KONU LÜKS HEDİYEYE DOYMAYAN KAYINVALİDE

Aslında eşim beni kaybetmekten çok korkar boşanma kozunu oynarsam 180 derece döneceğinden eminim. Ama eşim de o kadar tatlı bir insandır ki yani konuyu oraya getirmem getiremem. Ben sürekli isteyen talepleri bitmeyen kvye öfkeliyim daha çok
Oğlu verirse kv ister tabiki.. siz calisiyorsaniz bense anneme babam vs hediye alıcam diye aynı pahalilikta hem annesine hem size hemde kendi annenize aldırın bak ne oluyor...

Sizin aileniz mevzu olunca anında geri basar...

Ben ne oluyorsa aynı miktarı kendime alır saklardım...

Enayilik artık..

Merhabalar ben önce bir özet geçeyim kv oğluna çok düşkündür eşim de aynı şekilde. Kvlerin durumu eskiden çok çok iyiymiş lüks içinde yaşamış ama şu sıralar kayınpeder emekli öyle çok bir durumları yok. Gelgelelim kv şatafatı gösterişi bırakamıyor devamlı instagramda influencerlara bakıyor. Ee kocası alamayınca da sürekli eşimden birşeyler istiyor. Biz kiradayız. Kv evlenirken benim aileme ne havalar attı onların evi hazır yapılıyor vs ama hepsi fos çıktı neyse. Kendi kendimize zor yetiyoruz yani. Geçen eşim annesine hediye can silme robotu almış çok özendi annem çok sevinecek sürpriz yapıcam vs. Neyse birşey demedim annesi sonuçta içinden gelmiş diye (bu arada bizim evde yok öyle bir eşya). Sonra gittik hediyeyi vermeye. Anne bil bakalım sana ne aldım dedi annesi de kahve makinası mı dedi. Eşim de yok cam silme robotu dedi kadın yüzüne bile bakmadı. Bi tane de philips latte go al bana diyor. Doymuyor sürekli istiyor bi kere de buhar makinesi istemişti eşim aldı. Baya pahalıydı çok kızdım daha bizde bile yok diye. Aynısından bize de aldı çözümü bu oldu yani hiç ona almam demiyor hayır o kadarlık zengin de değiliz ben o kahve makinasını hep görüyorum pahalı diye aklımdan bile geçirmezken. Yolda dönüşte eşim diyorki arkadaşım taylanda gidecek onlardan isteyelim birer tane kahve makinesi. Ne yapmalıyım hanımlar
Kocanın annesiyle göbek bağını kesmemişler belli ki. Eğer hamile değilsen sakın çocuk yapma kocayı eve bağlamak için

Eşiniz sizin de geliriniz olmasaydı, bunları yapabilir miydi?
Yani hem çekirdek ailesini (ki bu sizle kurduğu aile oluyor) geçindirip, hem de annesini yallayabilir miydi?
No way.
O zaman, çat keseceksiniz ona akıttıklarınızı.
Güzelce konuşun anlatın vs diyen üyeler olmuş.
Kime ne anlatacaksınız ya?
Salak değilse bal gibi de biliyor zaten yediği b.ku.
Sizin arazinizde, sırf sesiniz çıkmıyor diye, sizden izinsiz annesine kat çıkmak, bunun diğer adı.
Öyle şey mi olur.
Böylelerine açıklama yapılmaz, direkt eyleme geçeceksiniz.
Bir de sınırlar eğitiminizi tamamlayın lütfen.
Sizin sınır probleminiz var.
Bunu oturtmazsanız tepenize çıkarlar

Hatta ev araştırmaya başlayayım ama eşimi hiç maddi bir zorluk ya da stres altında görmedim stres olur evde somurtarak gezerse hiç çekemem valla o da var
Siz strese gireceğinize o girsin. Kesinlikle borca sokun ve kayinvalideye duyurun,borcumuz var ödemelerimiz var diyerek.
Siz çalışmasanız eşiniz bu denli rahat harcama yapamayacak ki. O kendi maaşından alıyor olabilir ama sizin ortak gelirinizden gidiyor para.
Latte makinesi de almayıversin,elzem mi yani şart mı olmazsa olmaz mı?
Her gün yeni bir ürünü parlatıyor fenomenler,hepsini alacakmı eşiniz böyle annesine? Bu ne saçmalık?
Size de aynısından alması birşeyi deģiştirmez. Siz istiyormusunuz iki tane latte makinesine para ödemek?

