• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu kızım annler lütfen bakın

İlk olarak benim samimiyetim hakkında en ufak bir bilginiz olamaz. Haklı görünmeye çalışıyorsanız eğer tamam süper haklısınız.

TDK ya göre konuşmadığınız belli zaten zira biz kardeşim’i her önümüze göre kullanmıyoruz. Tavsiye ederim anlama ve anlatma becerisini geliştiriyor. :kahve:
Sen bence mesajı aldın, yorma kendini 🤣
.

Son düzenleme:
Hanımefendi cevabınızı okudum.Devlet bile özürlü kelimesinin bile " incitici" olduğunu düşünerek kelimeyi " engelli " olarak değiştirdi. Ama siz hala bkn.topal demeye ve bunda nasıl bir art niyet arıyorsunuz demeye devam ediyorsunuz.Bende hala örneklendirme bile yapsanız incitici olduğunu sizin anlayamamış olmanıza şaşırıyorum.
neyse iyi forumlar.

Özür dilemişim zaten bu ne hiddet ne celal? Tamam bugün de süper egonuzu birileri üzerinden tatmin ettiniz, iyi forumlar dilerim.

Asıl problem ; uzman olmayan birinin sözüyle böyle tepetaklak olmanız , işi bile bırakıp iki gündür aglamaniz.

Uzmana gorunmelisiniz. Normal değil tepkiniz. Bir adı mutlaka vardır .

Eğer bir çok konu da boyleyseniz , yorucu .

Özür dilemişim zaten bu ne hiddet ne celal? Tamam bugün de süper egonuzu birileri üzerinden tatmin ettiniz, iyi forumlar dilerim.
Hanımefendi ( hala size ısrarla hanımefendi diyorum ama siz bu kelimeyi gerçekten hak etmeyen alt tabaka bir insansınız çok belli ettiniz. ) Size hiddetlendiğim ve celallendiğim yoktu ki şuana kadar ama bu yazdıklarımın süper ego tatmin etmeyle bir alakası yoktu.Sizinle beyinlerimiz çarpışsın isterdim ama görüyorumki siz silahsızsınız.

Hanımefendi ( hala size ısrarla hanımefendi diyorum ama siz bu kelimeyi gerçekten hak etmeyen alt tabaka bir insansınız çok belli ettiniz. ) Size hiddetlendiğim ve celallendiğim yoktu ki şuana kadar ama bu yazdıklarımın süper ego tatmin etmeyle bir alakası yoktu.Sizinle beyinlerimiz çarpışsın isterdim ama görüyorumki siz silahsızsınız.

Siz saldırganlık boyutuna ulaştığınızın bilincinde değilsiniz sanırım? Bu cüreti nereden aldığınız da meçhul. Maşallah pek duyarlısınız ancak bir o kadar da sizendoğrudan hakaret etmeyen bir insana gerek alt tabaka, gerek beyinsiz diye hakaret edecek kadar da avamsınız.

Ben özürümü zaten diledim, kötü niyetli olmadığımı hangi amaçla kullanmak istediğimi özellikle belirttim. O anneler varsa kusura bakmasınlar dedim, ısrarla uzatmanızın sebebi nedir?
Sizin hakettiğiniz üslup bu kusura bakmayın.

Bu arada süper duyrlı halinizle alt tabaka insanları aşağıladınız, özür dileyin. Ayıp.

Siz saldırganlık boyutuna ulaştığınızın bilincinde değilsiniz sanırım? Bu cüreti nereden aldığınız da meçhul. Maşallah pek duyarlısınız ancak bir o kadar da sizendoğrudan hakaret etmeyen bir insana gerek alt tabaka, gerek beyinsiz diye hakaret edecek kadar da avamsınız.

Ben özürümü zaten diledim, kötü niyetli olmadığımı hangi amaçla kullanmak istediğimi özellikle belirttim. O anneler varsa kusura bakmasınlar dedim, ısrarla uzatmanızın sebebi nedir?
Sizin hakettiğiniz üslup bu kusura bakmayın.

Bu arada süper duyrlı halinizle alt tabaka insanları aşağıladınız, özür dileyin. Ayıp.
Cevap vermeye gerek olmayan kişilerdenmişsiniz.Silahsız olduğunuzu çok belli ediyorsunuz.Gerçekten çok boşsunuz.

