• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma gecikmesi

ozgeozgeozge

Guru
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
41
29
288
29
Herkese merhaba
Arkadaşlar 20 aylık oğlum var ancak anlaşılır tek bir kelimesi yok yarın doktora gideceğiz ancak fikirlerinize ihtiyacım var adına bakıyor git gel demekten anlıyor al ver yapıyor bay bay yapıyor ancak yinede çok moralim bozuk ne yapmalıyım

Hayatınızda tv, tablet, telefon var mı? Gün içinde emzik kullanıyor mu? Çok hareketli bir bebek mi, erken mi yürüdü?

Herkese merhaba
Arkadaşlar 20 aylık oğlum var ancak anlaşılır tek bir kelimesi yok yarın doktora gideceğiz ancak fikirlerinize ihtiyacım var adına bakıyor git gel demekten anlıyor al ver yapıyor bay bay yapıyor ancak yinede çok moralim bozuk ne yapmalıyım
Göz teması nasıl
İletişiminiz nasıl birbirinizi anlıyor musunuz ?
Komut alıyor mu eşyaları tanıyor mu mesela topunu getir dediğinizde getirir mi
Ekran varsa tamamen bitirmeniz gerekir

Ekran maalesef var yok diyemem anlıyor ama çok net değil bence getir götür yapıyor
Her çocuk farklı, doktorlar genelde konuşmadan çok iletişime odaklanıyorlar
naçizane ekranı bitirin, iletişimi arttırın yaptığınız her işi ona anlatın cevap vermese bile sorular yönlendirip sohbet havası yaratın, kitaplardan faydalanın göz temasına dikkat edin
Umarım olumsuz bir durum yoktur 🙏🏼

Her çocuk farklı, doktorlar genelde konuşmadan çok iletişime odaklanıyorlar
naçizane ekranı bitirin, iletişimi arttırın yaptığınız her işi ona anlatın cevap vermese bile sorular yönlendirip sohbet havası yaratın, kitaplardan faydalanın göz temasına dikkat edin
Umarım olumsuz bir durum yoktur 🙏🏼
İnşallah teşekkür ederim tek büyüyor ona da bağlıyorum aslında

Ekranı çıkarın, hayatına kitaplari dahil edin. Oğluma beş aylıkken kitap okumaya başladım. Konuşmaya başlayalı bir iki ay oldu hepsini kaydetmiş meğer birden söyledi. Geç konuştu ama. Şu an 32 aylık. Ben geç kaldığı için kendim bir yöntem geliştirdim bilmiyorum belki zaten bilinen bir şeydir. Ağzıma bak nasıl söylediğime bak aynı sekilde yapmaya çalış dedim ve heceleyerek söyledim. Bu şekilde cesaret kazandı ve baktı soyleyebiliyor kendine güvendi.

Komut aliyor, eşyaları tanıyor biliyorsa bence beklenebilir. Tabii zaten gidecekmissiniz doktora fena da olmaz. Ben çok erken diyorum daha küçük çünkü.

Ekranı çıkarın, hayatına kitaplari dahil edin. Oğluma beş aylıkken kitap okumaya başladım. Konuşmaya başlayalı bir iki ay oldu hepsini kaydetmiş meğer birden söyledi. Geç konuştu ama. Şu an 32 aylık. Ben geç kaldığı için kendim bir yöntem geliştirdim bilmiyorum belki zaten bilinen bir şeydir. Ağzıma bak nasıl söylediğime bak aynı sekilde yapmaya çalış dedim ve heceleyerek söyledim. Bu şekilde cesaret kazandı ve baktı soyleyebiliyor kendine güvendi.

Komut aliyor, eşyaları tanıyor biliyorsa bence beklenebilir. Tabii zaten gidecekmissiniz doktora fena da olmaz. Ben çok erken diyorum daha küçük çünkü.
Teşekkür ederim yorumunuz içimi rahatlattı yarın birde uzmandan tavsiye alırsam daha rahat bi nefes alabilirim inşallah

• Beğen
Reactions: Kuf
Teşekkür ederim yorumunuz içimi rahatlattı yarın birde uzmandan tavsiye alırsam daha rahat bi nefes alabilirim inşallah
Tabii uzmanına görünmek her zaman iyidir. İşitme ve gelişim testi yapıyorlar sanırım. Eğer her şey normal derse dediğim şeyi bir deneyin derim.

