Görümcem

Ay aynı kendimi gördüm sende.eminim yok canım ben yanlıs anlamısımdır yok canım olurmu hic diyerek bicok seyi görmemezlikten gelmişindir.sana diyeceğim kendini ezdirme canım,dişlerini göstermek terbiyesizlik vs değil tam tersi olursan sana saygılarıda kalmaz hem nişanlının hem ailesinin.sen kendince gurur yapıyorsun ama karşı taraf bunu anlamayacak kadar gurursuz.dolayısıyla gururun manasını bilmiyorlar,olan sana oluyor.gerektigi yerde mesafeni koru,her olanı nişanlına söyleme kendince çöz

Aynen senin gibi, bu kadar kötü kalpli olabileceğine ihtimal vermiyordum canım. Yanlış anlamışımdır vb diyordum. Hatta kendime yükleniyordum, neden böyleyim diye. Dersimi aldım artık, eski özverili, hep kendinden veren yengesini mumla arayacak. Her şeyi nişanlıma anlatmama konusunda da çok haklısın. Bazı şeyleri direkt ben halletmeliyim.

Aynen senin gibi, bu kadar kötü kalpli olabileceğine ihtimal vermiyordum canım. Yanlış anlamışımdır vb diyordum. Hatta kendime yükleniyordum, neden böyleyim diye. Dersimi aldım artık, eski özverili, hep kendinden veren yengesini mumla arayacak. Her şeyi nişanlıma anlatmama konusunda da çok haklısın. Bazı şeyleri direkt ben halletmeliyim.
Aynen öyle tatlım,şimdi erkekler bizim gibi değiller sen aklında bişey olmadan anlatırsın oda dinler hatta seni haklı bulur.gün gelir tartışırsınız illaki olur her ilişkide.bu söylediklerin sana eksi puan olarak gelir,yüzüne bile vurabilir yani.kendi ciZgini bozmadan,saygınlığını kaybetmeden düşüncelerini söyle,bunuda öyle yapki cok Önemsiz olağan bişeymiş gibi yap.mutluluklar :KK66:

Aynen öyle tatlım,şimdi erkekler bizim gibi değiller sen aklında bişey olmadan anlatırsın oda dinler hatta seni haklı bulur.gün gelir tartışırsınız illaki olur her ilişkide.bu söylediklerin sana eksi puan olarak gelir,yüzüne bile vurabilir yani.kendi ciZgini bozmadan,saygınlığını kaybetmeden düşüncelerini söyle,bunuda öyle yapki cok Önemsiz olağan bişeymiş gibi yap.mutluluklar :KK66:

Çok haklısın ve çok teşekkür ederim canım.

Nişanlınız size formaliteden de olsa daha ömce evlendiğini söylememiş kayınvalideden duymuşsunuz bunu geçmişsiniz de 19 yaşındaki görümceyi mi sorun ediyorsunuz bence daha önemli sorunlarınız var. Hem Nişanlınızı altı aydır mı tanıyorum dediniz bana mı öyle geldi.

Nişanlınız size formaliteden de olsa daha ömce evlendiğini söylememiş kayınvalideden duymuşsunuz bunu geçmişsiniz de 19 yaşındaki görümceyi mi sorun ediyorsunuz bence daha önemli sorunlarınız var. Hem Nişanlınızı altı aydır mı tanıyorum dediniz bana mı öyle geldi.

Söylemedi ama söylemeyi çok istemiş fakat her defasında annesi 'şimdi değil' diyerek engellemiş. Geçen gün kayınvalidem kendisi anlattı böyle böyle diye. Anlatırken ağladı kadın. Benim içinde çok büyük bir şok oldu ama nişanlımın çabaları sonucunda ikna oldum. Evet, 6 aydır tanıyorum.

