- 20 Şubat 2015
- 4.863
- 2.614
- Konu Sahibi Sylvia Plath
Allah kolaylık versin canım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Allah kolaylık versin canım
De artik deeeeee susmayin Allah aşkına biz saygidan sustukca karsimizdaki tepemize cikmaya çalışır. Pat pat lafını ağzına yapistirsaydin hem en iyi gelin hemde en cok sevilen sen olurdun.Ne kadar iyi devranirsan davran kötü olursun çünkü. ....Resimleri beraber alalim dediginde niye biz abinle anlaştık beraber sececegiz demedin Şakayla karisik kiz sende çocuk gibisin heryere gelmek istiyorsun deseydin.Ayyyy sinir oldum...kusura bakmaBir şey daha anlatayım, kusura bakmayın, biraz doluyum. Nişandan önce, şık bir yerde kapalı çekim yapıldı. Nişandan birkaç gün sonra görümcem başladı 'yenge fotograflarınızı almaya gidelim beraber' diye. Beraber derken ben ve görümcem yani. Ki zaten birkaç foroğrafta görümcem de vardı. Ben ses etmedim, geçiştirdim çünkü fotografları seçmeye nişanlımla ikimiz gidecektik, öyle konuşmuştuk. Sonraki hafta yine görümcem ısrar etti 'ben gidip seçeyim mi' vb diye ve ben yavaş yavaş bozulmaya başladım. Ondan sonraki günlerde de 'şu gün gidip fotografları seçeceğim abim yorgun olur gelemez oradan buraya' deyince ben de yıldım 'tamam seç ama abin kadar benimde düzgün çıktığım fotografları seçmeye dikkat et' dedim. Dedim ama bozuldum. Aradım nişanlımı ve anlattım olanları: 'sen yorgunmuşsun, beraber gidemezmişiz, beni, seni düşünmüyor pozisyonuna düşürüyor' falan dedim sinirle. Nişanlım da bozuldu 'saçmalamış o, ben sevgilimle gidip seçmek istiyorum' vb dedi. Fakat heves mi kaldı. Beraber gitmedik 'hevesim kaçtı' dedim ve ne dediyse ikna olmadım maalesef. Benim de böyle bir huyum var. Hevesim çabuk kaçıyor ve pes ediyorum. Fotograflara baktığımda da sinirledim. Abisinin en karizmatik, benim en olmadık yerlere baktığım pozları seçmiş bir de üstüne 'yengeee manken gibisin' deyip durdu. Elime fotograflardan birini alıp ' bu mu manken gibi! abin kameraya ben aptal aptal havaya bakıyorum! mal gibi görünüyorum!' diyemedim. Diyemedim...
Sizinki de hoş olmamış nişanlınızla aileler evdeyken kilitli kapılarda oturursanız her türlü bakılır buna kızmaya hakkınız olmaz.Haklısın Misspoine, genel olarakta yorumlarını beğeniyorum senin. Kayınvalidem hiçbir şeye karışmaz, inanır mısın. Kayınvalidelik görevini kızına devretmiş sanki. Geçen gün onlarda yemek yedik, nişanlımla ayrı bir odaya geçtik hemen geldi. Parfüm vb almış, hediye edcekmiş. Neyse verdi. Sonra aradan biraz daha zaman geçti gene geldi, kapımız kilitliydi açtık, abisine bir şey söyledi gitti. Ondan sonra bizim gibi kilitte bozulmuş olacak ki, kapı kilitlenmedi :) Nişanlım sinirlendi haliyle. Sonra çıktığımızda beni baştan aşağıya incelemeler, yüzüme bakıp sırıtmalar. Annemler de orada olmasa neyse diyeceğim ama annemlerim yanında, tuhaf kaçtı yine.
En son bizdeyiz. Yemek yedik, nişanlımla benim odama geçtik. Kayınvalidemler kalktılar, nişanlımda odadan çıkacaktı. Çıkarken kardeşinin paltosunu vb verdim çünkü biliyorum illa odaya girip bakacak ilginç bir şey var mı diye. Nişanlım aldı paltoyu çıktı. İki saniye sonra görümcem odaya daldı! Yenge paltom orada mı diye! Yine baştan aşağı beni incelemeler. Gelde sinirlenme. gel de sinirlenme...
De artik deeeeee susmayin Allah aşkına biz saygidan sustukca karsimizdaki tepemize cikmaya çalışır. Pat pat lafını ağzına yapistirsaydin hem en iyi gelin hemde en cok sevilen sen olurdun.Ne kadar iyi devranirsan davran kötü olursun çünkü. ....Resimleri beraber alalim dediginde niye biz abinle anlaştık beraber sececegiz demedin Şakayla karisik kiz sende çocuk gibisin heryere gelmek istiyorsun deseydin.Ayyyy sinir oldum...kusura bakma
Sizinki de hoş olmamış nişanlınızla aileler evdeyken kilitli kapılarda oturursanız her türlü bakılır buna kızmaya hakkınız olmaz.
