KONU LÜKS HEDİYEYE DOYMAYAN KAYINVALİDE

Bir akarsu düşünün. Önüne set çekilmezse doğası gereği akış yönünde devam eder. Ancak önüne set çekilirse durur. Çünkü artık doğal akışını bozan bir engelle karşılaşmıştır.

Kayınvalideye olan öfkeniz boşadır. O doğal bir şekilde akıyor.
Eşiniz ocağımıza incir ağacı dikmeye uğraşıyor. Üstelik daha kendi ailesi için ev satın alamamışken.

Bu konunun muhatabı eşinizdir. Strateji uygulamaya gerek yok. Dümdüz konuşun. Öfkelenmeden, sakince anlatın derdinizi. Madem sizi kaybetmekten korkuyor, mutsuz olmanızı da hiç istemez.

Eşiniz ne kadar müsrif. 25 bin lira ile 1 ay gecinen insan var. 25 bin lira kira verip bir evde oturan insanlar var. 200 bin lira mı kazanıyor da bu adam,25 bin lira gözüne gelmiyor? Şaka gibi ya.
Yani elzem ihtiyac olan birşey olur amenna ama her istediğini de almamalı anasına.
Ben ilk evlendiğimde eşim bir arkabasının oğluna ufak tefek,ne bileyim ayakkabı,giyim oyuncak vs alıyordu. Bende alıyordum çocuktur sevinsin diyerek. neyse en son çocuğu gönderip(6-7 yaşlarındaydı o dönem) playstasion alsın sana diyerek istettikten sonra dedim onu da elzemse babası alsın,yok artık daha neler. O gün kestim hediye almayı. Bayramda harçlığını verdim geçtim. Öncesinde de ayakkabı alacak olmuştum,girdim mağazaya N.ke spor ayakkabı beğendim bir tane(ucuz bir ayakkabı da değildi zaten)annesi bana buçuklu bir numara söyledi ,rengini beğenmemiş falan, sinirlendim ben bulduğumu alıyorum siz değistirin olmazsa dedim,beğendiğim rengi bucuklu numaradan(yoktu)büyüğünü alıp göndermiştim, midem bulanmısti bu durumdan da. Playstasion olayi işi bitirdi bende bunun üzerine yaşanınca.
Kendi beğendigini alsın dedim geçtim. Bana göre iyi niyeti suistimaldi ki benim çocuklarıma asla böyle hediyeler gelmedi onlardan(ihtiyacım da yok)beklemiyordum da ama kantarın topuzu kactı yani artık bu konuda ,sizin kayınvalide de kantarin topuzunu kacırmış. Iyi niyeti suistimal ediyor artık.

Kendisi önceden hiç çalışmış mı ?

Çocuğunuz var mı ?

Burda mesele bir evladın annesine kahve makinesi alamaması değil bunu eşinize anlatın. Konu suistimal edilmesi ve kahve makinesinin ihtiyaç olmaması.

Örnek vereyim ben kayınvalidemin evinde çizik teflon tavaları attığım için gidip hediye çelik versiyonlarını almıştım. Sağlığa zararlı bununla yemek pişirme deyip onun atmayacağını bildiğimden emrivakiyle atmıştım :) biz de yiyoruz bak torunun bebek o da yiyor olmaz falan dedim bir şey demedi sağolsun. Neyse tavalar gelince bana pilav tenceremi de attın unutma dedi asla bozulmadım çok haklı onu da aldım. Bunu asla suistimal etmez mesela ve onu emekli maaşıyla alması onun için zor . Benim unutmam hataydı.

Şu güne kadar da bir şey istemişliği yok ben alınca sevinir ne gerek vardı der. Şimdi onun pilav tenceresini söylemesiyle bu olay aynı değil onu demek istiyorum. İhtiyaç olsa annesi durumu alışkanlığa döndürmese en başta siz alırsınız. Eşinize bunu üşenmeden tane tane anlatın. Taraf yapmayın aynı tarafta olduğunuzu hissettirin.

