- 25 Nisan 2010
- 5.180
- 7.603
- 398
Kuzum zaten akraban bile olsa bu sozleri cok duyacaksin amac zaten icine kurt dusurmek sen orada birsey demeyince o kuzen sevinmistir emin ol. O yuzden sana annen dahi bi imada bulunursa cocugunla ilgili yaniti ver cenelerini kapa sonra gerekirse arastir ama orada rengin degismesin mumkunse. Ben henuz hamileyim daha simdiden akil verenler var dinlemiorm bile. Ya da ayaklarim sisiyor agri oluyor ay daha erken daha erken diyenler var etrafimda yahu kime gore neye gore erken kimseyi takma arkadasim.ve.o minik yavrunu kucakla cunku sen kiyaslamasanda kiyaslamak isteyenler olucakYa kıyaslamak değilde birden kadın öyle deyince içime kurt düşürdü resmen
Hahaahaaa 1 yaş mi cok gec bizimki doğunca hiç altina yapmadi hic bez baglamadik ayol
Iste benim de hassslgm kurumumza gelen 900 çocuktan nerdeyse yarısina yakını anne baba daha önce çevresinde bu durumda olan bir çocuk görmediği için bilincsz olması ve geç farkedilmesi.evet o baya ağırdı diye düşünüyorum bende
bayan tabiki bir dr a gotursun ama konuadi diyede bir cocuga otizmli demek de cok sacma geliyor bana
diyelim ki gorumce hakli bu sekilde mi soylenir ağır saçmalamış maalesef
kuzenim yanimizda su cicegi olmustu yengemin muhtemelen aklina gelmedi ona biz boyle es kaza normal bir hastalik diye dusunerek yenge x su cicegi olmus galiba dedik bir kuzenimle kadin küt düştü bayildi yanimizda elimiz ayagimiz bir birine girdi
bu sekilde annelerinde cocuklarida itham etmek cok yanlis
Hanfendi 27 aylık bir çocugnz sadce anne baba mi diyeblyor?
Bu arada otizm dedgmzde o kadar çeşidi var ki A tipik otizm genelde çok geç anlaşılıyor.
Ben özel eğitimde idarecdym ondan blyrm.
Yeni yeni anne baba demeye başladı demek istedim. Babanne dede hayır falan da diyebiliyor. İkna oldunuz mu acaba? Pek kıymetli teşhisinizi çok merak ediyorum doğrusu?
tam da bunu kastediyorum ağzınıza sağlık, sizin yerinizde belki panikleyen biri olsa hemen şüpheye düşecek, her gördüğü göremediği hareketten bir alamet çıkaracaktı.
gerçekten bunun yapılması lazım tebrikler.
hazir sizi bulmusken ozaman ben her annenin merak ettigi bir kac soruyu sorayim cocuklar kac ayliga kadar kelime kullanmaliIste benim de hassslgm kurumumza gelen 900 çocuktan nerdeyse yarısina yakını anne baba daha önce çevresinde bu durumda olan bir çocuk görmediği için bilincsz olması ve geç farkedilmesi.
Tabi şu da var kotu niyetli sırf kendi çocuğu ile kıyaslama yapmak için söyleniyorsa hiç bişey diyemyz ama bilinçli olmakta fayda var her zaman.
Canım kendini neden üzüyorsun ki kuzenin inan ki saçmalamış her çocuk farklıdır kardeşler de farklıdır algı süreçleri gelişimleri farklıdır ben senin yerinde olsam mnce kendisine haddini bildirirsim vu bilinçsizce konuşmasından ötürü otizm ne desen eminim açıklayamazdı net bir şekilde halanızın kızı kulaktan dolma cahilce bi konuşma ile sizi üzmüş bi çok otistik çocuk annesini de yaralamış bence sen kendini de üzme çocuğunu da yok yere yıpratma kendin eşinin de geç konuştuğunu söylüyorsun zaten sorunun cevabı içindekızlar sırf bu konuyu açmak için üye oldum lütfen ama lütfen bilgisi olan bu konuda uzman olan veya aynı şeyleri yaşamış yaşayan gören duyan kim varsa bana yorum yapın zira 2 gecedir düşünmekten helak oldum.
2 yaşına daha dün giren bir kızım var. Adı sena tam olarak konuşmuyor cümle hiç kurmuyor yok ama köpek görünce sadece hafff ineğe meee civcive ciii uzatarak tabi bunlar bunları söylüyor yani kelimelerin ilk hecelerini kullanıyor. Ba-ba-ba şeklinde ama dede yi hızlı şekilde söylüyor ama anlasız bunun dışında gel du var bide bunlar anlamlı kelimeleri.
Şimdi konuya giriyorum dün halamın kızı geldi bana yurt dısındaydı onun 3 çocuğu var yaşaları birbirine çok yakın senayla yaş bi kızı var onun ki konuşuyor bizimkinden iyi yani.
