Konu kızım annler lütfen bakın

Yuh yani. Çocuk için 'otistik olabilir' mi dedi?
Her cocuğun gelişimi farklı buna ikna olun öncelikle..

Çok normal kimi çocuk var 2 yaşında bülbül gibi konuşur misal görümcemin kızı kimi çocuk var 2 yasinda hayır anne baba dan başka bise demez misal arkadaşımın oğlu uzmanlar sorun yok dediyse sorun yoktur bir kendini bilmez için kendinizi üzmeyin her çocuk aynı olacak diye bisey yok

Bir kisi bisey dedi diye hayati kendine zindan etmek ve doktor doktor gezmek bence asil problem burda.

Uzman değilim ama bence çok normal durumu. Benimki de tam iki buçuk yaşından sonra kurmuştu ilk cümlesini. Ondan önce tek kelime şeklinde konuşuyordu, ona da 1,5 yaşından sonra başlamıştı. Etraftaki herkes hep konuşur zaten boş verin milleti. Bir uzmana götürün yine de . Içiniz rahat etsin

Cok güzel söyledin canim. Simdi anliyorum ki sadece cocuklar arasinda degil, anneler arasindada yaris var. Bende konu sahibin endiselerini tasiyordum kizim 2 yasinda oldugunda. Ve dedigin gibi, meger biriktiriyormus. Birden konusmaya basladi ve simdi tam tersi hic susmuyor :)

C Coksesvar Sakin endise etme. Kizin gayet normal. Bir daha hic kimseye bu kadar söz hakkini verme. Diger cocuklar ile kiyaslama. Cocugun psikolojisi icinde iyi degil.

Bunu çok yazdım hofffff .
Oğlum 3 yaşında konuştu .Görümcemin oğlu bizden önce ve çok akıcı konuştu .Bir sürü laf soktu çocuğa .
Ama şimdi tabana kuvvet arkamızdan koşturuyorlar Bilsemin bile torpille olduğunu söylemiş babasına

Çok teşekkür ederim tavsiye için kızım yapıyor bu söylediklerinizi

Arkadaşlar benim Amacım kimseyi üzmek veya saygısızlık yapmak değil otizimli olsa da olmasa da o bnim çocuğum ve benim için çoook değerli ben sadece endişe ettim birilerine sormak danışmak istedim ve aklıma bura geldi.
Yoksa otizimli çocuğu olan annelere karşı bi saygızılık falan haşa o ne demk
Yanlış anlaşılmak istemem

Bazı çocuklar geç konuşur. Amcamın torunu dört yaşındayjen bile konuşamıyordu. Bütün okullarını derece ile bitirdi, şimdi iyi bir üniversitede. Geç konuşmak, eğer çocuğunuzda başka iletişim sorunları gözlemlemediyseniz endişe etmenize gerek yok.

Çok teşekkür ederim umarım

Teşekkür ederim çok sağılun şindiye kadar gözlemlediğim bir sorun yok şükür Tek derdimiz konuşmamak

Bu anlatımlarınıza göre çocuğunuz kesinlikle otistik değil. Bazı çocuklar geç konuşur bazılarının geç yürümesi gibi. Siz bol bol muhabbet edin bence. Konuşturma yöntemleri vardır, araştırın ama çocuğu strese sokmadan, zorlamadan. Hiç canınızı sıkmayın. Daha önce böyle özelliklere sahip otistik ne gördüm ne duydum..

Bİ kendini bilmezin lafını ne kadar çok dikkate almışsınız

Yani halanin kızı nın patavatsiz 1 sözüne hemen inanmissiniz
Ama iki Dr bir öğretmenin ortak sözüne inanamamissiniz.......

Ha bi de halt etmiş otistik diyen cahil arkadaş da.. Konuşmuyor hımm otistik bu.. Böyle saçma tanı koyma da ilk defa görüyorum. Hani göz teması kurmuyor , ismine dönmüyor vs olsa anlayacağım da .. konuşmuyor - otistik ne yahu..

Oğlum 30 aylık ve konuşmuyor.
Bazı kelimeler var tabi ama yenileri öğrenmeye çok kapalı. Kelimeyi biliyor ama asla tekrar ederek söyleme çabası yok.
Çok doktora götürdüm, hiçbir sorunu yok, sadece geç konuşacak diyorlar.
Sosyal bir çocuk, hem yaşıtlarıyla hem büyüklerle iletişim kurabiliyor, ablası var, birlikte bir senaryo üzerinden oyun oynayabiliyorlar( sen küçük bir kediymişsin ben senin sahibinim deyince kedi taklidi yaparak oyuna devam edebiliyor)
Kısacası bir sorunu olmadığına eminim ama densizin biri çıkıp bir laf ediyor, o an bütün dünyam başıma yıkılmış gibi oluyor. Sizi çok iyi anlıyorum o yüzden.
Sabırlı olmalıyız, elbet konuşacaklar

Her cocuk bir olmaz kiziniz gayet iyi bence kimseyle kiyaslamayin kiyaslanmasinada asla izin vermeyin cocugunuz bile etkilenir bu sizin durumunuzdan

Canim hic uzulme oglum 3.5 yasında konuşmaya basladi ayni senin kızın gibiydi anormal bi durum yok bunda bence

Ya kadın üç çocuk büyütmüş üç defa anne olmuş aynı duyguları tadmış. Ama bir anneye bu çocuk otistik denilince ne kadar etkilenebileceğini öğrenememiş ya ben buna şaşırdım. Hele cümlenin devamı daha bir saçma baksana konuşmuyor

Ohaa otistik mi ?
2 yasindaki bir bebekten ( bakin bebek diyorum siz yetiskin zannetmeyin diye) ne gibi bir konusma bekliyorsunuz Allah askina.
Oturup sizinle sohbet muhabbet mi etsin.
Delinin biri bir kuyuya yas atmiş 40 kisi cikaramamis hesabi.
Bebeklerde konusma genetik olmakla beraber bebekten bebege degisebilir.
En buyuk oglumda 2 yasinda oturup sohbet ediyorduk.
Kucuk oglumda 3 bucuk yasinda konustu ..
Ben napaydim o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…