- 18 Mayıs 2008
- 9.704
- 15.662
-
- Konu Sahibi Hukuklununguncesi
Eşiniz ne kadar müsrif. 25 bin lira ile 1 ay gecinen insan var. 25 bin lira kira verip bir evde oturan insanlar var. 200 bin lira mı kazanıyor da bu adam,25 bin lira gözüne gelmiyor? Şaka gibi ya.Az önce aradım latte go indirimdeymiş alsak mı eve falan dedim yalandan. Alalım link at dedi. Ben de dedim ki gereksiz masraf mı olur onunla bebeğimizin ihtiyçlarını görürüz daha evimiz bile yok falan dedim yoklama çektim. Ne olacak taksit yaptırırız ölmüycez mi 25 bin liraya ev mi alıcaz diyor.öyle öyle birikiyor dedim kapattım akşam konuşma yapacağım
Kendisi önceden hiç çalışmış mı ?çevremde hiçbir arkadaşım yok annesi veya kayınvalidesi böyle lüks hediyeler isteyen. Benim kv aç doymuyor eşimden alamazsa kendi annesinin emekli maaşı var ya ondan istiyor. Olmadı kızından istiyor. Kocası yüz vermeyince gidecek kırk kapı buluyor kendine afedersiniz resmen dilencilik yapıyor sonra o makinalarla arkadaşlarına hava atıyor.
Çocuğunuz var mı ?Az önce aradım latte go indirimdeymiş alsak mı eve falan dedim yalandan. Alalım link at dedi. Ben de dedim ki gereksiz masraf mı olur onunla bebeğimizin ihtiyçlarını görürüz daha evimiz bile yok falan dedim yoklama çektim. Ne olacak taksit yaptırırız ölmüycez mi 25 bin liraya ev mi alıcaz diyor.öyle öyle birikiyor dedim kapattım akşam konuşma yapacağım
Nasıl alıştırırsan böyle gider bu işler hala geç değil karşına alıp güzelce ben rahatsız oluyorum artık diyebilirsinkonu ilk açıldığında gerekli tepkiyi veremedim hep böyle aklım başıma sonradan düşündükçe geliyor. keşke ilk açıldığında baya kavga çıkarsaydım.
Şimdi kendi atmış olsa ve oğlundan istese (emekli dediniz)bu da gayet bir ihtiyaçtır ve alınır tabi ki.Burda mesele bir evladın annesine kahve makinesi alamaması değil bunu eşinize anlatın. Konu suistimal edilmesi ve kahve makinesinin ihtiyaç olmaması.
Örnek vereyim ben kayınvalidemin evinde çizik teflon tavaları attığım için gidip hediye çelik versiyonlarını almıştım. Sağlığa zararlı bununla yemek pişirme deyip onun atmayacağını bildiğimden emrivakiyle atmıştım :) biz de yiyoruz bak torunun bebek o da yiyor olmaz falan dedim bir şey demedi sağolsun. Neyse tavalar gelince bana pilav tenceremi de attın unutma dediasla bozulmadım çok haklı onu da aldım. Bunu asla suistimal etmez mesela ve onu emekli maaşıyla alması onun için zor . Benim unutmam hataydı.
Şu güne kadar da bir şey istemişliği yok ben alınca sevinir ne gerek vardı der. Şimdi onun pilav tenceresini söylemesiyle bu olay aynı değil onu demek istiyorum. İhtiyaç olsa annesi durumu alışkanlığa döndürmese en başta siz alırsınız. Eşinize bunu üşenmeden tane tane anlatın. Taraf yapmayın aynı tarafta olduğunuzu hissettirin.
buna hakkı olduğunu düşünyor sanırım. Annem o tabiki bakıcam hediye alıcam falan der sanırım. Sorun içinden gelerek bütçemiz dahilinde hediye alması değil, sorun o kadının her çıkan lüks makineyi istemesi ve kocamın ona neredeyse her iki ayda bir böyle eşyalar alması
hayır hiç çalışmamış para algısı yok. havadan geliyor sanıyorKendisi önceden hiç çalışmış mı ?
6 aylık bi bebeğimiz varÇocuğunuz var mı ?
