• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu kızım annler lütfen bakın

O kadar haklısınız aslında ama konu çocuğum olunca galiba çok fazla evham yaptım

Bakın benim kendi ablam bile oğlum 2 yaşında konuşmuyor diye kendi çocuklarıyla kıyasladı. Ki oğlum tek cümlelerle derdini anlatırdı hiç konuşmuyor değildi. Sadece alışık olmadığı kalabalık ortamda evdeki gibi konuşmazdı.
Algısı gayet açıktı. 26 aylıkken cümleye geçti. Şimdi 3 yaşına 2 hafta var ve özellikle bu hafta çok seri konuşmaya başladı. Hatta bizim kullandığımızı farketmediğimiz kelimelerle konuşuyor şaşırıyoruz :)

Çocuğunuzu dışarıdan gelen senede bir kaç defa gören biri tanıyamaz. Siz tanırsınız..
Doktorlar bile hemen otizm demez takip edelim der.
Densizlere haddini bildirin ki bir daha destursuz konuşamasınlar..

kızlar sırf bu konuyu açmak için üye oldum lütfen ama lütfen bilgisi olan bu konuda uzman olan veya aynı şeyleri yaşamış yaşayan gören duyan kim varsa bana yorum yapın zira 2 gecedir düşünmekten helak oldum.
2 yaşına daha dün giren bir kızım var. Adı sena tam olarak konuşmuyor cümle hiç kurmuyor yok ama köpek görünce sadece hafff ineğe meee civcive ciii uzatarak tabi bunlar bunları söylüyor yani kelimelerin ilk hecelerini kullanıyor. Ba-ba-ba şeklinde ama dede yi hızlı şekilde söylüyor ama anlasız bunun dışında gel du var bide bunlar anlamlı kelimeleri.
Şimdi konuya giriyorum dün halamın kızı geldi bana yurt dısındaydı onun 3 çocuğu var yaşaları birbirine çok yakın senayla yaş bi kızı var onun ki konuşuyor bizimkinden iyi yani.
Otururken dedi ki bu çocuk otistik olabilir baksana konuşmuyor dedi şok oldum 😳
Oysa kızımda ben öyle bişey hiç sezmedim onlar gider gitmez hemen çocuğu alıp sağlık ocağına gittim oradaki dr kesinlikle otistik değil çocukta göz teması var ve sena deyince dönüp bakıyor dedi ama içim rahat etmedi bu ayın 16 sına psikiyatri kliniğine randevu aldım gideceğiz
Evet sena konuşmuyor ama ismine bakar göz teması kurar dönen şeylere ilgi duymaz işaret parmağını kullanır algısı çok iyi komutları anlar bütün meyve sebzeleri tanır.
Akranlarıyla ilşkisi gayet iyi bişey dikkatini çektiğinde işaret eder bana gösterir.
Eşim de çok geç konuşmuş kızlar 4 yaşında falan bn babaya çekmiş galiba dedim yani dikkat çeken bir davranış da görmedim hiç çocukta. Normal çocuklar gibi ablamın görümü var okul öncesi öğretmeni şu an bi rehabilitasyon merkezinde işe başladı 3 ay oldu onu aradım o geldi akşam oda kesinlikle bir şey Yk ama genede uzamana götür için rahat etsin dediler.
Kendi çocuk dr mu aradım durumu anlattım otistik olsa çoktan fark edilirdi bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum dedi
Tv tablet ne varsa kapattım evde şuan işten de çıktım bütün gün onunla ilgileniyorum
Lütfen 🙏🏻KıZlar bana bişey söyleyin 😞😞😞
Bnm kızımda 2 yaşında bı kaç kelime dışında konusmuyo inat ediyo zamanla konuşur millet sidik yaristirmaya yer ariyo bosverin zorlamayin kızınızı zamanı gelince konuşacak konuşmayı öğrenemeyen biri var mı etrafinizda geç olsun sonunda konuşacak rahat bırakın kızınızı

Onların ki hep normal :ukala:
Şuan onun kızı yeni yeni yürümeye başladı, benimki sadece ayakta duruyor :KK47: yeni gündem bu :işsiz:

ay valla çin işkencesi gibi bir durum
ama ben yine de "siz bu çocuğun kalsiyumuna baktırın böyle diş çıkmasının kesilmesi hayra alamet değil" derdim
ay töbe yaa insanları da psikopat ediyorlar
neyse demeyin bişey tabi ki :D

Yapmayın lütfen. 27 aylık oğlum daha 1 aydır anne baba demeye başladı. Sizi anlayıp, size derdini anlatabildiği müddetçe varsın konuşmasın. O şuan biriktiriyor ve ne zaman isterse bir anda başlayacak. Benim oğlum 18 aylıkken tam anlamıyla yürümeye başladı. Başkasının ki 12 aylıkken yürüyordu. Ne oldu benimki topal mı kaldı? Hayır, sadece her çocuk farklıdır.
Ben o densizin ağzını bir güzel kapatmayıp, çocuğunuzdan şüphelendiğiniz için size kızdım. Bilip bilmeden benim çocuğuma otistik diyenin alnını karışlarım.
Hanfendi 27 aylık bir çocugnz sadce anne baba mi diyeblyor?
Bu arada otizm dedgmzde o kadar çeşidi var ki A tipik otizm genelde çok geç anlaşılıyor.
Ben özel eğitimde idarecdym ondan blyrm.

