• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konusmamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Milana22

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Mart 2017
16.160
65.347
598
Herkese iyi aksamlar,

Cocuk konularinda surekli dile getirdigim icin pek cok arkadasin bildigi uzere , 30 aylik bir kizim var

Son 8 aydir 2 yaş krizinde , gerci dilimi isiriyim son bir aydir bayagi bir duzelme var durumunda

Ogretmen arkadaslara , dil bilgisi olanlara ve bizim durumumuzu yasayan yada bilen annelere danismak istedigim bir mevzu var

Aslinda pedagogumuzla hala iletisim icerisindeyiz ve kendisi buna normal diyor ancak ben artik cok bunaldim , bu sekilde hayat gercekten cok zorlasiyor hem kizim icin hem bizim icin

Konuya gelirsek , kizim 25 aylikken baska bir ulkeye yerlestik , o zamanlar tek tuk kelimler soyluyordu kizim , 5.ayimizi bitirdik burada ve su anda hic konusmuyor

Anne , baba , abi , gel , kalk , anneanne , dede , bu ne
yani toplamda 8 kelime soyluyor
Eveti ingilizce , hayiri da bulundugumuz ulkenin dilinde soyluyor

Bu arada krese gidiyor , evde turkce , bizimle disaridayken ingilizce ve kreste yerel dil olmak uzere toplam 3 dile maruz kaliyor

Son zamanlarda kendisine bir dil gelistirdi , surekli o dili konusuyor tabi biz hic anlamiyoruz

Bir de o kendini ifade edemeyince biz onu anlamayinca cok ofkeleniyor , gercekten onun icin de bizim icin de zor bir durumdayiz anlayacaginiz

Bilgisi olanlardan yardim rica ediyorum , konusmasini nasil tesvik edebilirim?

Bir de soran olursa , krese gittigi saatler haricinde yapisik ikiz gibiyiz , ben surekli konusuyorum , esim de oyle , cok fazla aktivite yapiyoruz beraber , henuz konusmasina bir etkisi olmadi yaptiklarimizin

GUNCELLEME : konuyu acarken unutmusum , birkac kere cumle kurdugunu duydum , mesela esim eve geldiginde "babam geldi" diyerek kapiya kostu , bir kere de " cok kotu dustum" dedigini duydum , o yuzden kafam cok karisik , konusabiliyor ama bilerek mi konusmuyor anlayamiyorum gercekten

Son düzenleme:
Tam konuşmasının geliştiği dönemde iki dille daha tanışmış...

Yaşadığı süreç normal ancak bence desteğe de ihtiyacı var.

Doğuştan iki dil duyarak büyüyen bilingual çocuklar dahi geç konuşurlar ve normal karşılanır ancak kızın 3 yaşında iki yeni dil daha yüklemesi yapmış beynine, şaşırması normal geldi...

o_O

Herkese iyi aksamlar,

Cocuk konularinda surekli dile getirdigim icin pek cok arkadasin bildigi uzere , 30 aylik bir kizim var

Son 8 aydir 2 yaş krizinde , gerci dilimi isiriyim son bir aydir bayagi bir duzelme var durumunda

Ogretmen arkadaslara , dil bilgisi olanlara ve bizim durumumuzu yasayan yada bilen annelere danismak istedigim bir mevzu var

Aslinda pedagogumuzla hala iletisim icerisindeyiz ve kendisi buna normal diyor ancak ben artik cok bunaldim , bu sekilde hayat gercekten cok zorlasiyor hem kizim icin hem bizim icin

Konuya gelirsek , kizim 25 aylikken baska bir ulkeye yerlestik , o zamanlar tek tuk kelimler soyluyordu kizim , 5.ayimizi bitirdik burada ve su anda hic konusmuyor

Bu arada krese gidiyor , evde turkce , bizimle disaridayken ingilizce ve kreste yerel dil olmak uzere toplam 3 dile maruz kaliyor

Son zamanlarda kendisine bir dil gelistirdi , surekli o dili konusuyor tabi biz hic anlamiyoruz

Bir de o kendini ifade edemeyince biz onu anlamayinca cok ofkeleniyor , gercekten onun icin de bizim icin de zor bir durumdayiz anlayacaginiz

