- Konu Sahibi ozgeozgeozge
Merhaba; erken yuruyen bebeklerde konusmayla alakali gecikmenin baglantisi mi var?Hayatınızda tv, tablet, telefon var mı? Gün içinde emzik kullanıyor mu? Çok hareketli bir bebek mi, erken mi yürüdü?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba; erken yuruyen bebeklerde konusmayla alakali gecikmenin baglantisi mi var?Hayatınızda tv, tablet, telefon var mı? Gün içinde emzik kullanıyor mu? Çok hareketli bir bebek mi, erken mi yürüdü?
Ekran çok izliyorsa etkiliyor görümcemin çocugu 2,5 yaşında hala doğru düzgün konuşmuyor kelimeleri çıkaramıyor bebekliğinden beri çizgi film video vs izliyor sanırım o yüzden diye düşünüyorumHerkese merhaba
Arkadaşlar 20 aylık oğlum var ancak anlaşılır tek bir kelimesi yok yarın doktora gideceğiz ancak fikirlerinize ihtiyacım var adına bakıyor git gel demekten anlıyor al ver yapıyor bay bay yapıyor ancak yinede çok moralim bozuk ne yapmalıyım
Merhaba benimde oğluk 20 aylık hiç konuşmuyor. 13 aylıkken gel diyordu onuda demiyor. Çok hareketli seslere tepkimiz var. Herşeyi işaretle ıh ıh diye anlatıyor konuşmamakda direniyoruz. Bende doktordan bugün randevu aldım. Haftaya pazartesiye verdi. Takip ettiğim bir doktor var biraz da o beni süphelendirdi. Gidip yapılması gereken bir test var ise yaptırmak istiyorum. 2 gündür onunla daha çok konuşma üzerinde duruyoruz. Bakalım 1 haftada neler yapabilirşz. Yorumlara önerilere açığım. Bilgilerimizi lütfen paylaşalımEvet bizde gittik doktora normal gayet sağlıklı bi sorun yok bekleyin dendi bu yeni nesil çocukların genel durumu bu şekil sanırım çevrem de hep aynı 2 2 buçuk yaş çocukların hiç biri konuşmuyor henüz
Benimde aynı durumdu oğlum 2 yaşına kadar doğru düzgün anne bile demedi 2.5 yaşından sonra başladı doktora götürdüm bin türlü şey geldi aklıma en son bu yıl kreşe de gidince iyice açıldı dili durumunuz varsa doktorda onerirse kreş çok iyi geliyor biz doktor tavsiyesiyle verdikHerkese merhaba
Arkadaşlar 20 aylık oğlum var ancak anlaşılır tek bir kelimesi yok yarın doktora gideceğiz ancak fikirlerinize ihtiyacım var adına bakıyor git gel demekten anlıyor al ver yapıyor bay bay yapıyor ancak yinede çok moralim bozuk ne yapmalıyım
Canım çok üzerine gitme panikle yaklaşma daha çok inada biniyo bol bol şarkı söyle tekerleme söyle bende bu faydalı olduMerhaba benimde oğluk 20 aylık hiç konuşmuyor. 13 aylıkken gel diyordu onuda demiyor. Çok hareketli seslere tepkimiz var. Herşeyi işaretle ıh ıh diye anlatıyor konuşmamakda direniyoruz. Bende doktordan bugün randevu aldım. Haftaya pazartesiye verdi. Takip ettiğim bir doktor var biraz da o beni süphelendirdi. Gidip yapılması gereken bir test var ise yaptırmak istiyorum. 2 gündür onunla daha çok konuşma üzerinde duruyoruz. Bakalım 1 haftada neler yapabilirşz. Yorumlara önerilere açığım. Bilgilerimizi lütfen paylaşalım
Bizde önümüzdeki ay 2 olucaz daha netleştirdik anne demeyi falan bende kreş kesinlikle göndericem bulunduğum yerde şuan yok ama Allahtan yaza tayinciyiz nasipse gittiğim yerde hemen başlatıcamBenimde aynı durumdu oğlum 2 yaşına kadar doğru düzgün anne bile demedi 2.5 yaşından sonra başladı doktora götürdüm bin türlü şey geldi aklıma en son bu yıl kreşe de gidince iyice açıldı dili durumunuz varsa doktorda onerirse kreş çok iyi geliyor biz doktor tavsiyesiyle verdik
Başlatın inşallah sonra zaten kendiliğinden çözülür biliyorum bu konuda takmamak çok Zor ama sakin olmaya çalışın uzulmemeye çalışın dua edin aynısını yaşayan Bir anne olarak çok zor olduğunu biliyorum Rabbimin izniyle hiç susmayacagi günler gelecek inşallahBizde önümüzdeki ay 2 olucaz daha netleştirdik anne demeyi falan bende kreş kesinlikle göndericem bulunduğum yerde şuan yok ama Allahtan yaza tayinciyiz nasipse gittiğim yerde hemen başlatıcam
Ayy inşallah çok teşekkür ederimBaşlatın inşallah sonra zaten kendiliğinden çözülür biliyorum bu konuda takmamak çok Zor ama sakin olmaya çalışın uzulmemeye çalışın dua edin aynısını yaşayan Bir anne olarak çok zor olduğunu biliyorum Rabbimin izniyle hiç susmayacagi günler gelecek inşallah![]()