kızlar sırf bu konuyu açmak için üye oldum lütfen ama lütfen bilgisi olan bu konuda uzman olan veya aynı şeyleri yaşamış yaşayan gören duyan kim varsa bana yorum yapın zira 2 gecedir düşünmekten helak oldum.
2 yaşına daha dün giren bir kızım var. Adı sena tam olarak konuşmuyor cümle hiç kurmuyor yok ama köpek görünce sadece hafff ineğe meee civcive ciii uzatarak tabi bunlar bunları söylüyor yani kelimelerin ilk hecelerini kullanıyor. Ba-ba-ba şeklinde ama dede yi hızlı şekilde söylüyor ama anlasız bunun dışında gel du var bide bunlar anlamlı kelimeleri.
Şimdi konuya giriyorum dün halamın kızı geldi bana yurt dısındaydı onun 3 çocuğu var yaşaları birbirine çok yakın senayla yaş bi kızı var onun ki konuşuyor bizimkinden iyi yani.
Oysa kızımda ben öyle bişey hiç sezmedim onlar gider gitmez hemen çocuğu alıp sağlık ocağına gittim oradaki dr kesinlikle otistik değil çocukta göz teması var ve sena deyince dönüp bakıyor dedi ama içim rahat etmedi bu ayın 16 sına psikiyatri kliniğine randevu aldım gideceğiz
Evet sena konuşmuyor ama ismine bakar göz teması kurar dönen şeylere ilgi duymaz işaret parmağını kullanır algısı çok iyi komutları anlar bütün meyve sebzeleri tanır.
Akranlarıyla ilşkisi gayet iyi bişey dikkatini çektiğinde işaret eder bana gösterir.
Eşim de çok geç konuşmuş kızlar 4 yaşında falan bn babaya çekmiş galiba dedim yani dikkat çeken bir davranış da görmedim hiç çocukta. Normal çocuklar gibi ablamın görümü var okul öncesi öğretmeni şu an bi rehabilitasyon merkezinde işe başladı 3 ay oldu onu aradım o geldi akşam oda kesinlikle bir şey Yk ama genede uzamana götür için rahat etsin dediler.
Kendi çocuk dr mu aradım durumu anlattım otistik olsa çoktan fark edilirdi bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum dedi
Tv tablet ne varsa kapattım evde şuan işten de çıktım bütün gün onunla ilgileniyorum
Ne kadar patavatsız öyle olduğunu düşünsen bile insan öyle diyebilir mi

Halanın kızı kaç sene tıp eğitimi aldı. Sinir oluyorum böyle çok bilmiş tiplere. Her çocuğun gelişimi farklı. Benim oğlum da 24 aylık olana kadar hemen hemen aynıydı. Iki ayda resmen maraton koştu. 3 sozcuklu cümle kuruyor şu an. Arkadaşları 13 aya kadar yürümezken 9 aylıkken yürüdü ama... çünkü FARKLILAR... ama tv, tablet ve telefon cidden geciktiriyor konuşmayı. Kendilerinden biraz büyük çocuklarla iletişim kurmaları, gece kitap okumak ve bol bol evcilik oynamak da geliştiriyor.

Birebir aynısını yaşadım insanlar densiz takmayin kafaya... Büyük kızım sessiz bir çocuk... 3 yaşındayken bir arkadaşım konuşmadığı icin "normal değil biliyorsun dimi"demişti. "Hayır normal, burda normal olmayan kızım değil"demiştim . Şimdi 8 yaşında çok şükür çok başarılı çok mutlu bir çocuk... Hala az konuşuyor,konuşmayı "gereksiz"bulduğunu söylüyor ama bir sorun yok... İnsanlar çok konuşuyor,boş konuşuyor.Takilmayin üzülmeyin geçiyor...

Halanizin kızına teessuflerimi sunuyorum. Aynı süreçten biz de geçtik. Sizin kızınız 2 yaşında en azından bir iki birşey soyluyor. Benim kızım 3,5 yaşına kadar tek bir kelime bile söylemedi. Bir cok uzmana götürdük bir sürü test yaptırdık ama hiçbir sorun göremediler. Bir gün bir baktım kızım ilginç ilginç cümleler kuruyor. Ne oluyoruz dedim. Ben hayal görüyorum heralde falan diyordum. Sonra bir açıldı pir açıldı ve şuan susturamiyorum. Susturmak da istemiyorum tabiki 😊 siz içinizi ferah tutun. Bizim en büyük destekcimiz kreş öğretmenimiz ve arkadaslariydi. Arkadaşlarından çok şey ogrendi. Öğretmeni hep kızınız şuan herşeyi biriktiriyor bir gün konuşmaya başladığında duyduklariniz sizi sasirtmasin demisri.

Aynı arkadaşımın kızına benzer bir durum.
O da 3 yaşında direk cümle kurarak başladı..

