Konuşmadığınız görümcenin nişanına vs düğüne gider misiniz ?

eşim tabiki gitsin kardeşi bir şey diyemem ama ben ve bebeğim gitmicez doğru mu yapıyorum sizce ?
Bence doğru yapıyorsunuz, sizi sevmediğini söyleyen biri zaten nişanına da çağırmayacaktır, evlilik ya da kan bağıyla akraba olduğumuz ama görüşmekten haz etmediğimiz kişilerin organizasyonuna katılacağız diye bir zorunluluk da yok.

insanların birini sevmeme, görmek istememe hakkı yok mu?
Mondayy için de hoş bir ortam olmaz, görümcesi herkese gülücük atarken Mondayy’ı görünce yüzünü ekşitecek, birbirlerini gördükçe ikisinin de tüyleri diken diken olacak, bir dedikodu çıkacaksa nişan ortamında da çıkacaktır, x herkesi öpüp hoşgeldin derken Mondayy’ı pas geçti diyecek bir sürü meraklı teyze çıkar orada da, onun yerine ben ilişkilerde dürüst olma taraftarıyım, kendisi beni sevmiyor ben de onu o yüzden ne onun günü ne benimki rezil olmasın dersiniz biter gider, kendi kuzenimin düğününe katılmadım aramızdaki bir mesele yüzünden, diğer kuzenler gel katıl sen ona bakma yine de yanında ol dediler, o kuzen herkesi çağırırken beni çağırmadı, beni istemeyenle işim olmaz herkes eğlencesine baksın dedim konu kapandı.

Kesinlikle katılıyorum. Bu kadar gaza getirilmesini de yanlış buluyorum. Kabullenip görüşmemek iki taraf içinde de daha az yıpratıcı olacaktır. İnsan kıymet görmediği yere konu komşu laf etmesin diye gitmemeli. Hem kendisi için hem de görümce için en doğrusu bu. Git ki kudursun diyenler de çok ayıp ediyor, kendi düğünleri olsa sevmedikleri kişi gelip kudurtsun isterler mi istemezler.

Ben eşimle misafir gibi gider, misafir gibi gelirdim. Bebeğimi asla götürmezdim eğer çok merak ediyorsa gelip görebilir yeğenini. Asla yardım etmez, baş köşede otururdum.

Laftan korkacak insan da ağzını eğip davet etsin bi zahmet ya. Davet etmeyenin gelecek lafı da umursamaması lazım.

Erkekler genelde "aman başım ağrımasın, birbirlerini yesinler, bana dokunmayan yılan bin yaşasın" modunda takılıyorlar.

Gitmem. Benimle konuşmayan görümce kim köpek ?
Kocan sormuyor mu prenses kardeşine neden eşime bu tavrın diye ? Çok garip.

Laftan korkacak insan da ağzını eğip davet etsin bi zahmet ya. Davet etmeyenin gelecek lafı da umursamaması lazım.
Yani benim çıkarımım, görümce görüşmek istemiyor, yapılacak dedikoduyu da takmıyor. Takacak olan açık açık sevmiyorum demez. Sebebi vardır yoktur bilemeyiz ama biraz umursamaz olduğu belli.

Bence biraz kadınların da böyle olması lazım nihayetinde bakınca erkeklerin bu gamsizligi daha iyi sonuç veriyor, yaşlanmaz bunlar
Yemin ederim öyle. Gamsızlıktan liseli çocuklar gibi çoğu. Kadınlara bakıyorum çoğu çökmüş. Biz de böyle olmalıyız ama beyinlerimiz farklı çalışıyor. Ben şahsen takıntılı ve duygularıyla hareket eden biriyim ama eşim gamsız, mantığıyla hareket eden ve insanları çok sallamayan birisi

Merhaba,
Benzer durum başıma geldi. Henüz ele güne karışmamış, benden küçük birinin cahilliğine verir çok kırılsam da eşimi yalnız bırakmaz, en süslü ve havalı halimle giderdim. Herkesin içinde en doğal şekilde davranıp tekken muhatap bile almazdım.