Dogurda kendin sev de allah allah.Valla bu 1 ayi iyi değerlendir. Resmen seni ele almaya çalışıyor. Ama herşeyi tatlı tatlı yap.Hem iyi ol hemde lafini ağzına carp sasar kalır.Canım kaç kere dedim. Tamam dedi sonra yine ısrar etti. Tamam dedi sonra yine durmadı. Hemen gidemedik bazı sebepler yüzünden, bundan faydalandı. Ben de pes ettim. Nişanlımı kırma pahasına gitmedim. Fotograf albümünü vb de kendisi seçti.
Bundan sonra işler değişecek tatlım. Daha evlnmeme 1 ay var şimdiden kız yeğen isterim diye empoze etmeye başladı. Sanki çocugun cinsiyetini ben belirliyorum.. Neymiş diğer yengesinin bir oğlu varmış, onun canı artık kız sevmek istiyormuş. Evlilik telaşı bir yandan, bu bir yandan. :)
Dogurda kendin sev de allah allah.Valla bu 1 ayi iyi değerlendir. Resmen seni ele almaya çalışıyor. Ama herşeyi tatlı tatlı yap.Hem iyi ol hemde lafini ağzına carp sasar kalır.
Yani ben görümcemi bişey sanırdım seninki uçmuş eltinden yüz bulamamış size sarmış dikkat edin
Canım, bizi ailelerimiz gönderiyor, gidin konuşun diye. Bunda bir şey yok ki. Ailelerin yanında nasıl sarılabilir, nasıl rahat rahat konuşabiliriz ki? Kapı kilitleme olayı yine görümcem yüzünden. Gerçi o kilitli kapıyı da açtırıyor ama :)
Canım yanlış anlama diğer konularda sana hak veriyorum hatta resim konusunda ve nişan kuaför konusunda özellikle çok pasif kalmışsın. Artık haddini aşmış ama eve gittiğinizde aileleriniz yan odada iken oda kapısı kitlenmesi hoş karşılanmaz. Kim olsa aynı şeyi düşünür.
Aynen canım. .Herkesin telinden çalmak gerekiyor bazen.Insallah herşey yoluna girer sana bir ömür boyu mutluluklar dilerim. Rabbim yüzünü hep guldursun...Hepinizden öyle güzel tavsiyeler alıyorum ki, Biraz da o şaşırsın artık. Şaşırma sırası onda :) Bazen tatlı tatlı, bazen duymayarak görmeyerek, bazen de direkt vereceğim cevabını. Herkese anladığı dilden konuşmak lazımmış, görümcem insanlık dilinden anlamıyor. :)
Kızdığım zaman kendimi tiksindirecek derecede gururluyumdur ama Karşımda emri vaki ile benim evimde duracak olan benim Nişan foto albümümü almaya gitmeye kalkan görümceye gurur murur yapmazdım gider kendim seçerdim hemde nişanlıma haber vermeden.bu konuda yanlıs yapmısın ama bence fazla yüz göz olunacak bi tip değil görümcen,biraz ikiyüzlü gibi geldi bana
Aynen canım. .Herkesin telinden çalmak gerekiyor bazen.Insallah herşey yoluna girer sana bir ömür boyu mutluluklar dilerim. Rabbim yüzünü hep guldursun...
Inş canım sen tavrını net koyarsan sana musallat olamaz bak benimki ne ararıyo ne soruyo görümcemde çok ters bende en son benim çocuğuma vurdu ve benden dersini aldı aynı şekilde eşimdende tepene çıkarsa yarın çocuğunuda döver bunlar böle aklıma geldi sinir oldum gene yarın görücem belki eltimin oğlunun doğum günü var halası ya gelir kesinEltim hiçbir şeyine karıştırmıyor ya, onda yaşayamadıklarını ben de yaşayacaklardı sanırım :) O iş yaş :)
Ay aynı kendimi gördüm sende.eminim yok canım ben yanlıs anlamısımdır yok canım olurmu hic diyerek bicok seyi görmemezlikten gelmişindir.sana diyeceğim kendini ezdirme canım,dişlerini göstermek terbiyesizlik vs değil tam tersi olursan sana saygılarıda kalmaz hem nişanlının hem ailesinin.sen kendince gurur yapıyorsun ama karşı taraf bunu anlamayacak kadar gurursuz.dolayısıyla gururun manasını bilmiyorlar,olan sana oluyor.gerektigi yerde mesafeni koru,her olanı nişanlına söyleme kendince çözKeşke biraz iki yüzlü olsaydı. Bayağı, bildiğin iki yüzlü kendisi. Diğer yengesi yokken can ciğer kuzu sarması, onun yanında yüz kat yabancı! Ben safta hala güler yüz, espri, sevimlilik peşinde, kendime çok kızıyorum, çok.
Inş canım sen tavrını net koyarsan sana musallat olamaz bak benimki ne ararıyo ne soruyo görümcemde çok ters bende en son benim çocuğuma vurdu ve benden dersini aldı aynı şekilde eşimdende tepene çıkarsa yarın çocuğunuda döver bunlar böle aklıma geldi sinir oldum gene yarın görücem belki eltimin oğlunun doğum günü var halası ya gelir kesin