• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu kızım annler lütfen bakın

Çarşamba günü kızımın 2 yaş dogumgununu kutladimbende.
Benim kızımda pek konuşmuyor.
Niloya şarkılarını harika soyler ama 😎
Sizin yerinizde olsam etrafı hiç dinlemem.
Yoksa en kotu ciocuk sizinki en kotu anne sizssiniz. Ve 2 yaş sendromu diye bı gerçek var. Biraz daha sabredin derim 2 3 ay sonra duzelecejtirr diye umuyorum.

benim yeğenimde gelişim yavaşlığı var 5 yaşında ve konuşamıyor yaşıtları gibi koşamıyor korkuyor el ve ayak bilekleri daha ince binbir kursa gidiyor aynı yaşta bir yeğenim daha var o ise maşallah 7 yaşındaki bir çocuktan farkı yok. buna rağmen yeğenime kimse otistik demedi en ünlü doktorlara kadar gitti otizm öyle konuşmuyor diye tanı koyulacak basit bir hastalık değil gönlünüz ferah olsun

Bıktım su ahkam kesen insanlardan.
Hep söylüyorum gene tekrar edeyim.
Oğlum 3 yaşını bitirmisti ama dede, baba dışında hiç bir kelimesi yoktu. Sonra birden döküldü ve durdurabilene aşkolsun. Seslenince bile keyfi isterse bakardı. Yani sizinkinden daha çok eksiklikleri vardı.
Şu an 22 yaşında, çok ama çok zor bir bölümü okuyor. Güneşle ilgili yaklaşık 4-5 sayfalık problemi cozebiliyor. (Tam aciklayamadim ama bölümünün zorluğunu anlatmak için örnek verdim)
Yani milletin kem sözlerine aldırıp üzülmeyin. Doktordan iyi bilecek değiller değil mi?

Bıktım su ahkam kesen insanlardan.
Hep söylüyorum gene tekrar edeyim.
Oğlum 3 yaşını bitirmisti ama dede, baba dışında hiç bir kelimesi yoktu. Sonra birden döküldü ve durdurabilene aşkolsun. Seslenince bile keyfi isterse bakardı. Yani sizinkinden daha çok eksiklikleri vardı.
Şu an 22 yaşında, çok ama çok zor bir bölümü okuyor. Güneşle ilgili yaklaşık 4-5 sayfalık problemi cozebiliyor. (Tam aciklayamadim ama bölümünün zorluğunu anlatmak için örnek verdim)
Yani milletin kem sözlerine aldırıp üzülmeyin. Doktordan iyi bilecek değiller değil mi?
Teşekkür ederim içimi rahatlattınız

Çarşamba günü kızımın 2 yaş dogumgununu kutladimbende.
Benim kızımda pek konuşmuyor.
Niloya şarkılarını harika soyler ama 😎
Sizin yerinizde olsam etrafı hiç dinlemem.
Yoksa en kotu ciocuk sizinki en kotu anne sizssiniz. Ve 2 yaş sendromu diye bı gerçek var. Biraz daha sabredin derim 2 3 ay sonra duzelecejtirr diye umuyorum.
Teşekkür ederim cnm umarım

kızlar sırf bu konuyu açmak için üye oldum lütfen ama lütfen bilgisi olan bu konuda uzman olan veya aynı şeyleri yaşamış yaşayan gören duyan kim varsa bana yorum yapın zira 2 gecedir düşünmekten helak oldum.
2 yaşına daha dün giren bir kızım var. Adı sena tam olarak konuşmuyor cümle hiç kurmuyor yok ama köpek görünce sadece hafff ineğe meee civcive ciii uzatarak tabi bunlar bunları söylüyor yani kelimelerin ilk hecelerini kullanıyor. Ba-ba-ba şeklinde ama dede yi hızlı şekilde söylüyor ama anlasız bunun dışında gel du var bide bunlar anlamlı kelimeleri.
Şimdi konuya giriyorum dün halamın kızı geldi bana yurt dısındaydı onun 3 çocuğu var yaşaları birbirine çok yakın senayla yaş bi kızı var onun ki konuşuyor bizimkinden iyi yani.
Otururken dedi ki bu çocuk otistik olabilir baksana konuşmuyor dedi şok oldum 😳
Oysa kızımda ben öyle bişey hiç sezmedim onlar gider gitmez hemen çocuğu alıp sağlık ocağına gittim oradaki dr kesinlikle otistik değil çocukta göz teması var ve sena deyince dönüp bakıyor dedi ama içim rahat etmedi bu ayın 16 sına psikiyatri kliniğine randevu aldım gideceğiz
Evet sena konuşmuyor ama ismine bakar göz teması kurar dönen şeylere ilgi duymaz işaret parmağını kullanır algısı çok iyi komutları anlar bütün meyve sebzeleri tanır.
Akranlarıyla ilşkisi gayet iyi bişey dikkatini çektiğinde işaret eder bana gösterir.
Eşim de çok geç konuşmuş kızlar 4 yaşında falan bn babaya çekmiş galiba dedim yani dikkat çeken bir davranış da görmedim hiç çocukta. Normal çocuklar gibi ablamın görümü var okul öncesi öğretmeni şu an bi rehabilitasyon merkezinde işe başladı 3 ay oldu onu aradım o geldi akşam oda kesinlikle bir şey Yk ama genede uzamana götür için rahat etsin dediler.
Kendi çocuk dr mu aradım durumu anlattım otistik olsa çoktan fark edilirdi bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum dedi
Tv tablet ne varsa kapattım evde şuan işten de çıktım bütün gün onunla ilgileniyorum
Lütfen 🙏🏻KıZlar bana bişey söyleyin 😞😞😞
Merhaba hanımefendi ben daha öncesinde başkasından duyduğum hatta 2 kişiden duyduğum bir şeyi söylemek istiyorum. Bu 2 kişininde çocukları küçük yaşlardan itibaren konuşma sıkıntısı çekmiş konuşmamış çocuklar. Sizin yaptığınız gibi birçok doktora götürmüşler ama otizm vs rastlanmamış. Sonuç olarak tevafuken yurtdışında bir tanıdık aracılığıyla sorunun barsak florasında olduğunu öğrenmişler. Bakın anlattıklarına göre bu konuda uzmanlaşmış doktor Türkiyede çok azmış. Bu yüzden bu 2 kişiden birinin çocuğu için çok geç kalındı çocuk şuan 8 yaş civarıydı yanlış hatırlamıyorsam ha yine tanı konduktan sonra yavaş yavaş ilerleme kaydedildi. Ama diğer çocukta erken tanı konulduğu için daha çok ilerleme oldu. Ben bunu bu 2 kişiden dinledim. Hani sizin çocuğunuzdaki aynı şey midir bilmiyorum ama belki öyledir. Barsak florasına bir baktırın derim. Çok özel diyetleri filan var