[QUOaremol, post: 39819031, member: 616760"]Söylemedi ama söylemeyi çok istemiş fakat her defasında annesi 'şimdi değil' diyerek engellemiş. Geçen gün kayınvalidem kendisi anlattı böyle böyle diye. Anlatırken ağladı kadın. Benim içinde çok büyük bir şok oldu ama nişanlımın çabaları sonucunda ikna oldum. Evet, 6 aydır tanıyorum.[/QUOTE]
Siz bilirsiniz ama yalanın bahanesi olmaz. Pembesi grisi beyazı siyahı olmadığı gibi. Gözyaşı da aldatıcıdır.

19 yaşında kız bu yaşta başka şeylere ilgisi olması lazımken işi gücü yok hep sizlemi uğraşıyor. okulu hedefleri falan yok mu uğraştığı. yoksa bir an önce umarım evlenir. meraklı gibi zaten evlilik hazırlıklarına. çok uyuz oldum ya bu ne böyle koca karılar gibi.

Evet canım, aynen dediğin gibi. Ben güleryüzlü ve çok kibarım onlara karşı, hiç kırmadım bugüne kadar hiçbirini. Ama yengesini gördüğü anda, ben yokmuşum gibi davranıyor dahası beni uzaktan izliyor. Hani sanki bir hatamı arar gibi. Yengenin yanında yapma bari. Ona yaranacaksın diye, beni niye harcıyorsun değil mi? :KK43: Yaşına veriyordum bu güne kadar ama insanın aklı hep mi kötülüğe çalışır, inan bilmiyorum :KK43: Verdiğin tavsiyeleri aklımda tutacağım canım.
benim mutluluğum daha önemli de ve öyle yaşa tatlımm :KK66:

[QUOaremol, post: 39819031, member: 616760"]Söylemedi ama söylemeyi çok istemiş fakat her defasında annesi 'şimdi değil' diyerek engellemiş. Geçen gün kayınvalidem kendisi anlattı böyle böyle diye. Anlatırken ağladı kadın. Benim içinde çok büyük bir şok oldu ama nişanlımın çabaları sonucunda ikna oldum. Evet, 6 aydır tanıyorum.
Siz bilirsiniz ama yalanın bahanesi olmaz. Pembesi grisi beyazı siyahı olmadığı gibi. Gözyaşı da aldatıcıdır.[/QUOTE]

O insanları tanımadığınız için böyle düşünmeniz çok normal. Ben de burada okusaydım inanın şuphe ile yaklaşırdım :) Evet, sonuçta bu yalanı uzun süre devam ettirdiler fakat çok pişman oldular. Nişanlımı o aralar tanıyamıyordum, çok mahcup ve çaresizdi. Sonuçta onlar da dolandırıldılar, haftalarca uzatıp birbirimizi tüketmek istemedim.

Bu olayı araştırdık, nişanlımın anlattığı gibi olmuş her şey. Yani sözlüyken, karşı tarafın ailesinin baskısıyla nikah yapmışlar. Kız hasta olduğu için nişanlımın üzerinden tedavi görsün diye. Bu süreçte nişanlımın ailesini maddi olarakta çok sömürmüşler. Kızın evlenip boşandığı, üç kere daha nişan attığı ve daha birsürü yalanları çıkmış ortaya. Bunların hepsini kızın kardeşi anlatmış. Nişanlım ve ailesi iyi niyetlerinin kurbanı olmuşlar anlayacağınız. Sonra jet hızıyla ayrılmışlar zaten. Avukatın odasında 5 dakika da bitmiş iş.

19 yaşında kız bu yaşta başka şeylere ilgisi olması lazımken işi gücü yok hep sizlemi uğraşıyor. okulu hedefleri falan yok mu uğraştığı. yoksa bir an önce umarım evlenir. meraklı gibi zaten evlilik hazırlıklarına. çok uyuz oldum ya bu ne böyle koca karılar gibi.