Mrb benim oglumumdela 3yasina girmesine 3ay kaldi, butun testleri yaptirtik cok sukir hic bir sorunu yok ama konusmaya tesvik edemiyoruz. Kesinlikle tekrar yapmiyor ve isaret veya ses takkidi ile cvp veriyo oyle anlatiyor 55 60da kelimesi var . Bildigini bilmedigimiz kelimeler var cani isterse soyluyor

Mrb benim oglumumdela 3yasina girmesine 3ay kaldi, butun testleri yaptirtik cok sukir hic bir sorunu yok ama konusmaya tesvik edemiyoruz. Kesinlikle tekrar yapmiyor ve isaret veya ses takkidi ile cvp veriyo oyle anlatiyor 55 60da kelimesi var . Bildigini bilmedigimiz kelimeler var cani isterse soyluyor
Bence yalnızken alıştırma yapmak gerekiyor. Ben bu ağzıma bak deyip hecelemeyi hem yalnızken yaptım hem de oyun gibi sundum. Yanlış da söylese çabası için alkışladım gülümsedim öptüm. Akşam babasına başardığını anlattım yanında yureklendirdim. Bir de beş aylıktan beri kitap okuyorum ben onun da çok faydası oldu bence. Deneyin eğer sonuç alamazsaniz konuşma terapisti görsün derim. Bu yaşta ifade edemeyince çok öfkeli oluyor cocuklar. Oğlum rahatladı resmen. Bir de memeden kesince ilerledi birden, eğer emiyorsa memeden de kesin derim. Bariz fark gördüm ben çünkü.

Herkese merhaba
Benim oğlumda 18 aylık aynı durumda dün doktora gittim 2 yaşa kadar normal dedi

Evet bizde gittik doktora normal gayet sağlıklı bi sorun yok bekleyin dendi bu yeni nesil çocukların genel durumu bu şekil sanırım çevrem de hep aynı 2 2 buçuk yaş çocukların hiç biri konuşmuyor henüz

Tv yok diyemem var ama çok değil emzik hiç kullanmadık desem yeridir 13 aylık yürüdü
Ekran konusu çok sıkıntılı. Mesela bakmıyor zaten diyorsunuz ama çocuğun dikkatini dağıtarak öğrenmesini engelliyor. 15-20 dk izliyor ama onun beyinde yarattığı uyuşukluk devam ediyor. Eğer konuşmasında sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız ekranın her türünü sıfırlayın. Ayrıca çok hareketli, yerinde bir dakika duramayan, oturup oynamaktan değil koşup dolaşmaktan hoşlanan çocuklar daha geç konuşuyor. Çünkü konuşan kişinin ağız hareketlerini yerlerinde durmadıkları için göremiyorlar. Bir de efor harcarken konuşmak zor geliyor, daha az pratik yapıyorlar. 1 yaş sonrası için halk arasında erken yürüyen geç konuşur, geç yürüyen erken konuşur denir. Çevrenizde bizimki 5 yaşında konuştu bir şey olmaz diyen de aa 4 kelimeli cümle kurmuyor mu kesin bi sorun var diyen de vardır. İkisi de uç, bunlara kapılmayın. Belli ki konuşma konusunda ekstra desteğe, ilgiye ihtiyacı var. Panik olmayın ama konunun üstüne eğilin. Tek büyümesi de bu yaş için çok sorun değil çünkü zaten hala anne babayla iletişimin birinci planda olduğu yaşta. siz sıkılmadan, yılmadan konuşursanız o da konuşur. Kolay gelsin.

Çok şükür hanımlar oğlum konuşmaya başladı mesajlar bilgiler için çok teşekkür ederim bekliyormuşcasına birden çok net baba dedi ne ne ne diye diye de anne ve anneanne dedi çok düzgün ve net söyleyebiliyor bugun de 2li şeyler söylemeye başladı anne hadi baba gel gibi o kadar mutlu oldum ki ilk anne dediğinde ağladım

Çok şükür hanımlar oğlum konuşmaya başladı mesajlar bilgiler için çok teşekkür ederim bekliyormuşcasına birden çok net baba dedi ne ne ne diye diye de anne ve anneanne dedi çok düzgün ve net söyleyebiliyor bugun de 2li şeyler söylemeye başladı anne hadi baba gel gibi o kadar mutlu oldum ki ilk anne dediğinde ağladım
Masallah devami gelir acilir insallah 🤗💞

Herkese merhaba
Merhaba seslenince dönüyor mu ismine?

Back