• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu kızım annler lütfen bakın

Halanizin kızına teessuflerimi sunuyorum. Aynı süreçten biz de geçtik. Sizin kızınız 2 yaşında en azından bir iki birşey soyluyor. Benim kızım 3,5 yaşına kadar tek bir kelime bile söylemedi. Bir cok uzmana götürdük bir sürü test yaptırdık ama hiçbir sorun göremediler. Bir gün bir baktım kızım ilginç ilginç cümleler kuruyor. Ne oluyoruz dedim. Ben hayal görüyorum heralde falan diyordum. Sonra bir açıldı pir açıldı ve şuan susturamiyorum. Susturmak da istemiyorum tabiki 😊 siz içinizi ferah tutun. Bizim en büyük destekcimiz kreş öğretmenimiz ve arkadaslariydi. Arkadaşlarından çok şey ogrendi. Öğretmeni hep kızınız şuan herşeyi biriktiriyor bir gün konuşmaya başladığında duyduklariniz sizi sasirtmasin demisri.
Umarım benimki de benim başımın etini yer bi gün 🙏🏻🙏🏻

valla bana deseler ben de aynı konusahibinin yaptığını yapardım ne yalan söyleyeyim. zaten panik bir yapıdayım :KK70:
insanın aklı çıkar yaa
en hassas nokta çocuklar. hayır normal olduğunu bilirsin de o kuşku yeter o an için yani.
Yahu bana dese neyse de direkt çocuktan girince çoook üzüldüm anlatamam içime kurt düştü resmen

Şu çocuk konusunda sidik yarıştıranlara acayip sinir oluyorum.
Benim kızım ile görümcemin kızının arasında 10 gun var , o ilk dişini 6 aylıkta çıkardı benımki çıkarmadı başkadırlar eee neden çıkarmıyor 😤 o emeklemeye başladı seninki başlamadı mı 😤
Sonra ne oldu şuan benim kızımın 6 dışı var onun ise sadece 3 dişi var ...(ne kadar doluymusum)😅
Çocuklar farklıdır hepsi aynı olamaz, gelişim süreçleri de farklıdır...

Sen yasitlarinla ayni zeka ayni algilama sorgulama yapisina sahip misin arkadasim her cocuk ayni degildir yaslari ayni diye kopyasi olmasini bekleme algilamasi yada konusmasi yeterli degil diye cocuguna kusur bulmalarina izin verme sende kuruntu yapma sana cok sinir oldum okul cagina gelince de boyle kiyaslarsan isin is
Ya kıyaslamak değilde birden kadın öyle deyince içime kurt düşürdü resmen

Doktor kontrolünden sonra okumadım çok sinirlendim size
Kendini bilmezin bir lafıyla hemen çocuğu götürüp kontrol ettirmişsiniz. Uykularınız kaçmış falan.
Hemen otizm denir mi bir anneye? İyi ki bir kelime öğrenmişler.

Her bebeğin gelişimi (bakın bebek diyorum) birbirinden farklıdır. Bebeğinizi kıyaslamayın, kıyaslayana da izin vermeyin.
Bir problem olduğunu düşünseniz bile bunu kimseyle paylaşmayın. Zira insanlar çok kötü niyetli..

Ayrıca bebeğinizin seslendirmeleri 2 yaşa göre normal. Bir başka bebeğin erken konuşması sizi bağlayıcı bir unsur değil..

Doktor kontrolünden sonra okumadım çok sinirlendim size
Kendini bilmezin bir lafıyla hemen çocuğu götürüp kontrol ettirmişsiniz. Uykularınız kaçmış falan.
Hemen otizm denir mi bir anneye? İyi ki bir kelime öğrenmişler.

Her bebeğin gelişimi (bakın bebek diyorum) birbirinden farklıdır. Bebeğinizi kıyaslamayın, kıyaslayana da izin vermeyin.
Bir problem olduğunu düşünseniz bile bunu kimseyle paylaşmayın. Zira insanlar çok kötü niyetli..