Çalışıyor canım, okumuyor. İş yerindekilerle ayrı, bizlerle ayrı uğraşıyor. Her yere yetişiyor.:) Evliliğe gerçekten çok meraklı bir kız. Benim nişanımda bile, o hengamede ' kadınların arasında beni soran oldu mu' diye merak edecek kadar meraklı :) Fazla bekar kalmaz zaten, sanmıyorum. En fazla iki üç sene kadarcık :)

Canım gorumcen küçük.Bazı insanlar geç olgunlaşır.Sen bence takılma ılımlı ol.Ben tavırlarında fesatlık görmedim,daha çok dengesizlik var.Sen mesafeli ol.Abisini kıskanıyor olabilir,sana bi ısınırken,bi gıcık olabilir.Yaşadım biliyrm.Gerçi şimdi gülüyorum o halime.Diğer yengesi vardı ama sen yenisin ve seni bilmiyor.Bilinmeyen tedirgin eder.Takılma keyfine bak.mutluluklar

Bir şey daha anlatayım, kusura bakmayın, biraz doluyum. Nişandan önce, şık bir yerde kapalı çekim yapıldı. Nişandan birkaç gün sonra görümcem başladı 'yenge fotograflarınızı almaya gidelim beraber' diye. Beraber derken ben ve görümcem yani. Ki zaten birkaç foroğrafta görümcem de vardı. Ben ses etmedim, geçiştirdim çünkü fotografları seçmeye nişanlımla ikimiz gidecektik, öyle konuşmuştuk. Sonraki hafta yine görümcem ısrar etti 'ben gidip seçeyim mi' vb diye ve ben yavaş yavaş bozulmaya başladım. Ondan sonraki günlerde de 'şu gün gidip fotografları seçeceğim abim yorgun olur gelemez oradan buraya' deyince ben de yıldım 'tamam seç ama abin kadar benimde düzgün çıktığım fotografları seçmeye dikkat et' dedim. Dedim ama bozuldum. Aradım nişanlımı ve anlattım olanları: 'sen yorgunmuşsun, beraber gidemezmişiz, beni, seni düşünmüyor pozisyonuna düşürüyor' falan dedim sinirle. Nişanlım da bozuldu 'saçmalamış o, ben sevgilimle gidip seçmek istiyorum' vb dedi. Fakat heves mi kaldı. Beraber gitmedik 'hevesim kaçtı' dedim ve ne dediyse ikna olmadım maalesef. Benim de böyle bir huyum var. Hevesim çabuk kaçıyor ve pes ediyorum. Fotograflara baktığımda da sinirledim. Abisinin en karizmatik, benim en olmadık yerlere baktığım pozları seçmiş bir de üstüne 'yengeee manken gibisin' deyip durdu. Elime fotograflardan birini alıp ' bu mu manken gibi! abin kameraya ben aptal aptal havaya bakıyorum! mal gibi görünüyorum!' diyemedim. Diyemedim...
Nisan fotolarini baskalarina sectirmek icin epey saf olmak gerek..
Siz safinda safiymissnz

Canım gorumcen küçük.Bazı insanlar geç olgunlaşır.Sen bence takılma ılımlı ol.Ben tavırlarında fesatlık görmedim,daha çok dengesizlik var.Sen mesafeli ol.Abisini kıskanıyor olabilir,sana bi ısınırken,bi gıcık olabilir.Yaşadım biliyrm.Gerçi şimdi gülüyorum o halime.Diğer yengesi vardı ama sen yenisin ve seni bilmiyor.Bilinmeyen tedirgin eder.Takılma keyfine bak.mutluluklar

'sana bi ısınırken,bi gıcık olabilir'

Bu cümlene aynen katılıyorum canım. Sanırım benim onu, dengesiz bulmamın nedeni de bu. Bu zamana kadar, çok alttan aldım, yaşı küçük, ne yaptığını bilmiyor dedim hep ama bana büyüklük taslamaya kadar vardı durumlar. Emrivakilerde başladı, alttan alttan. İnan bana, ben çok açık biriyim, hele görümceme karşı daha da açık oldum. Beni o kadar iyi tanıdı ki, Diğer yengesi gibi dişimi göstemeyceğimi anladıktan sonra, üstüme oynamaya başladı :KK43: Bundan sonra pek takılacağımı sanmıyorum, çünkü buradaki yorumlarınız sayesinde artık nasıl davranmam gerektiğini biliyorum canım. Teşekkür ederim :)