Otururken dedi ki bu çocuk otistik olabilir baksana konuşmuyor dedi şok oldum
Oysa kızımda ben öyle bişey hiç sezmedim onlar gider gitmez hemen çocuğu alıp sağlık ocağına gittim oradaki dr kesinlikle otistik değil çocukta göz teması var ve sena deyince dönüp bakıyor dedi ama içim rahat etmedi bu ayın 16 sına psikiyatri kliniğine randevu aldım gideceğiz
Evet sena konuşmuyor ama ismine bakar göz teması kurar dönen şeylere ilgi duymaz işaret parmağını kullanır algısı çok iyi komutları anlar bütün meyve sebzeleri tanır.
Akranlarıyla ilşkisi gayet iyi bişey dikkatini çektiğinde işaret eder bana gösterir.
Eşim de çok geç konuşmuş kızlar 4 yaşında falan bn babaya çekmiş galiba dedim yani dikkat çeken bir davranış da görmedim hiç çocukta. Normal çocuklar gibi ablamın görümü var okul öncesi öğretmeni şu an bi rehabilitasyon merkezinde işe başladı 3 ay oldu onu aradım o geldi akşam oda kesinlikle bir şey Yk ama genede uzamana götür için rahat etsin dediler.
Kendi çocuk dr mu aradım durumu anlattım otistik olsa çoktan fark edilirdi bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum dedi
Tv tablet ne varsa kapattım evde şuan işten de çıktım bütün gün onunla ilgileniyorum
LütfenKıZlar bana bişey söyleyin
Rica etsem 3. Maddeyi biraz daha açar mısınızErken çocukluk uzmanıyım.
*Bir çocuk adı söylendiğinde dönüp,bakıyorsa,
*Verilen kısa yönergeleri anlayıp,yerine getiriyorsa (bardağı bana ver,oyuncağı buraya koy,babaya el salla vb),
*Akran-yetişkin etkileşimine cevap verip,
oyun oynama girişimlerine karşılık veriyorsa,
o çocuk mutlaka konuşur.
Keşke bir başka yetişkinin kafasına göre yaptığı bir yorumdan bu kadar etkilenip,işten ayrılmasaydınız.
Ben tüm sorulara açığım uzmanlığım otizm üzerine ama burda yazdıklarımla sizlere hitap edemedim üzgünüm verilen cevaplrdn bunu anladım. Herkesin evladi kendine özel ve mukemmel bu söyledklerm eleştiri yada teşhis koymak değildi ama siz anneler en iyisini bilirsiniz.hazir sizi bulmusken ozaman ben her annenin merak ettigi bir kac soruyu sorayim cocuklar kac ayliga kadar kelime kullanmali
hafif otizmli diyebilmemiz icin nelere dikkat etmeliyiz en azindan suphelenmemiz icin yani
kızlar sırf bu konuyu açmak için üye oldum lütfen ama lütfen bilgisi olan bu konuda uzman olan veya aynı şeyleri yaşamış yaşayan gören duyan kim varsa bana yorum yapın zira 2 gecedir düşünmekten helak oldum.
2 yaşına daha dün giren bir kızım var. Adı sena tam olarak konuşmuyor cümle hiç kurmuyor yok ama köpek görünce sadece hafff ineğe meee civcive ciii uzatarak tabi bunlar bunları söylüyor yani kelimelerin ilk hecelerini kullanıyor. Ba-ba-ba şeklinde ama dede yi hızlı şekilde söylüyor ama anlasız bunun dışında gel du var bide bunlar anlamlı kelimeleri.
Şimdi konuya giriyorum dün halamın kızı geldi bana yurt dısındaydı onun 3 çocuğu var yaşaları birbirine çok yakın senayla yaş bi kızı var onun ki konuşuyor bizimkinden iyi yani.
Otururken dedi ki bu çocuk otistik olabilir baksana konuşmuyor dedi şok oldum
Oysa kızımda ben öyle bişey hiç sezmedim onlar gider gitmez hemen çocuğu alıp sağlık ocağına gittim oradaki dr kesinlikle otistik değil çocukta göz teması var ve sena deyince dönüp bakıyor dedi ama içim rahat etmedi bu ayın 16 sına psikiyatri kliniğine randevu aldım gideceğiz
Evet sena konuşmuyor ama ismine bakar göz teması kurar dönen şeylere ilgi duymaz işaret parmağını kullanır algısı çok iyi komutları anlar bütün meyve sebzeleri tanır.
Akranlarıyla ilşkisi gayet iyi bişey dikkatini çektiğinde işaret eder bana gösterir.
Eşim de çok geç konuşmuş kızlar 4 yaşında falan bn babaya çekmiş galiba dedim yani dikkat çeken bir davranış da görmedim hiç çocukta. Normal çocuklar gibi ablamın görümü var okul öncesi öğretmeni şu an bi rehabilitasyon merkezinde işe başladı 3 ay oldu onu aradım o geldi akşam oda kesinlikle bir şey Yk ama genede uzamana götür için rahat etsin dediler.
Kendi çocuk dr mu aradım durumu anlattım otistik olsa çoktan fark edilirdi bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum dedi
Tv tablet ne varsa kapattım evde şuan işten de çıktım bütün gün onunla ilgileniyorum
LütfenKıZlar bana bişey söyleyin
Akran-yetişkin etkileşimi ve oyun oynama girişimi ile ilgili şunu söylemek istiyorum;Rica etsem 3. Maddeyi biraz daha açar mısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?