Ayrıca bebeğinizin seslendirmeleri 2 yaşa göre normal. Bir başka bebeğin erken konuşması sizi bağlayıcı bir unsur değil..
O kadar haklısınız aslında ama konu çocuğum olunca galiba çok fazla evham yaptım

kızlar sırf bu konuyu açmak için üye oldum lütfen ama lütfen bilgisi olan bu konuda uzman olan veya aynı şeyleri yaşamış yaşayan gören duyan kim varsa bana yorum yapın zira 2 gecedir düşünmekten helak oldum.
2 yaşına daha dün giren bir kızım var. Adı sena tam olarak konuşmuyor cümle hiç kurmuyor yok ama köpek görünce sadece hafff ineğe meee civcive ciii uzatarak tabi bunlar bunları söylüyor yani kelimelerin ilk hecelerini kullanıyor. Ba-ba-ba şeklinde ama dede yi hızlı şekilde söylüyor ama anlasız bunun dışında gel du var bide bunlar anlamlı kelimeleri.
Şimdi konuya giriyorum dün halamın kızı geldi bana yurt dısındaydı onun 3 çocuğu var yaşaları birbirine çok yakın senayla yaş bi kızı var onun ki konuşuyor bizimkinden iyi yani.
Otururken dedi ki bu çocuk otistik olabilir baksana konuşmuyor dedi şok oldum 😳
Oysa kızımda ben öyle bişey hiç sezmedim onlar gider gitmez hemen çocuğu alıp sağlık ocağına gittim oradaki dr kesinlikle otistik değil çocukta göz teması var ve sena deyince dönüp bakıyor dedi ama içim rahat etmedi bu ayın 16 sına psikiyatri kliniğine randevu aldım gideceğiz
Evet sena konuşmuyor ama ismine bakar göz teması kurar dönen şeylere ilgi duymaz işaret parmağını kullanır algısı çok iyi komutları anlar bütün meyve sebzeleri tanır.
Akranlarıyla ilşkisi gayet iyi bişey dikkatini çektiğinde işaret eder bana gösterir.
Eşim de çok geç konuşmuş kızlar 4 yaşında falan bn babaya çekmiş galiba dedim yani dikkat çeken bir davranış da görmedim hiç çocukta. Normal çocuklar gibi ablamın görümü var okul öncesi öğretmeni şu an bi rehabilitasyon merkezinde işe başladı 3 ay oldu onu aradım o geldi akşam oda kesinlikle bir şey Yk ama genede uzamana götür için rahat etsin dediler.
Kendi çocuk dr mu aradım durumu anlattım otistik olsa çoktan fark edilirdi bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum dedi
Tv tablet ne varsa kapattım evde şuan işten de çıktım bütün gün onunla ilgileniyorum
Lütfen 🙏🏻KıZlar bana bişey söyleyin 😞😞😞
Hala kizi çocuk dr u mu :)))

kızlar sırf bu konuyu açmak için üye oldum lütfen ama lütfen bilgisi olan bu konuda uzman olan veya aynı şeyleri yaşamış yaşayan gören duyan kim varsa bana yorum yapın zira 2 gecedir düşünmekten helak oldum.
2 yaşına daha dün giren bir kızım var. Adı sena tam olarak konuşmuyor cümle hiç kurmuyor yok ama köpek görünce sadece hafff ineğe meee civcive ciii uzatarak tabi bunlar bunları söylüyor yani kelimelerin ilk hecelerini kullanıyor. Ba-ba-ba şeklinde ama dede yi hızlı şekilde söylüyor ama anlasız bunun dışında gel du var bide bunlar anlamlı kelimeleri.
Şimdi konuya giriyorum dün halamın kızı geldi bana yurt dısındaydı onun 3 çocuğu var yaşaları birbirine çok yakın senayla yaş bi kızı var onun ki konuşuyor bizimkinden iyi yani.
Oysa kızımda ben öyle bişey hiç sezmedim onlar gider gitmez hemen çocuğu alıp sağlık ocağına gittim oradaki dr kesinlikle otistik değil çocukta göz teması var ve sena deyince dönüp bakıyor dedi ama içim rahat etmedi bu ayın 16 sına psikiyatri kliniğine randevu aldım gideceğiz
Evet sena konuşmuyor ama ismine bakar göz teması kurar dönen şeylere ilgi duymaz işaret parmağını kullanır algısı çok iyi komutları anlar bütün meyve sebzeleri tanır.
Akranlarıyla ilşkisi gayet iyi bişey dikkatini çektiğinde işaret eder bana gösterir.
Eşim de çok geç konuşmuş kızlar 4 yaşında falan bn babaya çekmiş galiba dedim yani dikkat çeken bir davranış da görmedim hiç çocukta. Normal çocuklar gibi ablamın görümü var okul öncesi öğretmeni şu an bi rehabilitasyon merkezinde işe başladı 3 ay oldu onu aradım o geldi akşam oda kesinlikle bir şey Yk ama genede uzamana götür için rahat etsin dediler.
Kendi çocuk dr mu aradım durumu anlattım otistik olsa çoktan fark edilirdi bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum dedi
Tv tablet ne varsa kapattım evde şuan işten de çıktım bütün gün onunla ilgileniyorum

