- 18 Ocak 2016
- 150
- 94
-
- Konu Sahibi Hukuklununguncesi
Eşini borca sokacaksin. Yok mu birikim bir ev borcuna şok adamı. 1+0 olsun ama borç ödesin böyle bir cips alırken üç kez düşünsün.Merhabalar ben önce bir özet geçeyim kv oğluna çok düşkündür eşim de aynı şekilde. Kvlerin durumu eskiden çok çok iyiymiş lüks içinde yaşamış ama şu sıralar kayınpeder emekli öyle çok bir durumları yok. Gelgelelim kv şatafatı gösterişi bırakamıyor devamlı instagramda influencerlara bakıyor. Ee kocası alamayınca da sürekli eşimden birşeyler istiyor. Biz kiradayız. Kv evlenirken benim aileme ne havalar attı onların evi hazır yapılıyor vs ama hepsi fos çıktı neyse. Kendi kendimize zor yetiyoruz yani. Geçen eşim annesine hediye can silme robotu almış çok özendi annem çok sevinecek sürpriz yapıcam vs. Neyse birşey demedim annesi sonuçta içinden gelmiş diye (bu arada bizim evde yok öyle bir eşya). Sonra gittik hediyeyi vermeye. Anne bil bakalım sana ne aldım dedi annesi de kahve makinası mı dedi. Eşim de yok cam silme robotu dedi kadın yüzüne bile bakmadı. Bi tane de philips latte go al bana diyor. Doymuyor sürekli istiyor bi kere de buhar makinesi istemişti eşim aldı. Baya pahalıydı çok kızdım daha bizde bile yok diye. Aynısından bize de aldı çözümü bu oldu yani hiç ona almam demiyor hayır o kadarlık zengin de değiliz ben o kahve makinasını hep görüyorum pahalı diye aklımdan bile geçirmezken. Yolda dönüşte eşim diyorki arkadaşım taylanda gidecek onlardan isteyelim birer tane kahve makinesi. Ne yapmalıyım hanımlar
Yok ona 365 gün hediye alınır zaten öğretmenler günüyle alakadı yokkv öğretmen mi?
Bu çok mantıklı gerçekten. Birkimimiz var ama eşim çok korkak ya ödeyemezsem diye kredi çekmeye yanaşmıyor yıllardır bi ev alamadık.Eşini borca sokacaksin. Yok mu birikim bir ev borcuna şok adamı. 1+0 olsun ama borç ödesin böyle bir cips alırken üç kez düşünsün.
Şaka bir yana eşinle bu konuyu tripsiz konusm nedenleriyle birlikte açıkla. Ve gerçekten fazla fedakâr olma. Annesi için taylanddan sipariş verebiliyorsa sen neden iç geçirip susuyorsun sabaha burma bilezik aşer.
Valla hiç var mı yok mu demiyor üstelik 6 aylık bi bebeğimiz var. Bebeğinizin bi ihtiyacı vardır ona harcardınız oğlum ne gerek vardı falan der insan dimi yok.Kv ocağınızı batırmaya ant içmiş gibim
Al küçük bir ev orayi kirayı verir üstünü tamamlar krediyi öderiz 2 yıla krediyle kira kafa kafaya gelir en azından malımız olur de gaza getir. Hiç bir şey olmasa cocugumuzun başında bir dam olur, ölür gidersek kapasini kapatir içinde oturur falan de.Bu çok mantıklı gerçekten. Birkimimiz var ama eşim çok korkak ya ödeyemezsem diye kredi çekmeye yanaşmıyor yıllardır bi ev alamadık.
Sorma bize iki teneke zeytinyağ al bize on kilo pirinç al siparişlerini hiç saymıyorum bileKv ocağınızı batırmaya ant içmiş gibim
Konuşayım yarın gerçekten en azından elimizde birşey olur.Al küçük bir ev orayi kirayı verir üstünü tamamlar krediyi öderiz 2 yıla krediyle kira kafa kafaya gelir en azından malımız olur de gaza getir. Hiç bir şey olmasa cocugumuzun başında bir dam olur, ölür gidersek kapasini kapatir içinde oturur falan de.
Arkadaşıma anlattığımda dedi ki sen eşinden hiçbir şey istemediğin için ve o da kendisinden birşey istenilmesi duygusunu yaşamak için annesine alıyor. Bu arada ben de çalışıyorum ve eşimden birşey istemem kolay kolayBöyle kvlere çok gülüyorum ya ama sinirden hhhahahahah bil bakalım neden hahahsjdj görgüsüz ve doyumsuz olmaya devam ettiği sürece ve eşiniz de annesine yağdırmaya devam ettiği sürece sizin geçiminiz bozulacak. Eşinizin önce ama önce sizinle bi aile olduğunu idrak etmesi gerek
Valla ne sakin kadınlar var, bir yerde imrendim. Bende olmayan lüks hediyeyi ne birine hediye alırım ne de eşime aldırırım.Kv ne istiyorsa aynisindan iste
Madem esin aliyor sana da alsin
Normalde boyle kocayla saglam kavga edilir rest cekilir ama sende bu motivasyonu goremedim o yuzden borca girmisken iyice girin
Sadece konuşma üç beş on tane ev bul örneğin birkiminiz 1milyon 1.5 -2 civarı evler bak nasıl olur vs derse öğrenci var memur var tek yaşayan var cocugumuz icin bir şeyler yapmak zorundayız iki üç yıla 1+0da alamayiz TL yerinde duruyor borç aynı maaş zamlı vs vs de argümanlarla git kv olayina girme. Sonra annem kahve makinası istedi triplere girdin demesin. Alttan alttan işle kocayı.Konuşayım yarın gerçekten en azından elimizde birşey olur.
Hatta ev araştırmaya başlayayım ama eşimi hiç maddi bir zorluk ya da stres altında görmedim stres olur evde somurtarak gezerse hiç çekemem valla o da varAl küçük bir ev orayi kirayı verir üstünü tamamlar krediyi öderiz 2 yıla krediyle kira kafa kafaya gelir en azından malımız olur de gaza getir. Hiç bir şey olmasa cocugumuzun başında bir dam olur, ölür gidersek kapasini kapatir içinde oturur falan de.