Son düzenleme:
Yetişme tarzı diye bi şey var. 30-40 yılda kadının yetiştirdiği adamı ben değiştiririm bir evleneyim de aman diyerek evlenirseniz böyle oluyor işte.
İsterseniz kendinizi yerden yere atıp üst başınızı yırtın anne oğul arasındaki o enerjiyi değiştiremezsiniz. Böyle geldi böyle gider.
Size uymuyorsa boşanırsınız ancak.

Sorun kvde de değil kocada, kocan kendini annesinin eşi sanıyor daha ayrı bir evi ve eşi olduğunu anlamamış memeden kopamamış biri. Herkes böyle her dediğini yapan birini ister. Kocana artık evli olduğunu kvde artık isteklerini kocasından istemesini söyle varsın kötü gelin ol. Böyle evlilik olmaz.

Arkadaşıma anlattığımda dedi ki sen eşinden hiçbir şey istemediğin için ve o da kendisinden birşey istenilmesi duygusunu yaşamak için annesine alıyor. Bu arada ben de çalışıyorum ve eşimden birşey istemem kolay kolay
çalışıyorsunuz gördüğüm kadarıyla avukatsınız dimi?
eşinizle açık açık konuşun ya ölçülü davranırsın y da ben maaşımı sırf kendime harcarım
bakıyorum çok paran var evimize de bak.. anneniz de ihtiyaçlarını al diye

ya da arkadaşın bahsettiği gibi ev filan al maaşını sen kendin oraya bağla.. bakalım ne olacak

Sinir oldum kaynanaya😡
Sonra benimki için şükrettim walla
Bu ne ya Allah yardımcınız olsun
Ev alın borca sokun eşinizi bir an evvel
Ne güzel karı koca geçiniyor mutlular , çomak sokuyor resmen evde huzursuzluk sonra bu tiplerden nefret ediyorum.

Sinir oldum kaynanaya😡
Sonra benimki için şükrettim walla
Bu ne ya Allah yardımcınız olsun
Ev alın borca sokun eşinizi bir an evvel
Ne güzel karı koca geçiniyor mutlular , çomak sokuyor resmen evde huzursuzluk sonra bu tiplerden nefret ediyorum.
çevremde hiçbir arkadaşım yok annesi veya kayınvalidesi böyle lüks hediyeler isteyen. Benim kv aç doymuyor eşimden alamazsa kendi annesinin emekli maaşı var ya ondan istiyor. Olmadı kızından istiyor. Kocası yüz vermeyince gidecek kırk kapı buluyor kendine afedersiniz resmen dilencilik yapıyor sonra o makinalarla arkadaşlarına hava atıyor.

çalışıyorsunuz gördüğüm kadarıyla avukatsınız dimi?
eşinizle açık açık konuşun ya ölçülü davranırsın y da ben maaşımı sırf kendime harcarım
bakıyorum çok paran var evimize de bak.. anneniz de ihtiyaçlarını al diye

ya da arkadaşın bahsettiği gibi ev filan al maaşını sen kendin oraya bağla.. bakalım ne olacak
cidden bi ev ya da ofis almayı düşünüyorum artık dün geceden beri ilanlara bakıyorum. Faiz oranları dehşet ama bir de benim birikmiş te eşiminki de borsadaydı borsa çok düşük yükselmeden satmak ne kadar doğru olacak onu da bilemiyorum tabi

Sorun kvde de değil kocada, kocan kendini annesinin eşi sanıyor daha ayrı bir evi ve eşi olduğunu anlamamış memeden kopamamış biri. Herkes böyle her dediğini yapan birini ister. Kocana artık evli olduğunu kvde artık isteklerini kocasından istemesini söyle varsın kötü gelin ol. Böyle evlilik olmaz.
konu ilk açıldığında gerekli tepkiyi veremedim hep böyle aklım başıma sonradan düşündükçe geliyor. keşke ilk açıldığında baya kavga çıkarsaydım.