kızlar sırf bu konuyu açmak için üye oldum lütfen ama lütfen bilgisi olan bu konuda uzman olan veya aynı şeyleri yaşamış yaşayan gören duyan kim varsa bana yorum yapın zira 2 gecedir düşünmekten helak oldum.
2 yaşına daha dün giren bir kızım var. Adı sena tam olarak konuşmuyor cümle hiç kurmuyor yok ama köpek görünce sadece hafff ineğe meee civcive ciii uzatarak tabi bunlar bunları söylüyor yani kelimelerin ilk hecelerini kullanıyor. Ba-ba-ba şeklinde ama dede yi hızlı şekilde söylüyor ama anlasız bunun dışında gel du var bide bunlar anlamlı kelimeleri.
Şimdi konuya giriyorum dün halamın kızı geldi bana yurt dısındaydı onun 3 çocuğu var yaşaları birbirine çok yakın senayla yaş bi kızı var onun ki konuşuyor bizimkinden iyi yani.
Otururken dedi ki bu çocuk otistik olabilir baksana konuşmuyor dedi şok oldum 😳
Oysa kızımda ben öyle bişey hiç sezmedim onlar gider gitmez hemen çocuğu alıp sağlık ocağına gittim oradaki dr kesinlikle otistik değil çocukta göz teması var ve sena deyince dönüp bakıyor dedi ama içim rahat etmedi bu ayın 16 sına psikiyatri kliniğine randevu aldım gideceğiz
Evet sena konuşmuyor ama ismine bakar göz teması kurar dönen şeylere ilgi duymaz işaret parmağını kullanır algısı çok iyi komutları anlar bütün meyve sebzeleri tanır.
Akranlarıyla ilşkisi gayet iyi bişey dikkatini çektiğinde işaret eder bana gösterir.
Eşim de çok geç konuşmuş kızlar 4 yaşında falan bn babaya çekmiş galiba dedim yani dikkat çeken bir davranış da görmedim hiç çocukta. Normal çocuklar gibi ablamın görümü var okul öncesi öğretmeni şu an bi rehabilitasyon merkezinde işe başladı 3 ay oldu onu aradım o geldi akşam oda kesinlikle bir şey Yk ama genede uzamana götür için rahat etsin dediler.
Kendi çocuk dr mu aradım durumu anlattım otistik olsa çoktan fark edilirdi bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum dedi
Tv tablet ne varsa kapattım evde şuan işten de çıktım bütün gün onunla ilgileniyorum
Lütfen 🙏🏻KıZlar bana bişey söyleyin 😞😞😞
kizim 4 yasinda bu sene birden cozuldu sarkilar soyluyor konusuyor bazi harfleri soyliyemesede iyi yani zamanla o da konusur merak etmeyin ilgiye ihtiyaci var sadece

kızlar sırf bu konuyu açmak için üye oldum lütfen ama lütfen bilgisi olan bu konuda uzman olan veya aynı şeyleri yaşamış yaşayan gören duyan kim varsa bana yorum yapın zira 2 gecedir düşünmekten helak oldum.
2 yaşına daha dün giren bir kızım var. Adı sena tam olarak konuşmuyor cümle hiç kurmuyor yok ama köpek görünce sadece hafff ineğe meee civcive ciii uzatarak tabi bunlar bunları söylüyor yani kelimelerin ilk hecelerini kullanıyor. Ba-ba-ba şeklinde ama dede yi hızlı şekilde söylüyor ama anlasız bunun dışında gel du var bide bunlar anlamlı kelimeleri.
Şimdi konuya giriyorum dün halamın kızı geldi bana yurt dısındaydı onun 3 çocuğu var yaşaları birbirine çok yakın senayla yaş bi kızı var onun ki konuşuyor bizimkinden iyi yani.
Oysa kızımda ben öyle bişey hiç sezmedim onlar gider gitmez hemen çocuğu alıp sağlık ocağına gittim oradaki dr kesinlikle otistik değil çocukta göz teması var ve sena deyince dönüp bakıyor dedi ama içim rahat etmedi bu ayın 16 sına psikiyatri kliniğine randevu aldım gideceğiz
Evet sena konuşmuyor ama ismine bakar göz teması kurar dönen şeylere ilgi duymaz işaret parmağını kullanır algısı çok iyi komutları anlar bütün meyve sebzeleri tanır.
Akranlarıyla ilşkisi gayet iyi bişey dikkatini çektiğinde işaret eder bana gösterir.
Eşim de çok geç konuşmuş kızlar 4 yaşında falan bn babaya çekmiş galiba dedim yani dikkat çeken bir davranış da görmedim hiç çocukta. Normal çocuklar gibi ablamın görümü var okul öncesi öğretmeni şu an bi rehabilitasyon merkezinde işe başladı 3 ay oldu onu aradım o geldi akşam oda kesinlikle bir şey Yk ama genede uzamana götür için rahat etsin dediler.
Kendi çocuk dr mu aradım durumu anlattım otistik olsa çoktan fark edilirdi bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum dedi
Tv tablet ne varsa kapattım evde şuan işten de çıktım bütün gün onunla ilgileniyorum
Her çocuğun gelişimi farklıdır benim ikizlerim var biri her şeyi anlıyor nerdeyse konuşuyor ama diğeri hep geriden takip ediyor yaşları 2,5 gene de uzmana göster ama bir şeyi olduğunu sanmıyorum

Her çocuğun gelişimi farklıdır benim ikizlerim var biri her şeyi anlıyor nerdeyse konuşuyor ama diğeri hep geriden takip ediyor yaşları 2,5 gene de uzmana göster ama bir şeyi olduğunu sanmıyorum
Gideceğiz en kısa zamanda zaten umarım bişeyi yoktur

Sadece konuşma ile anlaşilmiyor otizm ne çok biliyor insanlar başkasına söylerken ne kolay söyluyor. Benim kardesim 2.5 yaşında başlamıs ama şimdi kaç yıllik memur sorun olsaydı olamazdi heralde . Canını sıkacak bir durum yok ki ortada bosver çok bilmişlerin söylediklerini.

