim in yeğeni 4 yaşına girdi daha cümle kuramıyor ke di yeğenim 2yasinda konuşmaya başladı yani her çocuk aynı olmak zorunda değil ki ne patavatsız i sanal var.

Oglumda 23 aylik ayni anlattiginiz gibi herseyi bilir tepki verir ama konusma bakimindan bazi kelimeler harici sadece kendi dilinde konusur:) bana doktorumuz 2 yasina kdr tek kelime yeterli demisti birde dediginiz gibi cocugun tepkilerini gozlemlemek de onemli bizde de genetik olarak gec konusma var konusmayan her cocuk otizmli diye birsey yok herkesin agzina sakiz olmus bu

Bnde de var takıntı problemi cnm

Vallaha hiç sormayın iyi ki bi otizim duydu bu millet oysa ki otizim çok ayrı bişey

Büyük oğlum 2.5 yaşından sonra konuşmaya başladı.
İlk defa anne dediğinde 19 aylıktı. 2.5 yaşından sonra tek tek bir kaç kelime söylemeye başladı.
İkili cümle kurmaya başladığında 3 yaşını geçmişti.
3.5 yaşında ise hiç susmayan sürekli soru soran bir çocuk haline geldi.
Şuan 7 yaşında ve zekası falan gayet normal.

Küçük oğlum ise 19 aylık ve anne bak , anne gel, baba işe gitti , bu abinin falan gibi konuşuyor. Ama bunda abisinin etkisi var çünkü abisi devamlı konuşuyor. Yani iki çocuğum birbirimden acayip farklı.

Konuşma ile ilgili durumlara ancak 3 yaşından itibaren bakılır. Otizm bambaşka bir şey salt konuşmma değil, göz temasını bir anda kesme dış dünya ile bağlantıda azalma gibi şeyler olmalı
Bir de konuşamamanın bazen gözle ilgili bir sıkıntıya da alemt olduğunu tecrübe ettik , sizin için sıkıntıysa bir göz muayenesi olun derim

Vallaha hiç sormayın iyi ki bi otizim duydu bu millet oysa ki otizim çok ayrı bişey
Bir arkadasimin otizmli cocuklarla calisan arkadasinin dedigi sey su ismine tepki vermiyorsa goz temasi kurmuyorsa otizmden suphe edilir zaten cocuk goz temasi kuruyor adina tepki veriyor konusmasida demekki biraz daha zaman istiyor benim yegenim 2.5 yasindaydi tek tuk kelime cikardi simdi 6 yasinda maasallahi var..

Yani şu cahil cühela kaynana takımının yorumları yok mu... Kaç kitap okumuş otizmle ilgili, kaç makale taramış da tanı koyuyor... Tanı öyle komşunun kızından emminin oğlundan yürüyerek koyulsaydı...

Ne kadar patavatsız kendi torununa insan pat diye nasıl kesin bizimkide öyledir diyebilir bence kızınızda hiç bir sorun yok bnm arkadaşımın oğluda geç konuştu olabilir her çocuk aynı değil sıkmayın boş yere canınızı.

Biraz daha açabilir misinz göz ile mi alakalı??

Benim çocuğumun da herşeyi normal göz Teması Bi kaç kelime kullanması algılaması vs ama işaret etmiyor asla birşeyi. 15 aylık bu beni çok tedirgin ediyor
Bende korkardim da oglum tam 17-18 ay civari basladi hatta doktor bana tam olarak parmagiyla gostermesine gerek yok yumruk seklinde bile kolunu kaldirabilir demisti oyle basladi sonra isaret parmagina dondu

Çocuğunuzun iyi olduğunu biliyorsanız niye mesele haline getiriyorsunuz?
Cehaletle bas edemezsiniz. Etmeye çalışırsanız da ise yaramaz sadece siz yorulmuş olursunuz.

Kurban bayramında oğlum 2 yaşını bitirdi.
Konuşmuyor.
Kayınpederim 7 hayvanın dilini yedirmek lazım diye tutturdu :)
Hem kurban tam zamani buluruz simdi dedi :)
He dedim geçtim.
Gelip zorla yedirecek değil

valla kendini iyi tutmuşsun sende de patavatsızlık var deyivermiştim ben o an.kör cehalet ne korkunç bir şey.kızınızda bir şey yok ki, valla benim kuzenim 6 yaşında konuştu, şu an doktor! biraz geç oldu onunki de ama yani bu gözler onu da gördü.çocuğunuzda bir şey yok siz rahat olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…