Okurken çok duygulandım çok sevindim sizin adınızaÇok şükür hanımlar oğlum konuşmaya başladı mesajlar bilgiler için çok teşekkür ederim bekliyormuşcasına birden çok net baba dedi ne ne ne diye diye de anne ve anneanne dedi çok düzgün ve net söyleyebiliyor bugun de 2li şeyler söylemeye başladı anne hadi baba gel gibi o kadar mutlu oldum ki ilk anne dediğinde ağladım
Sosyal çocuktan hiç korkmayın iletişim kurması en olumlu şey bence benlm oğlumda daha fazla işaret etmeye göstermeye anlatma çabasına girdi şuan tam anlamlı olmasa bile bütün gün bişeyler anlatıyo çabasını görmek bile yetiyor çok sık kalabalık ortamda durun ben bunun faydasını çok gördüm yaşıtı olsun veya olmasın sürekli konuşma duysun şarkı söyleyin inanın papağana döndüm tüm gün sesim kısıldı boğazım ağrıyor ama sürekli bişeyler söyleme peşindeyim bence yeni nesil çocuklar bu dönem çoğu böyle geç konuşuyorlar sabırla bekliyoruzOkurken çok duygulandım çok sevindim sizin adınızabenim kızım 22 aylık ve şuana kadar henüz hicbir anlamlı kelime soylemedi, mama baba dede bile. Bunun dışında küçük komutları anliyor, istedigi seyleri kendince gosteriyor, sosyal iletişim kuruyor ama işte hiçbir anlamlı kelime yok. Cocuk doktorumuz 2.5 3 yaşına kadar bekleriz konuşmasını dedi, yine de çocuk noroloji ve çocuk psikiyatri önerdi ama henuz gitmedik.
Tv veya telefon aciyorsaniz bundan olabilr.Herkese merhaba
Çok haklısınız. İşte o sosyalleşme kısmını oturtamadik.pandemide dogdu. Anne baba anneanne dışında kimseyi görmedi. Arada bir babaanne dede. 2 yaşına girecek hala onları görünce ağlıyor. Asla yaklasmiyor. Yazın park vs çıkardık ana yeterli değil. Yaza doğru oyun grupları olan bir yere götürmeyi düşünüyorum gunluk.Sosyal çocuktan hiç korkmayın iletişim kurması en olumlu şey bence benlm oğlumda daha fazla işaret etmeye göstermeye anlatma çabasına girdi şuan tam anlamlı olmasa bile bütün gün bişeyler anlatıyo çabasını görmek bile yetiyor çok sık kalabalık ortamda durun ben bunun faydasını çok gördüm yaşıtı olsun veya olmasın sürekli konuşma duysun şarkı söyleyin inanın papağana döndüm tüm gün sesim kısıldı boğazım ağrıyor ama sürekli bişeyler söyleme peşindeyim bence yeni nesil çocuklar bu dönem çoğu böyle geç konuşuyorlar sabırla bekliyoruz![]()
Bi kreş ile anlaşsanız mesela serbest saatlerinde 1 saat falan aralarına girse alıştırma gibiÇok haklısınız. İşte o sosyalleşme kısmını oturtamadik.pandemide dogdu. Anne baba anneanne dışında kimseyi görmedi. Arada bir babaanne dede. 2 yaşına girecek hala onları görünce ağlıyor. Asla yaklasmiyor. Yazın park vs çıkardık ana yeterli değil. Yaza doğru oyun grupları olan bir yere götürmeyi düşünüyorum gunluk.
Yaşadığımız yer itibariyle biraz imkanlar kısıtlı. Biz ilcedeyiz. Yazın merkeze gecicez. O zaman da 2 yaşında girmiş olacak. Aktivite gruplarına götürürüm haftada 2 diye düşündüm.Bi kreş ile anlaşsanız mesela serbest saatlerinde 1 saat falan aralarına girse alıştırma gibi
Aynı durumdaymışız benim de öyle yazı beklemek zorundayım inşallah çok iyi gelir yavrularaYaşadığımız yer itibariyle biraz imkanlar kısıtlı. Biz ilcedeyiz. Yazın merkeze gecicez. O zaman da 2 yaşında girmiş olacak. Aktivite gruplarına götürürüm haftada 2 diye düşündüm.
İnşallahAynı durumdaymışız benim de öyle yazı beklemek zorundayım inşallah çok iyi gelir yavrulara![]()
Bende öyle valla kimisi anlamıyor ama gurbette bi başımayım hem psikolojik açıdan hem bedenen çok yoruldum bide böyle yok konuşmadı yok şunu yapmadı gibi konular olunca bide kuduruk çocuk olunca delirmemek elde değilİnşallahçocuk büyütmek ne zor değil mi, ben o kadar tükendim ki
![]()
Anlıyorum siziBende öyle valla kimisi anlamıyor ama gurbette bi başımayım hem psikolojik açıdan hem bedenen çok yoruldum bide böyle yok konuşmadı yok şunu yapmadı gibi konular olunca bide kuduruk çocuk olunca delirmemek elde değil![]()
![]()