Kulakta duyma problemi yoksa her çocuk illa ki konuşur. Ne dahiler 5-6-7 yaşında konuşmuş.
Ama hadsiz insanlara da ağızlarının payını vermek farz bence.

Ben şahsen konu sahibinin yerinde olsam o hala kızını arayıp saydırırdım. :KK48:

gorumunuze bir sorsaydiniz hic otistik bir cocuk gormus mu???
eger cocugunuz otistik olsaydi anlardiniz
ben gecenlerde tesadufen bir ortamda kisa sure otizmli bir cocukla ayni ortamda bulundum
konusmamak disinda cok fazla kendini belli eden hareketleri oluyor
ilk goruste ben bile anladim yani sadece konusmuyor diye bir cocuga otistik denmez

gorumunuze bir sorsaydiniz hic otistik bir cocuk gormus mu???
eger cocugunuz otistik olsaydi anlardiniz
ben gecenlerde tesadufen bir ortamda kisa sure otizmli bir cocukla ayni ortamda bulundum
konusmamak disinda cok fazla kendini belli eden hareketleri oluyor
ilk goruste ben bile anladim yani sadece konusmuyor diye bir cocuga otistik denmez
Ilk görüşte anladgnz otizm spektrum bozukluğu ağır seyreden çocuklardır yoksa a tipik otizmde anlamzsnz bile hanfendi çeşidi çok malsf.
Ben de her zaman bilinçli olmaktn yanayim allah korusun böyle bir şey olsa geç kalmış olmak istemezdk hiç birimiz

Hanfendi 27 aylık bir çocugnz sadce anne baba mi diyeblyor?
Bu arada otizm dedgmzde o kadar çeşidi var ki A tipik otizm genelde çok geç anlaşılıyor.
Ben özel eğitimde idarecdym ondan blyrm.

siz şu an neden hanımefendinin çocuğunu soruyosunuz mesela; özel eğitimde idareci de olsanız uzunca gözlemlemeden bir anneye, hele ki bu platformda, sanal neticede kendisi sormadıkça otizm şüphesi varmış gibi yaklaşamazsınız. profesyonelce olduğunu düşünmüyorum.

allah aşkına o kuzenmı yiğen mi kımse konuşma görüşme o insanla

ablamın oğlu 3,5 yaşındaydı konuştugunda , şuan okul içe il birincisi
türkiye birinciliği var çocugun

densiz bir akrep pardon akraba

Ne demek otistik olabilir?

Doktorların ,özel eğitimcilerin bile pat diye teşhis koymadığı ,en ufak ayrıntıları hesaba kattıkları yerde halanizin kızının pat diye saygisizca ve hadsizce bu söylemde bulunması tam anlamıyla bir patavatsız olduğunu gösterir.
çok sinirlendim şuan.
Her çocuk farklıdır,gelişimleri farklılık gösterir.
Siz doktora gitmekle en iyisini yapmışsınız ancak böyle hadsiz insanlara lütfen taviz vermeyin.Lutfen kusura bakmayın ama böyle boş insanlardan uzak durun lutfrn

Bence içiniz rahat olsun, kesinlikle değildir. Kuzeninden geriden gelmesi normal. Babasına çekmiştir. Ayrıca, kuzeninin 2 tane ondan büyük kardeşi varmış. Kardeşi olanlar çok daha çabuk gelişiyor.

Yalnız anlamadığım 2 yaşında çocuğun yanında tv, tablet neden açıktı? Her şerde bir hayır var, kuzeninizin saçmalaması tv ve tableti kapatmanızı sağlamış.

Ilk görüşte anladgnz otizm spektrum bozukluğu ağır seyreden çocuklardır yoksa a tipik otizmde anlamzsnz bile hanfendi çeşidi çok malsf.
Ben de her zaman bilinçli olmaktn yanayim allah korusun böyle bir şey olsa geç kalmış olmak istemezdk hiç birimiz

bu arada onun adı "A tipik otizm" değil "Atipik otizm"dir yani otizmdeki tanısal bazı özellikleri karşılayan, bazılarını karşılamayan anlamında atipik.

siz şu an neden hanımefendinin çocuğunu soruyosunuz mesela; özel eğitimde idareci de olsanız uzunca gözlemlemeden bir anneye, hele ki bu platformda, sanal neticede kendisi sormadıkça otizm şüphesi varmış gibi yaklaşamazsınız. profesyonelce olduğunu düşünmüyorum.
Hanfendi sorum size değil o anneye. Kötü niyet aramayn.

evet o baya ağırdı diye düşünüyorum bende
bayan tabiki bir dr a gotursun ama konuadi diyede bir cocuga otizmli demek de cok sacma geliyor bana
diyelim ki gorumce hakli bu sekilde mi soylenir ağır saçmalamış maalesef
kuzenim yanimizda su cicegi olmustu yengemin muhtemelen aklina gelmedi ona biz boyle es kaza normal bir hastalik diye dusunerek yenge x su cicegi olmus galiba dedik bir kuzenimle kadin küt düştü bayildi yanimizda elimiz ayagimiz bir birine girdi
bu sekilde annelerinde cocuklarida itham etmek cok yanlis

Back