Bir de soran olursa , krese gittigi saatler haricinde yapisik ikiz gibiyiz , ben surekli konusuyorum , esim de oyle , cok fazla aktivite yapiyoruz beraber , henuz konusmasina bir etkisi olmadi yaptiklarimizin
Çok normal benim sınıfımda bu sene Suriyeli bir öğrencim vardı. Çocuk konuşuyor ama ne dediği anlaşılmıyordu ilk aylarda. Aileyi çağırdım. Arapça bilmiyorum temel kelimeleri bana söyler misiniz diye. Ailede oğlumuz Arapça konuşmuyor çok farklı bir dil geliştirdi dedi. Çocuk YouTube dam sürekli İngilizce videolar izliyormuş. Ben arkadaşları Türkçe ailesi Arapça. Ama ne dersem anlıyordu. Senenin sonunda Arapça öğrendim o da Türkçe:)))
Eğer dediklerinizi anlıyor ve yapıyorsa zamana bırakın. Onun içinde zor ve karmaşık bir durum sonuçta

Çok normal benim sınıfımda bu sene Suriyeli bir öğrencim vardı. Çocuk konuşuyor ama ne dediği anlaşılmıyordu ilk aylarda. Aileyi çağırdım. Arapça bilmiyorum temel kelimeleri bana söyler misiniz diye. Ailede oğlumuz Arapça konuşmuyor çok farklı bir dil geliştirdi dedi. Çocuk YouTube dam sürekli İngilizce videolar izliyormuş. Ben arkadaşları Türkçe ailesi Arapça. Ama ne dersem anlıyordu. Senenin sonunda Arapça öğrendim o da Türkçe:)))
Eğer dediklerinizi anlıyor ve yapıyorsa zamana bırakın. Onun içinde zor ve karmaşık bir durum sonuçta
Dediklerimi yapmiyor :)
Normalde konusmamasina hic takilmiyodum ama zaten cok degisik bir cocuk , cok inatci , dedigim dedik , oldukca farkli bir karakter
Bir de konusamayinca iyice cigrindan cikiyor hersey
Bilemiyorum , sanirim beklemem gerekiyor ama bazen cok caresiz hissediyorum kendimi

30 aylık benim küçüğü de. Susmak bilmiyor bu da bir cesit🤣
Birden fazla dile maruz kalan çocukların geç konuştukları ve birden acildiklarini duymuştum yani konuşmaya başlayınca pat pat akıcı konuşacak büyük ihtimalle

Tam konuşmasının geliştiği dönemde iki dille daha tanışmış...

Yaşadığı süreç normal ancak bence desteğe de ihtiyacı var.

Doğuştan iki dil duyarak büyüyen bilingual çocuklar dahi geç konuşurlar ve normal karşılanır ancak kızın 3 yaşında iki yeni dil daha yüklemesi yapmış beynine, şaşırması normal geldi...

o_O

Bence de normal , ben zaten normal karsilayip hic sorun etmiyordum ama artik cok zorlaniyoruz , kendisi de zorlaniyor , birseyler anlatiyor ve onu anlamami bekliyor ama anlamiyorum , bu sefer cok ofkeleniyor , kisir donguye girdik fena halde

30 aylık benim küçüğü de. Susmak bilmiyor bu da bir cesit🤣
Birden fazla dile maruz kalan çocukların geç konuştukları ve birden acildiklarini duymuştum yani konuşmaya başlayınca pat pat akıcı konuşacak büyük ihtimalle
O gun gelsin artik 😂😂
Cok yoruldum , yalvariyorum bazen kizim lutfen konus diye , bana inadina konusmuyor gibi geliyor

Kıyamam, kafası karışmış:KK48:
Ben de bir dil uydurmuştum küçükken kendi kendime. Tabii daha büyüktüm, bu kadar ufak olsam zaten hatirlamam.
Tavsiyem, bir sayfasında İngilizce bir sayfasında Türkçe yazan bir kitap alın onu okuyun birlikte. Aynı şekilde önde İngilizce arkada Türkçe yazan görselli Kelime kartları da işe yarar. Keşke ilk etapta İngilizce eğitim veren bir krese gonderseydiniz. Üç dil çok yorucu. Zaten dil öğrenmek basli başına zor bebekler için.

Bence de normal , ben zaten normal karsilayip hic sorun etmiyordum ama artik cok zorlaniyoruz , kendisi de zorlaniyor , birseyler anlatiyor ve onu anlamami bekliyor ama anlamiyorum , bu sefer cok ofkeleniyor , kisir donguye girdik fena halde

Evet benim de aklıma ilk engellenme (frustration) yaşadığı geldi belki o yüzden çabalamaktan vazgeçmiş olabilir
Konuşma terapistinden yardım alsanız mesela