Para aileden çıkıyor, çünkü nişanlım ev kredisi ödüyor ve babası evlenene kadar destek oluyor. Yoksa ben de isterdim beraber gidip, istediğimiz şeyleri almayı. İleride artık. Görümcemle eltimin birbirine davranışları onları ilgilendirir ama bana nispet yapar gibi eltimin kuyruğunda dolaşması ve beni her defasında satması beni sinir ediyor artık :KK43: Canım, biz de o yaşlardan geçtik ve inan bırak bilgiçlik yapmayı, büyüklerim söz vermeden konuşmazdım bile. :KK43: Nişanlımla çok iyi anlaşıyoruz, dediğin gibi önemli olan da bu, gerisi teferruat.
Bu eskilerde şöyledi böyleydi.Büyükler söz vermeden konuşmazdık....bunları aşın artık.Büyüğe saygı ayrı birşey,gerektiği yerde söz sahibi olmak hakkını müdafa etmek ayrı birşey.Eltin yapı olarak uymuyorsa,en doğrusu mesafe koymak.Herkesin yapısı farklıdır.Kimse kendimiz gibi değildir.Benim 20 li yaşlarımdaki şartlarla gösterdiğim tepkilerle,annemim 20 li yaşlarındaki şartları,onun annesinin şartları farklıdır.Aynı yaştan geçer insanlar.Ama aynı şartlarda geçmezler.

Bir şey daha anlatayım, kusura bakmayın, biraz doluyum. Nişandan önce, şık bir yerde kapalı çekim yapıldı. Nişandan birkaç gün sonra görümcem başladı 'yenge fotograflarınızı almaya gidelim beraber' diye. Beraber derken ben ve görümcem yani. Ki zaten birkaç foroğrafta görümcem de vardı. Ben ses etmedim, geçiştirdim çünkü fotografları seçmeye nişanlımla ikimiz gidecektik, öyle konuşmuştuk. Sonraki hafta yine görümcem ısrar etti 'ben gidip seçeyim mi' vb diye ve ben yavaş yavaş bozulmaya başladım. Ondan sonraki günlerde de 'şu gün gidip fotografları seçeceğim abim yorgun olur gelemez oradan buraya' deyince ben de yıldım 'tamam seç ama abin kadar benimde düzgün çıktığım fotografları seçmeye dikkat et' dedim. Dedim ama bozuldum. Aradım nişanlımı ve anlattım olanları: 'sen yorgunmuşsun, beraber gidemezmişiz, beni, seni düşünmüyor pozisyonuna düşürüyor' falan dedim sinirle. Nişanlım da bozuldu 'saçmalamış o, ben sevgilimle gidip seçmek istiyorum' vb dedi. Fakat heves mi kaldı. Beraber gitmedik 'hevesim kaçtı' dedim ve ne dediyse ikna olmadım maalesef. Benim de böyle bir huyum var. Hevesim çabuk kaçıyor ve pes ediyorum. Fotograflara baktığımda da sinirledim. Abisinin en karizmatik, benim en olmadık yerlere baktığım pozları seçmiş bir de üstüne 'yengeee manken gibisin' deyip durdu. Elime fotograflardan birini alıp ' bu mu manken gibi! abin kameraya ben aptal aptal havaya bakıyorum! mal gibi görünüyorum!' diyemedim. Diyemedim...
Biliyorum yakın mesafelerde oturacaksınız fakat fazla yüz göz olmayın derim, yakın profilden bende de var, dünyayı ben yarattım edasında, bırakın kendi dünyasında yogrulsun ama senin dunyana el atmasın, atamasınlar, her ailenin kendi düzeni vardır.

X