kızlar sırf bu konuyu açmak için üye oldum lütfen ama lütfen bilgisi olan bu konuda uzman olan veya aynı şeyleri yaşamış yaşayan gören duyan kim varsa bana yorum yapın zira 2 gecedir düşünmekten helak oldum.
2 yaşına daha dün giren bir kızım var. Adı sena tam olarak konuşmuyor cümle hiç kurmuyor yok ama köpek görünce sadece hafff ineğe meee civcive ciii uzatarak tabi bunlar bunları söylüyor yani kelimelerin ilk hecelerini kullanıyor. Ba-ba-ba şeklinde ama dede yi hızlı şekilde söylüyor ama anlasız bunun dışında gel du var bide bunlar anlamlı kelimeleri.
Şimdi konuya giriyorum dün halamın kızı geldi bana yurt dısındaydı onun 3 çocuğu var yaşaları birbirine çok yakın senayla yaş bi kızı var onun ki konuşuyor bizimkinden iyi yani.
Otururken dedi ki bu çocuk otistik olabilir baksana konuşmuyor dedi şok oldum 😳
Oysa kızımda ben öyle bişey hiç sezmedim onlar gider gitmez hemen çocuğu alıp sağlık ocağına gittim oradaki dr kesinlikle otistik değil çocukta göz teması var ve sena deyince dönüp bakıyor dedi ama içim rahat etmedi bu ayın 16 sına psikiyatri kliniğine randevu aldım gideceğiz
Evet sena konuşmuyor ama ismine bakar göz teması kurar dönen şeylere ilgi duymaz işaret parmağını kullanır algısı çok iyi komutları anlar bütün meyve sebzeleri tanır.
Akranlarıyla ilşkisi gayet iyi bişey dikkatini çektiğinde işaret eder bana gösterir.
Eşim de çok geç konuşmuş kızlar 4 yaşında falan bn babaya çekmiş galiba dedim yani dikkat çeken bir davranış da görmedim hiç çocukta. Normal çocuklar gibi ablamın görümü var okul öncesi öğretmeni şu an bi rehabilitasyon merkezinde işe başladı 3 ay oldu onu aradım o geldi akşam oda kesinlikle bir şey Yk ama genede uzamana götür için rahat etsin dediler.
Kendi çocuk dr mu aradım durumu anlattım otistik olsa çoktan fark edilirdi bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum dedi
Tv tablet ne varsa kapattım evde şuan işten de çıktım bütün gün onunla ilgileniyorum
Lütfen 🙏🏻KıZlar bana bişey söyleyin 😞😞😞
Bir de şunu demek istiyorum çocuk için çevrede ne kadar uyarıcı varsa o kadar erken konuşur. Çocuğunuzla her gün konuşun. Masal anlatın ona şarkı söyleyin. İlgisini çekecek oyunlar oynayın. Benim kız kardeşim sürekli onunla konuştuk oyunlar oynadık ne bilim çocukla sürekli faaliyetler yaptık yaşına girmeden konuşmaya başladı. Ha bebekçe telaffuzları oluyordu ama gerçekten yaşıtlarına göre inanılmaz düzgün cümleler kurmaya başladı erkenden

Patavatsız insanların söylediği şeylere takılıp kızınızla geçireceğiniz güzel zamanları heba etmeyin.

Benim kızım 1,5 yaşında konuşmaya başladı, 2 yaşında gayet güzel cümleler kurup, kendini ifade edebiliyordu. Çok yakın bir arkadaşımın kızı sizinkiyle yaşıt oda çok fazla konuşmuyor. Arkadaşım da üzülüyordu ama her çocuğun gelişimi farklı. Belki sizinkiler de bir anda açılacak. Sonra susturabilene aşk olsun. 😄

Bu arada yazları aile büyüklerimizin yanına gittiğimizde kızımın gelişimi çok ilerliyordu. Akraba çocukları, komşu çocukları, gelen misafirler falan derken ev kalabalık oluyordu ve eve döndüğümüzde eşim bile farkediyordu. Konuşması ilerlemiş diye.

Back