Yetişme tarzı diye bi şey var. 30-40 yılda kadının yetiştirdiği adamı ben değiştiririm bir evleneyim de aman diyerek evlenirseniz böyle oluyor işte.
İsterseniz kendinizi yerden yere atıp üst başınızı yırtın anne oğul arasındaki o enerjiyi değiştiremezsiniz. Böyle geldi böyle gider.
Size uymuyorsa boşanırsınız ancak.
ben kimseyi değiştiririm düşüncesi ile evlenmedim. Evlenmeden önce nereden bilebilirdim bu durumu. Bana karşı son derece ilgili nazik ve saygılı biri. Evlenmeden önce gözlemlediğim annesine karşı da öyleydi. Burada bi konu açıldığında ilk olarak konuyu açan kadını suçlayıp "eee bu adamla evlenmeseydin" diyen insanların konulara bir katkısı olabileceğini düşünmüyorum açıkçası. Çünkü bu ataerkinin kadın suçlayıcı dili zaten.

Siz strese gireceğinize o girsin. Kesinlikle borca sokun ve kayinvalideye duyurun,borcumuz var ödemelerimiz var diyerek.
Siz çalışmasanız eşiniz bu denli rahat harcama yapamayacak ki. O kendi maaşından alıyor olabilir ama sizin ortak gelirinizden gidiyor para.
Latte makinesi de almayıversin,elzem mi yani şart mı olmazsa olmaz mı?
Her gün yeni bir ürünü parlatıyor fenomenler,hepsini alacakmı eşiniz böyle annesine? Bu ne saçmalık?
Size de aynısından alması birşeyi deģiştirmez. Siz istiyormusunuz iki tane latte makinesine para ödemek?
Az önce aradım latte go indirimdeymiş alsak mı eve falan dedim yalandan. Alalım link at dedi. Ben de dedim ki gereksiz masraf mı olur onunla bebeğimizin ihtiyçlarını görürüz daha evimiz bile yok falan dedim yoklama çektim. Ne olacak taksit yaptırırız ölmüycez mi 25 bin liraya ev mi alıcaz diyor.öyle öyle birikiyor dedim kapattım akşam konuşma yapacağım

Eşiniz sizin de geliriniz olmasaydı, bunları yapabilir miydi?
Yani hem çekirdek ailesini (ki bu sizle kurduğu aile oluyor) geçindirip, hem de annesini yallayabilir miydi?
No way.
O zaman, çat keseceksiniz ona akıttıklarınızı.
Güzelce konuşun anlatın vs diyen üyeler olmuş.
Kime ne anlatacaksınız ya?
Salak değilse bal gibi de biliyor zaten yediği b.ku.
Sizin arazinizde, sırf sesiniz çıkmıyor diye, sizden izinsiz annesine kat çıkmak, bunun diğer adı.
Öyle şey mi olur.
Böylelerine açıklama yapılmaz, direkt eyleme geçeceksiniz.
Bir de sınırlar eğitiminizi tamamlayın lütfen.
Sizin sınır probleminiz var.
Bunu oturtmazsanız tepenize çıkarlar

buna hakkı olduğunu düşünyor sanırım. Annem o tabiki bakıcam hediye alıcam falan der sanırım. Sorun içinden gelerek bütçemiz dahilinde hediye alması değil, sorun o kadının her çıkan lüks makineyi istemesi ve kocamın ona neredeyse her iki ayda bir böyle eşyalar alması

Nefes alamayacak ailesinden isteyecek kadar borca sokarım araba ev . Ömür boyunca kafasını borçtan kaldıramaz . Çatır çatır kalanı da harcarim .

ohooo benim annem benden neler neler istiyor. her ay yeni bir sey ister. ne zaman konu acilsa bana onu al der (heves edip her seyin en iyisini aldirip asla kullanmayan bir ikizler kadini)
onun demesi bir sey ifade etmiyor, almiyorum siparislerini.
o yuzden sorun kaynananda degil esinde.
hic esini aklamaya calisma.

X