Sosyal becerileri bu şekilde gelişmemiş olan bir insanın kendi kayın ailesi ile yaşayacaklarını görmek için, en şirin ve iyi niyetli halinle, en uygun yerde, sessizce yer alman gerekiyor. İşte o zaman içini soğutacak çok şey olduğunu görürsün. Zamanla kendi davranışının saçmalığını farkedip birşey yokmuş gibi davranmaya başlayınca da mesafeli duruşunu fark edecek. Biz de bir günde yenge olmadık

valla şu an görümcemin cenazesine bile gitmem.

Ben de sizin yerinizde olsam hayatta gitmem sizin doğumumunuza gelmemiş sizde gitmeyin ne gerek var gidip kendiniz yormanıza bile değmez sizde nişanın olduğu gün gezmeye gidin

Kesinlikle gitmezdim. Eşime karışmazdım ama benim doğumuma gelmeyen yeğenini bir kez bile görmeyen kardeşine eşimin de gideceğini sanmıyorum

Ben kendimi düşünür giderdim. Gitmezsem oklar bana dönecek, eşim tek başına olacak, denk gelince millet soracak niye gelmedin etmedin. Ne uğraşıcam, eşimle gider oturur yer içer dönerim eve. Benle kötü ama eşimin kardeşi. Normalde isteyen isterse konsey kurup dedikodumu yapsın önümden arkamdan konuşsun umurumda olmaz. Ama o kişiyle, bir noktada aynı zamanda aynı yerde bulunacaksam da bunun kontrolu bende olsun. Başka düğünler de olacak, cenazeler doğumlar akraba bayram ziyaretleri... Her seferinde acaba karşılaşır mıyız diye görümceyi mi takip edicem? Herhangi bir davetli gibi giderim, başka zaman karşılaştığım yerde de merhaba iyi günler, o kadar. Gelene git, gidene de kal demem. Çocuğuma da bakmasın etmesin kafasını çevirsin nedir çok mu önemli biri, değil. Eşim önemli diğerleri değil ve eşimin bana yanlışı yoksa saygısını eksik etmiyorsa bazen de çiğ tavuk yerim nolcak. Aynı şey olsa eşim ne yapar diye düşündüm, eşim benim için giderdi.

Ayrıca ben de tek taraflı anlatıldığını düşünüyorum. Bu kadar kötü biri herkese kötüdür niye sadece size böyle?

Hayır olan neyse onu anlattım fazlası var eksiği yok merak etmeyin.
Herkese kötü zaten. biz eşimle sevgiliyken bile bir tuhaftı, wp duruma yılan fotoğrafı atıp bunlar benim akrabalarım derdi.
eşimin tarafından kimi tanıyorsam kimse kızı sevmiyor ve problemli olduğunu biliyor.

Demek ki size özel değil herkese genel. Böyle manyakların hedef tahtası olmamak lazım. İtle dalaşacağına çalıyı dolaş misali. Eşimin ailevi etkinliği olarak görürüm, herkes gibi ben de gider yer içer dönerim. Sevgi saygı ya da yalakalık göstergesi değil görev gibi düşünüyorum. Bir gün gelir eşim de benim için böyle bir şey yapar. Kayınvalidesi ayrı akrabaları sülalesi ayrı darlayacağına gider herkesin ağzını kapatırım. Gidersem önemli olmaz ama gitmezsem herkesin beni soracağı bir yere giderim ve eşimi sıkıştırmalarına izin vermem. Piknik gezi eğlence tatil olsa adımımı atmam ama nişan düğün bunlar bir kere oluyor. Ha beni içeri almaz kapıdan sokmaz niye geldin derse çok işime gelir teşekkür bile ederim beni ebediyen kendisinden kurtardığı için. Önemsemediğim insanın davranışı beni zerre etkilemez.

Ben kendi fikrimi yazdım, lütfen içinizden ne gelirse onu yapın. Herkesin aile dinamiği aynı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…