Şimdi kendi atmış olsa ve oğlundan istese (emekli dediniz)bu da gayet bir ihtiyaçtır ve alınır tabi ki.
Ama kalkıpta kahve makinesi hemde ticari tip pahalı bir makinenin ihtiyaç denilecek bir yanı yok.
Bende seviyorum aromalı kahveleri,tam bir kahve tutkunuyum ama almam yani,gider dışarda içerim ki alabilecek gücümde var. Onun temizliğiyle vs uğrasamam,disarda bir kahve içme zevkim var onu da kendi elimden almak istemiyorum,tezgahta kalabalık istemiyorum vs vs. Bir dolu sebep sayarım ki ihtiyaç değil bana göre asla. Almak isteyen ,gücü yeten KENDİ IMKANİ dahilinde alsın ,tepe tepe kullansın saygı duyarım,kimi dışarda kahve içmiyorum kendi kendini amorti etti der buna da tamamım ama ben yanımda kahve taşıyacak biri değilim mesela. Ama benden isteyene almam şunu gidipte. Annem olsun,kayınvalidem olsun farketmez.
Kayınvalide istek ve ihtiyaç ayrımi yapmayıp her gördüğünü isterse ki bunun sonu yok. Her gün yeni bir ürün önerilip pazarlanıyor bu malum şahıslar tarafından zaten. Her seferinde hepsinin koşa koşa alınması komik yani. Ne munasebet. Konu sahibinin evi yok, bebeği var. Ev alsınlar ne bileyim bebekleri için birşeyler yapsınlar ama bu saçmalıklara çanak tutmasınlar.

Buna hakkı yok.
Hediye değil bu, annesinden çocukken alamadığı onayı bu yaşında hala koparmaya çalışıyor. Patolojik bir durum.
Lütfen siz de bunu normalleştirmeyin.
Evet, sorun hediye alması değil, hatta o kadının istemesi de değil, hatta ve hatta kocanızın sizi yok sayarak onları alması bile değil.
——Sorun sizin buna izin vermeniz.——
Onlar değişmeyecek, siz bu konuda net bir duruş sergilemedikçe böyle devam edecek bu.

Bakın, diyelim ki biri siz yaya geçidinden geçerken geldi arabayla size vurdu kaçtı.
Hatalı yüzde yüz karşı taraf olsa bile, hastaneye gitmeniz gerekir, çünkü vücut bütünlüğünüz bozuldu, fiziksel sınırlarınız ihlal edildi.
Yola oturup, ama çarpan hatalı, ben niye hastaneye gidiyorum, o hatasını itiraf etsin derken, kan kaybından ölebilirsiniz.

İşte finansal ya da manevi sınırlar da böyledir.
Adam annesiyle tepiniyor siz izin verdiğiniz için. Evet tamamen onların karaktersizliği bu, ama sizsiniz ihlal edilen/çarpılan taraf
Acil bireysel sınırlarınızı belirleyin.
Yoksa bu ikili size hayatı zehir eder.

Son düzenleme:
6 aylık bi bebeğimiz var
Allah bağışlasın. Eşiniz çocuğunuzun rızkını da anneye yedirmiş oluyor. Para harcayacaksa kendi eşine ve çocuğuna harcamalı. Bekar değil artık. Sanırım sizde biraz fazla alttan almışsınız idare etmişsiniz durumu ama durumu toparlayabilirsiniz . Zararın neresinden dönerseniz kârdır. Kv ye mesafe koyun.

hayır benim kv de kahve kültürü de yok ki. mekine kaç çeşit kahve yapsın ne istiyorsun dersen sütlü der. kahve çekirdeklerini bilmez hiçbir bilgisi yok öyle her gün kahve çeyim insanı da değil. bir kaç ay önce komşusuna gitmişti komşusu bu makineden kahve yapmış o zamandan beri tutturdu aslında bence. Eşim de alsa kendi de alsa asla tezgaha koymaz çok düzenli bi kadın dolaba kaldırır. her seferinde de bi kahve için çıkarmaz. Her aldığı eşyaya böyle yapıyor hevesle bi iki kullanıp kaldırıyor sonsuzluğa doğru

Büyümemiş doymamış bir anne çok zor bu hikaye ters olmalıydı gelin harcar kayinvalide kızardı sizde tersi eşinizin dur demesi gerekli diyemiyorsa siz ciddi borca sokun işe yarıyor inanın

TLC 'de "Anasının kuzusu" adlı bir program var. Annesine bağımlı olan evli ya da sevgili olan erkeklerin vaziyetini ironik bir şekilde anlatan can sıkıcı olduğu kadar da eğlenceli bir program. Kv ve kocan o programa layık. TLC.com adresinden başvuru yapabilirler.

Bu artarak devam eder. Hiçbir çözüm yok. Boşa gitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…