Asıl problem ; uzman olmayan birinin sözüyle böyle tepetaklak olmanız , işi bile bırakıp iki gündür aglamaniz.

Uzmana gorunmelisiniz. Normal değil tepkiniz. Bir adı mutlaka vardır .

Eğer bir çok konu da boyleyseniz , yorucu .

Kesinlikle size katılıyorum.

Konu sahibi sizde fazla evhamlısınız. Ben sizin yerinizde olsam çocuğumu psikiyatriye bile götürmem ama muhtemelen psikiyatri bile sizi kesmeyecek.

2 yaşındaki çocuğun konuşmasını beklemek hata zaten. Bunun için gerçekten işten mi ayrıldınız? Bence sizin davranışlarınız anormal olan. Siz psikiyatriden destek almalısınız gibi duruyor burdan, yanlış anlamayın hakaret etmek için yazmıyorum bunları. Aşırı takıntılı olmak da bir hastalık ve sizi çok yıpratır.

Bana otizm gibi gelmedi ama tabiki uzman kontrolüne gidin otizm değildir başka bişey olabilir .bana normal geldi benim yeğenim de öyleydi annesi dayısı çok geç konuşmuş .
Çok kardeşli çocuklar , kalabalık evlerde yaşayan çocuklar, sokakta daha fazla çocukla insanla teması olan çocuklar daha çabuk konuşmaya başlar. Çocuğunuzu kimsenin çocuğuyla kiyaslamayin.

Her konuşamayan çocuk otistik değildir. Ama konuşmuyorsa illa bir sıkıntısı vardı.

Geç konuşma örnekleri her çevrede vardır. Ama nedenini bilmek gerek. Benim oğlum da 6 yaşında konuşuyor ama yarım yamalak. Birkaç sessiz harf çıkmıyor ağzından. Dr dil tembelliği dedi. Üstelik 4 yaşından itibaren konuşmaya başladı.

Başka bir tanıdıkda da dikkat eksikliği dendi. Diğer bir çocukta ise silik otizm yani geçici otizm dendi. Bunlar birer örnek.

Geç kalma dr a götür.

Her konuşamayan çocuk otistik değildir. Ama konuşmuyorsa illa bir sıkıntısı vardı.

Geç konuşma örnekleri her çevrede vardır. Ama nedenini bilmek gerek. Benim oğlum da 6 yaşında konuşuyor ama yarım yamalak. Birkaç sessiz harf çıkmıyor ağzından. Dr dil tembelliği dedi. Üstelik 4 yaşından itibaren konuşmaya başladı.

Başka bir tanıdıkda da dikkat eksikliği dendi. Diğer bir çocukta ise silik otizm yani geçici otizm dendi. Bunlar birer örnek.

Geç kalma dr a götür.
Gifeceğiz randevumuzu alfık en kısa zamnda inşallah

Benim kızım 18. Aylık. Anne ditti, baba ditti, demeye başladı daha yeni. Gitti demek istiyor yani :)
Ama ben onunla o kadar çok konuşuyorum ki birisi görse kafayı yer.
Çok ilgileniyorum televizyon açık mesela haberleri izliyorum sadece onun dışında açmıyorum. Spiker konuşuyor mesela “Adam konuşuyor. Bu kim ? Adam. “ diyorum. Bakıyorum daha sonra aynı şey olunca kendisi “adam” demeye başladı. Reklamlarda bebek görüyor “bebek” diyor. O şu an etrafta olan herşeyi anlamaya çalışıyor. Size tavsiyem herşeyi anlatın ona etrafınızdaki. Eşinizle nasıl konuşuyorsanız onunla da aynı şekilde konuşun. Belki cevap vermez ama İnan’ın bana İnan öğrettiklerinizi bi kaç ay sonra o hatırlayıp söyleyecek. Ben buna şahit oluyorum . Aylar önce anlattığım şeyleri bi anda söylemeye başlıyor. Hayvanları tanıyor sizi anlıyor. Bence korkulacak bir şey yok

Benim de oğlum geç konuştu hatta şuanda 3 bucuk yaşında oğlumla aynı gün doğan çocuk var akrabamızın büyük insan gibi konuşuyor. Benim ki otistik mi şimdi böyle insanlar ne kadar patavatsız ya düşünmeden konuşuyorlar. Aldırış etmeyin zamanı gelince konuşcaktır.

Size bunu diyen kilime kadar da hadsiz. Yani o öyle deyince dizin ona cevabınız ne oldu onu merak ettim. Herkes her konunun bilirkişisi sanmasa kendini ne güzel olurdu.

Back