Belli oluyor zaten. Çalışmış olsaydı aslında anlardı para kazanmanın harcamak kadar kolay olmadığını. Siz eşinizle konuşun bu akşam, baktınız ev almaya gerek duymuyor işte o zaman tavrınızı koyun.hayır hiç çalışmamış para algısı yok. havadan geliyor sanıyor
Allah bağışlasın. Eşiniz çocuğunuzun rızkını da anneye yedirmiş oluyor. Para harcayacaksa kendi eşine ve çocuğuna harcamalı. Bekar değil artık. Sanırım sizde biraz fazla alttan almışsınız idare etmişsiniz durumu ama durumu toparlayabilirsiniz . Zararın neresinden dönerseniz kârdır. Kv ye mesafe koyun.6 aylık bi bebeğimiz var
hayır benim kv de kahve kültürü de yok ki. mekine kaç çeşit kahve yapsın ne istiyorsun dersen sütlü der. kahve çekirdeklerini bilmez hiçbir bilgisi yok öyle her gün kahve çeyim insanı da değil. bir kaç ay önce komşusuna gitmişti komşusu bu makineden kahve yapmış o zamandan beri tutturdu aslında bence. Eşim de alsa kendi de alsa asla tezgaha koymaz çok düzenli bi kadın dolaba kaldırır. her seferinde de bi kahve için çıkarmaz. Her aldığı eşyaya böyle yapıyor hevesle bi iki kullanıp kaldırıyor sonsuzluğa doğruŞimdi kendi atmış olsa ve oğlundan istese (emekli dediniz)bu da gayet bir ihtiyaçtır ve alınır tabi ki.
Ama kalkıpta kahve makinesi hemde ticari tip pahalı bir makinenin ihtiyaç denilecek bir yanı yok.
Bende seviyorum aromalı kahveleri,tam bir kahve tutkunuyum ama almam yani,gider dışarda içerim ki alabilecek gücümde var. Onun temizliğiyle vs uğrasamam,disarda bir kahve içme zevkim var onu da kendi elimden almak istemiyorum,tezgahta kalabalık istemiyorum vs vs. Bir dolu sebep sayarım ki ihtiyaç değil bana göre asla. Almak isteyen ,gücü yeten KENDİ IMKANİ dahilinde alsın ,tepe tepe kullansın saygı duyarım,kimi dışarda kahve içmiyorum kendi kendini amorti etti der buna da tamamım ama ben yanımda kahve taşıyacak biri değilim mesela. Ama benden isteyene almam şunu gidipte. Annem olsun,kayınvalidem olsun farketmez.
Kayınvalide istek ve ihtiyaç ayrımi yapmayıp her gördüğünü isterse ki bunun sonu yok. Her gün yeni bir ürün önerilip pazarlanıyor bu malum şahıslar tarafından zaten. Her seferinde hepsinin koşa koşa alınması komik yani. Ne munasebet. Konu sahibinin evi yok, bebeği var. Ev alsınlar ne bileyim bebekleri için birşeyler yapsınlar ama bu saçmalıklara çanak tutmasınlar.
Ne alakası var bekv öğretmen mi?
Bu artarak devam eder. Hiçbir çözüm yok. Boşa gitsin.Merhabalar ben önce bir özet geçeyim kv oğluna çok düşkündür eşim de aynı şekilde. Kvlerin durumu eskiden çok çok iyiymiş lüks içinde yaşamış ama şu sıralar kayınpeder emekli öyle çok bir durumları yok. Gelgelelim kv şatafatı gösterişi bırakamıyor devamlı instagramda influencerlara bakıyor. Ee kocası alamayınca da sürekli eşimden birşeyler istiyor. Biz kiradayız. Kv evlenirken benim aileme ne havalar attı onların evi hazır yapılıyor vs ama hepsi fos çıktı neyse. Kendi kendimize zor yetiyoruz yani. Geçen eşim annesine hediye can silme robotu almış çok özendi annem çok sevinecek sürpriz yapıcam vs. Neyse birşey demedim annesi sonuçta içinden gelmiş diye (bu arada bizim evde yok öyle bir eşya). Sonra gittik hediyeyi vermeye. Anne bil bakalım sana ne aldım dedi annesi de kahve makinası mı dedi. Eşim de yok cam silme robotu dedi kadın yüzüne bile bakmadı. Bi tane de philips latte go al bana diyor. Doymuyor sürekli istiyor bi kere de buhar makinesi istemişti eşim aldı. Baya pahalıydı çok kızdım daha bizde bile yok diye. Aynısından bize de aldı çözümü bu oldu yani hiç ona almam demiyor hayır o kadarlık zengin de değiliz ben o kahve makinasını hep görüyorum pahalı diye aklımdan bile geçirmezken. Yolda dönüşte eşim diyorki arkadaşım taylanda gidecek onlardan isteyelim birer tane kahve makinesi. Ne yapmalıyım hanımlar