Bu kadar telaş hala kızının atmasyonu yüzünden mi?
Doktor bile ikna edememiş sizi hala kızından iyi biliyodur di mi :)

Umarım benimki de benim başımın etini yer bi gün 🙏🏻🙏🏻
Merak etmeyin o gunler gelecek inşallah. Siz çocuğunuza yaşadığınız kaygı ve stresi yansıtmayın. Bir de ortamini ve alışkanlıklarını degistirmemeye çalışın. Biz ona çok dikkat ettik. Daha çok içine kapanmasından endişelendik.

Şu çocuk konusunda sidik yarıştıranlara acayip sinir oluyorum.
Benim kızım ile görümcemin kızının arasında 10 gun var , o ilk dişini 6 aylıkta çıkardı benımki çıkarmadı başkadırlar eee neden çıkarmıyor 😤 o emeklemeye başladı seninki başlamadı mı 😤
Sonra ne oldu şuan benim kızımın 6 dışı var onun ise sadece 3 dişi var ...(ne kadar doluymusum)😅
Çocuklar farklıdır hepsi aynı olamaz, gelişim süreçleri de farklıdır...

sen de desene aaaa 3 dişi mi çıktı sadece
ya hiç çıkmazsaaaa?!!!!! doktora götürmediniz mi yoksaaaaa???!!! diye
:D

32 aylık bir yeğenimiz var konuşmuyor. Konuşsada nw dediği anlaşılmıyor. İşaret ediyor. Çok zeki bir çocuk. Her şeyi anlıyor. Göz teması kuruyor. Yanisi Sorun yok çocuğunuzda. Sakin olun.

32 aylık bir yeğenimiz var konuşmuyor. Konuşsada nw dediği anlaşılmıyor. İşaret ediyor. Çok zeki bir çocuk. Her şeyi anlıyor. Göz teması kuruyor. Sorun yok çocuğunuzda. Sakin olun.
Çok sağolun çok teşekkür ederim

2 yasinda kaç aylik kızınız. Diger cocukla yaşıt demişin mesela 3 ay buyuk olabilir ve bu 3 ay. Bu yaşlarda o kadar önemli ki. Benim oglum 24 aylikken bana baba diyodu bi kac kelime kullaniyodu sadece. 24 aydan sonra iki kelimeli cümleler kurmaya başladı 3 ay icinde akıcı konuşmaya başladı. Önemli olan kelime kullanması. O kadın da cok biliyomus otistigi felan tovbe 🙄

2 yasinda kaç aylik kızınız. Diger cocukla yaşıt demişin mesela 3 ay buyuk olabilir ve bu 3 ay. Bu yaşlarda o kadar önemli ki. Benim oglum 24 aylikken bana baba diyodu bi kac kelime kullaniyodu sadece. 24 aydan sonra iki kelimeli cümleler kurmaya başladı 3 ay icinde akıcı konuşmaya başladı. Önemli olan kelime kullanması. O kadın da cok biliyomus otistigi felan tovbe 🙄
Benimki tam 24 aylık onun ki 23 aylık o küçük bizden

Ya ben boyle konulara cildiriyorum , kim hangi uzmanligiyla teshis koyuyor coxugunuza ve siz de boyle panikliyorsunuz allah askina

Kizim 30 aylik 10 tane kelimesi var sadece , bir kere bile aklima gelmedi otizm yada baska rahatsizlik

Cok endiseleniyorsaniz bir uzmana goturun kizinizi , otizm sadece konusmamakla olacak sey degil , bir suru belirtisi var

Bence kızınızda bir sorun yok iciniz rahat etsin benim arkadaşımın ogluda 2 yaşında ama konuşmuyor her çocuk aynı olucak diye birşey yok bazıları geç konuşabiliyor tabi siz yinede emin olabilmek için bir uzmana gösterin.

Bence kızınızda bir sorun yok iciniz rahat etsin benim arkadaşımın ogluda 2 yaşında ama konuşmuyor her çocuk aynı olucak diye birşey yok bazıları geç konuşabiliyor tabi siz yinede emin olabilmek için bir uzmana gösterin.
Aldm cnm randevu gideceğiz on gün sonra inş

Back