Kıyamam, kafası karışmış:KK48:
Ben de bir dil uydurmuştum küçükken kendi kendime. Tabii daha büyüktüm, bu kadar ufak olsam zaten hatirlamam.
Tavsiyem, bir sayfasında İngilizce bir sayfasında Türkçe yazan bir kitap alın onu okuyun birlikte. Aynı şekilde önde İngilizce arkada Türkçe yazan görselli Kelime kartları da işe yarar. Keşke ilk etapta İngilizce eğitim veren bir krese gonderseydiniz. Üç dil çok yorucu. Zaten dil öğrenmek basli başına zor bebekler için.
Aslinda ingilizce ogrensin gibi bir derdim yok , tam tersine yerel dili ogrenmesi lazim o yuzden yerel dil konusulan kresi tercih ettik
Biz mecburen ingilizce konusuyoruz , yerel dili ogrenme adamasindayiz daha

Mesela kresteki ogretmenlerine soruyorum , her soyledigimizi anliyor diyorlar ama konusmuyor

Konusma terapistini hangi dilde alicaz 😂😂

Güzel soru :KK45:
Bence en rahatı Türkçe olur diye düşünüyorum sonuçta siz oraya taşınana kadar ilk maruz kaldığı dil buydu, daha rahat alışır gibi
En azından sizinle iletişimi ilkten düzelir, okula başlayana kadar da diğerlerini tamamlar yavaş yavaş

O gun gelsin artik 😂😂
Cok yoruldum , yalvariyorum bazen kizim lutfen konus diye , bana inadina konusmuyor gibi geliyor
Konuşur, konuşacak mecburen üzülme :)
Şuan 3 dil mi öğreniyor 2 mi? Belki resimli kartlar hazırlayıp her bir nesneyi hayvani bitkiyi vs 3 dil şeklinde hem kelime olarak hemde cumle olarak söyleyebilirsin. O an söylemese bile beyninde yer edecek sonra sonra soyleyecek merak etme. Nereden öğrendiğini bilmediğim cümleler söylüyor bizimki, şuan sünger gibi akılları var. Diyalog kurduğunuzda da 2/3dil şeklinde söyleyebilirsin zaten yapiyorsundur, hadi su içelim,şimdi parka gidiyoruz,yemek yiyelim,tuvalete gidelim vb.surekli konuşup her fiile cümle kurmak kolaylastirir. Simdi Tr söyleyelim,simdi de ing. soyleyelim diyip oyuna cevirsen de anlar bence

Güzel soru :KK45:
Bence en rahatı Türkçe olur diye düşünüyorum sonuçta siz oraya taşınana kadar ilk maruz kaldığı dil buydu, daha rahat alışır gibi
En azından sizinle iletişimi ilkten düzelir, okula başlayana kadar da diğerlerini tamamlar yavaş yavaş
Burada turkce konusan terapist bulamam ki 😭

Herkese iyi aksamlar,

GUNCELLEME : konuyu acarken unutmusum , birkac kere cumle kurdugunu duydum , mesela esim eve geldiginde "babam geldi" diyerek kapiya kostu , bir kere de " cok kotu dustum" dedigini duydum , o yuzden kafam cok karisik , konusabiliyor ama bilerek mi konusmuyor anlayamiyorum gercekten
Çok çok çok normal. Bir konuşacak. Tam.konusacak. çocuk gelişimi uzmanıyım. Tüm kalbimle söylüyorum

Konuşur, konuşacak mecburen üzülme :)
Şuan 3 dil mi öğreniyor 2 mi? Belki resimli kartlar hazırlayıp her bir nesneyi hayvani bitkiyi vs 3 dil şeklinde hem kelime olarak hemde cumle olarak söyleyebilirsin. O an söylemese bile beyninde yer edecek sonra sonra soyleyecek merak etme. Nereden öğrendiğini bilmediğim cümleler söylüyor bizimki, şuan sünger gibi akılları var. Diyalog kurduğunuzda da 2/3dil şeklinde söyleyebilirsin zaten yapiyorsundur, hadi su içelim,şimdi parka gidiyoruz,yemek yiyelim,tuvalete gidelim vb.surekli konuşup her fiile cümle kurmak kolaylastirir. Tr/ing. söyleyelim diyip oyuna cevirsen de anlar bence
Evde turkce , kreste yerel dil konusuluyor , zaten bu ikisini bilmesi yeterli benim icin
Ama ingilizceyi mecburen bizden duyuyor cunku biz insanlarla ing anlasiyoruz
Ah o kartlari da yaptim , neler neler yaptim bir bilsen

Bugun sayi sayalim dedim , ben 1 2 3 diye sayiyorum , o ay oy ey iy diye sayiyor
O yuzden moralim bozuldu da konuyu actim zaten , ay oy ey ne allah askina 😂😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X